Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, juli 30, 2006

Den vakre historien

Italienske Giovanni og hans kone forteller at de kom til Uganda for å delta i et bryllup. De er fra et lite sted utenfor Milano og er begge lærere. De har ikke vært i Afrika tidligere. For femten år siden fikk de høre om en liten pike på landsbygden i Uganda som gjorde det usedvanlig godt på skolen, men ikke hadde penger til å fortsette skolegangen. De bestemte seg for å sponse pikens skolegang. Som lærere mente de begge at dette var noe av det viktigste de kunne gi bort. Det var ikke enkelt. Det italienske postvesenet ville ikke ta ansvar for å sende post til Uganda. Penger ble borte i posten. Posten kom ikke frem. Men de fortsatte å sende penger og brev, og i retur fikk de noen bilder og brev om pikens fremgang.

Lørdag giftet den 24 år gamle piken seg med sine italienske "foreldre" til stede. Hun hadde også valgt å bli lærer, og underviser ved sin lokale skole utenfor Fort Portal. De hadde møttes første gang den dagen vi møtte det eldre italienske paret. De sitter ovenfor oss ved middagsbordet på gjestehuset i Fort Portal. Etterhvert skal bordet fylles med nederlendere, irer, en belgier og en ugander - hver med sin historie. Det blir en uventet hyggelig kveld.

Det italienske parets historie fikk VamPus til å tenke på en tidligere post, om den vakreste historien.

6 kommentarer:

Stjernen sa...

Jepp - tåredryppende vakkert.Hva er moralen, Vampus? Nei til bistand fordi vi kan 'handle med dem' og satse på at rikfolket gir donasjoner basert på deres dårlige samvittighet i stedet?

Betrakteren sa...

Aj, noen sto opp på feilsiden av senga i dag. Det har ikke slått deg at folk ikke alltid har skumle hensikter bak alt de gjør? Kanskje Vampus bare rett og slett mente at det var hyggelig gjort av italierne? Eller har ikke sosialister sans for at enkeltmennesker også gjør sitt?

AUTONOM sa...

Herregud for en svada post....Hva er poenget her? Hva skal denne kvinnen gjøre siden som lærer? Hva er det store her? At hun kan lese? Uganda blir aldri i nærheten av Europa, det er en biologisk umulighet, og hvorfor skulle de? Hva er det som er galt med deres opprinnelige måte å leve på, som og var tilpasset deres utviklingsnivå? Er det den "hvite manns byrde" å misjonere demokrati, liberalisme/marxisme ( ja, begge ideologier tåler ikke andre måter å løse samfunnsoppgaver på )? Denne misjoneringen av kristendom i begynnelsen, som siden ble fulgt opp av utsuging og nå såkalt "frie markedskrefter" er det som har forrykket den naturlige balanse mellom menneske og natur som engang var der. Nå har de en befolknings- og AIDS-eksplosjon...Ja, godt jobbet av alle medlidenhets misjonærer...Hva er din vidunderkur, Vampus? Kapital? Det har vært prøvd å vil selvfølgelig ikke føre til noen velstandsøkning for den jevne mann og kvinne, men byene vil vokse sammenmed forslummingen når de siste somlever på landsbygda drar for å finne seg arbeid i byene til slavelønn...Hurra for fremskrittet... AUTONOM sier at alle folk må finne sin egen uavhengige vei; uavhengig av liberalisme, marxisme og andre naturfiendtlige, abstrakte dogmer....

seilern sa...

Det er nok heller autonom som driver med svada posting, heller enn VamPus. Det står forsåvidt i stil med autonoms egen blogg. At noen kan ha mer enn en tanke i hodet, kan skrive om noe som skjer uten å nødvendigvis lage en politisk vinkling av det, det aksepterer tydeligvis ikke autonom.

Anonym sa...

Noen som vet om noen blogger fra Libanon? takk!

Anonym sa...

Best regards from NY! film editing schools