Ikke jeg.
- Et førsteklasses bilde på heldagsskolen, sa Jens Stoltenberg da han besøkte en heldagsskole i arbeiderparti-styrte Skedsmo i 2007. Nå legges den ned på grunn av kommunens økonomi.
- Et førsteklasses bilde på heldagsskolen, sa Jens Stoltenberg da han besøkte en heldagsskole i arbeiderparti-styrte Skedsmo i 2007. Nå legges den ned på grunn av kommunens økonomi.
35 kommentarer:
økonomi ja... fremdeles ingen kommentar om Bush' økonomistyring?
gjeesp
..eller Island?
Hva enkeltmenneskene mener betyr vel ingenting? Det er fagforeningene som betyr noe!
Eller var det omvendt?
Muligens litt off-topic men skummet gjennom Høires partiprogram og der fant jeg til min store overraskelse ut at partiet har programfestet at NRK skal fortsatt være lisensfinansiert. Jeg som alltid har ment at avvikling av lisensen var et godt argument for å stemme blått.
Heh.
nå sitter vel ikke du i fellesforbundets representantskap heller, vel? Han hadde vel neppe påstått noe sånt ovenfor deg!
nessie: Mja, heller det enn å kjøre det inn på via skatt, som noen vil. Jeg er for å synliggjøre de faktiske kostnadene for tjenestene. Men å avvikle NRK som sådan, derimot, se det er en helt annen sak.
gjeesp: Jeg har kommentert Bush' økonomistyring flere ganger, men det er rart med det - at jeg ikke i en hver bloggpost kan ta for meg Irak, globalisering, klima, økonomi, finanskrise, Vietnam-krigen, USAs forhold i latin-amerika, distriktspolitikk og subsidier.
Du får heller vente til filmen kommer. Det blir et episk drama i en internasjonal setting med mye action. Lover.
Ta det med ro, ingen trenger å savne jens. Foss og Høyre har nettopp gitt ham nye 4 år. Det kommer til å snø i helvete før FrP støtter en regjering bestående av V-Krf-Høyre nå.
Jaja, men en får vel være mer stille om hvilken posisjon Foss har satt Høyre i med en uttalelse som kunne vært hentet fra Sosialistisk ungdoms valgkampskolering.
Høyre har i alle fall mistet en velger etter dette.
nessie:
Når det gjelder nytt stortingsvalgprogram, skal det vedtas på landsmøte 10. mai. Da må landsmøte ta stilling blant annet til dissens om nettopp lisensen. Dissens-forslaget er forøvrig
"Avskaffe TV-lisensen og la NRKs allemennkringkasterrolle finansieres over statsbudsjettet"
Eru medlem av Fellesforbundet, a?
Gleder meg til filmen! Har du en arbeidstittel, Vampus? :-)
Hvem er Jens ?
Skedsmo skolens tragiske situasjon hvordan det går med en rødgrønn regjering og en AP styrt kommune
Tok et søk i vampusbloggen på "bush økonomi" - fikk opp bare ett innlegg fra Vampus. Her er gullkornet:
"Ikke for å forvirre folk med fakta, men etter at den visstnok dummeste presidenten i USAs historie kuttet skattene i 2003 har amerikansk økonomi hatt en uforlignende vekst? Nei. Ikke noe vi leser om i norske medier"
Gjenta etter meg folkens: amerikansk økonomi hatt en uforlignende vekst!
Vi har vel ikke dummet oss ut litt, har vi vel? Hvem er forresten mest balansert av norske medier og Vampus?
Gjeesp: Forskjellen på VamPus og norsk media er at VamPus har en helt åpnlys politisk agenda mens norsk media forsøker å skjule sin agenda i ulike saker bk floskler som "nøytralitet", "alle sider må kome til orde" "vi gjengir bare virkeligheten" osv.
Jeg vet hva jeg foretrekker.
Eneste nøytrale avisen i Norge er VG. Punktum!
kandahar, "åpenlys politisk agenda" uten floskler som "nøytralitet"? I følge Vampus selv er jo det hun kommer med "fakta"! La oss se på kommentaren igjen:
"Ikke for å forvirre folk med fakta, men etter at den visstnok dummeste presidenten i USAs historie kuttet skattene i 2003 har amerikansk økonomi hatt en uforlignende vekst? Nei. Ikke noe vi leser om i norske medier"
håpløst, håpløst, håpløst! Er det slik at man bare kan lire av seg hva som helst - og gjemme seg bak at man har en alternativ politisk agenda?
