Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, juli 23, 2006

Brick

Quartfilm viste flere filmer som antakeligvis aldri blir satt opp på ordinære visninger. En av dem var "Brick" - en noe så fascinerende som en hardkokt ungdomsthriller - type David Lynch møter film noir i et high school-miljø. Brendans ekskjæreste er tydelig redd når hun kontakter han med et rop om hjelp og deretter forsvinner. Brendan virvles inn i en detektivhistorie med hardkokte meldinger som man forbinder med Dashiell Hammetts desillusjonerte middelaldrende privatdetektiver med ubetalte regninger på bordet og whisky i skuffen. Filmen har alle ingrediensene for en klassisk 50-talls Humphrey Bogart detektivfilm - den kriminelle mesterhjernen, den sensuelle femme fatale, de underlige tvistene i historien - men altså med ungdommer på rundt 18. Det blir absurd - noe som understrekes av de bevisst overtydelige karakterene.

Morsomt. Faktisk. Og spennende. Anbefales.

6 kommentarer:

Tor Andre sa...

Jeg har lest en masse kjempegode kritikker og kommer til å saumfare filmfestival programmer etter filmen.

Slippdato i USA er 8. august, så den har sjansen til å komme inn på listen over beste filmer i 2006...

Iversen sa...

Isj, kommer ikke Brick på kino i Norge altså? Får handle DVD-utgaven da, har jo gleda meg lenge.

Anonym sa...

Høres interessant ut den filmen ja. Vanligvis ser jeg kun action og skytefilmer, men kanskje jeg gjør et unntak.

Hilsen tse tse fluen som ser at VamPus har begynt å blogge på søndager også. Eller er årsaken en eller annen anti-helligdagspolitikk? lol!

Theo sa...

Brick kan hentes ned gratis på nettet. Man må bare huske på å brenne filmen til en cd-plate etterpå. For tomme cd'er er illagt en avgift som skal gå til opphavsrettighets-organisasjoner, nettopp for slike tilfeller. Da har man betalt for filmen, på samme måte som om man skulle ha lånt den gratis på biblioteket. Enjoy!

Anonym sa...

Keep up the good work » »

Anonym sa...

Cool blog, interesting information... Keep it UP dresses for less Kitchen crimes unit Golf clubs comparaison domain names Online discount swatch watches College for web page design auto dealers Using perl for voice over ip business cards Children and hair loss Effects chewing percocet http://www.weight-loss-52.info pancreatic cancer