Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, mars 02, 2007

Drittunger

Nå er nordiske ambassader sperret av i Berlin på grunn av varslede sympatidemonstrasjoner mot nedleggelsen av Ungdomshuset i København. VG beskriver Ungdomshuset slik:
Ungdomshuset på Nørrebro i København har siden 1982 fungert som tilholdssted og undergrunnsscene for forskjellige grupper unge, som kulturelt eller politisk tar avstand fra det etablerte samfunn.

Høres kjent ut. Kan noen forklare meg hvorfor det etablerte samfunn skal sponse en gjeng drittunger som kulturelt eller politisk tar avstand fra det? Og hvorfor må "nordiske ambassader" sperres av. Klarer ikke deres tyske likesinnede se forskjell på Norge, Sverige, Danmark og Finland? Like dumme som de påstår at amerikanere er da, kanskje. Nå har de okkupert Sosialdemokratenes kontorer og vil ikke forlate det før det er funnet en "akseptabel løsning på konflikten".

Her er en akseptabel løsning: Klipp håret og skaff dere en jobb!

50 kommentarer:

Utfall sa...

Årsaken til at de nordiske ambasadene må sperres av er så enkel at de er samlokalisert i samme bygg.

VamPus sa...

Riight. Men jeg tror jeg kan tippe nivået på gjengen for det..

Habben sa...

Alle bør bo i egen leilighet, pule på fredag, le av klm, trimme regelmessig og spise opp grønnsakene sine.

Genese sa...

Problemstillngen er vel mer samensatt enn som så. Det er grunner til at vi får slike ungdomskulturer, i en eller anne form har vi alltid hatt dem.

Og de er stort sett fredelige, der de driver med sitt. Det er provokasjonen omkring huset som har satt dette igang. For husk: ungdommene oppfatter at de hadde fått en lovnad om å f¨beholde huset (noe myndighetene avkrefter). I utgangspunktet uenighet. Og når noen kager bråk, kaster andre seg på, dels i sympati, dels for spenningens skyld.

En norsk forsker med spesialfelt på storbyer, peker på den svært manglende kommunikasjonen mellom myndigheter i Kjøbenhavn, og ungdommene. Dette er en dialog som ungdommene også lenge har bedt om, og ikke fått.

Dessuten: det er ikke sikkert alle i ungdomstiden har vært like disiplinerte og besteborgelige som de tydeligvis har vært i ditt ungdomsmiljø. Det er sunt med ungdom i opposisjon, så kan vi beklage at det får slike utslag om dette.

"Den som ikke er radikal i sin ungdom har intet hjerte. Den som ikke er konservativ i sin alderdom har ingen hjerne."

Genese sa...

Jeg fikk lyst til å peke på et forhold til: Veldig mange av de ungdommene som nå deltar i disse opptøyene deltar i protest mot at de ikke får jobb: Arbeidsledigheten i Kjøbenhavn er meget høy. Så jeg er enig med deg i at arbeid ville minsket problemene, det er også ungdommen enig med deg i. Jobbene er bare ikke der.

Anonym sa...

For en gangs skyld er vi enige, VampMus.

Men en stoppet veggklokke viser også rett tid, to ganger i døgnet.

Så det var vel bare en av disse ytterst få tangerende punktene.....

VamPus sa...

Dere må jo ha vært nære venner av meg som tenåring siden dere kjenner så inngående til min besteborgerlige ungdom.

Men jeg pleide ikke argumentere med hærværk og mursteinskasting, nei. Dersom det er definisjonen av "besteborgerlig".

Genese sa...

Jeg tror ikke på enkle løsninger på kompliserte spørsmål, etter REMA-1000 slogans.

Hvor vil du skaffe dem de jobbene de skal ta? Og hvorfor tror du situasjonen har blitt som den har blitt, med spenningsøkning over måneder til år? Og henger skikkelighet sammen med frisyre?

Vampus, du gjør deg til talskvinne for en uttalt populisme med dine forslag til løsninger.

Så kan vi være enige om at dette bråket er en reaksjonform som er lite hensiktsmessig.

Eller er løsningen på slike ungdomsproblemer bare kort hår, for arbeidsplassene finnes jo ikke?

Har en forståelse for at du er provosert, men ikke for din forståelse av fenomenet, og heller ikke for dine løsningsforslag.

