Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, desember 15, 2006

Fritt Afghanistan

Gjengen av "fredselskende" commies som er villige til å la et hvert folk lide under drittsekkregimer for å hindre at amerikanske imperialistiske vantro presser amerikanske verdier som frihet og demokrati nedover øra på dem, liker sikkert ikke resultatene av disse undersøkelsene:

Nr. 1: 82% av afghanere mener at det var bra å kaste Taliban-regimet og 83% støtter amerikansk militært nærvær i landet.

Nr. 2: Det er en sterk støtte for å utvide NATOs operasjon i landet.

Men la for all del ikke slikt forvirre den norske debatten. Hvilke norske aviser var jeg så disse undersøkelsene trykket i igjen? Åh, nei. Ingen.

63 kommentarer:

Eirik Løkke sa...

Ikke stor fare for at noen kommer til å offentliggjøre dem heller.

På den annen side hadde norske aviser og "seriøse" medier offentliggjort dem så hadde jo nødvendigheten av bloggerne generelt og Blåbloggerne spesielt blitt mindre :)

Anonym sa...

Hvem fan er oppdragsgiver til Reza Rezaee,er det Gulbuddin Hekmatyar?
SVs utenrikspoltikk er styrt av interessene til våre fiender?

http://www.rawa.org/gul-kgb.htm

Anonym sa...

The Guardian, December 9, 2006


New Taliban Rules Target Afghan Teachers
Taliban gunmen who murdered two teachers in eastern Afghanistan were only following their rules: Teachers receive a warning, then a beating, and if they continue to teach must be killed.

http://www.guardian.co.uk/worldlatest/story/0,,-6269850,00.html

Anonym sa...

så utrolig naivt å tro at invasjonen i irak har noe med frihet og demokrati å gjøre...

man trenger ikke hate usa for se det. nok av amerikanske intellektuelle hauker som innrømmer det åpenlyst.

Anonym sa...

afghanistan/irak... samme sak

Anonym sa...

Hallo,
La meg se om jeg kan rekapitulere:
*alle skjønner at invasjonen i Irak ikke har noe med demokrati å gjøre* og: *Afghanistan er samme sak som irak*
Blir konklusjonen din da at de intervjuede i Aghanistan er idioter som ikke ønsker Taliban?
Eler synes du ikke ca 70% høres representativt nok ut?

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

Vestlige, og især Norske, intellektuelle har en egen særlig innsikt i spørsmål vedrørende den tredjeverden, som gjør at de objektivt sett vet bedre enn f. eks Afghanske bønder hva som er best for dem, i dette tilfellet islamsk teokrati fremfor dekadent borgerlig-imperialistisk skinndemokrati.

Anonym sa...

ja, å gi uttrykk for at man ikke støtter det korrupte liksom-demokratiet som blir tredd over hodet på folk i vårt navn, det er bedreviting det...

Anonym sa...

Ja, det er selvfølgelig bedreviting å hevde at man vet bedre enn det 70% av afghanerne selv sier. Bra du innrømmer det selv.

Men slike holdninger som "hallo" gir uttrykk for er ikke overraskende. Hele sosialismens eksistensgrunnlag er jo basert på virkelighetsfornektelse og at "noen" tror de vet bedre hva som er bra for andre enn det de selv gjør.

Anonym sa...

Hm, etter å ha lest kommentar en gang til ser jeg at den siste delen ble tvetydig. Erstatt "enn det de selv gjør" med "enn det FOLK selv gjør".

Anonym sa...

Kjære Vampus!
Her var det mye å ta fatt i.
1. Undersøkelsen du refererer til ble gjort i November/Desember 2005. Den samme websiden har gjort en ny undersøkelse i år, der støtten til Karzai har falt med 13 prosentpoeng til 55%, og støtten til USA har falt 11 poeng til 46%.
2. Uten å være statistikker må jeg si det statistiske grunnlaget virker veldig svakt med ca 2000 mennesker spurt i et krigsherjet, anarkistisk u-land.
3. Dersom en ser litt bak tallene er det langt i fra så rosenrødt som du påstår. På f.eks. spørsmål om holdningen til "The US military forces in Afghanistan" svarer 28% "Very favorable" og 47% "Somewhat favorable".

