Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, juli 08, 2007

Angel

Han setter på seg hodesettet og lytter til sangen.

- Dette høres da velkjent ut. Veldig Morrissey-aktig.

Vi har tatt med oss et par øl opp på mitt rom. Jeg har rom på et ungdomsherberg i Berlin og vi har sittet utenfor og snakket om musikk, litteratur, livet og døden og alt i mellom. Til høstluften ble for kald. Så nå sitter vi her. Sangen han hører er ikke «Morrissey-aktig». Det er Morrisey.

- Hva skal du skrive om?
- Selvmord.
- Hvorfor det?
- Fordi det fascinerer meg. Har du aldri tenkt på muligheten for å ta livet av deg?
- Nei.
- Nei?
- Nei.

Han ser skrått på meg. Og så begynner han å le. Av meg. Fordi jeg vil skrive bok. Fordi jeg reiser alene. Fordi jeg liker Morrissey.
- This is just sooo Generation X.

Og det er det jo. Vi som ikke trodde på noe eller noen. Skulle bryte ut av rammene og realisere oss selv. Men ikke realisere oss selv. Egentlig. For det var å bli som dem. Men jeg ville bare skrive. Og jeg ville skrive om engler. Engler som tar livet av seg. Engler som blir brukt og misbrukt. Engler som blir skapt i andres bilder, og brutt ned av seg selv. Det er bare de som forsvinner for tidlig som blir engler i vår verden.

Angel, don't take your life
some people have got no pride
they do not understand
the urgency of life
but I love you more than life.

Så satt vi der da. I hjertet av Berlin. Høsten 2002. På begynnelsen av hver vår reise. To fremmede mennesker fra hver sin side av jordkloden. Og snakket om musikk, litteratur, livet og døden og alt i mellom.


Morrissey: Viva Hate, 1988


9 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, etter denne føljetongen skjønner jeg at det ikke var tilfeldig at det var litt manko på nachspielmusikk med futt i Vampus' cdsamling:-)

VamPus sa...

Øy! Man har da Shakira!

Unknown sa...

Nå tror jeg du smeltet de andre homsehjertene, også.

Men hallo, sweetie. Det er jo ikke homsehjertene du skal smelte, hvis du vil ha Din Mann...

:-)

Anonym sa...

Ok,Shakira gjør seg bedre i musikkvideoer enn musikken hennes så jeg skjønner en presisering er på sin plass: Bra musikk med futt i :-)

VamPus sa...

Børge-pus; dersom sutrete middelaldrende menn smelter homsehjerter, så skjønner jeg hvorfor jeg kjenner så mange frustrerte homser. Nå, ja Morrissey var jo ikke middelaldrende i '89 da :-)

Anonym sa...

If the man you've grown to be
Is more Morrison than Morrisey
I'll tell you straight as we undress
That things got better when you left
& though I've banned your name since then
I'll call it with my dying breath
No-one else would have me
So I've made this day of all days
The day I see you again

[Dubstar - The day I see you again]

Unknown sa...

Nei, han var ikke middelaldrende i '89. Åh. Sukk. Og i Morrisseys tilfelle heter det selvsagt ikke sutrete. Kom ikke her og kveruler! Darling thing you, det heter melankolsk... Det er mye mer sexy.

:-)

Anonym sa...

How's that novel coming along? ;)

Anonym sa...

Youtube har fjernet musikken fra videoen som ble postet.

http://www.youtube.com/watch?v=INgXzChwipY

Helt klart verdens beste sang