Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mars 08, 2007

David Cameron i et nøtteskall

Den tidligere obersten og de konservatives skyggeminister for innenlands sikkerhet, Patrick Mercer, har kalt beskyldningene fra minoritetsgrupper om at de blir utsatt for omfattende rasisme i den britiske hæren, for fullstendig sludder og vås.
"I had the good fortune to command a battalion that was racially very mixed. Towards the end, I had five company sergeant majors who were all black. They were without exception UK-born, Nottingham-born men who were English - as English as you and me. They prospered inside my regiment, but if you'd said to them: 'Have you ever been called a nigger,' they would have said: 'Yes.' But equally, a chap with red hair, for example, would also get a hard time - a far harder time than a black man, in fact.

"But that's the way it is in the Army. If someone is slow on the assault course, you'd get people shouting: 'Come on you fat bastard, come on you ginger bastard, come on you black bastard.'"
- Tony Mercer er ikke lenger skyggeminister, uttalte partileder David Cameron torsdag og la til at Mercers uttalelser hadde vært helt uakseptable. Via NTB

Politisk korrekthet vs. politisk ryggrad: 1-0

18 kommentarer:

geirronimo sa...

"geriatrisk spinal" - kaller man slikt.

Store Ørn sa...

Er bare glad jeg aldri har vært i militæret jeg..

Martine Votvik sa...

Det er forkastelig,
men det er like forkastelig at de fleste allerede vet at det er sånn, men i stedet for å ta en oppvask med hæren skyter de bare de som sier det høyt i stedet...

Harald, Oslo sa...

Kan ikke bli sagt bedre enn dette:

There is no racial bigotry here. I do not look down on niggers, kikes, wops or greasers. Here, you are all equally worthless.

- Gunnery Sergeant Hartman (R. Lee Ermey), "Full Metal Jacket"

VamPus sa...

Martine: Godt poeng!
Harald: Det der er faktisk et ganske godt sitat i sakens anledning!

Anonym sa...

I den småartige fremtidsfabelen "The Trial of Tony Blair" som foregår i 2009 (?), er David Cameron fortsatt i opposisjon og fremdeles opptatt med å profilere seg optimalt overfor alskens velgernisjer ..

løwe sa...

Takk for den kommentaren. Det fanger opp mine problmer med den delen av høyre-sida som på død og liv skal prøve å legge seg nærmest mulig opp til den imaginære median-velgeren. Cameron rimer skummelt godt på Kamelon, iallefall på norsk, Sarkozy ligger farlig nært Sleazy, og Reineldt... eh Seinfeldt? Ikke sikker på om det siste er et kompliment eller ikke, det var ikke intensjonen, men har ikke tålmodighet med sitcoms, har ikke TV heller for den saks skyld..

Anonym sa...

Tegning i telegraph. Knis.

http://www.telegraph.co.uk/opinion/graphics/2007/03/10/ixd10big.gif

JK sa...

David Cameron er en suksess fordi han gjør det konservative partiet valgbart. Det er ikke verst med et parti der gjennomsnittsalderen blant medlemmene er i 60-årene og de er grisekonservative på alle de verste måtene. Jeg ville faktisk ikke bli overrasket om enn meningsmåling blant medlemmene viste en betydelig oppslutning om å gjeninnføre slaveriet.
Man må gjerne stemple Cameron som politisk korrekt (verdens mest oppbrukte stråmann forøvrig). Men når en av partiets fremste politikere kommer med en slik fjollete uttalelese fortjener han sparken. Et parti har ikke råd til slike klovner i fremste rekke.

George Galloway sa...

JEG REGISTRERER AT DET FINS STATSANSATTE VENSTREEKSTREMISTER I NORGE SOM OGSÅ VIL GJENNINNFØRE SLAVERIET .

JK sa...

Æh...sikkert...som for eksempel?

George Galloway sa...

A Anonymous male Government idiot with intersts in keeping the system as it is to day.

http://archive.salon.com/books/int/2001/04/05/segal/index.html

Sozialistisches Patientenkollektiv, SPK, senare även kallat Patientenfront, ty. ’Socialistiska patientkollektivet’, bildades 1970 av den tyske psykiatern Wolfgang Huber vid universitetet i Heidelberg.

Enligt Hubers teori var det inte främst den enskilda individen utan snarare det omgivande samhället som var psykiskt sjukt. Han menade att det borde vara patienterna som botade samhället, inte tvärtom. Med denna övertygelse grundade Huber sitt "socialistiska patientkollektiv", till vilket en rad revolutionära tyska ungdomar, diagnosticerade med mer eller mindre uttalade psykiska störningar, anslöt sig. Ungdomarnas behandling bestod av ideologiska gruppdiskussioner, men även av praktiskt arbete som till exempel övning i olika asiatiska kampsporter, radioteknologi och bombtillverkning.

Bland SPK:s medlemmar fanns Klaus Jünschke, Margrit Schiller, Lutz Taufer, Bernhard Rössner, Hanna Krabbe, Friederike Krabbe, Karl-Heinz Dellwo, Ulrich Wessel, Siegfried Hausner, Elisabeth von Dyck, Ralf Baptist Friedrich och Sieglinde Hofmann.