At den jevne Afghaner ikke ønsker Taliban tilbake er vel ikke akkurat noen nyhet. Men en bør ikke glemme historien, hvorfor kom Taliban til makten? De klarte faktisk å stabilisere Afghanistan etter år med borgerkrig og før det Sovjetisk okkupasjon. Og hvordan går det der om dagen? Er det fred og stabilitet der eller har f.eks. Opiums produksjonen eksplodert?

Å trekke frem "Komiteen for et fritt Irak" er ganske useriøst. Det er faktisk mange andre en den ytre venstre som mener invasjonen i Afghanistan var tvilsom og definitivt er håndtert utrolig dårlig. Invasjonen i Irak var feil fra dag en, basert på løgn, bedrag og ønsketenkning. Det er jo like før George W. innrømmer det for pokker!

Anonym sa...

http://www.worldpublicopinion.org/pipa/articles/home_page/290.php?nid=&id=&pnt=290&lb=hmpg1

Afghan Approval of the Karzai Government and Western Forces,Though Still Strong, Is Declining

A Majority Feels Frustrated with the Pace of Reconstruction

The Taliban Remain Very Unpopular, Despite Their Military Resurgence

Anonym sa...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/6214298.stm

Overall, this survey suggests limited support for the Taleban. But many more people than a year ago - 57% - see the Taleban as the main threat facing Afghanistan.

The poll was conducted via face-to-face interviews with 1,036 randomly selected Afghan adults across the country.

Anonym sa...

gandalf:
Drit i tallene dine. Poenget er at man skal kvotere inn gladnyheter for "høyresiden". Det spiller ingen rolle hvor relevante/velfundere tallene er. Vi trenger et likestilt politisk medienorge! 50/50 blåe og røde gla` nyheter!

Anonym sa...

Gandalf,
La oss anta at det har vært en holdningsendring fra anti -Taliban til pro-Taliban fra 2005-2006. Ville du synes du var en god utviking?

Cassanders
In Cod we trust

Anonym sa...

Genialt, Cassanders! Gandalf slenger fram litt facts om statistikken som Lunde referer til, og du spør om han ville applaudert en pro-talibansk holdning! Det er hva man kaller å skyte en budbringer!

Mathias sa...

Norsk forsvarspolitikk styres ikke av meningsmålinger i Afghanistan. Dessuten, det er amerikanerne som har satt igang dette, da får de ta ansvaret. Det samme gjelder Irak. Jeg kan ikke skjønne hvorfor et land med 4,5 millioner mennesker skal flere soldater enn f.eks. Frankrike, Tyskland og Spania.
Nei, dette får de ordne opp i selv; amerikanerne.

Anonym sa...

mathias:

Jeg skulle ønske det var så enkelt. USA sitter ikke med svarteper her. Trekker Amerikanerne seg ut vil vi få en meget uheldig intellektuell rensning. Taliban vil nok ikke være nådige med vestligvennlige Afghanere hvis de får hendene sine på dem. Det er et av aspektene som gjør Amerikansk utenrikspolitikk så kvalmt, et tap får som regel veldig få konsekvenser for annet en valgkampanjen til den sittende presidenten.

Anonym sa...

Desverre er debatten helt venstrevridd i Norge. Det er viktigere for journalistene å finne nyheter som stemmer overens med deres egne fordommer, enn å finne de stemmer med virkeligheten.
Jammen godt vi har deg for å rette opp dette ;)

Mathias sa...

Akkurat, amerikanerne får ordne opp både i Afghanistan og i Irak, uten å blande lille Norge inn i dette. Og jeg gjentar norsk forsvarspolitikk og/eller utenrikspolitikk styres ikke av meningsmålinger i Afghanistan, eller for den slags skyld i Irak. Er dette noe å benekte?
Det blir som å benekte at jorden er rund, men flat.

