Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mars 28, 2007

Sushibar & andre barer

DET KAN høres litt blasert ut å ha shoppet og spist sushi på en stoppover i Tokyo. Men det er før man legger til at shoppingen besto av souvernirer fra den lille sjappa som lå tyve meter før sushi-baren som var «the last chance to eat sushi in Tokyo». VamPus tilbrakte rundt 45 minutter på flyplassen der. Tjuefem av dem i en buss som ventet på at en reisegruppe som delte en IQ på rundt skonummeret til Titten Tei mellom seg skulle forstå at de kunne GÅ PÅ BUSSEN.

FLYET TIL Singapore ble nemlig kansellert og VamPus og Hauken måtte løpe gjennom flyplassen på Jakarta for å komme først i køen av forvirrede reisende for å booke om billettene sine hos de onde stesøstrene til Speedy Gonzales. Indonesernes største styrke er nemlig personlig service. Ikke en egenskap som er veldig praktisk når man har et par hundre passasjerer foran seg og velger å snakke med en og en i stedet for å gi informasjon over høyttaleren. Her skal det ikke gå raskest unna, men grundigst unna. Hauken og VamPus stilte seg i to forskjellige køer – han for å få booket om billettene, hun for å få sjekket inn. Og godt var det. Vi sto først og brukte bare rundt en time på hele opplegget, som inkluderte å hente bagasjen som kom litt etter litt ettersom personalet trillet koffertene ut manuelt på samme typen trillevogner som passasjerer bruker.

DERETTER går vi tilbake til baren vi forlot da vi feilaktig trodde at vi måtte dra og servitøren og daglig leder ønsker oss smilende velkommen tilbake. Vi antar at den er den eneste flyplassbaren i verden med uteservering. Noen øl og sigg seinere er vi mer enn klare for å komme oss av gårde. En femtimers flytur tar oss til Tokyo. En ytterligere 12 timers flytur tar oss til den begredelige flyplassen Frankfurt. Og da er vi bare en totimers flytur unna Oslo.

HER ER det vel på sin plass å si unnskyld til den stakkars kassadamen i taxfree-butikken ved ankomst på Gardermoen som helt uforvarende måtte spørre pliktspørsmålet: «Skal du fly mer i dag?». Det var ikke meningen å se på deg med et drepende blikk og frese som en katt i klemme tilbake. Unnskyld.

EN TUR innom ankomstservicen til Star Alliance bekrefter at Luftwaf.. unnskyld, Lufthansa, ikke overraskende er restriktive på hva slags klager de ønsker å motta (de har brekt beina på kofferten «men den kan jo fortsatt brukes»). Jada.

Vi var enige om at det hadde vært en tur. (Fortsettelse følger).

5 kommentarer:

nessie sa...

Hvordan var sushien da?

tse tse fluen sa...

Tipper sushien var i en klasse for seg selv. Hu nevnte ikke ordet toalett og da er både magen og fisken helt topp tipper jeg.

Eva sa...

Flyplassen på Koh Samui er en opplevelse..ikke bare har de uteservering, men hele flyplassen er laget ute. Innsjekkingsterminalene står blant grønne blomster under åpen himmel ;-)

Helge Samuelsen sa...

"skonummeret til Titten tei..."

Jeg har aldri ledd så mye på en torsdag LOL!

Made my day.

nessie sa...

Nei, om VamPus hadde tilbringt mesteparten av flyingen på et klaustrofobisk flytoalett hadde vi nok fått høre det ;)