Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, februar 10, 2009

Ingen skjønnhetskonkurranse

Elin Ørjasæter - som jeg har sett én gang på Høyres Hus - skriver i E24 hvordan det tiskes og hviskes i Oslo Høyre:

I Oslo Høyre, byens beste hoggormsaft-kokeri, snakkes det atskillig om Erna i krokene. Hun er for tykk. Hun ser ikke ut som noe forbilde, sies det.

Javel? Den ene gangen jeg så Ørjasæter så var hun invitert som ekstern debattant på Syse-seminaret. Men det er absolutt mulig at hun har mer kontakt med Oslo Høyre enn det jeg vet om.

Oslo Høyre hadde hovedstyremøte i går, der lederne for lokallagene og arbeidsutvalget i Oslo-partiet jevnlig møtes for å forankre både politikk og strategi i organisasjonen. Det var en ganske unison tilbakemelding om at Erna Solbergs posisjon som leder er ikke oppe til debatt, Oslo Høyre ønsker å fokusere på valg og valgkamp - politikk - ikke person.

I det Ørjasæter kaller "byens beste hoggorm-saft kokeri" har jeg aldri opplevd at kritikk av utseende har vært spesielt fremtredende, men det kan virke som om hun selv bruker dette som unnskyldning for å kunne skrive om utseende til Erna.

Ørjasæter mener at jo mindre du har å si, jo mer betyr måten du sier det på. Poenget er jo nettopp at Høyre ikke burde trenge å delta i en skjønnhetskonkurranse. Partiet burde ha mer enn nok å si i den offentlige debatten. Være klare og tydelige på økonomisk politikk. Ha ryggrad og mot i prinsipielle debatter.

Og måten du fremfører et budskap på har alltid betydd noe. Ikke hvordan du ser ut.

11 kommentarer:

Stian Oen sa...

Er du ikke litt for mye informasjonsmedarbeider i Høyre nå? Sett fra utsiden er faktisk heller ikke mitt inntrykk at lederdiskusjonen i Høyre er veldig dominerende i partiets indre liv om dagen, men det virker jo samtidig så absolutt som den er der. Og at det primært er i Oslo Høyre - som vel aldri har hatt et varmt hjerte for Erna Solbergs lederskap - den er. Å påstå at det overhodet ikke snakkes om må da virke mot sin hensikt, i alle fall når sannheten etter alt å dømme er at det snakkes om blant noen, men ikke har spesielt sterkt gjennomslag.

VamPus sa...

Heh, informasjonsmedarbeider for Høyre. Jeg kan høre latteren fra stortingsgruppa helt opp til Grunerløkka.

Det er faktisk ikke mye til lederdebatt internt, og vil neppe bli det med det første. Jeg hvisker og tisker gjerne i Høyre, men - som etter to møter jeg var med på i går - så gikk debatten om valgkampstrategi for Oslo og om saker frem mot landsmøtet.

Oslo Høyre har absolutt ingenting å tjene på å dra frem en lederdebatt. Det gjør oss bare upopulære internt, minsker sjansene for å få gjennom viktige politiske saker på landsmøtet og også mulighetene for å fremme kandidater ved eventuelle sentrale valg senere.

JEG mener Per-Kristian Foss ville vært en utmerket statsministerkandidat som samlet høyresiden, men så på det som en separat diskusjon. Jeg synes det er helt uinteressant i diskutere Erna uten 1) at dette er aktuelt (altså at hun står på valg), og 2) har en alternativ kandidat. For alt jeg vet kan det hende jeg prefererer henne fremfor et alternativ.

Dette er en erkjennelse jeg tror de fleste har. Dessuten er det nominasjonsmøte i Oslo Høyre om to uker. Vi har andre ting å bruke tiden vår på. Rett og slett...

Anonym sa...

Kan du ikke styre vekta, kan du ikke styre landet. Det har jeg hørt..(i Høyre).

Olve Hagen Wold sa...

Problemet er ikke at Erna er overvektig, problemet er at hun er en dårlig leder.

Anonym sa...

"Og måten du fremfører et budskap på har alltid betydd noe. Ikke hvordan du ser ut."

Sa også Nixon da han nektet å ta på sminke før tv-debatt mot Kennedy...

Eivind sa...

Erna Solberg er Høyres beste statsministerkandidat, og hun er også beste kandidat for å overta som statsminister etter valget i 2009.
Til de som skulle ønske å lansere Per Kristian Foss som kandidat nå, er det bare å gjøre oppmerksom på at det toget har gått. Et enstemmig landsmøte valgte Erna.

Skjegg sa...

Vanligvis er Ørjaseter on the mark, men dette med utseende var virkelig skivebom.
Høyre var eneste parti som ikke klarte å uttrykke en mening om regjeringens forsøk på å forby ytringer som krenker religiøse følelser.
Høyre som parti har i flere år vært ute av stand til å presentere sine politiske ideer, samtidig som noen av de klareste ideologene i norsk politikk er høyrefolk. Da har de et ganske stort lederskapsproblem.
Ikke et utseende-problem.

thoro sa...

Hva for noe, eksisterer Høyre ennå??

TorAa sa...

Secret:
Jeg frekventerte det samme hus for en del år siden.
Da snakket vi om nye briller-J-P-S-

Med dagens press om 5 om dagen og det sunne liv, vel, så ser jeg ikke bort i fra at Erna er noe utenom det idealbildet.Det mener jeg hun og Sindre og deres vidunderlige barn får diskutere i ro og orden hjemme og full respekt fra medias side.
Og så må H tenke gjennom hva som i dagens mediaverden betyr noe for partiets langsiktige idealer.
Hva som kan skape støy og glideflukt i forhold til hva verdikonservatismen står for.

Jeg husker meget godt Erna første gang presenterte seg seg i H's hus i Oslo. Meget reflektert, ung dame fra Bergen.

Dog var det flere av oss, med flere generasjoners aner i Oslo, at det stadig ble presentert partifeller uten røtter i hovedstaden.
Oslo er og har ikke vært særlig ivaretatt godt fra verken storting eller regjering, uansett regjering de siste 60 år.

Som en bydelsdirektør sa til meg for noen år siden, etter å ha vært rådmann i en Finnmarkskommune: "Vi visste hva og hvordan vi skulle spille for å trekke penger fra Oslo. Men, nå ser jeg jo hvor feil det var. Det er jo i Oslo samfunnets store utfordringer er. Spesielt fra innflytterne".

btw. Vet ikke hvilke av mine blogger som blir registrert til min kommentar.
Min norske er her (nystartet):
http://zfraoven.blogspot.com/

IvarE sa...

Til bergenser å være er hun lite flink til å gjøre seg bemerket...

Anonym sa...

Hmmm, var det ikke Erna som satt som en grå mus på stortinget i 12 år før hun fikk en ministerpost? Og da ble hun veldig aynlig, men å tro at dama har det som trengs for å løfte H er vel en ønskedrøm for mange...
Hadde hun hatt alt det som tillegges henne av kvaliteter nå, burde vi sett litt til henne før hun fikk taburett i dept.