Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, februar 13, 2006

Profeten har talt

Som nyutnevnt profet har VamPus blitt oppfordret til å komme med sine spådommer for 2006, og hun har sett inn i krystallkulen (dvs. rekvisittlageret var tom, så en skitten kaffekopp gjorde nytten) og har kommet frem til følgende;

Februar
De medaljene som ikke drysser over nasjonen Norge under OL vil i følge media skyldes uflaks, sykdom eller ufint spill. At idrettsutøvere fra andre land kan være bedre i noen vinteridrett enn Norge er utenkelig.

Mars
SVs boikott av israelske varer som ble utsatt i februar i gangsettes samme dag som Ariel Sharon går bort.

April
Verdens mest omtalte blasfemidom feires i hele den vestlige verden gjennom tilbedelse av den blasfemidømte hengende på et kors.

Mai
Med regjeringens nye dialoglinje fjernes det norske flagget under feiringen av 17. mai, da disse kan virke som en unødvendig provokasjon mot minoriteter. Derimot oppfordrer man alle om å tegne sitt eget flagg med tusj og ta dette med.

Juni
Spådommer om sommerværet gjør at VG og Dagbladet kan ha store bilder av toppløse damer på stranda på forsiden.

Juli
En av de norske forfatterene som enda ikke har kjøpt seg et feriehus i Frankrike eller Italia, refser tilstandene i forfatter-Norge i en sviende kronikk i Dagbladet - og årets agurk-litterære-debatt er i gang. Torbjørn Røe Isaksen stiller spørsmålstegn ved den sosialdemokratiske velferdsstaten i Morgenbladet og blir beskyldt for å være menneskehater av noen som ikke forstår spørsmålet.

August
I forbindelse med skolestart minner AUF, SU og Senterungdommen om sin valgkampsnekt dersom regjeringen ikke gir gratis bøker til ungdom på videregående. Vi andre kan jo bare håpe...

September
President Bush får kritikk for å være en kristenfundamentalist og insensitiv mot minoriteter når han avslutter sin minnetale for markeringen av 5-årsdagen for terrorangrepene mot USA med "God bless America".

Oktober
Statsbudsjettet legges frem og regjeringen beskyldes for løftebrudd mot de fattige siden det overraskende nok fortsatt finnes mennesker i Norge som lever under 50% av medianinntekten.

November
Oslo Sporveier får store problemer ved det første snøfallet, som kommer helt uventet.

Desember
Verdens kjøpefrie dag gjennomføres fra Natur & Ungdom, SU og Fremtiden i Våre Hender. Handelsstanden øker sin omsetning for julehandelen i forhold til 2005.

Profeten VamPus har talt.

28 kommentarer:

seilern sa...

Vi takker for Deres høyverdige profetier, oh VamPus.

Men det var et par måneder som manglet:

Mai
SV lekker fra regjeringskonferansen på Halvorsbøle at skattene blir øket i neste års statsbudsjett.

Juni
Revidert nasjonalbudsjett vil inneholde ekstra midler til å bekjempe karikaturtegninger.

Juli
Noen ekstra varme dager - over normalt - vil føre til store mediaoppslag om "global oppvarming" og klimaendringer pga. fremtidige gasskraftverk.

Mathias sa...

Har intervjuet gått deg helt til hode, eller virker det bare slik? Noe mer pølsevev er det lenge siden jeg har lest. Skrev du dette etter en fuktig natt ute.

Anonym sa...

Heh - må bare si:
Norge - et middelmådighetens diktatur --- :-)

Den i mai for "Seilern" er god, helt på sin plass; og lekkasjen blir vel kledd med "smil fra den røde fare"....

VamPus sa...

*urk* VamPus feiler tydeligvis miserabelt i sitt forsøk på å være morsom og legger seg herved flat for verdens innsiktsfulle bloggere som forventet noe langt bedre fra hennes penn..erm.. tastatur. VamPus lover at hun aldri skal forsøke å være morsom igjen...

puselur sa...

