Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, juli 18, 2006

Utvikling av utviklingsministeren

Utviklingsminister Erik Solheim svarer på Dagbladets kritikk av hans støtte til filantropi i dag. Merkelig. Det virker som om mannen har skjønt noe:

"Det viktigste vi kan gjøre for å fjerne fattigdommen i vår generasjon, er å bidra til endrede internasjonale maktforhold og flytting av makt fra rike til fattige internt i det enkelte land. Dernest må vi hjelpe til med å bygge fungerende stater, stoppe borgerkriger, etablere et mer rettferdig handelssystem og åpne norske markeder for varer fra de fattigste landene."

Jøss! Her mangler det bare "vern om privat eiendomsrett" og mannen er velkommen inn i Høyre. Eller kan vi sortere det under "å bygge fungerende stater"?

Uansett - velkommen etter, Erik!

12 kommentarer:

xyan sa...

Hyggelig. Han tar en Chaffey!

Anonym sa...

Siden statens oppgave nettopp er å beskytte eiendomsretten, så ja.

:D

Yosh sa...

solheim er kul han. han var også i sin tid den partilederen som kommuniserte best med velgerne. problemet er vel bare at han er mislikt i eget parti (allerede fra da han var leder), og at mange heller liker lysebakken stilen.

Peter Walseth sa...

Så fint for oss som ikke er i SV da!

talin sa...

Så ditt arbeide med å utdanne venstre siden er ikke forgjeves.

Peter Walseth sa...

Du klarte deg veldig bra i debatten, forresten, selv om den ikke toppet flørtingen med Mimir..

Rambukk sa...

Det er nok grunn til å avvente de store ovasjonene og rens av rød løper til sola sluttet å steke så intenst...

For øvrig, Vampus, jeg noterer at AdSense har plassert annonse for "luksuscamping" over innlegget. Jeg trodde luksus var fravær av camping og camping fravær av luksus.

Fiffig kontradiksjon, på en måte litt som "rød-grønn regjering",-hm

Anonym sa...

Solheim er en merkelig skrue, noe av det første han sa i et TV-program etter innsettingen av de rød/grønne var at Frp var et bra parti med et godt program.

Men på den annen side er det jo slik islamistene opererer, først er de veldig snille (mens de plasserer ut sine folk) så slår de til med faenskapet sitt.

Pleym sa...

Solheim tok et klart oppgjør med AKP'erne, og med venstresidens flørting med totalitære regimer.

Han erklærte klart og tydelig i sin bok Nærmere at han er antikommunist.

Han er liberal ikke bare på de typiske SV-sakene, men i en rekke andre også.

Som jeg har skrevet på Liberaleren: Får Solheim kjeft av egne, må vi regne med at han har et poeng eller to..

Chr sa...

Jøss! Her mangler det bare "vern om privat eiendomsrett" og mannen er velkommen inn i Høyre. Eller kan vi sortere det under "å bygge fungerende stater"?

Uansett - velkommen etter, Erik!


Dersom verden var i svarthvitt kansje. Ingen av de seks punktene til Solheim har noe slags Høyrestempel.

Dyrk eventyrlysten, søk litt i det politiske landskap, og du vil ganske sikkert finne en hel del ulike løsninger på hvordan en oppnår rettferdig handel, hvordan endre maktbalanse både nasjonalt og internasjonalt, hva en fungerende stat er osv.

Så, før du sender innmeldingsblanketten bør du gjerne undersøke hvilken løsninger som ligger bak de relativt almenngyldige punktene du referer.

Elvis Bling Laden sa...

Nei, det forundrer ikke meg at du synes Solheim har en plass i høyre. Jeg synes det også. Han er en vassekte kødd! Vent et øyeblikk til, så tar han nok en chaffey han også.

Grimbrand sa...

Hvis man gir en penn til en ape og lar den rable i mange nok år, er sjansen stor for at den før eller siden rabler aPe eller noe lignende.
Grimbrand tror dette kan være noe av det samme fenomenet :)