Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, juli 30, 2006

Lokalbuss til Fort Portal

Hvem skulle trodd at en 50 cm bred midtgang i en buss kunne utgjøre en hel markedsplass? Skolebøker til barn, drikkevarer, vesker, belter, snacks, tallerkener med mat, aviser. Det er ikke den ting du ikke kan få kjøpt fra skokken av selgerne som opererer i midtgangen før bussen går.

VamPus og Kilby skal til Fort Portal, og har kommet oss helskinnet gjennom de utallige velvillige hjelperne som forventer en håndfull shilling på hovedbusstasjonen i Kampala. Det er ikke måte på hvor mye feilaktig informasjon som kan overbringes på kort tid - siste bussen til FP har gått, bussen finnes ikke , dere må ta denne osv. Vi peilet oss inn på en kar som så ut som om han visste hva vi drev med, og helt riktig – et stykke unna står Kalita Executive Bus til vår destinasjon. Det er fortsatt litt uklart om akkurat hvilke fasiliteter på bussen som fortjener begrepet Executive – de smale setene overtrukket med plast, mangel på aircondition, vinduer som delvis kan åpnes. I følge planen skal bussen gå klokken to, hvilket vil si når som helst når bussen er full mellom ett og tre. Og rundt halv tre presser en sjel seg inn på det siste ledige setet, og midtgangen tømmes. Nesten. Til all lykke viser det seg at en av passasjerene er lege (”Trust me, I’m a doctor” – faktisk...) og vil selge remedier som ser mistenkelig ut som kinesisk ginseng og tiger balsam. I følge ”legen” hjelper dette mot alt fra impotens til dårlig ånde, og salget går ikke så verst. Som helt åpenbare turister får bussen seg en god latter når ”legen” forsøker å prakke et av vidunderproduktene på Kilby, som høflig avslår.

Bussen putrer av gårde, og ikke lenge etter oser vi av gårde på det som med litt velvilje kan kalles en motorvei. Hver gang bussen stopper strømmer det til lokale kremmere som fallbyr sine varer på stokker opp til vinduene. Spyd med kjøtt grilles over store halve oljefat flankert av tre etasjers høye bur med fjærkre som har panoramautsikt til sin kommende skjebne. En god del nygrillet kylling selges til passasjerene. Området vi skal til er visstnok den vakreste delen av Uganda og bølgende grønne temarker står i dyp kontrast til Afrikas røde jord. Og det er vakkert.

1 kommentar:

Anonym sa...

Very cool design! Useful information. Go on! video editing schools