Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juni 08, 2009

#asylfail

På Twitter er det kotyme at idioti eller feil blir tagget for å lettere være søkbar, som f.eks. #asylfail. Dette er ikke første av denne typen saker som blir tatt opp her, men allikevel. Politienheten ved Rygge sivile lufthavn i frykter at det vil komme mange asylsøkere med forfalskede papirer utover sommeren;

"Strafferammen for å bli tatt med falske papirer er fire års fengsel, men i sakene fra Rygge har retten lagt seg på en praksis med 45 dager ubetinget fengsel hvis det foreligger tilståelse. Foreligger det ikke tilståelse venter 60 dagers fengsel. De fleste som kommer inn over Rygge Lufthavn tilstår og blir sendt direkte til soning. Deretter blir de sendt til Politiets utlendingsenhet for asylregistrering."

Ok. Asylregistrering.. for så å bli sendt på første fly hjem, ikke sant? Ikke?

#asylfail - via hablog

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det burde vært null toleranse for å falske id papirer. Alle med falsk id burde blitt utvist fra landet og sendt tilbake til det landet de kom fra. Nå får de 45 dager på vann og brød og velkommen til Norge etterpå.

Runar sa...

Enig. Desto mer skurk man er, desto større er sjansene for å få bli i Norge. Spesielt dersom man har gjort så alvorlige forbrytelser at man risikerer dødsstraff i hjemlandet. Da er man garantert å få bli i Norge i all overskuelig fremtid (ref Mulla Krekar). Skikkelige folk, derimot, som bare ønsker å gjøre et ærlig stykke arbeid, samt unger som er oppvokst her og som ikke har gjort annet galt enn at de har hatt foreldre som har begått harmløse formelle feil uten å være klar over det (ref den nyeste kirkeasylsaken), de må for all del kastes ut. Helst i går. Rettferdig? Nei. Bakvendtlandet Norges flyktning- og innvandringspolitikk i et nøtteskall? Ja.

Anonym sa...

På facebook er gruppen "Send kriminelle innvandrere HJEM" nå på rundt 70 000 medlemmer!

VamPus sa...

Facebook-gruppen er i så fall et godt eksempel på forsøpling av debatten og at rasister er som folk flest - skjønner ikke forskjell på en innvandrer, flyktning eller asylsøker. Takk til FrP for å i årevis ha gjort sitt beste for å snakke om disse som en gruppe og dermed sørge for at vi aldri får en konstruktiv debatt i Norge.

Jan sa...

@VamPus: vel, takk og pris for at de velgerne som stemmer FrP på det grunnlaget ikke forstår hva FrP sier og mener - egentlig.

Ellers, som representant for den herlige venstresiden, og uten å kjenne saken særlig godt, kan jeg si to ting: 1: det er rådyrt å ha folk i fengsel, og det er sikkert folk som "trenger" plassen mer en folk som i utgangspunktet ikke er en særlig stor trussel. 2: Det er vanskelig å sende folk "hjem" til et sted du ikke vet hvor er - såvidt jeg har skjønt ligger mye av både pengene og tidsbruken akkurat der. Å få ting til å gå raskere vil derfor krevd ressurser både fra politiet og UDI som jeg ikke er sikker på om noen ville være villig til å spandere.