Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, februar 22, 2009

Det er diktaren sjølv som las..

Her vil det liveblogges fra Oslo Høyres nominasjonsmøte for kandidater til stortingsvalget 2009. Bloggeren bak VamPus' Verden er selv kandidat og innstilt på 6. plass av nominasjonskomiteen. Det er to dissenser på kandidatene på 3. og 4. plass, hvilket betyr at det er en kandidat som må slås ut/trekke seg fra listen - uansett hvor/når det måtte skje.

Nominasjonskomiteens innstilling
- prosessen bak innstillingen.

Hvordan valgene på plassene foran går vil være avgjørende for 6. plassen. Per-Kristian Foss og Ine Marie Eriksen Søreide er innstilt på henholdsvis første og andre plass, ukontroversielt og kan antakeligvis bli valgt ved akklamasjon.

Spenningen knyttes til dissensen på 3. plassen, der 11 stemte for nåværende stortingsrepresentant Inge Lønning i nominasjonskomiteen og seks for Oslo Høyres leder Michael Tetzschner. Skulle Michael vinne var det tidligere regnet at Lønning ville trekke seg, men nå går det rykter om at fjerdeplassen kan være interessant for stortingets tidligere visepresident allikevel. Vinner Lønning, regner jeg med at Michael går for fjerde og vinner.

Da rykker neste par ut, Oslo Høyres nestleder Nikolai Astrup og tidligere stortingsrepresentant Afshan Rafiq. Nikolai er innstilt med 11 stemmer, med en dissens på 6 stemmer i nominasjonskomiteen. Det er også regnet med at den tapende part her uansett stiller på neste plass under. Det betyr at Kristin Vinje, som er innstilt på 5. plass, kan komme til å bli skvist og jeg regner nesten med at hun stiller mot deres alles ydmyke VamPus - som jo ville vært alt annet en enn ny klar og tydelig stemme for partiet, med kompetanse på nye medier og mulighet til å nå ut til nye velgergrupper. Nuvel.

Om liveblogging fra årets mest spennende møte i Oslo Høyre vil styrke mine sjanser er noe usikkert. Men hva gjør man ikke for dere, kjære lesere. Verden må opplyses og noen må gjøre det!

Det vil bli lagt ut polls for dere under avstemningene der det er to kandidater som stiller mot hverandre, jeg rapporterer kort hva som skjer mellom slagene, hva som sies om den enkelte fra talerstolen, stemningen generelt og dere vil ha full anledning til å stille spørsmål og komme med kommentarer. Noe annet dere vil ha med?

Med andre ord - ikke helt strigla fra informasjonsavdelingen.

7 kommentarer:

Kyle sa...

HVA???
Skal Stortingets visepresident; Carl I. Hagen ta 3./4. plassen hos Høyre?

nessie sa...

Hm. En måtte stå på min. femteplass for å komme på stortingslisten? Hvordan blir de forskjellige kandidatene fra fylkene plassert på den endelige listen?

ak sa...

("...som les...")

Dette blir spennende, og ekstra spennende med liveblogging! Lykke til VamPus! Jeg heier på deg!

VamPus sa...

Kyle: HA HA HA, ja DET hadde ikke vært mye spennende hvordan det ville gått hos oss. Et lite "tidligere" som hadde falt ut der.
nessie: Det kan nok variere noe, siden man ved stortingsvalg opererer med utjevningsmandat - så da er det en nøkkel på hvor mange stemmer man får. Rett og slett. Vil man ha inn fem fra Høyre i Oslo, så må man stemme Høyre. Da skal du ikke se bort fra at 6. plass rykker opp dersom vi havner i regjering.
ak - håper mange vil følge med og at teknologien er med meg...

Jungeltelegrafisten sa...

Lykke til Vampus! Og siden du spør, kunne jeg være interessert i å høre litt om hva som sies rundt omkring i forhold til Storberget-saken. Kapitalismus mener justisministeren ikke kan bli sittende etter det som har skjedd. Noen ord om stemningen blandt dine partifeller i forhold til dette spørsmålet, om det snakkes om behov for en åpen høring feks, ville være interessant å høre om, hvis du har tid.

VamPus sa...

Tror nok fokuset kommer til å være et helt annet sted i morgen, men skal holde ørene åpne :-)

Bibbi sa...

Hva er dette bedrageri-opplegget med Tezsczcscszhshner? Forklar. Konspirasjon?