PS: Pen klipp, arbeid fra ung alder, uten protester mot voksnes samfunn er i forhold til min ungdomstid litt annerledes enn den jeg opplevde. Høres for meg besteborgelig ut.

Simon sa...

>Veldig mange av de ungdommene som nå deltar i disse opptøyene deltar i protest mot at de ikke får jobb:

Hvem faen vil ansette pøbel som disse ? Riktig svar er meget få, og jeg er ikke blant de få.

kjell sa...

Det finnes ingen ide så upraktisk, absurd eller skrullete at ingen norske forskere ikke forfekter den. Husk, i Norge har vi fremavlet Galtung, Christie, Mathiesen og Hylland-Eriksen. Hva dialog med voldsmenn angår, gjøres det best med en lang kjepp.
Danskene er heldige, de, som har politikere og politi med mot og initiativ.

Anonym sa...

Arbeidsledigheten i København kommune var ifølge Danmarks Statistik i fjerde kvartal i fjor på 5,8%, og for aldersgruppene 18-19 og 20-24 henholdsvis på 2,2 og 2,0%. Den øker til rundt 7% oppi trettiårene, formodentlig etterhvert som den sjenerøse studiestøtten løper ut for endel.

Uansett er det orntli depresjon der nede, gitt.

VamPus sa...

Vel, anonymous - jeg kan jo forstå at denne kjekke ungdommen har store problemer med å få seg en jobb med en slik svimlende arbeidsledighet.

Kapitalismus sa...

Siste anonyme kommetar er inne på det. Arbeidsledigheten i Danmark er meget lav, og ungdomsledigheten eksepsjonell lav, mye pågrunn av at de har EUs mest fleksible arbeidsmarked, hvor det er utrolig lett å få jobb (og miste jobben).

Det betyr også at den arbeidsledighet som er i Danmark er mindre vedvarende enn sammenlignbare land i EU. At Genese henviser til arbeidsledighet som en motiverende faktor for pøbeloppførsel er rett og slett lite troverdighet.

VamPus sa...

"Pen klipp, arbeid fra ung alder, uten protester mot voksnes samfunn er i forhold til min ungdomstid litt annerledes enn den jeg opplevde. Høres for meg besteborgelig ut."

Hørtes jo ut som meg i et nøtteskall (langhåra hippie, røyket hasj på tv, startet kvinner for porno). Men aldri om jeg krevde at kommunen skulle betale for hobbyen min eller kasta murstein på de som ikke var enige.

Hold fordommene dine for deg sjæl. Takk.

Genese sa...

Vampus. Jeg minner om at det var deg som koblet dette mot hårklipp, ikke jeg. I den grad det er snakk om fordommer, er det vel deg som ser en sammenheng mellom ungdomsopprør og uflidd hår.

Men for all del: behold forestillingene dine. Jeg prøvde bare å peke på at populisme sjelden løser problemer. Du skal slippe å måtte bry deg med mer tanker om dette når du ser løsningene så klart.

Rambukk sa...

De norske likesinnede kaster i det minste snøball.

tse tse fluen sa...

Der sa du noe, Rambukk!! Snøballkrig er en noe sivilisert (og i det minste morsomt) sammenlignet med molotov-coctail, mursteinhiving, og annet pøbelverk fra demonstrantenes side. -Ellers var det jo som kjent full vannkrig mellom streikende brannmenn på den ene siden og politi på den andre.

Mvh tse tse fluen som ser at det finnes humor i verden.

Store Ørn sa...

Appropo hårklipp...hørt t det er Bob som gjelder i vår..

Zmal sa...

Jeg var i kjøben på vesterbrogade i 2001 året etter de voldsomme opptøyene i gøteborg grunnet WTO. Og jeg må si det var helt drøyt hvordan politiet oppførte seg. Èn ting er å tenne bål i gatene når det er midtvinters i iskalde Kjøben, en annen ting er å kaste tåregassbomber inn i hasjrøykende demonstranter. Jeg sier dere - politiet i sine armeer og med full terror-uniform er en provokasjon selv en blålilla pus ville klikka på! Jeg garanterer at dersom du trodde du var på vei til en fredelig demo,- så ville du blitt sjokka over politiets oppførsel!
Ikke legg alt på opprørsk ungdom - dette er en maktdemonstrasjon av groveste art fra myndighetene. Og den som ikke har skjønt det nå,- han må stå!

kjell sa...

