Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mars 28, 2007

Matforsyninger under konstruksjon

Den sosialistiske foregangsstaten Den Demokratiske Folkerepublikken Nord-Korea mangler i følge BBC mat. Dette er garantert imperialistiske kapitalisters feil og ikke det faktum av planøkonomi, priskontroll og stengte murer før eller siden fører et land til helvete.

Men ikke stol på en høyrevridd blåblogger. La oss heller se hva Den Demokratiske Folkerepublikkens hjemmesider sier om matforsyningen i det sosialistiske paradis? Akkurat ja.

Da så.

10 kommentarer:

geirronimo sa...

Hvorfor teppebombe et land når man bare kan innføre sosialisme??

Hitler innførte planøkomoni, og en sterk stat, er det slikt en rød regjering vil innføre??

Uansett så har alle innbyggere i Nord-Korea min store medfølese, uansett om de alle mener de bor i verdens beste land...

Ser nå på diskusjonen i tabloid mellom Lysbakken og "Tobben". Det er direkte leit at en "voksen" person som Lysbakken (SV) ikke er mer opplyst enn han egentlig er - hans argumenter er som en idiots og virkningen av det demagogiske oppgulpe vil han ikke ut med. "Fjerne eiendomsretten til private og bedrifter" - herregud..

Tor sa...

Ikke at jeg er noen tillhenger av planøkonomi, for det er jeg ikke, men at mange i Nord Korea sulter har vel mer med at lederne prioriterer militæret framfor mat til befolkningen, enn at landet har planøkonomi i seg selv. Om lederne i Nord Korea hadde prioritert å skaffe mat til befolkningen, kunne de nok klart det, også med planøkonomi.

geirronimo sa...

Historien viser at det klarer de ikke med planøkonomi! Ingen stat har noensinne klart å fø en befolkning med planøkonomi uten at det har utviklet seg til hungersnød.

Selv i stater der det bare er å gå rett ut i jungelen og hente "brødfrukter"....

Og når det gjelder en "sterk stat" - veeeel, hvilke type ledere overlever i et slikt miljø, de som er empater??? Nope, det er svin som stort sett mæler sin egen kake...

Så, har situasjonen som er beskrevet i Nord-korea eksistert i de andre diktaturene, jepp. Fellesnevner : "Sterk stat". Ser ut som dette avler frem syke ledere, eller??

undrende sa...

Etter å ha surfet litt rundt på Nord-Koreas fine nettsider lurer jeg på: hva er egentlig "centralised democracy"?

Anonym sa...

Det er det de hadde i apk ml

Simon sa...

> "centralised democracy"?

On man - one vote (og denne ene mannen er Kim).

Øyvind, Mechelen sa...

Syntes forsåvidt denne var artig:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/6320821.stm

Spesielt om man sammenligner bildene med de på Korea Is One:
http://www.korea-is-one.org/spip.php?article2823

Snurre sa...

Kanin er en meget effektiv kjøttprodusent.
Den produserer over dobbelt så mye kjøtt som drøvtyggere på samme formengde.

– Årlig importerer vi flere tonn
kaninkjøtt, storparten fra Skottland. Kaninkjøtt, som har en utrolig fin kvalitet, selges i delikatessebutikker i de største byene og er ettertraktet blant mateksperter. I Oslo betales det nærmere 300 kroner pr. kg for dette kjøttet, forteller Anne Katrine Jensen, styreleder i næringsorganisasjonen Norsk Kanin, og peker med det på at dette også er økonomisk interessant.

Dette kan være en bra ernæring for eliten eller en lønnsom eksportnæring.

Per sa...

Høh? Er den siden VamPus linket til "for real"? Og skrevet av en nordmann? Ordene "løgn" og "hjernevask" fikk akkurat en ny betydning.

Snurre sa...

Per
Gjør hjemmeleksa di

http://www.korea-dpr.com/

http://www.korea-dpr.com/pmenu.htm

http://www.korea-dpr.com/menu.htm


http://www.korea-dpr.com/users/norway/

Dette er en offentilig godkjent internetside.
Det er godt mulig den norske oversetteren er lammet av akutt mangel privat intsiativ. Han har muligens kjennskap til reprisaliene han kan bli utsatt for.