Er glad Norge ikke har fulgt Vampus' agenda for økonomisk vekst!
Gjeesp: Siden du er så opptatt av fakta kan jeg like gjerne spørre tilbake. Sjekket du når artikkelen du viser til ble postet? Og dersom ikke, kan jeg opplyse om at det var 20. juli. I det herrens år 2006.
Jeg liker ikke Bush, men man skal ha et noe merkelig virkelighetsoppfatning for å hevde at amerikansk økonomi, og for den saks skyld økonomien i resten av den vestlige verden, blomstra, og hadde blomstra en god stund, i juli 2006.
Om det var skattekutten som var årsaken - ja det kan sikkert diskuteres.
uff - det lille men dog så essesielle ordet `ikke` mangla visst i mitt forrige innlegg.
Økonomien blomstra og hadde blomstra en god stund i 2006.
ok, kandahar, da foreslår jeg at du maxer ut kredittkortene dine - så kan du "blomstre" en god stund
Så enkelt det er med økonomisk vekst. Så la oss bare holde oss til Vampus' agenda om å klage over Jens.
Hill M. Solberg i trontaledebatten 04.10.2007: "Sysselsettingen er rekordhøy. Ledigheten er den laveste på nesten 20 år. De aller fleste sektorene i næringslivet går så det suser." (http://www.arbeiderpartiet.no/dna.no/Kommentarer/Hill-Marta-Solbergs-innlegg-i-trontaledebatten)
Mer enn et år senere enn du mener VamPus burde sett at noe er galt, er det fortsatt ikke bekymring å spore hos Jens sine våpendragere.
kandahar, gjeeesp sitt enkle poeng, som jeg skjønte, men kanskje ikke helt du(?), var at VamPus ikke er noe økonomisk geni, og at hennes hardnakkede forsvar for deler av Bush sin økonomiske politikk (men ikke politikeren Bush, aldri han) ikke akkurat var basert på eksepsjonelle innsikter.
På den andre siden så prøver vel du å kontre med at nei men slike satt nesten ingen andre med på det tidspunktet, og vi er alle dødelige her, så ikke kom her og kom her, lizm.
Og det er også sant.
Uten slike substansielle passiarer*, ville bloggkommentarspaltene vært temmelig folketomme.....
(Å kalle det meningsbrytning ville være å gå minst et par hakk for langt på verdigelsesskalaen, skulle jeg ville tro.. ;-)
AP styrte storkommuner har som regel underskudd. Høyre styrte storkommuner har som regel balanse - folkens, jeg bor nå i en AP-styrt kommune og det er ikke blomstereng - de har fossforbrukt penger og ressurser på tull, blåst opp byråkratiet, og kan ikke bli kvitt folk grunnet oppsigelsesvern - mens skoler, barnehager, og gamlehjem forfaller. Det er nok slik som Høyre alltid har sagt: "Man låner seg ikke til velferd".
De som har et horn i siden på USA: hvor foregår verdiskapningen; i det offentlige eller i det private?
gjeesp,
"ok, kandahar, da foreslår jeg at du maxer ut kredittkortene dine - så kan du "blomstre" en god stund Så enkelt det er med økonomisk vekst."
Mener du det om den "utrolige" veksten under Clinton og? Eller gjelder det bare når en republikaner styrer?
Hva er forklaringen din på resesjonen i 2001? Kan det ha sammenheng med en ganske så lignende situasjon som du beskriver her med 2006?
Og opphavet til finanskrisen, det amerikanske boligmarkedet, når var det det virkelig begynte å blomstre til med huslån og boligkjøp man fant ut mange år senere at folk egentlig ikke hadde råd til?
Hva mener du om at Obama bokstavelig talt kjører hele landet USA på opptil flere kredittkort som han maxer ut nå?
Oi, det er visst mange måter å unngå temaet som omtales med forskjellige tangenter!
Er det gode gamle chris joy som nå har gjenoppstått under navnet gjeesp?
Nei, gjeesp er nok en god sosialdemokrat som ikke tør blogge under fullt navn.
