Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, mars 02, 2007

Sit rap Afghanistan

Taliban er i ferd med å starte sin årlige våroffensiv og har sagt til i Al-Jazeera at de har 10 000 nye soldater, hvorav 2 000 av de kjekke unge mennene er selvmordsbombere. Lurer du på hva norske soldater gjør mens våre allierte gjør sitt beste for å bli kvitt drittsekkene?

Rundt 350 mann blir sendt ut i et gudsforlatt område i det verste uværet i hele vinter for å levere ut aviser om det fine ISAF og regjeringen i Kabul gjør. Hearts & minds, vettu. Med høyt antall analfabeter, og da spesielt i, nettopp, små landsbyer i øde strøk, så kan man jo tenke seg nytteverdien av dette. I følge en bekjent fikk de levert ut rundt en avis om dagen, og da mest sannsynlig til en analfabetisk gjeter som ikke hadde søkt ly sammen med resten av befolkningen.
..regner med at gjeterne brukte avisene til å fyre med også, så da blir vel prisen på ISAFs oppfyringspapir dyrere pr gram enn pr karat for diamanter.

Summer avisproduksjon, lønn, drivstoff, mat og vann til 350 soldater med risikotillegg - et voila - verdens dyreste avisbud. Operasjonen ble oppfattet som en suksess. De norske soldatene kom tilbake i live og uskadd.

7 kommentarer:

Rambukk sa...

Jo, men spesialsoldater bør ha spesialoppgaver. Tross alt.

Simon sa...

"Operasjonen ble oppfattet som en suksess."

En pen oppsummering av mange av problemene i norsk politikk.

kjell sa...

Det er ikke soldatenes skyld at de blir misbrukt. Skylden kan først og fremst legges hos inkompetente politikere i nå- og fortid, og en militær ledelse med like mye ryggrad som en manet, som nikker til de mest idiotiske forslag som kommer fra oven, og har kastet årtiers, om ikke århundrers erfaring på dynga.
Vi kan trøste oss med at vi ihvertfall har flotte ledelsesbygg, og imponerende IT-systemer, og vilje til å sende norske gutter i utenlandsoppdrag- så lenge det ikke er farlig.

VamPus sa...

Kjell: Det er absolutt ikke soldatenes skyld, og jeg håper da ikke jeg fremstilte det slik?

kjell sa...

Nei, bevares, det var da ikke slik jeg forsto det heller.

Viking3-3 sa...

Andelen analfabeter i Afghanistan er strengt tatt ikke verre enn at det er flere som får utbytte av det enn ikke.. Om de etter å ha tittet gjennom setter fyr på blekkene og får litt varme i skrotten... Vel, det blir jævlig surt i Nord-Afghanistan vinterstid, så det er vel å anse som positivt det også :)

Simon sa...

Jeg gjør stadig det samme med avisene jeg får i kassa, de er ofte ikke bedre enn som så.