Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, februar 11, 2006

Bloggprofeten

Dagbladet Magasinet bringer i dag et intervju med VamPus under overskriften "Bloggprofeten". Og bare sånn at det er sagt; ondsinnede karikaturer av profeten VamPus vil bli forfulgt og forsøkt ødelagt. Slik blasfemi og mangel på respekt for den fintfølende og sjenerte profete..erm..bloggeren er et hån mot ytringsfrihet og respekten for individet.

Skulle noen ikke toneangivende blogger forsøke å spre slik tegninger vil ..hm...skal vi se... bloggens navn bli tegnet med tusj på et papir og brent. Og så vil folkemengder, eller i hvertfall Pusedyr og VamPus, hoie rundt i gatene og rope "Ned med demokrati og krig og fred og sånn".

Bloggprofeten. Herregud.

44 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med flott intervju! Og fint bilde, attpåtil. Du gjør deg godt på trykk. :)

Ghost of Goldwater sa...

Dø, vantro blogg-skjøge!

'ække misunnelig i det hele tatt, neida...

Softtag sa...

Ære være Profeten. Det er nok vanskelig å være profet i eget land.

Jeg er uenig med deg i mye, men du har min respekt. Jeg vil ikke bli drept ved å være vantro! He he.

Jeg får håpe du slipper drapstrusler og den slags drit.

Softtag

palodegard sa...

Vil bare stemme i med softtag i å håpe at det å komme ut av pseudonymiteten ikke har ført til trusler og sjikane.

Tenkte nok at du ikke likte å bli kalt profet ;-) Men du har jo mange fått mange tilbedere i det siste da.

Anonym sa...

Grattis VamPus...

Bloggprofeten... for en treffende beskrivelse...

;O)

Men jeg finner ikke den på nett. Er den ikke på nett? hvis ikke kanskje du har en kopi selv du kan sende meg på e-post?

dakoprince[a]gmail.com

Anonym sa...

Jeg antar at artikkelen ikke finnes på nett siden du ikke oppga noen link?

lesoir:
"Muslimene forsøker ikke å styre hva som kan og ikke kan trykkes i norske eller danske medier. "

Eh, jo. Se bildene fra dagens demo i DB,
slik jeg tolker det ønsker man å sette relgionen sin over loven ved å gjenopplive blasfemiparagrafen slik relgionen ikke kan kritiseres.

-mediekritikk

Anonym sa...

Hei VamPus. Endelig en med litt guts. Intervjuet i Dagbladet i dag var faktisk godt. "Det er nå vi må...." Det er rett og slett herlig å lese dine velformulerte kommentarer.

Johann

Anonym sa...

Imponerende og flott at VamPus har integritet og styrke til å stå rakrygget i denne stormen (in a teacup). Et lite spørsmål: er det noen som har funnet og sortert ut de mest interessante linker til norske websteder hvor representanter for de fornærmede og sinte norske muslimer gir uttrykk for sine meninger? Volumet av engasjement gjør at enkle google-søk blir for massive. Hadde vært virkelig interessant å se noen meninger fra the other side utover de mer penible enkle slagord om hvem som er stor / størst etc.

Anonym sa...

HeiDi, VamPus :
Stå på, og fortsatt la dine synspunkter komme her i din egen verden, som er ganske fornøyelig !

Anonym sa...

VamPus, please, legg av. Du har dratt dette langt nok. Vi har skjønt tegningen, we've got the point.

Du kan bedre enn dette.

ChrisChr/vgb

Anonym sa...

Gratulerer så mye! :)
Siden det ikke var noen link i innlegget ditt tar jeg det for gitt at intervjuet ikke er tilgjengelig på nettet (noe som jo er ganske tåpelig, siden det faktisk er snakk om et intervju med en blogger), og siden jeg har litt vanskeligheter med å få tak i dødt tre utgaven av Dagbladet for tiden siden jeg befinner meg i Peru så lurte jeg på om det er noen mulighet for å få se en scannet versjon av intervjuet. Vil du være så aller nådigst, o profet over de ringeste av alle bloggere..?

:)

Anonym sa...

Vår lille Ayn Rand.
Du er herved kåret til årets mest sexy kvinne.

La oss ta dette videre. Nettet er tydeligvis det eneste stedet som har ytringsfriheten i behold ennå.
Kan vi sette opp en side hvor man kan tegne/ lage collage av Muhammed og Allah?

Painting waves in clouds sa...

Jeg forstod det for mange profeters år siden, og nylig har muslimene oppdaget det. Nå er det på tide at resten av gjengen også oppdager det: Massemedia er roten til alt ondt. :)

Anonym sa...

Eehhh... VamPus

Jeg løste problemet ved å gå på puben og låne avisa der.

