Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juli 05, 2006

Udemokratiske pengegaver?

Under overskriften "Skal øse penger over høyresiden" skriver Dagbladet i dag (ikke på nett) om at private givere ønsker å overgå Gerd-Liv Vallas pengegaver til Arbeiderpartiet. Dagbladet skriver;

Til tross for at Arbeiderpartiet får vesentlig høyere økonomiske bidrag enn de borgerlige partiene, mener leder av Fellesforbundet, Kjell Bjørndalen, at fagbevegelsens bidrag til Ap er mindre problematisk for demokratiet enn pengegaver fra private.

Gerd-Liv Vallas vetorett over regjeringsavgjørelser er ikke et demokratisk problem? Samrøren mellom særinteressen fagbevegelse og politisk utøvende makt er ikke et problem? Dette blir Bjørndalen selvsagt ikke utfordret på av journalisten. Eller som Bjørndalen selv sier til Dagbladet:

- Vi fikk den regjeringen som vi ønsket oss, så det har vært vel anvendte penger etter mitt skjønn.

Bjørndalen er også medlem av Arbeiderpartiet.

21 kommentarer:

Tomas sa...

På P4-nyhetene i dag ble det fortalt at de frykter at de borgerlige partiene blir kvalt av pengemangel.

Sjelden jeg koker sammen paranoide teorier, men kanskje dette er venstresidens forsøk på å utslette høyresiden, og innføre det fine, flott "sosialistiske demokrati" (et uttrykk Friheten benyttet seg av for å beskrive hvor flott Sovjet og lignende er)? Snart så kommer de og henger oss.

Elvis Bling Laden sa...

Det ville jo vært et litt morsomt paradoks dersom høyresida ikke fant noen kapitalister som ville spytte penger på dem. Men jeg tror jo ikke spesielt mye på det.

Det er ikke noe rart at en arbeiderorganisasjon som LO støtter arbeiderpartiene, men jeg synes likevel LO burde slutte å gi penger til Arbeiderpartiet, og heller putte penger i kampanjer (og sånnt) for saker de støtter, og organisasjoner som driver med sånt (Ungdom Mot Narkotika og Nei Til EU, f.eks).

Subsidiært burde det vært flere av pengene til SV og RV, men det er fortsatt litt problematisk, synes jeg. Det skaper sånne fløy-krangler på LO-kongressene mellom de som stemmer ditt og de som stemmer datt, isteden for at de konsentrerer seg om det de burde. Og venstresida kan aldri spa opp like mye spenn som høyresida til en valgkamp. Unntaket er arbeiderpartiet, men det er mange mange år sida de slutta å være et arbeiderparti nå. De er et borgerlig parti.

Grunnen til at du er mot dette vampus, er vel strengt tatt at du er motstander av fagforeninger, er det ikke? Hvis du måtte velge å bli kvitt èn av delene, ville du da valgt LO eller Arbeiderparti?

sv sa...

"Hvis du måtte velge å bli kvitt èn av delene, ville du da valgt LO eller Arbeiderparti? "

Tjaa..de påstår jo selv at de er to sider av samme sak.....fagligpolitisk samarbeide og slikt?

geirronimo sa...

Det som gjør meg KVALM er vetoretten venstresiden ser ut til å ha i media.

At ingen i media reagerer når Valla - også kalt rød-nepe, står frem og sier at det er "et par kapitalister som bestemmer renta i Norge" - og selvsagt, mener nepa, påvirker ikke streik renten ?!?!?

Her er det nok materiale til å ta en "svartslam" mot LO - ala den FRP fikk!

sv sa...

Venstresiden har vel ikke vetorett i media...derimot har de retten til å kolportere vrøvl som det ovennevnte uten å bli stilt kritiske spørsmål. Gudene må vite hvorfor.

Bernt sa...

elvis:

Hvorfor må man være mot fagforeninger hvis man misliker LOs oppførsel? Jeg er tilhenger av sterke fagforeninger, men jeg er ikke tilhenger av en monopolsituasjon av den typen LO har.

Jeg hadde gjerne meldt meg inn i en fagforening som ikke på død og liv måtte mene noe om Israel og Palestina, og heller jobbet for sine medlemmers velferd. En fagforening MÅ ikke gi millionstøtte til partier på en politisk fløy for å kunne tale sine medlemmers sak.

Det burde også vært gjort tiltak for å motvirke den blandingen av fagforening og partipolitikk som du også er mot...

geirronimo sa...

Elvis bling: hvorfor går LO ut og babler om "internasjonal solidaritet", men samtidig ønsker polakkene som arbeider her pokker ivold??!!??

Ikke prøv engang med "sosial dumping"-argumentasjonen!

Anonym sa...

>"Gerd-Liv Vallas vetorett over regjeringsavgjørelser"

En sannhet med noe moderasjoner? Men morsomt for å sette ting på spissen.