Mathias sa...

Det har ingenting med venstre- eller høyre-sympatier, dette burde ligge fast som et prinsipp uansett om regjeringen er rød-grønn eller borgelig.

Anonym sa...

Meningsmålinger skal ikke diktere politikk, men det er klart slike tendenser er vesentlige for den videre utviklingen av en norsk politikk i Afghanistan, uavhengig av hva man mener bør gjøres. Å mene at statistikk er vesentlig kun når den bygger opp under ens eget syn er riktignok ikke uvanlig, imidlertid er det ikke plagsomt meningsfylt.

Mathias sa...

Thomas! Alvorlig talt. Så du mener fordi en stor andel av Afghanerne er positiv til at Nato skal utvide sine operasjoner i landet,så skal Norge automatisk bidra.

Når ble Afghanistan et Nato-land?

Norge har ingen plikt til å hjelpe amerikanerne i Afghanistan, heller ikke i Irak heller, og Norge har bidratt nok som det er. Hadde det vært USA som hadde blitt angrepet på egen jord, hadde saken vært noe annet. Selv om du skulle mene noe annet, har ikke Norge noe plikt til å hjelpe USA utenfor NATOs kjerneområde.

Skal Norge hjelpe USA, må Nato-traktaten forandres først, og såvidt jeg vet er det ingen planer om det.

Nå må snart høyresiden forstå at selv om de "digger" USA, så gjør ikke det oss mer forpliktet til å hjelpe USA i Sentral-Asia. Man må eventuelt lese Nato-traktaten.

Anonym sa...

Til Mathias:

Jeg mener årsaken til at NATO er involvert i Afghanistan i det hele tatt er nettopp at USA ble angrepet på egen jord?

Jeg mener også å huske at det var et enstemmig NATO-vedtak basert på artikkel 5 - artikkelen om selvforsvar - som gjorde at NATO gikk inn i Afghanistan?

Jeg mener også å huske at det var et enstemmig vedtak i FNs sikkerhetsråd som ga NATO grønt lys til å aksjonere mot Taliban og Al-Qaida i Afghanistan?

Så å si at "USA får ordne opp selv" blir faktisk feil ut fra de reelle forhold. Involveringen i Afghanistan er en NATO-operasjon med grønt lys fra FN, det er ingen "USA-operasjon".

Med Irak stiller situasjonen annerledes. Der er vi nok langt på vei enige. Men å sammenligne aksjonene i Afghanistan med tilsvarende i Irak avslører rett og slett mangel på kunnskap fra din side. De to invasjonene er utløst på totalt forskjellige grunnlag, og det er derfor Norge (og FN) støttet den første og ikke støttet den andre.

Anonym sa...

Synes Gandalf oppsumerte det jeg tenkte ganske bra. Men pluss i margen for å oppgi referanse.

Feel good news for blåbloggerne sikkert, men litt se og hør for "gjengen av fredselskende commies".

Skulle gjerne vært med å dengt Taliban, men under litt andre taktiske prinsipper...

Anonym sa...

Et stort flertall av afghanske bryllupsfester blir ikke bombet av NATO-styrkene, så det er ingenting å beklage seg over.

Og det bygges nesten like mange skoler som det ødelegges, så også der er situasjonen lysere enn det som vanligvis beskrives.

Men det er nytt for meg at Afghanistan noen gang har gått til angrep på USA, og at NATO derfor skulle ha noen grunn til å gå til krig mot Afghanistan.

Hvis det er angrepene mot Al-Qaedas treningsleire og jagingen av Al-Qaeda fra landet man snakker om, så var man ferdig med den oppgaven tidlig i 2002.

Etter den tid har BushCo i nok et anfall av stormannsgalskap forsøkt seg med "nation building from the top down". Og det i et land som aldri har hatt tradisjoner for at sentralmakten har særlig mye å si.

Sovjeterne ga seg etter 10 år. Hvor lenge holder NATO ut?

Anonym sa...