Et par veldig lange sekunder lurte jeg på hva et "blas-femidom" var for noe... Tenker jeg holder meg til p-pillene...

Knut Stian Olsen sa...

Mathias: eier du ikke humor...?

Antar at du ikke skjønte Puselur sitt syn på prevansjon heller da ;O)

Knut Stian Olsen sa...

Puselur: Ustyrtelig morsom...

LilleNille sa...

*ler* Så søt du er.

Kent sa...

hahaha, synes den var morsom jeg VamPus. Og jeg vet jo at det er alt som teller for deg..

Alpeluen sa...

Synes det er på sin plass å komme med et lite tillegg til Knut Stian Olsens kommentar. Det er mulig Mathias ikke eier humor, men han har helt klart høy humoristisk verdi.

Bøyer meg ellers i støvet for Orakelet fra Løkka! Tipper "The World In 2007" forbereder et saftig tilbud as we speak.

Steinbukken sa...

Veldig bra, Vampie. De slår nok til, alle sammen. Jeg ser ikke bort fra at Seilerns "ekstraprofetier" også slår til.

Mathias trenger forøvrig å få opp humøret litt. Se litt på OL, så kanskje det hjelper?

Tromp sa...

Hehe. Ved sida av vegen (by the way) så har SU avslått å slutte seg til "kjøpefri dag" mange år på rad, og kjem nok til å la vere å slutte seg til neste gong også. Dette fordi SU ikkje vil setje signaturen under ein moralistisk kapitalismekritikk.

Anonym sa...

"Statsbudsjettet legges frem og regjeringen beskyldes for løftebrudd mot de fattige siden det overraskende nok fortsatt finnes mennesker i Norge som lever under 50% av medianinntekten. "

Om medianinntekten er ca. 280.000, så betyr dette at de lever under 140.000.

Skulle fortsatt være mulig å leve på under 140.000, men er det egentlig så galt å jobbe for at alle skal være over dette nivået?

Writer'n sa...

50% av medianinntekten er ca
88 000. Kravet for å komme inn under fattidomsdefinisjonen er at du har hatt så lav inntekt over tre år.

Before the Flood sa...

Nei, det er neppe galt - men endringer i antallet som lever på inntekt under halvparten av medianinntekt er sjelden uttrykk for at flere er blitt fattige, men skyldes oftest at de fleste har fått det bedre - derved skyves medianen oppover, flere kommer under grensen, uten at det derved er flere som har fått det verre.

Statistisk Sentralbyrå kommenterer det slik:
"Det må likevel påpekes at en slik relativ definisjon av lavinntekt skjuler det faktum at lavinntektsgrensen vil være betydelig høyere i et ”rikt” land, sammenlignet med et ”fattig” land. For eksempel var den årlige lavinntektsgrensen i Norge i 2003, etter justering for ulikt prisnivå, mer enn dobbelt så høy som i for eksempel Tsjekkia og Ungarn, selv om altså andelen med lavinntekt var om lag den samme i disse landene."

Selv kompensert for høyere prisnivå, er man som fattig i Norge mer enn dobbelt så "rik" som i Tsjekkia og Ungarn - som man neppe tenker på som utpreget fattige land.

Anonym sa...

Before the flood skrev: " .. derved skyves medianen oppover, flere kommer under grensen, uten at det derved er flere som har fått det verre."

Hallo? Median-inntekten er vel definert ved at halvparten har inntekt over, og den andre halvparten har inntekt under.

Dermed vil ikke "flere komme under grensen". For at det skal skje må befolkningstallet i så fall øke.

Before the Flood sa...

Nei, Anonym, det er ikke slik.

Dersom den generelle inntektsveksten representert ved medianinntekten er høyere enn inntektsveksten for de i bunnen av fordelingen (av inntekter), vil paradoksalt nok den relative andelen som faller under lavinntektsgrensen øke, selv om alle har hatt realvekst i inntekten.

