Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, februar 22, 2006

Salmesang i fistel

- Jeg synes generelt at sangene går for høyt i kirken. Det gjør at folk synger svakere, og ligger en oktav lavere enn organisten spiller, sier artisen Rune Larsen til Vårt Land.

Endelig har den norske kirke fått noe annet enn homofile å bryne seg på. Alle som har vært i kirken vet at salmer er en pest og en plage, og de av oss som har sluttet å mime for syns skyld synes vel egentlig at her burde kirkekorene innse sin besøkelsestid. Larsen er nok rørende naiv dersom han tror at det høye toneleiet er grunnen til at det bare er skrukkeskinnene på første rad som gauler med når overivrige organister setter i gang. Her er et forslag; innstaller en mikrofon hos organisten, jazz opp salmene littegranne og kjør salmesang à la pianobar. Litt nattverdsvin og kjeks i tillegg er sikkert ikke å forakte.

Damn, ass. Skulle vært kirkefornyelsesminister...

12 kommentarer:

Elisabeth Ice Cream sa...

Når jeg skulle konfes, var det et KRAV å gå 8 ganger i kirken før du skulle konfirmeres (jeg tok en kirkelig konfirmasjon pga en kristen bestemor). Jeg gikk totalt 4 ganger (fikk advarsel om at jeg ikke ville bli konfirmert hvis jeg ikke gikk flere ganger... da brukte jeg "Bibelen" mot dem), hvordav jeg sov meg gjennom hele seansen 3 av gangene. Salmer er bra sovemiddel. Sånn er det.

LilleNille sa...

Hehe Morsomt.
LilleNille tror høye sanger i kirken er taktisk. Mange falske stemmer….

Elisabeth Ice Cream sa...

Det var det. Korlederen hadde en tendens til å gi solo jobber til de gutta som var midtveis i stemmeskifte.

Gard E Abrahamsen sa...

Er det liksom organisten sin skyld at folk ikke kan synge. Har hørt kirkesang i Ukraina, DET var saker det.

Anonym sa...

Folk må vel få synge ustemt om de vil, ytringsfrihet vettu

Pcj sa...

Muligens at jeg er litt sær her, men for meg er slik "relevant" gudstjeneste med "så finner vi frem gitarene, alle sammen" kjedelig, men høykirkelig anglikansk høymesse, russisk-ortodoks og katolsk messe derimot... Det føles tidløst. På den annen side er jeg agnostiker, så det er det estetiske og historiske som appellerer mest til meg.

Hektor sa...

Det er bare en sann religion og det er shinto: keiseren er guddommelig, man skal følge en krigerkodeks og begå harakiri dersom du taper ansikt. Ingen snakk om salmesang der, nei!

Anonym sa...

Elisabeth, skal si du var moden og gjennomtenkt da du valgt kirkelig konfirmasjon....

VamPus sa...

VamPus var også så moden at hun valgte kirkelig konfirmasjon. Ingen gaver ellers. Mitt kapitalistiske gen som slo til, tenker jeg..

Anonym sa...

Vel, håper dere begge har blitt så modne nå at den type valg ikke lenger baseres på bestemors ønsker eller kapitalistiske motiv..

Anonym sa...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Hentai - paradise heights

Anonym sa...

Where did you find it? Interesting read Handbag wholesale showroom atlanta ga Valtrex viagra Hand tote bags 1969 pontiac grand prix 4 speed for sale Shaved pussy like als Contact lenses cheap contacts acuvue Dog coats sew Accutane during pregnancy dooney and burke replica handbags The power of incorporating seo marketing cms bag messenger tote Digital camcorders editors choice english teacher tote bag Toronto sex show ppc search Free internet explore pop up blocker http://www.funny-t-shirt-9.info/dooney-and-bourke-handbag.html discount straw handbags 1992 toyota land cruiser