Vrangpus:

I forbindelse med ditt spm om amerikanernes utholdenhet kan det være på sin plass å minne om at den vestlige opinionen var svært kritisk mot "engasjementet" i Vietnam. Det var denne mangelen på legitimitet som fikk amerikanske militærmyndigheter til å vende tommelen ned for ideen om bruk av atomvåpen.

"Fredselskende commies" er kanskje en hedersbetegnelse, selv om Lunde ikke mener det slik?

Anonym sa...

Det er klart det er mange gladnyheter å rapportere fra Afghanistan, men de har nå en gang en tendens til å drukne i rapportene om død & fordervelse, fattigdom og korrupsjon.

Lundekatten kan like gjerne etterlyse positive rapporter fra Ipswitch: "Crack-hore ble ikke drept. Fikk bare skrubbsår."

Hvorfor etterlyses ikke slike meldinger? Er "blånissene" på voldtektsmennenes side? Eller er krigshissende "blue-nazis" bedre? Når vi først er i gang med å finne opp nedsettende uttrykk på folk med andre meninger, mener jeg.

Anonym sa...

Og dermed intraff Godwins lov:
http://encyclopediadramatica.com/index.php/Godwin%27s_Law
...

Anonym sa...

Les: "As a thread grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one."

Anonym sa...

Martine Votvik > movie man

Anonym sa...

Det er vel på tide med en "venstre-variant" av Godwins lov:

"As a thread grows longer, the probability of a comparison involving communists approaches one."

La oss gjerne kalle den VamPus' lov.

Anonym sa...

Isåfall var vel diskusjonen død før den begynte ;) mjau!

Anonym sa...

Kanskje problemet er at du leser for lite norske aviser? Om akkurat disse undersøkelsene har blitt referert, vet jeg ikke, men undersøkelser som viser mye av det samme har da vitterlig vært referert i en NTB-melding.

Denne NTB-meldingen har til og med blitt gjengitt hos din egen arbeidsgiver! Av andre media kan Vårt Land, Haugesunds Avis, Drammens Tidende, TV Norge, Sunnmørsposten, Nationen, osv. nevnes...

Kanskje blåbloggerne allerede burde vært arbeidsløse?

Anonym sa...

mathias skrev:

"Skal Norge hjelpe USA, må Nato-traktaten forandres først, og såvidt jeg vet er det ingen planer om det".

Nåja. De facto er vel det allerede tilfellet, takket være såkalte "ikke artikkel 5"-operasjoner. Stortingsmeldingen jeg linker til sier:

Ikke-artikkel 5-operasjoner, det vil si operasjoner utenfor Alliansens kjerneområde, vil ventelig bli tillagt stadig større vekt i NATO i årene fremover. Forpliktelsen til å delta i slike operasjoner er ikke så sterk som forpliktelsen til å delta i artikkel 5-operasjoner, det vil si det kollektive forsvaret. På den annen side vil behovet for å vise solidaritet og samhold innenfor Alliansen veie tungt. Norge vil måtte være beredt til å engasjere seg aktivt i de sikkerhetspolitiske problemer og eventuelle kriser våre allierte er aller mest opptatt av, dersom vi skal kunne forvente deres aktive interesse for de sikkerhetspolitiske problemstillinger som særlig opptar oss.

Det var i stortingsperioden 98-99.

Anonym sa...

Øyvind
Kanskje selektive rødbloggere skulle kjøpe seg kalender ?

http://www.worldpublicopinion.org/pipa/articles/home_page/290.php?nid=&id=&pnt=290&lb=hmpg1

A Majority Feels Frustrated with the Pace of Reconstruction

The Taliban Remain Very Unpopular, Despite Their Military Resurgence

December 14, 2006

Denne NTB-meldingen har til og med blitt gjengitt hos din egen arbeidsgiver!

Afghanerne vender ryggen til fortida
Av Redaksjonen , 11.01.2006 07:49

Ironien og sarkasmen hos selektive rødbloggere bør kanskje også huske på at en boomerang lett kan treffe avsenderen i hodet.