Cassanders sa...

Anonymous said...
>"Gerd-Liv Vallas vetorett over regjeringsavgjørelser"

En sannhet med noe moderasjoner? Men morsomt for å sette ting på spissen.
----------------------------
Sannhet med moderasjoner ???!! :-)

Enten dette var en freudiansk glipp eller bevisst, var dette nærmest litt brilliant som politisk uttrykk

Anonym sa...

Problemet er vår implementering av demokrati som sådan.

Det er selvsagt fint at folket får anledning til å skifte politkerne med jevne mellomrom. Problemet er at politikerne har frie hender til å vedta lover samt å dele ut penger (må bare plyndre noen først).

Politikerne kan derfor uhindret gi privilegier til bedrifter fagforeninger osv.

Da blir pengegavene ett problem.

Løsningen på problemet er å endre grunnloven slik at politikerne blir forhindret å implementere sine gavedryss. Gavene og ulovene burde blitt stanset av høyesterett som grunnlovsstridige.

Pengegavene til partiene ville dermed blitt problemfrie.

Ragnar D

Elvis Bling Laden sa...

sv: Jo, altså, Arbeiderpartiet blei i sin tid stifta av LO, sjølv om det er en halv milliard år sida. Men Arbeiderpartiet har jo slutta å representere arbeiderklassen for mange mange år sida, og blitt et reint maktparti som administrerer kapitalismen. Da er det jo ikke noe gøy lenger.

Geronimo: vetorett i mediene? Mjoo.. Skjønt vetorett. Jeg har ringt opp å kjefta opp VGs redaktør et par ganger, og han har lovt at borgerlig propaganda ikke skal gjennta seg. Men likevel; ytringsfrihetenfrihetens og merkedsliberalismens stemme synes ofte å tvinge seg igjennom og er umulig å undertrykke helt.

Og når det gjelder underbetalte polakker som jobber for luselønn i Norge, så skulle jeg gjerne argumentert for LOs holdning, men det får jeg ikke lov til. Av deg, faktisk.
Jeg er helt for polske arbeidere, men de bør få ordentlig betalt for jobben de gjør.

Bernt: Neida, det er ikke noen forutsettning å være mot fagforeninger. Men hvis du nå likevel skulle være mot fagforeninger (ikke et ulogisk standpunkt hvis man er liberalist, vel?) SÅ hadde det vært veldig logisk å reagere som vampus gjør. Tar jeg feil?
Jeg synes det beste tiltaket du kan gjøre mot det faglig-politiske sammarbeidet du kan gjøre, er å melde deg inn i LO og stemme imot det. Jeg er mot å lovregulere LOs virksomhet. Kanskje kan man gjøre noe med mottaker sida (altså partiene), men det forutsetter jo økte statlige tilskudd, skulle jeg tro.

Det blei langt. Jeg håper jeg er innafor rammene av god-blog etiquette nå..?

Vox populi sa...

Elvis bling laden:

"Jo, altså, Arbeiderpartiet blei i sin tid stifta av LO, sjølv om det er en halv milliard år sida."

Litt historieundervisning: AP var 12 år gammelt da LO ble etablert.AP ble etablert i 1887 og LO i 1899. LO har fått rettmessig skyld for nok faenskap om de ikke skal ha denne også...

Theo sa...

Kjell Inge Røkke er jo svoren ap-mann. Verftstøtte, rederistøtte, privatiseringen av fiskeriene, kapitalbeskatningen osv, alt dette er resultat av Arbeiderpartiets idéer om statlig styring og planøkonomi, og har gjort Røkke steinrik. Snakk om pengegaver!

geirronimo sa...

Theo: Røkke er en ekte "selfmade man" - og har skapt mange flere arbeidsplasser enn du og dine - til sammen.

Når det gjelder "verftsstøtte" - hva er det du snakker om ?

"rederistøtte" - ble gitt fordi næringen er internasjonal, og alle vet hvordan UTGIFTSTRYKKET er i Norge - I sin tid gav Reksten ut en 2-siders betalt annonse i aftenposten med sitt regneskap der han beviste at Gerhardsen skattela hans rederi over 100%..

"privatiseringen av fiskeriene" - de har ikke vært noe annet enn private - kun bønder har null-skatte-selskaper(Coop's).


Kapitalbeskatning - den er ikke akkurat gratis - de vil bla. ha skattelagt utbytte, som allerede er beskattet - nå skal de også skattelegge hus og hytter, det er sååå "rettferdig".

Så, Theo, hva gjenstår da for å ha "gjort Røkke rik"????

Det er greit at folk har en forståelse for eksport-industri, men forståelsen kommer ikke fra Østlandet - her drives kun med import - og salg til det offentlige. Følg den skapte pengestrømmen , så vil du helt klart se at kysten "sponser" østlandet!