Vet du hva, zmal? Jeg har full forståelse for at politiet ikke liker deg.

Sinna å sjuk sa...

Takk gud for drittungene!!!

olds69 sa...

Ellers slik Adresseavisen sier det i dag.
(papir ikke funnet på nett)

" Det handler om mange ting -om et politisk regime som har strammet det til, også for en ungdomskultur som har røtter tre tiår tilbake og om tre sterke kvinner..."

Var det der med politiske regimer og sterke kvinner da...

(for ikke å glemme: "USA-inspirert vekkelseskristendom mot svartkledte ungdommer på ytterste venstre fløy")

Olds69

Stanist og kirkebrenner sa...

Kommunisterne var virkeligt store på Nørrebro under folketingsvalget i oktober 1947. Dengang var Stalin leder i Sovjet.

Socialdemokratiet var dog større, men Kommunisterne var næststørste parti i disse kredse: Christianshavn, Blaagaard, Ravnsborg, Nørrebro, Bispeeng, Bispebjerg, Vesterbro, Enghave og Valby.

Kommunisterne fik i Blaagaard og Enghave flere stemmer end Venstre, Konservative og Radikale tilsammen.

Man kan også sætte procenttal på: Af de afgivne stemmer fik kommunisterne på Christianshavn 17,5%, i Blågård 21,3% og på Nørrebro 15,6% af stemmerne.

Det vidste I nok ikke, for medierne fortæller jo ikke den slags.

Men et lidt atypisk Danmark må man vel sige.

Islamisme er ikke tro men politik

- Islamismen ligner fascismen, nazismen og kommunismen, idet den er voldsforherligende og totalitær, siger forsker Tina Magaard fra Aarhus Universitet. Hun anbefaler, at vi forholder os mere bevidst til islamismen, som hun selv beskriver som en rent politisk overbygning på islam. Tina Magaard er gæst hos Niels Krause-Kjær til en samtale om Muhammed-krisen, det muslimske broderskab og behovet for en bedre forskning.

http://www.uriasposten.net/images/JP-261297-TerroristerneFakl.gif

Sognepræst Henrik Oest om Rune Engelbreth & Co. der opførte “sig som terrorister”

Faklen var efter eget udsagn et stridsskrift, og med dens fokus på den onde kristendom, så burde det ikke være kommet som en overraskelse da Rune Engelbreth Larsen og syv andre militante humanister valgte at håne kristne kirkegængere. Fra Jyllandsposten, 26. december 1997 - Demonstranter afbrød TV-gudsstjeneste inkl. følgende udtalelse fra den berørte præst…

“Jeg troede ærlig talt først, at nogen var blevet dårlig, da kvinden sprang op og begyndte at råbe, men ret hurtigt gik sagens rette sammenhæng selvfølgelig op for mig: Nogen ønskede maksimal opmærksomhed omkring deres budskaber budskab og havde valgt i den anledning at opføre sig som terrorister.“ (Henrik Oest, sognepræst)

Interessante allierte til Humanetisk forbund i Norge også.

http://www.abcnyheter.no/node/31494

Tøger Seidenfadens sekundant og halvmånefarer RUNE ENGELBRETH LARSEN ,hans bakgrunn fra satanist bevegelsen og som kirketerrorist.Det er ingen nøytral medspiller Tøger har funnet seg. Økononiske bindinger til aktørene i Midt-østen, er det undersøkt ?

Panhumanism (dk) eller Paneurofascisme?

RUNE ENGELBRETH LARSEN (talsperson og retspolitisk ordfører)

http://www.panhumanism.com/

http://www.minoritetspartiet.dk/hoved/

«Det gjør vondt i armen å kaste brostein» sa...

UNGDOMSHUSET KONTRA FADERHUSET
Af Rune Engelbreth Larsen [www.satanisme.dk]

Journalist deltok i steinkastingen i København.

Målet helliger middelet?:

Vi vite at målet er Al-Quds,Jórsalir eller Jórsalaborg ?
Den eneste moralske måte å forholde seg til denne saken på er å finne i skoleranselen til Lars Gule.