George Galloway sa...

Why has slavery survived in Sudan and Mauritania?

The resurgence of fundamentalist Islam has a lot to do with slavery in both countries. Both describe themselves as Islamic states and pursue policies of Arab-Islamic religious law, but they are essentially exercises in the maintenance of control. Sudan is an imperial agglomeration of two countries -- one part of black Africa, one part of North Africa. Involved in the war is a question of control and power. In Mauritania, the so-called white Moors represent a third of the population, another third are the Haratin -- who are the descendants of freed slaves and largely black -- and the last third are blacks still held in slavery.

Also, it is partly a reaction to the power differentials in the world at large. Islam was a civilization that for hundreds of years was arguably the central civilization of the world and certainly dwarfed the cultures and powers of a West that is now unquestionably supreme. So there is a sense of humiliation. In such a situation you get a backlash -- a "return to the future through the past" sort of thing -- a re-Islamization. There's nothing in the Koran that says someone can come along and free your slave.

George Galloway sa...

Hvorfor har slaveriet blitt gjenninnført av sprengleste selvhøytidlige maktfullkommene aposteler for den Norske godhetsindustri.

Walid al-Kubaisi har en fascinerende, selvopplevd historie. Han møtte en kvinne, en opprørsk irakisk kommunist, i Syria. Hun drømte om vestlig frihet. Å ligge på stranden i badedrakt uten å bli kalt hore. 25 år senere møter han henne i Oslo. I hijab.

Kubaisi spør seg hva det er som gjør at så mange muslimer som kommer til Vesten snur vestlige verdier ryggen, selv om de setter stor pris på friheten.
Jeg klarte å finne et svar på disse mystiske fenomener da jeg møtte en irakisk kvinne på Oslo S. Jeg møtte denne kvinnen et par ganger i Syria for 25 år siden. Hun hadde rømt fra Saddams helvete etter at hun var torturert i fengsel. Saddam forfulgte kommunister på 1980-tallet, og hun var kommunist. Hun sa at kjærlighet til friheten og forakt for gamle religiøse tradisjoner og "folkets opium" fikk henne til å bli kommunist. Hun pakket sine kofferter og var forberedt på å flykte til Skandinavia, da hun fortalte meg om kvinnenes friheter i Europa og hennes "drøm om å ligge på stranden i badedrakt uten frykt for å bli stemplet som hore."

I fjor møtte jeg henne altså tilfeldig. Jeg ville ikke kjent henne igjen hvis hun ikke hadde minnet meg om møtet i Syria. Nå hadde hun dekket kroppen med hijab, og hadde et underdanig blikk, annerledes enn det opprørske, stolte blikk jeg husket. Kvinnen benyttet de få minuttene vi snakket sammen til å angripe Vestens verdier og idealisere islams verdier. Jeg sa til henne: "Du hadde full frihet til å angripe Vestens verdier og til å ta på deg hijab i Syria, Irak, Iran, Saudi-Arabia. Hvorfor drømte du da om friheten, når du har mulighet til å realisere drømmen din der du kom fra? Og hvorfor anstrengte du deg og kom hit til femmedheten?"
Kvinnen var innstilt på å nyte friheten i Europa. Hva er det som hindret henne?

Hun kom til Norge som fremmed, oppsøkte sine egne landsmenn i det muslimske miljøet etter mislykkede forsøk på å finne en jobb. Dette miljøet er kontrollert av islamister, fundamentalister og fanatikere. De fortalte henne om rasisme og fremmedhat. Denne situasjonen har skapt en verdikonstruksjon som fungerer som en magnet, som trekker til seg flertallet av muslimer og konvertitter. Staten støtter denne verdikonstruksjonen. Moskeene støtter den. Den er blitt et svart hull som suger til seg alle som trenger mijøet og forvandler dem til slaver og oppdrar dem i verdier som kolliderer med de norske.

Walid al-Kubaisi: Mørkets fabrikk, Klassekampen, ikke på nett

deucle sa...

very good website, I will go back there

Salt sa...

Det britiske konservative partiet forsøker å fornye seg, og med sin historiske ballast, kan de trenge bedre hjelp enn denne typen uttalelser, selv om han var ærlig.

Høyres ånd vs. Høyres vesen sa...

Men spør deg selv da, VamPus, ville det vært noe annerledes om fyren var en høytstående norsk Høyre-politiker? Ville ikke Børge Brende eller Erna Solberg gitt ham fyken?

Enda verre om det var homser det gjaldt, og ikke negre (som ikke er spesielt vanlige i Norge, og i alle fall ikke i militæret - i motsetning til UK). Per Kristian Foss, André Oktay Dahl m.fl. ville jo ha korsfestet den uheldige og uhellige stakkaren.

Det er ikke bare Trond Giske som er så politisk korrekt at det renner av ham - det gjelder de fleste i Høyre også. Det er vel egentlig bare en tilfeldighet at Giske er i Ap, og ikke i Høyre.

Anonym sa...

Hehehehe:-) Hvis beskyttelse av den enkeltes rett til å slippe diskriminering er "politisk korrekthet" så er Giske velkommen til oss.

Mvh
André O Dahl
stortingsgrepr(H)