Anonym sa...

Sitat Vrangpus: "Men det er nytt for meg at Afghanistan noen gang har gått til angrep på USA, og at NATO derfor skulle ha noen grunn til å gå til krig mot Afghanistan."

Jeg klandrer deg ikke for at du ikke husker detaljene i over 5 år gamle nyheter, så her kommer en oppfriskning: Taliban-styret som regjerte i Afghanistan nektet å utlevere bin Laden og andre al-Qaida-terrorister til USA. Ved å assistere de skyldige gjorde de seg dermed de facto medskyldige i angrepet. Det var derfor fullstendig legitimt for NATO å velte Taliban-regimet, og ikke bare gå etter al-Qaida-terroristene som du antyder. Når man så har avsatt regimet skulle det bare mangle om man ikke skulle assistere i gjenoppbyggingen og hjelpe afghanerne med å få sitt skjøre demokrati på beina.

Det er på sin plass å minne om at Afghanistan forlengst hadde vært et fredelig demokrati dersom det ikke hadde vært for fundamentalistiske islamister som motarbeider enhver form for folkestyre, frihet, kvinnefrigjøring og demokrati. Rester av Taliban og al-Qaida slåss fremdeles i landet, så jobben er dessverre ikke gjort. USA og NATO skulle nok helst sett at man forlengst kunne trukket seg ut, men uten de allierte styrkenes nærvær hadde det neppe gått lang tid før totalitære krefter igjen hadde tatt makten i Kabul. Denne jobben tar tid - mye lengre tid enn man først trodde.

Anonym sa...

anonym:

Ikke er jeg rødblogger, men jeg kan likevel sitere meg selv:

"Om akkurat disse undersøkelsene har blitt referert, vet jeg ikke, men undersøkelser som viser mye av det samme har da vitterlig vært referert i en NTB-melding".

Mon tro om anonym får med seg hva jeg skrev nå som jeg har skrevet det igjen. Med fin kursiv og greier.

Kjøpe meg kalender gidder jeg uansett ikke, siden det private næringslivet har en tendens til å oversvømme en stakkars industrijournalist som meg med slikt ;).

Kos og klem.

Anonym sa...

"Det er på sin plass å minne om at Afghanistan forlengst hadde vært et fredelig demokrati dersom det ikke hadde vært for fundamentalistiske islamister som motarbeider enhver form for folkestyre, frihet, kvinnefrigjøring og demokrati".

Det er - dessverre - tøv. Det finnes langt flere motstandere av "et fredelig demokrati" i Afghanistan enn gærningene i Taliban.

Anonym sa...

Øyvind, Mechelen
Kjennetegn for selektive rødbloggere er at de slenger ut påstander de ikke kan dokumentere.
Fra December 14, 2006
The Taliban Remain Very Unpopular, Despite Their Military Resurgence.
Selvsagt er ikke Taliban den eneste gruppen som ikke vil ha en sterk demokratisk sentralregjering.
De sterkeste kreftene i dag som motarbeider en demokratisk utvikling er grupperinger som før halvoffisiell støtte fra lysskye organisasjoner meg koblinger mot Pakistans militær-religiøse etablissement. Taliban er jo bare et hendig verktøy for deres agenda.

Vampus har sine ord i behold.
Om du ikke vil kjøpe kalender burde du i kanskje lære deg å benytte den du har.

Anonym sa...

TAKING JIHAD TO NORWAY

13. The Pakistani authorities arrested at Karachi on October 17 one Shafiq Alam Falahi, a resident of Basantpur in Nepal, on a charge of unauthorised fund collection for a madrasa being run by him at Basantpur. He was subsequently released following the intervention of the Jamaat-e-Islami (JEI), which clarified that he had come along with 10 other Muslims from Nepal at its invitation with valid visas for fund collection for the Basantpur madrasa. The JEI also clarified that they had been coming every year for fund collection.---DAILY TIMES of October 18, 2006

Anonym sa...