;O)

Anonym sa...

Håper at du vil legge ut en link til intervjuet.

Anonym sa...

Pleier ikke disse artiklene å komme på nettet et par dager senere?

Anonym sa...

Hei VamPus
Det er vel ikke så langt mellom
Islam og Kristendom som man prøver å gi intrykk av.Vi har samme gud, forskjellig navn.
I følge koranen er Jesus den nest siste profeten, Muhammed er den siste(ca550 år etter).vil det neste problemet vårt da bli at alle avbildningene av Jesus i våre kirker må fjernes og hva med avbildningene av Gud?
Ps.Muhammed av bildet som en bomber.
Viss noen skriker:En selvmords bomber, på gata.Hva er det vi da snur oss rundt og ser etter,tenk etter...Det som har hendt i det siste har desverre ikke forbedret forholdet mellom muslimer og vestlige.

frk. kaos sa...

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne for å gjøre dette kort og enkelt.
I de fem-seks siste måneders løp har jeg vært fullstendig ute av stand til å skrive noe jeg har vært fornøyd med.
Frem til i går.
Jeg gjorde nemlig noe jeg har tatt avstand fra veldig lenge nå, fordi jeg rett og slett ikke orker å mene noe om noe, men så innså jeg altså til slutt at jeg ikke hadde noe valg. Samfunnsfag er et fag det er vanskelig å bestå i hvis man nekter konsekvent å lese noe annet enn tegneseriene og tv-programmet i avisene. Så jeg plukket med meg at par aviser og satte meg foran peisen og leste. Lenge.
Jeg endte etterhvert opp med Magasinet, og hva ser jeg ikke- Bloggprofeten.
Jeg ble mektig imponert, og mye av det du sa varmet hjertet.
Jeg har blogget i litt over ett år, men hadde vel egentlig gitt opp da jeg ikke klarte å få ut noe med snev av fornuft.
Så jeg vil vel egentlig si et ydmykt lite takk til deg, da du virkelig ble en stor inspirasjonskilde.
Takk-

Kosialist sa...

Gratulerer med et bra intervju. Det er morsomt å se en "blåblogger" bli vår første kjendisblogger, so to speak.

Herodotus sa...

Gratulerer med offisiell status som profet. Vi forventer nu noen mirakler slik at en katedral med tiden kan reises rundt et fra Deres legeme uttagne ben (ribben, lårben, arm) og Sankta Vampussa-tilbedelsen kan ta helt av.
Saligkåring rett rundt hjørnet!

Painting waves in clouds sa...

Som profet, kan vi vel forvente at du kommer med noen profesier i nær fremtid?

Anonym sa...

Hva med TV2? De ringte meg og ville ha en uttalelse i anledning Mohammed-oppstyret, men jeg henviste dem videre til deg.

Anonym sa...

Hei, VamPus. har nylig oppdaget siden din. Den er jo kjempebra. Skal spre den så godt jeg kan! Unner alle å lese dine fortreffelige skriverier.

Anonym sa...

Faren ligger i at venstresiden tar til seg Muhammed-protestene som sitt "uttrykk". Dermed kan vi sitte å slite med dette tøvet lenge. Sett søkelyset på imamene nå, og avslør deres hensikter !

Respekter likevel Islam...

Anonym sa...

Den virkelige ironien vil intreffe om 1300 år, når vampustilbedende kjemperoboter går til hellig krig mod de genmodifiserte rottene som har laget nedsettende hologrammer om den store bloggprofeten.

Kanskje.

Milton Marx sa...

Anonym: En venstreside som varige islambeskyttere ville være en gavepakke til de som ønsker en blå regjering uten sutrende mellompartier. Danske sosialdemokratiet har rast ned til 21,6% etter at lederne var for forstående til drapet på van Gogh. Ved et valg i dag ville det danske Folketinget få en enda blåere regjering.

Vi kan bare håpe at ryggmargsrefleksene kicker inn, og at venstresiden starter med "att skulla döda Hagen".

Høyre.... Tja... Hvor er høyre i alt dette? Har de lånt usynlighetskappa til Harry potter?

Hans P Fosseng sa...

Det er en del spørsmål om lenke til Magasinet-saken (nei, ikke med z) her blant kommentarene, så til alles store glede (?) kan den nå leses på nett hos Dagbla'.

Anonym sa...

Bare en liten kommentar: I det for øvrig veldig gode intervjuet sier du: ”en av dem tegnet blant annet profeten som selvmordsbomber.”

Dette er feil. Muhammed er IKKE fremstilt som selvmordsbomber i Jyllandsposten. Han er fremstilt med en turban utformet som en rund, gammeldags bombe med brennende lunte. Dette er en vanlig allegori som avistegnere bruker for å fremstille at en situasjon eller tanker som eksplosive. Jeg tolker bildet slik at tegneren vil ha frem at tegningene av Mohammed har et eksplosivt potensial, eventuelt at islam kan være en ideologi med eksplosivt potensial.