Det er helt riktig av VamPus ikke er noe økonomisk geni. Økonomiske tenkere som nobelprisvinner Milton Friedmann, hyllet av The Economist som "the most influential economist of the second half of the 20th century…possibly of all of it" - derimot, har vel tenkt noen tanker som overgår gjeesps.
Mer marked, mindre statlig intervensjon, skaper større økonomisk vekst enn mindre marked og stort innslag av statlig intervensjon - ref. USA vs. Sovjetunionen anno 1990. Da lå dessuten vest-europeiske 30% over de sosialistiske øst-europeiske landene i levestandard med sin blandingsøkonomi.
Vi kan godt ta noen ord om finanskrisen også - det er flere grunner til at denne kom (unaturlig lav rente, dårlig (ikke for lite) regulering m.m.) - men fremst står de politisk velmente retningslinjene som gjorde at de halvstatlige bankene Freddie Mac og Fannie Mae garanterte for boliglån til lånetakere uten betalingsevne. Og da trenger man faktisk ikke være noe økonomisk geni for å skjønne at det vil gå til helvete. Så mindre politikk, mer marked ville faktisk ha hjulpet.
Bush har fått massiv kritikk fra liberalister/libertarianere som dypt forakter "big spend republicans". En god del har også kritisert han for krigen i Irak, da de mener at det ikke er statens oppgave å gå til krig mot andre stater. Men denne kritikken har druknet i alt annet.
USA har hatt en uforlignende vekst i forhold til veslige land de siste 20 årene, og ligger jevnt over langt over sosialdemokratiet Norge i forhold til å skape nye arbeidsplasser, ny teknologi, nye politisk og økonomisk tenkning.
USA har også ryggrad til å stå gjennom finanskrisen, men økte skatter, proteksjonisme og økende grad av statlig styring kan gjøre at det tar lengre tid før de kommer ut av den. Eller som som to økonomer fra UCLA mente - Roosevelt put the Great in "the great depression".
Og, ja - selvsagt har jeg en agenda mot den rødgrønne regjering. Herregud.
vampus: "dårlig (ikke for lite) regulering m.m"
Er det diagnosen du stiller for det som skjedde med Island også??
Vampus, en ting til å tenke over, du namedropper Friedman. Du er i den forbindelse klar over at Friedman besøkte Island i 1984?:
"Friedman made a great impact on a group of young intellectuals in the Independence Party, including Davíð Oddsson who became Prime Minister in 1991 and began a radical program of monetary and fiscal stabilization, privatization, tax rate reduction (e.g., lowering the corporate income tax rate from 45% to 18%), definition of exclusive use rights in fisheries, abolition of various government funds for aiding unprofitable enterprises and liberalization of currency transfers and capital markets"
"Davíð Oddsson was Prime Minister for thirteen and a half years, to 2004. The latest Prime Minister, Geir H. Haarde, supported similar policies until the collapse of his government following the failure of all major Icelandic banks during the ongoing credit crisis"
Når du først er der borte kan du kanskje være så vennlig å fortelle de som står i suppekjøkkenkø, om hvor heldige de er som bor i et land som følger Friedman-politikk?
Den gang jeg gikk på BI, - rundt 1990, lærte vi at markedet alltid er rasjonelt. I motsetning til politikere, selvsagt, som bare var opptatt av eget gjenvalg.
Idag vet jeg bedre: Politikere er riktignok kun opptatt av eget gjenvalg. Det er en naturlov. Men markedet er faktisk ikke rasjonelt. Alt handler om psykologi.
Men psykologien i markedet avhenger jo også av det politiske klimaet den blir bedt om å operere innenfor.
Som for eksempel i forhold til USA-demokratenes visjoner om å gi de etnisk svake gruppene muligheter til å skaffe seg egen bolig. Bankene ble pålagt å gi lån til folk som garantert ville bli tapskunder. Hva gjør bankene da? Det et hvert menneske med vettet i behold ville gjort: "Get rid of the hot wallet!" Pakk bort faenskapen i pent gullpapir, få noen til å kjøpe den; - uansett: bare bli kvitt den!
Derfor Terra-skandalene med alle de "strukturerte investeringsobjektene". Selv her på andre siden av Blåmyra kjøpte man tapsbombene fra Demokratenes snillisme "over there". Uten å blunke, tydeligvis. Nåvel, - grådighet har en tendens til å gjøre blind. Er det tilfeldig at de fleste Terra-kommunene er Ap-styrte?