Kjære anonym:

At lokalbefolkninga frykter Taliban er enda en grunn til at vi bør sette oss ned og revurdere metodene bak vårt såkalte engasjement i Afghanistan. Vår agenda skaper et kaos som spiller ballen rett over på Talibans halvdel. Det er derfor lokalbefolkninga er kritiske til BÅDE Taliban og vår krigføring, på en og samme tid.

Men i stedet for å ta i dette ubehagelige faktum, fortsetter sånne som deg å møkkastemple kritikken av vårt militære nærvær som en omfavnelse av Taliban.

To tanker i hodet og respekt for sivilbefolkninga på en gang, kan det være så fordømt vanskelig?

Anonym sa...

anonym igjen:

Det er selvsagt mulig at det er et kjennetegn for "selektive rødbloggere", men min påstand er faktisk høyst dokumentarbar, og går på dette:

1. Jeg vet ikke om det har vært publisert noe om denne undersøkelsen i norske media. Jeg har ikke giddet å ta meg bryet med å lete gjennom tonnevis med norske aviser fra mitt selvpålagte eksil.

2. Jeg vet sikkert at en sak om en undersøkelse med så godt tilsvarende resultater - de ikke særlig overraskende tallene som viser at folk i Afghanistan i grunnen var blid for å bli kvitt gærningene i Taliban - har vært omtalt i en NTB-melding som blant annet har blitt gjengitt av Heidi Nordby Lundes egen arbeidsgiver.

Er teskjeia liten nok nå? Eller skal man begynne å trekke slutninger om selektive anonyme kommentatorer på blåblogger også, mr. Amundymous?

Det jeg reagerer på er at VamPus sutrer og klager og lager seg en pen liten martyrrolle som i grunnen ikke kler henne så veldig godt. Men det har jo blitt veldig pop på høyresiden i det siste da.

VamPus sa...

Øyvind; du må gjerne mene at jeg sutrer og klager, men i likhet med meg plages du vel ikke akkurat av nyheter som beskriver situasjonen i Afghanistan noe mer nyansert enn komiteen for et fritt Irak (å ja da, navnet til tross så er de engasjert i afghanistan også)...

Anonym sa...

Manfred
Er teskjeia liten nok nå? Eller skal man begynne å trekke slutninger om selektive kommentatorer på.

Du er plassert blant de som velger å fokusere måten krigen føres på.

Manfred har muligens oppskriften på hvordan skoler og helsestasjoner drives etter de er nedbrent.
Hvordan veier og telekomunikasjoner bygges ut når arbeiderne er myrdet bør vi opprette en komitee for å utrede.
Hvorfor ikke opprette komiteen for et fritt Afganistan.

Anonym sa...

Øyvind
Reclaim the street, Antifascistisk aktion, Global Intifada, Osynliga partiet og ulike syndikalistiske grupperinger.

Gamle AKP-mlere regner disse gruppene som sine venner.
Tidligere medlemmer i SOS- Fascisme har vel fortsatt hjertet på rette sted.

Farene ligger til høyre,husk det Øyvind

Anonym sa...

Men hvorfor er det så vigtigt for mange forskere at gå islamismens ærinde ved at dække over muslimske aggressioner på ikke-muslimer - op gennem historien og i dag? Det er en ond cirkel, fordi Said-paradigmeskiftet ikke er blevet alment accepteret i muslimske kredse, kan selv ‘moderate muslimer’ blive vrede og mistænksomme, hvis man overhovedet nævner spørgsmålet, og derfor undgår man spørgsmålet, men så får ingen muslimer jo mulighed for at forholde sig til det, hvorved tabuet bliver endnu større. Den nye generation af islamforskere må forholde sig meget bevidst til, om man vil dreje med i den onde cirkel. Hvis man mener, muslimer lige som alle andre skal have lov til at blive integreret i en moderne begrebsverden, må man bryde ud og støtte liberale muslimer i at iværksætte ovennævnte kulturkritiske paradigmeskift.

Mathias sa...

