Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, februar 17, 2006

Fredsduen Cheney

Linn Ullmann i den tidligere konservative avisen Aftenposten har som vanlig den sakligste kommentaren til Dick Cheneys skyteepisode:

"Så hva gjør man når visepresidenten, hverken kjent som en fredens eller åpenhetens mann, drar på vakteljakt og skyter en 78 år gammel fyr - simpelthen fordi fyren står i veien, ikke gir seg til kjenne, ikke roper: Hei du mann, her er jeg, kompisen din, ikke skyt, jeg er på din side ?"

Ullmann mener tydeligvis at Cheney skjøt en republikansk advokat med vilje. Hvis så tilfelle er VamPus en større tilhenger av Ghost of Goldwaters teori om at dette er ny strategi fra Bush-administrasjonen for å avskrekke terrorister; når USAs visepresident skyter sine venner i trynet, tenk bare da hva han vil gjøre mot en fiende?

Fredens eller åpenhetens mann... mener hun en sånn som Mahmoud Ahmadinejad?

15 kommentarer:

Detector sa...

Cheney skjøt selvfølgelig ikke vennen sin med vilje, men det er ikke helt umulig at begge to hadde "litt" innabords da ulykken inntraff?

Anonym sa...

I tillegg hadde jo ikke Cheney jaktlisens. Men loven gjelder jo som kjent ikke for alle.

Anonym sa...

Og dessuten får Bush-administrasjonen massiv kritikk for sitt tafatte forsøk på å skjule incidenten for almuen...

VamPus sa...

KSO: Nettopp. De burde jo sørget for å spre denne nyheten så mye som mulig. Spesielt i Midt-Østen..

Alpeluen sa...

Linn Ullmann mener administrasjonen ventet med å gå ut med saken fordi man var redd den ville brukes som en metafor for hva som er galt med "preventiv intervention".

Vel, for min del må jeg medgi at jeg ser på Linn Ullmann som en metafor for alt som kan gå galt når primært skjønnlitterære kommentatorer analyserer utenrikspolitikk.

Og så i Aftenposten, da!

Hjorthen sa...

Mine kilder i Washington spekulerer allerede i om det kan ha vært to skyttere her. Eventuelt om det er snakk om en magisk kule akkurat som i Dallas i 63.

Det blir vel neppe noen ny Warrenkommisjon, men Oliver Stone er visst allerede i gang med manus til en filmatisering. Kanskje håper han å få med Castro i en rolle?

http://patriotboy.blogspot.com/2006_02_12_patriotboy_archive.html#113998442413821344

Steinbukken sa...

Oppmerksomheten denne saken har fått viser at alt negativt som på en eller annen måte kan klistres til USA blåses ut av alle proporsjoner.

Knut Stian - kan du forklare hvordan Bush-administrasjonen har forsøkt å skjule insidenten, for det har jeg ikke fått med meg.

Anonym sa...

Ikke for å hovere Steinbukken, men hvis du følger litt med i mediene så kunne du ha lest dette:

Visepresident Cheney har alltid vært en yndet skyteskive for amerikanske TV-komikere, som nå virkelig har fått vann på mølla. Mens The New York Times slår fast på lederplass at visepresidenten oppfører seg som en tenåring som tror at ingen vil oppdage uhellet hvis han bare holder kjeft om det, slår TV-stjerner som Jay Leno og David Letterman an atskillig muntrere og råere toner.

Noe stort mer enn et bredt flir ville det vel heller ikke ha blitt ut av det hvis visepresidenten hadde gått ut med en redegjørelse allerede i helgen. I stedet oppførte han seg som om han kan gjøre hva han vil uten å måtte forklare seg eller stå til ansvar.


http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=136728

Anonym sa...

Fysj for noen kalde fisker dere er. Man ser jo lang vei at Cheney er helt ute av seg. Det var et uhell, folkens!

Anonym sa...

Hvis Cheney er en due, så må vel denne episoden være tilfellet av viltet (duen) som skjøt jegeren?

Følgende vits er forresten ikke uvanlig å høre i en eller annen variant i USA, så mye sympati får vel ikke den skutte jegeren:

"Hva kaller du 10000 advokater på havets bunn?
En god begynnelse!"


Duen valgte tydeligvis å ikke forurense havet...

Anonym sa...

The Dick hadde selvsagt tatt et par "sikte-pils" for mange før startskuddet gikk av. Det alene, i et land som velger sin leder på banale moral spørsmål, er nok til å kunne bli den berømte spikern i kista. Klart de desperat forsøker å flytte fokus her. Dick jakter på småfugl i fylla og leker gjemsel i skogen etterpå, samtidig som han dytter unge amerikanere inn i en blodig krig han er forkjemper for. Ikke så voksent gjort, og ikke veldig overraskende heller.

omniscient O.

Steinbukken sa...

Vel, hvis man ikke sier noe, så "forsøker man å skjule"... Selvsagt. Det er jo enkel logikk.

Forøvrig, EN link slår ikke meg som "massiv kritikk". Jeg har lest om saken i flere andre medier. Norske medier forsøker selvsagt å blåse saken ut av alle proporsjoner, men det er jo ikke noe nytt.

At komikere lager vitser rundt en slik hendelse er bare helt naturlig. Det ville vært rart om de ikke gjorde det. Forskjellen på amerikanske komikere og europeiske "besserwissere" er at amerikanske komikere ikke har den surmagede antiamerikanske undertonen i bunnen når de er sarkastiske overfor noen i Bush-administrasjonen. En stor forskjell, noe som gjør at amerikanske komikere faktisk klarer å være morsomme.

Anonym sa...

Den som skyter har faktisk ansvar for å være sikker på at han vet hva han skyter på, og at der ikke er mennesker i nærheten som blir skadet. Og da mener jeg HELT sikker. At Cheney ikke så en mann i oransje bekledning, med disse fargene SPESIELT for å bli sett av andre i jaktlaget, og med hensyn til hvor langt ned "peppringen" gikk, så er det tydelig at Cheney ENTEN skjøt med vilje, ELLER ikke oppfylte sin plikt som jeger. Uansett kan han ikke skylde på at "han stod i veien," det er bare rett og slett usmakelig, men ikke totalt uventet. "Collateral Damage" er jo et ord som benyttes mye i Bush-administrasjonen.

Mammons Verden sa...

Linn Ullmann er prototypen på venstreintellektuell skribent.
Emosjonell, uetterrettelig, demagogisk,
"la oss piske opp stemningen, og bruke dette for alt hva det er verdt".
Enhver annen jaktulykke ville blitt betraktet som akkurat dét, nemlig en jaktulykke.
Hadde Kerry vunnet presidentvalget og hans visepresident (hva-var-det nå-han-het-igjen) hadde vært den som skjøt, hadde nok de venstreintellektuelles pipe fått en helt annen lyd.
Da hadde han blitt utropt til en helgenaktig, forfulgt uskyldighet.
Ikke sant?

Anonym sa...

Looking for information and found it at this great site... » »