Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, februar 11, 2009

Det de sa!

Mens norske kommentatorer forsøker å fremstille det som at republikanerne ikke vil redde amerikansk økonomi fordi de stemmer mot Barack Obamas stimulipakke, og norske høyresidas største kritikk av finanspakkene her hjemme er at regjeringen endrer dato for fremleggelse, finnes det heldigvis fortsatt fornuft her i verden.

Selv om man skulle tro at all verdens økonomer har blitt keynianere, så protesterer i hvert fall noen av dem på det og skriver:

Notwithstanding reports that all economists are now Keynesians and that we all support a big increase in the burden of government, we the undersigned do not believe that more government spending is a way to improve economic performance.

More government spending by Hoover and Roosevelt did not pull the United States economy out of the Great Depression in the 1930s. More government spending did not solve Japans’s “lost decade” in the 1990s. As such, it is a triumph of hope over experience to believe that more government spending will help the today.

To improve the economy, policymakers should focus on reforms that remove impediments to work, saving, investment and production. Lower tax rates and a reduction in the burden of government are the best ways of using fiscal policy to boost growth.

Takk.

11 kommentarer:

MortenM sa...

CATO er fortsatt fornuftige

knis sa...

Vampus, og du ønsker fremdeles å komme på Stortinget for Høyre?

hø hø sa...

hø hø, og at Cato Institute skarpt har kritisert Bush' økonomiske politikk, det er ikke like interessant?

vi klager ikke ennå over andres vinkling, gjør vi vel?

spenn sa...

Problemet med å stimulere privat sektor for mye, er at det vil føre til for lav etterspørsel etter offentlige ytelser og tillatelser. Tenk på alle jobbene som da vil gå tapt.

Olve Hagen Wold sa...

Hva var det for noe?

Lene Johansen sa...

Som Donald J. Boudreaux sa på konferansen om markedsbasert stimuli i går morges: "FDR put the GREAT in in the Great Depression"

Boudreux er forøvrig leder for økonomisk instititutt på George Mason University som har vært hjem for Nobelpris tagere...

TorAa sa...

En gang for lenge siden var jeg ung student.
Den senere honorerte Trygve Håvelmo, ja han fikk Nobels honnørpris innen økonomi, sa til oss helt ferske sosialøkonomistudenter:
En sosialøkonom er en fagperson som i dag kan fortelle deg om hvordan økonomien ville være om 5 år, og så fortelle deg hvorfor det ikke ble som som beregnet når 5 år har gått.

Så langt var perspektivet 30-40 år siden.
Nå kan vi nesten ikke predikere hva som skjer i neste sekund.
En falsk melding på Twitter eller Facebook snur allt opp ned på, ja sekunder.

Det var ikke for ingenting at tjenerne i gamle Efesos ble sent ut på det offentlige toalett for å spre falske rykter.

Vi har ikke lært mye på tusenvis av år.
Heller ikke av det første børskrakk - den gang man i Amsterdam for flere hundre år siden forhåndssolgte tullipanløker - og en tin var at våren slo feil, emn de solgte mer en løkene kunne splittes opp i.

Hva sier jeg?
Jo, at Høyre må tilbake til det "Verdikonservative".
Kjøpt ikke luftslott.
Tro ikke på ord, men reel handling.
Forkast profesjonskamper - se mot hva publikum og kunder vil ha.
Gjør det enkelt å velge. Ikke vanskelig.
Prioritere betyr å velge bort.
Det var salige Erling Nordvik genuin til å formidle.

PS. I dag har jeg valgt bort NSB som min kollektive transportør.
http://zfraoven.blogspot.com/

Anonym sa...

beklager avsporingen, men dette fortjener også oppmerksomhet: her er dagens klimaartikkel i teknisk Ukeblad

http://www.tu.no/natur/article199060.ece

toao sa...

Godt at noen tør å si det. Hva skal vi egentlig med en høyreside i politikken når de ikke engang i opposisjon klarer å kritisere en av tidenes økninger i statlig forbruk?

Anonym sa...

Obamas første store lov kommer til å bli hans undergang. Mark my words.

Ragnar sa...

En liten kommentar: Poenget med "krisetiltak" er å stimulere effektiv etterspørsel, og i en perfekt verden er jo skatteletter et suverent tiltak for å oppnå dette. Problemet er, i Norge, med en tilnærmet negativ privat sparerate(den var ihvertfall negativ i fjor sommer) og en tilhørende høy privat gjeldsandel er det ikke en urimelig å anta at betjening av gjeld, snarere enn å øke den effektive etterspørselen, er det skatteletter i praksis stimulerer til.