Statistikk er et litt vanskelig tilgjengelig fag, men akk så nyttig for å forstå fenomener i samfunnsutviklingen. At ikke alle holder oversikten over disse begrepene er så sin sak - at Stoltenberg med sin embetseksamen benyttet seg av denne bløffen viser vel tydelig hvilken ryggradsløs bløffmaker og løgner han er.

Mysjkin sa...

Spådommene må revideres ettersom verden nok tar kvelden før vi ser mars måned så lenge idioter som Roberto Calderoli uttaler seg.

http://mysjkin.blogspot.com/2006/02/muhammedkarikatur-og-politisk-selvmord.html

Anonym sa...

Eh? Du er ikke helt god i hodet? Var dette et forsøk på å være morsom? Skjerpings, dette er flaut.

Anonym sa...

Kjempebra Vampus. Man kan jo ikke stole på verdens beste vinteridrettsnasjon lenger, så dette blir nok dagens høydepunkt.

Anonym sa...

til before the flood: Jeg feiltolket ordet "grensen" i det ene innlegget ditt, og dermed ble det feil. Når du med "grensen" mener "lavinntekstgrensen", så blir selvsagt det du skrev riktig. (Innlegget mitt blir i beste fall irrelevant.)

Knut Albert sa...

To ekstra saker i oktober:
FIVH går ut og mener at julemarsipanen kommer ekstra tidlig i butikkene i år. Nidar mener den kommer på samme tid som i alle år, og takker samtidig for spalteplassen.

George W. Bush kunngjør at Iran og Nord-Korea har gått med på fullestendig avvikling av sine atomvåpenprogrammer, men snubler nesten i gulvteppet i forbindelswe med pressekonferansen. VG, Dagbladet, NRK og TV2 dekker bare gulvteppe-episoden, og man må vente til Verstos lørdagskommentar for å få med seg det sikkerhetspolitiske.

Punke Pepperkake sa...

Punke lurer på om det er fint å være profet? Han øver seg i det stille, og liker VamPus.

Anonym sa...

Kjære Profet Vampus (kan man si "kjære" til folk en ikke har møtt, og som sansynligvis ikke ville like en i utgangspunktet?) (og er det lov å si kjære til en profet??)(og er det sexistisk å si kjære om Vampus(ikke det at jeg tror "fri-flyt-av-porno-Vampus er nærtagende))??.

Dine spådommer er ikke spådommer...de er et eklektisk eksempel på den 3. av De Fire Typer Løgn = Statistikk. Så sånn sett kan en vel si at du føyer deg inn i rekken av profeter? :-)

Vil benytte anledningen til å takke for mye spennende lesning. Dine standpunkt er moderate, men fremført på en måte som får lerserne til å tone flagg jf. røde og brune valører.

Hilsen kjælen pragmatiker:-)

VamPus sa...

kjælen pragmatiker; moderate standpunkter fremført på en måte som får lerserne til å tone flagg jf. røde og brune valører? *glise* Da har jeg litt å gå på da, før jeg vipper helt over ;-)

Og du kan kalle meg kjære når du vil :-D

Agile sa...

Hei! Jeg vil også være kjælen! (setter opp mitt verste, trassige sinnataggen-anfall).

*Kose på Pusen.. ;) *

Ps. Pusekatt bryr seg ikke om matmor er moderat, rød, brun eller blå (eller gul, eller grønn, eller.. ), bare så lenge en får mat, litt genuin kos, og en ren sandkasse.. God helg! :)

root.com sa...

Før i tiden ble abnornamaliteter plasert bort
og det var samfunns nyttig.

Dere skal få en profeti herfra.
Måtte alla reise ned halsen på dere med en tornebusk på nakken og forlate deres under menneskers kropper innen solen gryr.

Anonym sa...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Butt pornstars http://www.cheap-tenuate-1.info/Tamiflu_75mg_capsule.html pamela anderson tommy lee video clips mpegs