Masterprogram i journalistikk Høgskolen i Oslo

Rune Engelbreth Larsen sa...

TREDJE AKT: BEBOERNE MÅ GENEROBRE NØRREBRO
Rune Engelbreth Larsen [www.satanisme.dk]

Kaosset, hærværket og de voldelige konfrontationer på Nørrebro og flere andre steder i København er dækket af halvandet hundrede journalister med tv-kameraer og mikrofoner ved frontlinjerne, hvorfra de giver det halve Danmark et overdrevet indtryk af en borgerkrigszone, men medierne er åbenbart blottet for kendskab til (eller vilje til at berette om) den udslagsgivende forhistorie, hvor Faderhuset overtog huset ved simpelthen at snyde politikerne.

Derfor må Nørrebros beboere generobre Nørrebro fra medløberes raseren såvel som fra skinhellige lokalpolitikere, der nu har travlt med at vaske deres hænder, men som ubestrideligt har undfanget konflikten.

- for et generobret humanistisk og pluralistisk Danmark med flere fristeder!

Simon sa...

Og fristeder betyr liksom at maskert avskum skal ramponere biler, butikker og boliger som ulykkeligvis befinner seg innenfor det området denne primitive klanens anser som "sine" ?

Et fristed fra sivilisasjon, fra eiendomsrett og fra trygghet fra vilkårlig voldsbruk fra pøbelens side ? Et fristed fra rettstaten, der nabo ene fritt kan ødelegge ditt liv og eiendom ?
Slik som i Paris' forsteder, kanskje ?

Anonym sa...

Jeg kan forstå at foreldrene til disse aktivistene angriper politi og myndigheter, deres håpefulle har jo endt opp som tapere. Da er det bedre at samfunnet blir lovløst og uten regler så skiller ikke avkommet seg ut fra resten. Jo, jo, venstresiden fornekter seg ikke.

Anonym sa...

En honnør til Danmark som nå tør å ta et oppgjør med dette miljøet.

Jeg gremmes når jeg går forbi Blitzhuset i Pilestredet og ser hvordan huseier - les Oslo kommune - stilltiende godtar at leietakerne uten reaksjon kan tilgrise fasadene og etablere krigslignende forvarsverker med piggtrå og sementfyllte oljefat på forttauet.
Politisk feighet - spør du meg.

geirronimo sa...

Det er ren nytelse å se "fredselskende sosialister" slå et slag for demokratiet - med finlandshetter og molotovcoctails.

Det som skremmer meg mest er at mye av "agressjonen" ser ut som om det er styrt fra en skjult gruppe....

Øyvind sa...

"etablere krigslignende forvarsverker med piggtrå[d] og sementfylte oljefat på fortauet".

Hva? Har den amerikanske ambassaden flytta inn i Blitz-huset? Men for "#¤"#%!

skjult gruppe sa...

Die zweite Generation Sozialistische Patientenkollektiv bist Stadtguerilla nach südamerikanischem Vorbild wie die Tupamaros in Uruguay.

Cassanders sa...

habben
La meg oppsummere. Ungdom som "faller utenfor" i de nordiske velferdssamfunnene krever altså at
1) De skal bli gitt høvelige steder hvor de kan dyrke sitt utenforskap.
2) Dette innebærer svært ofte grader av organisert vold mot samfunnet og samfunnets institusjoner og/eller hatobjekter du jour.
3)Likevel skal det selvsamme felleskapet forsørge dem i det daglige. ( Du kan ta deg faen på at de vet hva de vet hvilke sosialyterlser de har *rett* på, -og at de vet å gjøre seg nytte av dem).

Jo det er virkelig imponerende med slik selvstendig ungdom som velger å gå sine egne veier, og som ikke vil delta i den kjedelige tredemøllen med jobb og puling hver fredag.

Denslags blir altså overlatt til oss andre som betaler kalaset, og som kan beundre deres bokstavelig talt *brennende* engasjement i gater og streder.

Jeg synes SNYLTING blir et mye bedre uttrykk enn "IKKE FINNE SEG TIL RETTE*

Cassanders
In Cod we trust

Den pangermanske humanist sa...

Øyvind Men for "#¤"#%!

Dialektiske forklaringer og flankestøtte. sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Johs sa...