Hovedargumentet mot norsk engasjement i Afghanistan, syd eller nord, er at før Frankrike, Tyskland og Spania ikke deltar mer ser jeg ingen grunn til lille Norge skal være "rævslikkere" til USA. Den dagen Frankrike, Tyskland og Spania deltar proporsjonalt i forhold til folketallet, skal selvfølgelig Norge også delta proporsjonalt i forhold til folketallet. Inntil da har egentlig Norge bidratt nok.

Arguemtnet som da lanseres er at disse landene vil ikke delta så mye.

Da svarer jeg, det er ikke Norges problem, men USAs problem.

Norge har ingenting igjen for å være flinkest i klassen.

Anonym sa...

Hvorfor er det USAs problem når det er et enstemmig NATO som har gått inn i Afghanistan? Irak-krigen er USA (og de som støttet invasjonen) sitt problem, situasjonen i Afghanistan er hele NATOs ansvar.

Hva andre NATO-land gjør er irrelevant. Proporsjonalt i forhold til folketallet er ingen interessant sammenligning. Norge bør bidra der hvor alliansen har størst behov for at vi skal bidra. Det har ingenting med "rævslikking" å gjøre, det har med anstendighet overfor alliansepartnere. Allianser er å gi og ta. Alle vet at grunnen til at Norge ikke vil sende flere soldater er at SV er mot. Det er rett og slett ingen grunn til ikke å innrømme at det er grunnen.

Anonym sa...

Takke meg til å slikke ræva til amerikanerne fremfor å slikke ræva til taliban.Hvor mange rævslikkere kan Loddefjord Arbeiderlag mobilisere ?

Anonym sa...

vampus:

På ingen måte. Men jeg mener du har feil fokus når du hinter om at norske media. Du taler til klagekoret, som snakker om de venstrevridde norske mediaene og klage-sutre, og da syns jeg du til og med gjør en taktisk bommert i forhold til din egen politikk.

Det blir for mye martyrkompleks for meg. Men siden jeg ikke deler din politiske linje, burde jeg kanskje holde kjeft.

amundnym:

Farene kommer alle veier fra. Ekstremister finnes i diverse retninger.

Anonym sa...

Kjære selektive rødbloggere.
Klage og sutrekoret til venstreekstremister som ikke kan demonisere Bush og amerikansk politkk uten motspill er en ganske tragisk forestilling.
Martyrkomplekset hos mange av de statsansatte propagandaaktører for de petrofasistiske nasjonalsosialister hos oss påtaglig.

Anonym sa...

Øyvind.

No må du passa deg ,det er berre i frå Høgre det vonde kjem.
Dei svoltene og fattige muslimane frå Afganistan må vi taka vare på.
Dei kan hjelpa oss i kampen mot dei vonde høgrekreftane.
Kan du ikkje melda deg inn i NKP/RV/AKP/Tjen Folket eller no i staden ?
Det som får meg til å krympa meg, er eit hylekor som hyklar omsut for ytringsfridomen medan dei sjølve kneblar andre i delen av det offentlige rommet dei har makt over, og som hyklar forsvar for dei svake medan dei rettar skjellsord og falske skuldingar mot einskildpersonar og gruppor av folk som ikkje har det offentlege talerøyret dei sjølve har.

Det som forbløffar meg, er hyklinga av ei opposisjons- og martyrrollasamstundes som dei går til strid med makttoppen sine media,underhaldningsarbeidarar og kaferadikalar-kjendisar i ryggen. (Har dei aldri stoppa opp og tenkt over korfor borgarskapet plutseleg omfamnar varmt dei moderne "samfunnsstormarane" og "nytenkjarane"?)

sitat frå Ahmed Rami,
Know Your enemy!
--No time to waste. Act now!
Tomorrow it will be too late

Anonym sa...

Sjå på innvandrarane som ein ressurs i målstriden.

Kvifor ikkje sjå på fråhaldsrøysla også i kampen mot de vonde høgrekreftane.

VamPus sa...