Dernest, og utenpå alt dette, ligger den kjensgjerning at markedsøkonomiens eneste reelle drivkraft er optimisme. Optimisme er grunnlaget for enhver oppgangstid. Og når det har gått bra urimelig lenge, begynner noen å lure på hvor lenge dette egentlig kan vare. Snart blir det en rådende tanke at "dette har gått over alle støvleskaft". Så ligger alt nede for telling et par år, før noen optimister av natur ber folk komme på jobb igjen, fordi " det er en jævla bra etterspørsel der ute, etter det vi lager.." Og så begynner vi å produsere igjen....
Markedsøkonomien kjennetegnes ved at den går opp og ned i bølger, - dog over tid alltid opp.
Poenger er at vi lenge har sett slutten på en langvarig oppgangstid. Denne ble varslet allerede for over to år siden.
Demokratenes lettsindige lån til ikke-betalingsdyktige minoriteter var nok også et resultat av den optimisme en lang oppgangstid tross alt skaper, og disse lånene ligger nå og lurer som "verdipapirer" rundt i banker og bedrifter verden rundt. Problemet er bare at ingen vet hvem som har SvartePer. Derfor all nølingen.
Men etterhvert blir vi trette. Vi gidder ikke være redde lenger. Vi vil noe mer. Slik er menneskets psykologi. Den dagen kommer.
Hadde kommunene bedre økonomi før regjeringsskiftet?
Ser med stoooooooooor undring at "gjee(eeeeeeeeeeeeeeeeeee)sp" ganske ustraffet slipper unna med at den eneste klokskap som er større enn etterpåklokskapen er den selektive etterpåklokskapen...
tja, etterpåklokskap?
Mange advarte lenge mot hvordan markedskreftene fritt fikk utfolde seg i USA og Island.
Som Jens sier: det er viktig å være markedets herre, ikke markedets tjener.
Men Jens er jo bare en dust, ikke sant? Sosialdemokratiet er virkelig ille! Norske medier har en skjult agenda! Man lever så mye friere i USA! La oss rive Blitz! ha ha!
kandahar og tjobingk: det virker som dere er usikre på hva poenget med innlegget mitt var, så la meg oppsummere:
Når man besøker denne bloggen, visstnok Norges beste, skrevet av en selvutnevnt "politisk nerd" - hva møter man da av innlegg midt under den største økonomiske krisen sannsynligvis siden 1930-tallet?
Jo, Vampus som selv påstår å ha skrevet mange innlegg om Bush' økonomistyring - har bare kjappe sarkastiske onelinere om Jens.
Og hva har Vampus egentlig skrevet om Bush-økonomien? - fant bare ett eneste innlegg - og det var om Amerikas fantastiske vekst, og at dette er "fakta" som norske medier ikke trykker.
Etter å ha gått sånn på trynet, hadde jeg kanskje ventet litt mer ydmykhet fra "Norges beste blogg". Men neida..
Lett å heller bare dra en Friedman-referanse. Men for en grusom ironi: Vampus er nå på Island samtidig med Jens. Island har nettopp byttet ut Friedman-sentralbanksjefen sin med en norsk Arbeiderpartimann og kompis av Jens :-)
Dette burde gi rom til ettertanke, og gi "politiske nerder" noe å tygge på - men neida: la oss heller bare fortsette å syte over hvor forferdelig det er stilt med det norske sosialdemokratiet og medier.
Ganske underholdende, det er som man av og til tror dette er tatt fra en Nytt på nytt-sketsj :-)
Håper dette var oppklarende..
gjeesp: Gjeeeeeeeeeeesp...
> Sosialdemokratiet er virkelig ille!
Ja.
>Norske medier har en skjult agenda!
Ja.
>Man lever så mye friere i USA!
Ja.
>La oss rive Blitz!
Ja.
jaja... det var jo ordføreren i Skedsmo/Lillehammer som hadde ca. 90 dager i Stortinget og som ikke trengte vikar. I utgangspunktet veldig bra.. men så viste det seg at hespetreet hadde faktisk møtt opp og stemt for større stat. Og da er det jo selvsagt skulking av jobben. Du kan ikke stemme for ENDA større stat og samtidlig mene at ordførerjobben i en kommune på 25000 mennesker tar du på si. Da er du tulling eller korrupt. Byeææ.
Legg inn en kommentar