Genese: Det er to-tre uker siden jeg begynte å vanke inne på blå-bloggerne våre, og Vampus har ikke en eneste gang kommet med noe konstruktivt. Hun bare bjeffer. Les heller hva de andre blåbloggerne sier. Vampus snakker nesten bare om manglende hodekapasitet, lavt nivå osv. på sine motstandere.

Cassanders sa...

Johs (og genese),
Så langt jeg kan lese statistikken er det faktisk ikke så vanskelig å få jobb for de aldersgruppene som (fortrinnsvis) frekventerte ungdomshuset. Da blir altså utenforskapet en selvvalgt tilstand.
Kunne dere kanskje prøve å argumentere hvorfor felleskapet skal betale for dette valget?


Cassanders
In COd we trust

mikkel sa...

Godt å se at du holder koken som litt bitter frp-dame med en strikt estetisk moral (og ikke den tungvinte etisk baserte moralen)
En ungdom som ser jævligg ut er som regel narkoman, sosialist eller begge deler !
kill em all !!

VamPus sa...

En kommentar ble slettet fordi jeg ikke kunne se at den var veldig relevant.
Mikkel: Ja, tenk så FrP jeg er 13 år etter at jeg meldte meg ut. Men det er vel de 5 årene som definerte meg som menneske, så det spiller absolutt ingen rolle at jeg er medlem av et annet parti i dag. Å drepe alle de som ikke er enige med dem mener jeg å huske var et utpreget trekk ved venstresida, men du får si fra om du observerer menn i dress som står klare med molotovcocktails og murstein - så skal jeg rydde forsiden.

johs: Gosh, og så er du her enda?

Genese sa...

# Cassanders

Jeg har egentlig avsluttet dette. Men jeg håper du har fått med deg et Nørrebro er en form for ghetto. Oppsamling av innvandrere, men ellers svært mange som av forskjellige grunner har falt utenfor.

I ghettoer er det en egen dynamikk. Faktisk er situasjonen så alvorlig at myndighetene det siste året har startet med planer for å skape en diaolog, for å kanskje kunne skape en endring.

Det å si at det er jobber til disse, er ikke velfundert. I alle fall ikke i bydelen. Og forutsetningen for arbeidsliv mangler i stor grad, som i de fleste bydeler som får preg av ghetto, uansett hvor i verden vi befinner oss. Selv om det ellers er lav arbeidsledighet. Og raseriet i disse bydelene dreier seg om langt mer enn et ungdomshus.

Også i svenske storbyer ser vi tendenser til slik ghettoisering, bydeler der politifolk knapt tør kjøre gjennom, langt mindre gå ut av bilene om de ikke er mange. Og en slik utvikling skjer ikke fordi det bare er pøbler vi snakker om, heller ikke drittunger.

Derfor er hårklipp og jobb ikke heller svaret på problemene. Noe jeg også har danske myndigheter med meg i.

Desverre skyter en del seg selv i foten ved at opprøret får den formen vi nå ser, men det er en enighet mellom innbyggere i bydelen og myndighetene om at det er dårlig kommunikasjon. Av mange, og sammensatte årsaker.

Dette var et forsøk på å svare deg. Men temaet egner seg ikke egentlig i kommentarfelt i blogg. Og i tillegg har jeg for liten kunnskap om dette.

Men jeg vil vise til uttalelser fra Ritte Bjerregaard:

http://www.ritt.dk/integration

Og i motsetning til deg, og Vampus, er danskene fortvilet over at denne utviklingen skjer, og i Danmark etterlyses nå mer fokus på bakenforliggende årsaker. Der faktisk norske medier har vist litt større interesse. Men det er vel lettest å analysere når vi ikke har bråket i fanget.

Genese sa...

I kommentaren over kan det se ut som om jeg sier at Cassanders og Vampus ikke er fortvilet over utviklingen. Det kan oppfattes feil, antar vel at de fleste er fortvilet.

Det jeg mener er at det burde vært større interesse for utviklingen frem mot slikt som nå skjer, mer enn fokus på det jeg oppfatter som enkle forklaringer, enkle løsninger.

Cassanders sa...

genese,
Jeg respekterer at du vedgår at du ikke har tilstrekkelig kunnskap om situasjonen. La meg kvittere og vedgå at det har ikke jeg heller.
Jeg må altså vurdere ut fra mangelfull kunnskap og løper dermed større risiko for å ta feil.

