Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, mars 31, 2007

Sprikende bluse

VamPus pleier stort sett å være noe uformell av seg, og vel vitende om at gradestokken i Jakarta kommer til å ligge godt over 30 grader mens vi er der så unnlater hun da også å pakke ned en uklanderlig dress. Så da hun får beskjed om at hun skal delta i et møte med samarbeidspartiets tredje viktigste mann tropper hun opp i en helt grei svart bukse og en anstendig kortermet bluse. Tror hun. For vi har knapt kommet innenfor dørene til partikontoret før en i følget gjøre store øyne og hvisker diskret at knappene spriker. Og helt riktig. Fra rett vinkel kan man få øye på det som umiskjennelig er en svart blonde-bh og innenforliggende herligheter. Skandale.

Hadde dette vært i en bar i Oslo ville løsningen mest sannsynlig vært å bare kneppe opp en knapp til og gjøre utringningen dypere. I et muslimsk land hos en konservativ leder er neppe det en god idè. Så VamPus retter så godt hun kan på blusen og håper på et høyt bord og lave stoler.

Men vi blir selvsagt plassert i en dyp sofa, mens partikadrene samler seg rundt kontoret i andre stoler i alle fasonger. Det er til slutt en eklektisk gjeng som sitter der. VamPus har funnet løsningen på sitt knappeproblem: sette vesken i fanget med armene rundt. Ser kanskje litt rart ut, men støter ingen. I hvert fall ikke inntil de begynner å servere te. Tekoppen blir plassert på et bord som står halvannen meter fra oss. VamPus håper at den bare kan bli stående og at vi er ferdig i møtet snart. Men møtet drar ut. Møter med menn gjør gjerne det. De må jo markere seg. Sier man ikke noe på et møte betyr det jo kanskje at man ikke får delta neste gang. Det burde ofte være omvendt. De to kvinnene fra partiet er godt inntyllet i sine respektive hijaber. Og VamPus sitter der med sine sprikende knapper og håper på det beste.

Men neida. Partikaderoverhodet må selvsagt insistere på at gjestene skal drikke den formidable indonesiske teen. Det finnes ingen elegant måte å åle seg diskret frem fra en dyp sofa og strekke seg over halvannet meter og balansere en tekopp og asjett tilbake mens man forsøker holde en veske og notatblokk i en passende vinkel. Sånn er det bare.

Tåler ikke gutta å se et glimt av en blonde-bh så får det faen meg være. Men damene? De var kule så det holdt.

14 kommentarer:

Øyvind, Mechelen sa...

Av ren nysgjerrighet: Hvem er samarbeidspartiet? Indonesisk politikk kan jo være litt forvirrende, og konservativ der og konservativ her blir ikke nødvendigvis konservativ både her og der?

Same-edna sa...

Så du fikk vist fram puppene dine. Ikke rart du er fornøyd.

Hva snakket representantene fra Høyre og det muslimske partiet om da? Fremtidig samarbeid?

Børge Skråmestø sa...

Du, altså... Dette er helt elementær mannlig psykologi. Det var jo nettopp derfor de insisterte. De ville at du skulle bøye deg fram for å ta imot teen.

Theo sa...

Bilder! Vi trenger bilder!

Drusilla sa...

Haha, du får satse på en cat-suit neste gang. Med glidelås. Mjau.

Linn sa...

hvorfor er det slik at alle skjorter er håpløse over puppene? livet kan være for stort men likevel, for trang over puppene. Funnet ut at løsningen er singlet inni og knappe opp de som spriker.

Ikke akkurat kvantefysikk, men hei.

Cassanders sa...

høh,
omniburkafication er nok "løsningen" :-)
Men du må insitere på at "omni" er det operative ordet. Så vil kanskje begeistringen forta seg noe
se:
http://www.jesusandmo.net/2007/02/22/hijab/
og
http://www.jesusandmo.net/2007/02/26/fair/

Cassanders
That's really a great step forward into the unknown.
S.Gorn's Compendium of Rarely Used Clichés

Smack sa...

