Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, februar 12, 2009

Frankensteinmat

Jesus mettet etter sigende fem tusen menn med fem brød og to fisk. Genmodifisert mat kan mette langt flere. Genmodifisering av matplanter øker avlingene, reduserer kostnadene, beskytter miljøet og tar hensyn til forbrukernes interesser når det gjelder helse og kvalitet, i tillegg til å øke matsikkerheten. Gen- og bioteknologi kan med andre ord være en del av løsningen til de problemene verden står overfor i dag, enten det dreier seg om klima, fattigdom og kamp om ressurser.

Les hele kommentaren her.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fornuftig. Eg prøvde å føra saka i Hordaland Venstre, men eit stort fleirtal på årsmøtet syntest dette var skumle greier og gjekk heller inn for å ha eit steinalderstandpunkt i programmet.

Er det to ting dei driver med i USA, er det å eta genmat og å saksøka kvarandre. Pussig nok har ingen enno ført erstatningssøksmål mot genmatprodusentar.

Sjå http://www.uv.no/arkiv/uttalelser/pa-tide-a-seia-ja-til-genmat

Yosemite Sam sa...

Det er skumle greier. Det er ikke mat underskudd i verden. Man kan øke matpoduksjon ved kultivering og det bør være nok.

Anonym sa...

Det kan jo diskuteres hvor fornuftig det er å la Monsanto kontrollere matforsyningen.

IvarE sa...

Amen!

liberalist sa...

"I 2004 skrev FNs organisasjon for mat og landbruk (FAO) i en rapport at bioteknologi kan være med på å løfte den tredje verden ut av fattigdom."

Har Vampus begynt å stole på commie-FN nå også da liksom?

Cassanders sa...

@liberalist
De som har fulgt med i timen vet at FAO er en av de få del-organisasjonene i FN som har vært mer styrt etter faglige enn ideologiske føringer.

Cassanders
In Cod we trust

Laila sa...

Jeg tror nok at genmodifiserte planter kan ha noe for seg. Jeg kjenner meg likevel ikke trygg på at ikke noen kommer til å falle for fristelsen å genmodifisere dyr også. Belgisk Blå (http://sv.wikipedia.org/wiki/Belgisk_bl%C3%A5) må være et skrekkeksempel på hva man tillater seg for å øke slaktevekten på dyr. Genteknologi bør derfor strengt begrenses til planteriket.

I tillegg er det ikke til å stikke under en stol at en langt enklere og sunnere strategi for å få bukt med matkrisen er å redusere kjøttkonsumet i verden totalt. Nå er jeg vegetarianser selv, og kanskje ikke helt habil, men det kan ikke være tvil om at vestens kjøttinntak er både helseskadelig og klimafiendtlig.

Trili sa...

Hvorfor det er mer skummelt å spise laboratorieframstilt genmodifisert mat enn "naturlig" gemmodifisering som vi faktisk driver i stor skala her i Norge er for meg en gåte. Det er faktisk ikke så veldig skummelt - ikke mer enn kunstgjødsel og spleising av to naturlige "ekstremvarianter"

Det som gjør meg trist er egosentrerte "miljøvernere" som kjører rundt med biodrivstoff (som tar enorme matproduksjonsarealer) og sier nei til genmodifisert mat for å få god samvittighet selv.