Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mars 07, 2007

Vaksine

Med utpreget sprøyteskrekk så er det alltid en fornøyelse å reise til steder som krever vaksiner. Det sikreste tegnet på at et land var et sosialistisk diktatur på 80-tallet var at det hadde ordet "demokrati" i navnet. Det sikreste tegnet på at et land fortsatt er grovt underutviklet er at du trenger en vaksine eller flere for å dra dit. Så idag skal VamPus bli bestukket - forhåpentligvis av han kjekke danske - på sitt lokale reisevaksinesenter. Dette er informasjonen om vaksinen:
1 dose à 0,5 ml injiseres intramuskulært i deltoideusmuskelen. Hos pasienter med nedsatt koagulasjonsevne kan vaksinen administreres subkutant i overarmen.

Da så. Og om en uke skal en malariapille skylles ned med en shot med halv million kolerabakterier. Kolerashoten er ikke så ille. Den er rosa. Lurer på hvordan den funker med en dæsj vodka?

Hm? Hvor? Jakarta.

7 kommentarer:

Martine Votvik sa...

Mmm Kolera...

VamPus sa...

Litt usikker på den kommentaren der, Martine.. Men ja, vaksinen sprudler og smaker ikke så verst :-)

Mathias sa...

Jeg måtte ta tre sprøyter før jeg skulle til Iran i fjor, men det har ikke "demokratisk" i navnet, og ikke har de grunn til det heller.

Fiona sa...

Kolerashots? Sikker på at det ikke er drikkevaksine mot magesyke du mener (forårsaket av ecoli-bakterien)...?

Har nettopp vært gjennom det samme - påskeferie uten ski.

VamPus sa...

fiona: Ducoral eller noe slikt. Slapp faktisk å ta den nå, fordi den jeg tok i sommer virker i fortsatt 6 måneder. Men endte opp med en slem vaksine mot japansk et eller annet - som skal sprøytes inn tre ganger. Dakar meg...

Fiona sa...

Echoral...?
Da er det nok beskyttelse mot mageonde forårsaket av ecoli-bakterien. Smaker slett ikke så verst.

God tur.

Prøvde forresten å betale litt ekstra for å slippe å sitte ved siden av ungene mine på flyturen, men ble litt muggen da jeg fikk vite at det ikke var mulig i forhold til egne barn...

brent barn sa...

Bare gjør det FØR du drar!
IKKE VENT TIL DU ER BLITT DÅRLIG!!!