Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mars 05, 2007

R U eller RU?

Dagbladets debattleder og tidligere leder i Rød Ungdom, Marte Michelet, skriver i dag om harrykulturen på Stureplan i Stockholm.
Alle jentene har likt, blondt hår - stort og glinsende, men helt klart bleika - og fniser med diskrete silikonoppumpede lepper og går på do med kokainen sin i små gullbelagte Versace-etuier.
Alle utenom Marte, da. For jeg antar at hun har vært og observert dette selv?

Hun skriver at Stureplan har "avfødt en egen publikasjon, Stureplan, der Sveriges mest integritetsløse journalister boltrer seg i sladder og lister over hvem som er in og ut." Her er Dagbladets egne ukentlige bildeserie "Disse var på byen i helgen". Et kritisk dypdykk i Oslos bakside.

Hun forsetter å harselere over harry-rikingene med å referere til en Stureplanaktig-fest i Oslo, som markedsføres med det "infantile slagordet R U Invited", før hun avslutter med at Oslo Høyres ordførerkandidat, Fabian Stang, tok med seg et utdrikningslag og noen flasker champagne på taket av Oslo Rådhus. "Ulovlig", skriver Marte. Eller som rådhusforvalter Bjørn Risvik sa (mer eller mindre etter hukommelse fra gårsdagens VG): Det er ikke forbudt, men kotymen er at sjenking skjer gjennom ISS.

Det var i sin tid hyggelig å drikke øl med Marte. I det siste har det blitt mer vin med Fabian. Men champagnen ser ut til å vente på seg...

5 kommentarer:

Mathea. Solheim-Ahmadzai sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Odd sa...

Fritt etter hukommelsen så stinket vissnok Fabian av penger også, rikdom burde diskvalifisere fra å inneha politiske verv.

JK sa...

Så bra at flere fikk brekningsfornemmelser av denne artikkelen. MM blander sammen to vidt forskjellige saker og legger i en solid dose forakt for rikingene. Sikkert opbyggelig lesing ute på venstrefløyene, men blottet for innhold.
At høyrefolk drikker champis sammen er vel omtrent like mye en nyhet som at Bill Clinton var utro mot kona mens han var president i USA.
At det danner seg subkulturer i ungdomsmiløjer med mer eller mindre positive trekk er heller ikke noe nytt. Miljøet rundt klubbene på Stureplan er verken mer eller mindre enn en subkultur for folk som føler behov for å få bekreftet at de er unge, rike, vakre, vellykkede osv. Om det er harry og smakløst eller ei får vel folk gjøre seg opp sin egen mening om, jeg synes det er blodharry. Men noe samfunnsproblem er det ikke. Verken at to eldre herrer i Høire drikker champis eller at det arrangeres smakløse ungdomsfester blant fiffen varsler verdens undergang for å si det sånn.

geirronimo sa...

Heh, Rød Ungdom burde tatt en titt på Blitz i Norge - der koser de seg med hash, hamp, og andre stoffer. Men det er vel lovlig det så lenge de ikke eter kjøtt, går i svart, har hår som piggtråd, snakker uforståelig snøvvel, og slafser mat som griser. For å være helt fri fra straffeundragelse er det unntaksvis de går uten finlandshetter...

Næh, lenge siden raddissene overasker med litt innenlands-innsikt..

Den nye jungeltelegrafen sa...

http://oslopuls.no/restaurant/article1668126.ece