Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, juli 23, 2006

SVs sheriffpolitikk

Det er bare et år siden VamPus sist måtte minne SV om hvem Robin Hood og Sheriffen av Nottingham var. Sentralstyremedlem i SV og leder av Transportarbeiderforbundet, Per Østvold, vil ha økt skatt. "På tide å drive litt ordentlig Robin Hood-politikk", sier han til DN Lørdag.Og VamPus er helt enig. Som ble skrevet i fjor:

Robin Hoods erkefiende, Sheriffen av Nottingham, var Kongens stedlige representant og skatteinnkrever. Sagt med andre ord - Sheriffen av Nottingham representerte staten og var en ivrig utfører av sitt embete. Robin Hood tok det som staten hadde krevd inn i skatter og avgifter, og ga det tilbake til de som rettmessig fortjente dem - nemlig landsbyboerne som hadde tjent pengene gjennom hardt arbeid og kremmervirksomhet.

Skulle tro at Sheriffen av Nottingham var SVs forbilde, men at de har et litt forvirret forhold til fakta er jo ingen nyhet. VamPus støtter varmt en "ordentlig Robin Hood-politikk". Med den nye sheriffpolitikken så kan jo rikinger som lærere, politi, sykepleiere etc kanskje forvente at innslagspunktet på toppskatten settes ned for ta dem også. Det er nemlig få i Norge med millionlønninger, men over 700 000 som betaler toppskatt. Det begrenset hva man kan få inn i tilleggsinntekter ved å "ta de rike" - så da blir det middelklassen som betaler til middelklassen - eller til en politisk hjertesak eller marmordekket rådhus i nærheten av deg...

13 kommentarer:

Arild Holta sa...

"men at de har et litt forvirret forhold til fakta er jo ingen nyhet."

:-)

Skal SV begynne å rane stortingsrepresentanter? Eller er det kommunestyremedlemmer som skal skytes i foten med pil og bue og loppes for kredittkortet?

John T. sa...

Jeg lurer på når vi får se Inge Ryan og Ågot Valle i grønne tights.

Theo sa...

Det nye rådhuset i Tromsø har titanplater som taktekking ala Guggenheim i Bilbao. Det er de røde som styrer Tromsø, men det sier vel seg selv. Men kommunen har kanskje satt sparepengene i commodities: titan vil stige i pris, og 'a rainy day' kan de taes ned, selges, og erstattes med tjærepapp?

seilern sa...

Kanskje en "Robin Hood" burde ta seg opp på taket til rådhuset i Tromsø, fjerne titanplatene og selge dem på markedet? Så kan de innbragte midler brukes til noe mer fornuftig!

Det er tross alt enklere å fjerne takplater enn marmorgulvet i 7. etasje i Oslo Rådhus (som ble lagt på 80-tallet, mens Høyre styrte Oslo).

Bluewolf sa...

Det er vel ikke uten grunn at de har (blant annet) kallenavnet "Sosialistisk Vimseparti" ?

Meningspolitiet sa...

Ja, Arild Holta. Good thinking, som så ofte før.
Nå er ikke jeg SV'er, men Robin Hood ønsker jeg velkommen. Om dere er såpass forvirret av metaforbruken som det ser ut til, kan vi informere om at Østvolds metaforiske talemåter henspiller på Robin Hoods "slogan", "ta fra de rike, gi til de fattige". Sheriffen i Nottinghams funksjon var å forsvare de rikes privilegier, ikke ulikt det høyresiden driver med nå.

Arild Holta sa...

Ja, denne fordømte psykopat-kapitalismen! Da liker jeg den rene genuine kapitalismen bedre... Du vet individets rett til å bestemme over seg og sitt.

Arild "R. Hood" sa...

Siden vår rike stat sitter på 80% av verdiene og folket på 20% har Kristin på pengekista tenk å dele ut milliarder!

Da blir staten (endelig!) fattig. Om den ikke tar fra de fattige: Moms på mat, arbeidsgiveravgift i firmaer på konkursens rand, toll på alt mulig fattigfolk trenger fra fattig-land etc.

Rikingene er jo ikke mange nok til å fø staten som er feitere enn mange kommunistland (forholdet stat/folk).

seilern sa...

meningspolitiet burde kanskje sette seg litt mer inn i Robin Hood legendene før han påstår at Robin Hood hadde det slagordet han tillegger ham. Se f.eks. wikipedias artikkel.

For å sitere:
The chief nemesis of the Merry Men, in many of the stories surrounding the band, is the villainous Sheriff of Nottingham who is overtaxing the people into poverty.

Kristin Halvorsen passer følgelig i rollen som Sheriffen av Nottingham, ikke i Robin Hood rollen.

PS: Det er mange forskjellige legender om Robin Hood, med forskjellig innhold, så sitatet over er utvalgt. ;)

Meningspolitiet sa...

llerede i første setning, seilern: "famous for his robbing the rich to feed the poor". Det er mulig det er flere fascinerende aspekter ved legenden som gjør bildet mer komplisert, men jeg tror ikke Østvold mente å forholde seg folkloristisk korrekt til den engelske legenden. Referansen til Robin Hood er klinkende klar - også om den skulle vise seg i streng forstand å være "problematisk" - siden absolutt alle forstår hva som menes.

Ellers vil jeg gratulere VamPus med det nye frådende tilskuddet til kommentarfeltene. Evt uttrykke medfølelse.

Anonym sa...

dagens humørløse... men de fleste forbinder jo nok kun "Robin Hood" med "ta fra de rike - gi til de fattige" og ikke "ta fra den sosialistiske skatteinnkreveren og gi til den innovative småkapitalisten". Sorry.

Anonym sa...

Very cool design! Useful information. Go on! Agp graphic card 401k rollovers Bright+white+light+tooth+whitening+home Clean self cleaning ovens Free pamela anderson and tommy lee video downloads www.msi.com video cards Advisory activities for school Ringtones pay phone bill Mobile home aluminum awnings unsecured loans ccjs self employed tenants Landscape classes online Dell lcd tv w3000

Anonym sa...

Keep up the good work levitracialis generic levitra viagra Pee wee herman+movies Nicocure stop smoking aid Rosacea herbal healers Cheap tramadol 120150 tablets levitra prescription uk Isuzu waek rozrz du adam kesselman levitra http://www.weight-loss-medicine-5.info/Levitra_couch_paint.html Looking for concrete driveway contractor contacts Mesotherapy in weslaco texas