Det er absolutt muligheter for at jobbsituasjonen i det du beskriver som ghetto er dårligere enn resten av landet/Køben.

Jeg ber deg likevel kikke litt på habbens innspill ovenfor, om den *kjedelige konforme borgerligheten*.

Kan det ikke tenkes at den faktisk er ganske representativ for deler av det miljøet som nå har vært i "aktivitet" ? m.a.o. at en andel (stor eller liten) av menasjeriet i ungdomshuset og tilliggende herligheter, (og ditto Blitz -miljø) faktisk IKKE egentlig er så veldig sultne på jobb? Det virker som du tar det for gitt at de faktisk er det?

Cassanders
In Cod we trust

Genese sa...

#Cassanders

Jeg har ingen illusjoner om at det i dette miljøet ikke finnes dem som ikke vil ha arbeid, jeg tror det finnes kriminelle der, vi vet at de er infiltrert av voldelige elementer fra utlandet. Dette er trolig en suppe av mye forskjellig. Men jeg er nokså sikker på at mange også ville ta jobb om de fikk det, eller var modne nok til det.

Men vilje til arbeid henger også sammen med evne til arbeid, og vilje er ofte ikke nok om miljø og sosialisering til arbeid ikke er der. Hauglin tok engang doktorgrad på at selv en langvarig arbeidsledighet kan gjøre folk uskikket til arbeid, ikke fordi de var det når de falt ut av arbeid, men fordi selve det faktum at de stod lenge utenfor gjorde dem uskikket.

Vi har rapporter fra Nørrebro om foreldre som beklaget at deres unge ikke deltok i opptøyene. Da er det noe alvorlig galt i bydelen, langt ut over et ungdomshus.

Og en forståelse av ungdommen tror jeg er fundamentet for å unngå det vi ser i Nørrebro.

Jeg hadde en dialog med en ungdom for noen uker siden, skrevet på engelsk. Det er ikke alltid like greit:

http://iloblog.postkasse.be/psycho?NewComment&post=3

Genese sa...

Og den linken funket ikke: du finner det som "Afraid of beeing..." på http://psycho.postkasse.be

Naivister og menneskets natur sa...

Og i Danmark etterlyses nå mer fokus på bakenforliggende årsaker.

Karen Jespersen oppsummerer greit venstresidens problem i denne saken i siste Weekendavisen. (Hun var socialminister for Socialdemokraterne (tilsv. AP) inntil de tapte valget i 2001. Hun har nå meldt seg ut av partiet og trådt ut av Folketinget fordi, som hun sa, hun ikke kunne representere et parti som hun ikke kunne føle seg sikker på at kom til å videreføre den nye stramme innvandringspolitikken, hvis det igjen kom til makten. Hun har også uttalt at "For mig er det fuldstændig uforståeligt, at det skulle være specielt progressivt at være imod den stramme udlændingepolitik og ligge under for frihedsfjendske og kvindeundertrykkende værdier, bare fordi de kommer fra grupper af indvandrere.")

Til Weekendavisen sier hun: "Venstrefløjens svar på problemerne er alltid, at vi skal bruge flere ressourcer på integration. Men først er man nødt til at gøre sig klart, hvad man mener med integration. Jeg mener det er, at man deler de grundværdier der gælder i vores samfund, og at man taler sproget. Det betyder ikke, at man skal kappe alle bånd til det sted, man kommer fra.
Venstrefløjen har aldrig villet diskutere det nødvendige i at regulere tilgangen af indvandrere for at få integrationen til at fungere. Og en integration, der ikke fungerer, er den sikre opskrift på ulighed.
Det sker blant andet, fordi man mener, at vi har at gøre med en svag gruppe, der kommer fra den tredje verden, som man skal være solidarisk med. Derfor har man helt lukket øjnene for, at folk fra den tredje verden også kan komme med holdninger, der er dybt reaktionære."
Et folketingsmedlem for Socialistisk Folkeparti (~RV/SV) utdyper: "Det har egentlig ikke så meget at gøre med de reaktionære imamer som Laban og Akkari. Dem kan jo enhver finde ud af at kritisere. Men det, vi ikke så, var de gammeldags familiestrukturer, de arrangerede ægteskaber og den sociale repression, der finder sted. Jeg tror det skyldes, at vi ikke ved så meget om, hvad der foregår. Hvis folk på venstrefløjen kender indvandrere, er det ofte politiske flygtninge, der er i opposition til religionen. Derfor har vi ikke været oppmerksomme på de andre holdninger."

