Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, februar 04, 2009

Retten til å krenke

Regjeringen har i dag trukket sitt forslag om å utvide straffelovens paragraf om hatefulle ytringer «slik at denne bestemmelsen varetar behovet for et strafferettslig vern mot kvalifiserte angrep på religion eller livssyn.»

Det er på bakgrunn av den internasjonale debatten, der man fremstiller ytringsfrihet som en hindring i kampen mot rasisme og diskriminering, at regjeringens forslag til ny lov om hatefulle ytringer må forstås. Den er et utslag av en internasjonal trend som snur selve ytringsfriheten på hodet.

Dersom man er villig til å ofre en sentral demokratisk rettighet for å oppnå ro i regjeringskvartalet den ene dagen, hva er man da villig til å ofre når en koalisjon av verdens verste regimer går sammen om å innføre et globalt forbud mot religionskritikk og debatt?

Les kommentaren her.

2 kommentarer:

TorAa sa...

Det du her skriver er vitigere enn noen av de tradisjonelle media er voksne nok til å ta opp. Selv spalteplass blir avvist.

Jeg vil etterhvert komme tilbake til dette i min norske blog.

Hva som virkelig foregår.
Hvordan lærere fra visse innvandrer religioner trakasserer de som ikke tror på den "sanne gud og profet", og hvordan de har all verdens unnskyldninger for ikke å stille opp til vanlig undervisning. Som de er ansatt og betalt for.

Dette har intet med fremhat å gjøre. Til det har vi vært for ofte langt utenfor landets grenser, men det har med å å forstå historiske linjer

ps. like your blog

TorAa sa...

Beklager, ser at linjen min er veeeeldiiig langsooom.
Derfor ble det, publisert skrivefeil.

Første linje skal være:
Det du her skriver er viktigere enn noen

Så denne:

Dette har intet med fremmedhat å gjøre.