Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, juli 23, 2006

Dagsavisen

Ble akkurat intervjuet av Dagsavisen om blogging og reklameinntekter. Etter å ha kommet med ukvalifisert gjetning om omfang, trender og muligheter spurte journalisten om hvem VamPus ville hatt som annonsører (skobutikker og Civita...) og via hablog fant hun en liste over multinasjonale amerikanske kapitalistsvinselskaper som er verdige kandidater. Disse er ifølge iransk TV en del av den verdensomspennende jødiske konspirasjonen:

Pepsi stands for “Pay Each Penny to Save Israel”, viewers in the Islamic republic have been warned in an oft-repeated three-minute infomercial on state television, prompted by Israel’s ongoing assault against the Palestinian territories and Lebanon.

Vel. Utenom Nestlé - som boikottes av VamPus for ørtende året på rad...

15 kommentarer:

xyan sa...

Først må jeg innrømme at jeg vet ingenting om dette og jeg mener ikke å virke frekk eller noe men jeg har et spørsmål jeg oppriktig ønsker svar på; hvis jeg var u-lending og hadde en trang økonomi, hvorfor ville jeg brukt penger på brystmelkerstatning?

Anonym sa...

Fordi Nestlé markedsførte brystmelkerstatningen som MYE BEDRE for barna enn ekte morsmelk. Enda de fleste mødrene sikkert kunne ha ammet barna sine, skrapte de sammen penger til denne katastrofemelken, fordi fattige mødre, som rike mødre, strekker seg langt for å gi barna sine det aller beste!

andyq sa...

Nestle brukte også en annen strategi.
Kvinner fikk gratis brystmelkserstatning på sykehusene etter fødsel, og når det ikke var noe igjen av dette hadde deres naturlige produksjon stoppet.

Minner litt om "det første skuddet er gratis".

andyq

Amish sa...

Melk er for KALVER! Det har legen sagt! He he he

Anonym sa...

Hei VamPus

Sjekk www.dagsavisen.no/kultur

Yosh sa...

Hei VamPus. hva med å svare han her
http://www.dagbladet.no/kultur/2006/07/24/472097.html

:-P

John T. sa...

SÅ søt i avisen!

Anonym sa...

Nestle

Og så er det en ting til med amming: Det er preventivt. Jenter som ammer får sterkt nedsatt fruktbarhet. Dette visste Nestle da de promoterte flaskemelk på fødestuene. Vannet de blanda ut til morsmelk var dessuten ikke alltid reint heller. Så døde ungene av infeksjoner.

Ronny K sa...

Vel, men er ikke det Coca-Cola driver med i India omtrent like ille som Nestle da?

De tapper opp grunnvannet slik at bøndene ikke får dyrket mat og folk sulter - deretter forsøker de å selge giftige avfallsstoffer fra produksjonen som gjødsel til de samme bøndene, for å slippe å håndtere avfallet selv.

Og i Colombia jobber de sammen med paramilitære og henretter alle som prøver å starte fagforening på Cola-fabrikken...

Uetisk oppførsel er regelen heller enn unntaket i det globale kapitalistiske systemet - ingen gjør noe uten at det kjennes på lommeboka, og forbrukerboikott har ikke vist seg spesielt effektivt. Å velge ut et selskap (Nestle) som spesielt ille, er en smule naivt.

Freia eies f.eks. av Marlboro, som driver og pusher sigaretter på barn i u-land for å demme opp for nedgangen i røyking i Vesten. Spis Nidar (før de blir kjøpt opp av noen som er like slemme). Vent nå litt... Nidar - Orkla - SE Hagen. Søren også!

Hvem eier Hval sjokoladefabrikk?

Yosh sa...

det med India var jo bare vas. greit nok at det er ille at det går med 3-4 liter vann til å produsere 1 liter cola, men det var jo 28 andre brus-fabrikker i det samme området som gjorde akkurat det samme.

skal coca cola ta skylden for de 28 andre som gjør akkurat det samme?

VamPus sa...

Ronny - man kan jo si det samme om hjelpeorganisasjoner som hjelper lokalbefolkningen å bygge brønner uten større innsikt i andre forhold enn "en brønn per landsby". Ryktene sier at det har gjort underverker for grunnvannet i Afghanistan...

Agurktid sa...

Drikker gjerne Pepsi for å hjelpe Israel i denne stund!

Ronny K sa...

Ang. Cola i India:

Selvsagt er Pepsi osv. omtrent like ille i India, selv om jeg ikke har hørt om andre enn Cola som prøver å selge avfallet sitt som gjødsel...

Ellers var nå litt av poenget mitt i posten nettopp det at det er naivt å trekke ut noen enkeltselskaper som spesielt ille. Det er _systemet_ det er noe grunnleggende galt med.

Mener nå jeg da...

Anonym sa...

Og alternativet til dette systemet er... verdensomspennende kommunisme?

?

Anonym sa...

Jeg tror vel historien har vist at kapitalisme utkonkurrerer kommunisme både med hensyn til menneskerettigheter, utvikling og levestandard. Når det gjelder grunnvannet kan vel ikke det bare "tappes opp" uten videre. Noen må vel ha eid dette grunnvannet og i så fall solgt det til Coca-Cola eller gitt dem tillatelse til å tappe det opp?