Se det, Vampus! Gjør ikke noe at minnene dine fra turen er fragmenterte - når de kommer i slik underholdende innpakning!

"Pile them on!" :o)

VamPus sa...

Øyvind: Golkar - faktisk gamle partiet til Suharto, hvilket absolutt er en grunn til å være skeptisk. Som vanlig er det de unge og kvinnene som utgjør fremtidshåpet. De andre partiene er ikke stort bedre..
Børge: Hmm... at te skulle bli en utfordring også nå da..
theo: bilder coming up - men ikke av VamPus.
Drusilla: Jeg synes forsåvidt at befolkningen i Indonesia har lidd nok om ikke VamPus skal komme tassende i cat-suit også.
Linn: Ikke sant? Hvem er det som lager disse skjortene? Det går jo an å ha pupper uten å måtte bruke størrelse elefant av den grunn?
Cassanders: Jesus & Mo er fortsatt like underholdende. Kanskje jeg skal ta med noen striper neste gang...
smack: fragmenterte minner har overhodet ikke noe med alkoholinntak å gjøre. Helt ikke. Ikke i det hele tatt...

Øyvind, Mechelen sa...

VamPus:

Det er nok grunn til å være skeptisk, ja. Det finnes vel en del av den rimelig tilskitnede gamle garden i Golkar fremdeles, vil jeg anta.

Jeg tviler egentlig på at du er helt på linje med f.eks. Jusuf Kalla.

Så blir det å spørre seg om man skal vektlegge pragmatisme eller idealisme tyngst. Jeg har ikke tenkt å blande meg opp i Høyres prioriteringer, men det finnes partipolitiske uavhengige NGOs i Indonesia som det kanskje ville være mer uproblematisk å jobbe med.

Men når sant skal sies er jeg mest av alt misunnelig: kunne godt tenke meg en tur til Jakarta. Jeg deler for øvrig din tro på unge indonesiske kvinner, og håper det ikke får meg til å høres ut som mannsgris.

VamPus sa...

Øyvind: Norske politiske partier får støtte for å bidra til demokratisk utvikling av politiske partier i utviklingsland - ikke for å samarbeide med NGOs (hvilket vi også gjør). Jusuf Kallas uttalelser er helt på trynet og har skapt sterke reaksjoner internt. Det er nok mange gamle spøkelser i partiet, men fellestrekket for dem er nettopp det: at de er gamle. De siste seks-syv årene har partiet gjennomgått endringer som gir håp for fremtiden. Og i et land som ønsker å bidra til å skape en bro mellom muslimske land og vesten, og som er sterkt kritiske til fundamentalismen i midt-østen, så synes jeg det er positivt å ha kontakt med det største partiet - inntil det motsatte er bevist :-)

Øyvind, Mechelen sa...

Jeg skal ikke innvende noe mot det siste.

Generelt tror jeg det er lurt å prate med folk, tilsynelatende i motsetning til f.eks. den anonyme same-edna.

Men så gjør jeg også tidvis forsøk på å være en pragmatiker. Jeg ser for øvrig frem til å lese mer fra Jakarta, og gjerne noe mer politisk enn din siste toppsak ;).

Jeg er også interessert i å høre om samarbeidet med NGOer, i den grad det ikke er hemmeligstemplet i Høyres Hus ;).

Pontifex Maximus sa...

Se Koch, C., "The Year of Living Dangerously" (fiction), 1978 Michael Joseph Ltd, London, og filmen ved samme navn, med Mel Gibson i hovedrollen:

http://allmovie.com/cg/avg.dll

http://imdb.com/title/tt0086617/

nessie sa...

Jammen det er da opplagt at de som har designet disse sprikende bluser er menn! Hvorfor ellers har de så god innsikt? :D