Hvis nå bare også den norske venstresiden kunne komme til samme grad av selvinnsikt...

Nikolaj og Julie sa...

Efter Julius er blevet overfaldet, er det gået op for mig, hvor tit det sker
—Peter Mygind


http://www.nrk.no/programmer/sider/nikolaj_og_julie/

partypinne sa...

Trodde du var liberaler VamPus, da burde du vel akseptere de som ikke vil innordne seg i samfunnet. Alle bør vel få leve som de vil, så lenge de ikke kaster brostein? Brosteinkastingen burde jo beboerene av Ungdomshuset holdt seg for gode til, det mener vel de fleste oppegående mennesker på både høyre- og venstresida.
Ungdomshuset har jo aldri forlangt mer støtte enn et sted å være, og det har de vel krav på i henhold til velferdsstaten? Er det ikke statsterrorisme hvis stat og kommune skal bestemme hva som er akseptabelt å drive med på fritida, så lenge det er lovlig?
Å nei, det glemte jeg VamPus, det er jo ikke ungdommene som eier Ungdomshuset, de har STJÅLET DET, og krenket det helligeste av alt, eiendomsretten. Det forandrer jpo alt. Få dem ut!

Haakon Lie sa...

Statsterrorisme og arbeiderklassen.
Det finnes faktisk arbeidende klasser i Norge. Du ser dem, hver dag. Det er bygningsarbeideren som lager bygget studiner på Blindern skal benytte, men som hun helst ikke vil høre, om han skulle plystre på henne. Det er politimannen som Blitzerne kaster stein på, som er det eneste holdepunktet en rusmisbruker har i livet. Det er pleierne og legene og ambulansesjåførene på akuttmottaket, som ser resultatet av andres "utagerende festing", og som blir spyttet på av pasientene(Ja, det skjer i virkeligheten). Det er bussjåføren som kjører det til og fra sentrum, og får høre at han er sur om han ikke liker dine tilrop. Det er dama som vasker perrongen på T-banestasjonen der du kaster søppel. Det er vaktmesteren på skolen der du gikk, som måtte rense taggingen på toalettet.
Det er han og hun som står bak disken på butikken der du kjøper ciabatta, og du ikke kan navnet til. Det er sjømannen og trailersjåføren som transporterer alt du lever av, og som får høre at han har en "harry" livsstil. Det er ingeniøren i kommunen som sørger for at du har vann i krana, og som vet alt om hvordan det er å bli skjelt ut hvis det ikke fungerer. Det er den geologiske eksperten som finner de oljeførende lagene i grunnen som søreger for velstanden vår, som du synes er overbetalt. Det er bonden som sørger for melken du har i kaffelatten, oversubsidiert kalles han.
De kaster ikke stein eller molotovcocktails.
Men vokt deg for dagen de blir forbanna.

Anonym sa...

jeg har forsåvidt ikke noe imot blitz eller liknende folk/miljøer, men akkurat når det gjelder blitz i norge er jeg litt lei av å høre om hvor VIKTIGE de er.

når har egentlig blitz utrettet noe som har betydd NOE SOM HELST for noen ANDRE ENN DEM SELV?

my sa...

Det er ikke ungdommene, politiet eller de Københavnske politikere som er det verste med at Ungdomshuset nå er jevnet med jorden. Det verste er at det står en "djevel" bak og trekker i trådene; lederen af frikirken Faderhuset, Ruth Evensen, som kjøpte huset med ett eneste formål; å bryte ned kulturen i huset og jage vekk ungdommene. Hun hadde overhodet ikke bruk for huset eller tomta.

I sin seierstale til meningheten sa hun

"Nu er vi eksponeret ikke bare i hele Danmark, men også det meste af verden. Hvad siger I? Hvad synes I det næste skal være? Hvad med homoseksualitet?" sagde Ruth Evensen i Faderhuset.

dji:zes

Zmal sa...

takk, My Said! det var endelig et godt poeng!

grøss og gru..
for noen skumle folk som finnes rundt omkring..