Øyvind: "Men siden jeg ikke deler din politiske linje, burde jeg kanskje holde kjeft."

Absolutt ikke.

Anonym sa...

Hans Oluf Brennberg er inne på noe.
Du må halda kjeft og ikkje publisera blasfemiske teikningar pus.

Anonym sa...

Du kan da virkelig ikke mene seriøst, pusen, at det IKKE kan være NOE merkelig på fremgang fra UsA? - altså - Det er INTET kritisk om Fremferd i Irak & Afghanistan fra denne ekstremblue kvinne med underholdnigen kvass og supersynlige politiske selvlysende blå? ( all tnx 2 the happy E`s from US?)

Like the story of the Blues?

Men slenge dritt for å få folk til å le av de jævla hippiene (oida- ønske fred å sånn, ja.. SPYY- lissom..")

DET må tydelig til for å holde populariteten oppe, seffer`n!!

Ja ville ikke livet blitt kjedelig uten..

Anonym sa...

- og ja - jeg glemte jo, VamPusen - se nøyere på disse sidene :

http://www.norskisraelsenter.no
/nor/ekstremisme/index.php

Man finner noen veldig uhyggelige påstander på disse sidene - hva synes du om uttalelsene?
- hva kan man si til en organisasjon som denne da?
sjekk ut : KONTAKT - biten!!
hmmm

Anonym sa...

Vel, c, her var det ikke snakk om hvorvidt en skal være "kritisk" til USAs fremferd i Afghanistan eller Irak, her var det snakk om hva afghanerne SELV mener om situasjonen i deres eget land og om USAs nærvær. Altså ikke hva "bedrevitende" i Vesten mener, men hva afghanerne selv mener...

Resultatene fra undersøkelsen er kanskje litt vanskelige å se i øynene for de som mener at USA MÅ kritiseres, uansett hva de gjør, så derfor forsøker man seg på avledningsmanøvre av det slaget som c kommer med i de to foregående innleggene.

Hva innlegget om Norsk Israelsenter har å gjøre med hva afghanerne synes om Taliban, USAs nærvær og NATOs operasjoner i Afghanistan kan man jo bare lure på...

Anonym sa...

Desverre imellom at man lissom blir litt sånn "bedreviter" - (jo jeg fikk en i trynet på selveste nyttårsaften - "c, du din bombastiske jævel"... )
- så ta meg med den klypa jeg davel fortjener...(need i worrie?)
Ut fra Afghanistan og de polls som er gjort - er jeg den ultraskeptiske fjompen som kan ha litt vondt for å tro på den typen undersøkelser publisert på store steder (skulle lest noe nærmere?), selvom den uungåelige periodiske fornuft sier meg at jeg må stole på, fordi sånn er verden og verden er bra.
Greit nok.Leser det, ja.
Sklir man utenfor logiske rammer alikevel, så hvorfor ikke pusle litt utover? Jeg liker IKKE USA`s noe imperalistiske verdenstilstedevære,- faktisk meget kremt av flere sider - og kan være litt kjapp til å se etter motvekten til de "etablerte" oppfatninger...jo ikke alltid like vellykket, eller smart.... (really?)
Uten ironi? Vampus du er fenomenalt bra tilstede, og skarp observerende

- For et fargerikt fellesksap!!

Godt nyttår:)

Anonym sa...

Arne Treholt har ikke levd forgjeves. Den nyttige idiot lever i beste velgående reinkarnert i de utroligste skapninger.

http://islam.weblogg.no/301206164105_ddsdommen_mot_saddam_utfrt.html#comment

Anonym sa...

Talibans venstreekstremistiske nyttige idioter i Norge bør merke seg dette.

Taliban Bombs Girls School Because Students Were Not Veiled

The Taliban bombed two different girls schools in the last two months.

The school bombed on Monday is a middle school

http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=2006\12\27\story_27-12-2006_pg7_2

Anonym sa...

Godt nyttår til deg også, c, jeg cer at du er i stand til å ce saker fra forskjellige sider.

:-)