Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juni 03, 2009

Gavmilde Jonas Gahr Støre

At utenriksminister Jonas Gahr Støre er en gavmild mann er det ingen tvil om. Til jul ga han boken som UD-ansatte hadde hjulpet han å skrive i gave til... alle UD-ansatte. Dette kostet UD 280.000 skattepenger.

Nå skal han gi overskuddet av den samme boken til organisasjonen Article 19, en organisasjon som jobber for ytringsfrihet. I pressemeldingen understrekes det at pengene "doneres direkte fra forfatter/forlag og vil dermed ikke være underlagt forvaltningsmessig oppfølging fra Utenriksdepartementets side".

Kanskje med unntak av de 280.000?

7 kommentarer:

Fredrik Mellem sa...

For alternativet ditt hadde vel vært luftboller og ventesuppe i julepresang, slik at de 280.000 hadde blitt en ren besparelse?

VamPus sa...

Jeg tenkte jeg skulle be mine kollegaer å skrive en bok for meg og så gi den til dem i julegave. Du synes den setningen høres fin ut?

Arnfinn Pettersen sa...

Fredrik: Nei, men de kunne kanskje fått noe de faktisk hadde lyst på?

"Hurra, jeg fikk boka til sjefen min til jul. Så slipper jeg å savne ham i romjula. Så ... fint. Også så fint bilde av ham på omslaget, da gitt."

Synes du virkelig at dette ikke er pinlig?

Plus Ultra sa...

tar jeg ikke helt feil så omtaler dialog-guruen jødene som nazister - og det kommer fra en utenriksminister i Norge - direkte pinlig....i tillegg til det som blir karakterisert som korrupsjon av Joly.

meia sa...

Kostelig!

Anima sa...

Hvordan kan du vite at det var skattepenger som ble brukt? Kanskje det var oljepenger? Aksjeavkastninger? Andre inntekter?

Ståffers sa...

Støre har altså dårlig samvittighet for sin prisippløse, ryggesløse ikke-forsvar for ytringsfriheten (Karikaturstriden - Støre i mot ytringsfrihet, - og blasfemisparagrafen - Støre også her i mot ytringsfriheten) at han gir det delvis skattebetalerfinansierte overskuddet til en fullstendig ukjent ytringsfrihetsorganisasjon. Det er oppsiktsvekkende! Han gir det altså ikke til det helgenforklarte FN-styrte WHO der han selv har jobbet, eller Røde Kors - der han også har jobbet!

Tydelig at det er valgkampår, eller er det slik at Støre har funnet ut at til og med Støre kan være for prinsippløs i spørsmål som er fundamentale for Vestens økonomiske og intelektuelle hegemoni og vellykkethet?

Uansett - dette er jo oppsiktsvekkende! Skulle ønske at denne organisasjonen (hvis den hadde noen prinsipper) ba Støre stikke judaspengene opp der sola aldri skinner og bedt han om å starte å forsvare ytringsfrihet gjennom sin politiske innflytelse i stedet for gjennom avlat.