Selvmordsbombere har gjerne flate bomber festet i et bombebelte rundt livet, eller i en ryggsekk.

Anonym sa...

Her er linken til intervjuet:
Bloggprofeten.

Anonym sa...

(Nå er jeg endelig lei karikaturdebatten, men fortsatt provosert ut av mitt gode skinn. Islamsk Råd, og andre, større islamske grupperinger, har de siste uker vist en fabelaktig til å uttrykke et unisont "krenket", mot den ynkelige vestlige verdens dødelig sårende frihåndstegninger. Ikke bare demonstrerer dette hvor skjør og sårbar denne religionen er, men den sier også hvor fanatisk kategorisk den er i sitt verdensbilde. Jeg spør bare; hva krenker mest, en tegning av "profeten" som viser en brennende lunte mot hodet hans, formet som en bombe, eller de daglige fanatikerne som sprenger seg selv og uskyldige i luften i Allahs navn? Hvorfor står ikke et samlet muslimsk opp mot dette? Det får vi aldri svar på.)

Anonym sa...

Jeg vil oppfordre alle i Oslo som er mot krigen i Irak og for ytringsfrihet til å ta diskusjonen i dag kl 17, på Blå Kors i Storgata 38.

For info se: http://www.ingenkrig.no/

Anonym sa...

Flott intervju, og artig å se VamPus komme ut av skapet. Det er noen år siden vi sist så deg i norsk offentlighet. De årene har forresten det offisielle Norge brukt på å finslipe den politiske korrektheten. Dermed trenger vi sånne som deg. Og meg.
Hilsen kollega

Anonym sa...

Dagbladet påstår at du ikke ser ut som noen maktperson - har du tenkt å gjøre noe med dette? For eksempel kan du jo anlegge en fornærmet mine og holde et brennende flagg i hånden. Jeg tror ikke nødvendigvis et bilde av kakemonsteret på genseren øker maktfaktoren ;-)

Anonym sa...

Lurte bare på om det er så lurt å benytte seg av ironi som lett kan forveksles med hån av gruppen du prøver å nå frem til.
Er meningen å få frem budskapet blant likesinnede eller å skape dialog forståelse på tvers av grenser?
Til slutt lurer jeg på om du er imot all vold/kidnapping/trusler/brudd på EMK? I så fall, hva er forskjellen mellom USA og andre diktatur i forhold tilIrak krisen?Har du blogget noe om dette emnet?Eller er du selektiv angående hva du vil kritisere/forsvare?Etter min mening er du også ganske unyansert når du trekker frem hva som skaper mest fordommer mot islam i intervjuet.Bildene handler ikke om fordommer, men mangel på respekt, i følge islamister, så du blander kortene når du så kjekt avfeier det med at volden og trusler skaper mer fordommer enn bilden. Det er nemlig ikke samme diskusjonsemne.
Tygg litt på dette..og lykke til videre.

Anonym sa...

Sjekk ut denne blog posten, folkens. 900 kommentarer stor diskusjon om profet-temaet, hvor også mange muslimer bidrar. Meget interessant lesning.

Anonym sa...

Dette er fabelaktig, nå vet vi at er Vampus faktisk ER dødsfin!

Mathias sa...

Dødsfin? Vel, tekkelig vil jeg heller si.

VamPus sa...

Tonje: regner med at jeg kan stole på at du tar Skravlan ;-))

GoG: Vantro skjøge? Du bare flørter, du..

Peder: VamPus - ingen maktperson? *brenne Dagbladet*

Mathias: Tekkelig?
What do a girl have to do, etc..

Anonym sa...

Her finnes intervjuet på nett:
http://www.dagbladet.no/magasinet/2006/02/13/457675.html

Du er kul VamPus :-) Stå på!

Mathias sa...

Vampus! Tekkelig = ganske bra. Normal. Men bildet var jo fint, men du burde ganske kostet på deg et smil.

Anonym sa...

...og hva med TV2, sa du?

Bottom Buzzer sa...

Yeah! Gratulerer med intervjuet! Jeg er nok ikke helt på linje med deg politisk sett, men jeg synes du er en modig dame som det står respekt av!

Jeg har forøvrig laget et bilde av Abu Laban som alle kan benytte fritt. Han driver jo med slikt selv, så han har vel neppe noe imot det.

Stå på!

Agile sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Agile sa...

For de som er helt analfabeter i å navigere og søke på nettet:

Smilende VamPus!>

Enjoy! Og hold hendene OVER dyna...