Anonym sa...

Gerronimo sa:

"hvorfor går LO ut og babler om "internasjonal solidaritet", men samtidig ønsker polakkene som arbeider her pokker ivold??!!??"

Du juger så tåka står ut av øra dine, og så trur du at ingen skjønner det?

http://www.lo.no/portal/page?
_pageid=56,42385&_dad=portal&_
schema=PORTAL&p_d_i=-121&p_d_c=
&p_d_v=112700&p_d_i=-321&p_d_c=
&p_d_v=112700

Theo sa...

Geirronimo: Etter press fra LO (Jern & Metall) ga AP-regjeringen hundrevis av millioner til norske skipsverft, for å 'trygge' arbeidplasser. Det ble bygd moderne effektive trålere, som tømte havet i en slik grad at fritt fiske måtte avskaffes og kvoter innføres. Trålerne var ikke lønnsomme med små kvoter, så staten ga støtte til oppkjøp av kvoter og kondemnering av gamle båter. Og vips så var fisken (kvotene) privateid. Røkke eier nå 30% av all torsken som svømmer i havet! Ikke rart han er glad i statlig styring (i fiskeriene i det minste).

VamPus sa...

Elvis: i følge artikkelen ga LO mer penger til Ap enn de fire høyresidepartiene fikk tilsammen. I tillegg kommer midler fra andre støttespillere + støtten til de andre partiene på venstresida. Så venstresida kan ironisk nok bla opp en god del mer midler enn høyresida.

Jeg er ikke mot fagforeninger, men mener de har utspilt sin rolle i Norge. Når de går til streik for at de som ikke er fagorganisert ikke skal få tarifflønn så blir det så tåpelig at man nesten mangler ord. Men hvis jeg kan velge å bli kvitt en av dem (jippi) så ville det bli Ap. Selvsagt :-)

Anonym sa...

Vampus:

At LO gir penger til AP har aldri vært noen hemmelighet. Ingen av partene har noen gang prøvd å legge skjul på det.

Men du som kjenner Høyre så godt, kan du ikke fortelle oss hvem det er som gir pengegaver til Høyre? For eksempel Oslo Høyre? Det har jeg ofte lurt på, men aldri fått noe svar.....

geirronimo sa...

Elvis bling bling skriver:
"Og når det gjelder underbetalte polakker som jobber for luselønn i Norge, så skulle jeg gjerne argumentert for LOs holdning, men det får jeg ikke lov til. Av deg, faktisk.
Jeg er helt for polske arbeidere, men de bør få ordentlig betalt for jobben de gjør.
"

Spørsmålet er ikke om polakkene tjener dårlig her i landet, for det gjør de ikke, men om norske håndtverkere tjener for godt !!!!!

Og det er ikke et "sosialt engasjement" hos LO som gjør at de er imot utenlands arbeidskraft i Norge, men fordi LO's medlemmer blir utkonkurert på pris - som selvsagt er alt for høy!!!!

Tøvet om "sosial dumping" er, desverre, bare en fordekt måte å argumentere for eksisterende ordninger - som er alt for gode, og tåler ikke sammenligning med andre europeiske land!

geirronimo sa...

Theo, det du sier om at staten støttet bygging av store trålere (AP og LO støttet) er helt riktig. Det medførte at småbåtene måtte dra lengre ut for å skaffe samme mengde fisk som før.

Grunnen til støtten var at EU-land støttet sin egen industri - dette er selvsagt politisk styrt og her ser vi hvor galt av sted slikt kan bære..

Men det er ikke sant at dette medførte kvoter - det var allerede innført. Kontrolltiltakene forsvant når det var umulig å levere til norske mottak pga. utgifter pålagt av staten. Dette førte til at båtene leverte til utlandet eller hadde fabrikker ombord som fileterte fisken selv (fabrikk-tråler)..

Mange kystsamfunn i Norge har gått dukken pga. AP og LO's politikk, men dette hører vi ikke mye om i media (kun hvis de kan skylde på Høyre - da hører vi noe)..

Når det gjelder kvoter er dette fortsatt styrt av staten - og det er ikke slik at "Røkke eiger 30% av fisken i havet" - det er tøvete å si.. Mesteparten av flåten til Røkke jobber i Chile, Canada, og USA.

Anonym sa...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. formatting the hard drive with windows xp face lift oxygen Vacuum cleaners las vegas Custom license plate frames manufacturer californi take phendimetrazine exactly as directed by your doctor Rma international ca buying timeshare Credit card rbs bank Cialis levitra vs cialis levitra vs central health insurance Jeep logo decals nexium testimony online payment hosting provider Online casinos listing free cash bonuses land rover Love cruises nissan philippines Chase manhattan mortgage rates