Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, juni 26, 2009

FrP vil nekte norske menn å hente koner

Frp vil ikke ha familiegjenforening på norsk jord, skriver Dagbladet.

- Familien skal gjenforenes til det landet der tilknytningen er størst. Er dette Somalia, eller Iran, ja så får familien gjenforene seg der, sier Per Sandberg.

Men i følge tall fra Statistisk Sentralbyrå (pdf - s.41) kommer de fleste av ektefellene (57 %) gjennom ekteskap med personer uten innvandrerbakgrunn. Det er også flest menn som hentet ektefeller. De største gruppene som kom som ektefeller i perioden 1991-2004, var kvinner med bakgrunn fra Thailand, Russland og Filippinene. Disse gruppene stod alene for 43 prosent av ektefellene som innvandret til menn uten innvandrerbakgrunn.

Frp har programfestet at de vil at Norge bare skal ta imot 1000 innvandrere i året. Ifølge UDI fikk 1090 personer fra Thailand innvilget familiegjenforening i 2007.

Så må jo bety jo at FrP vil nekte norske menn å hente ektefelle i utlandet. Og det er jo fint, eller hva?

Det blir også fint å miste alle norske studenter som studerer i utlandet, finner en kjæreste der og i prinsippet blir nektet å komme tilbake til Norge med sin familie fordi tilknytningen vil naturlig nok være størst til det landet han eller hun har studert i - enten det er USA, England, Tyskland eller Frankrike. Men gurimeg, hva skal Norge med folk med utdannelse og språkkompetanse.

33 kommentarer:

Pleym sa...

Kanskje jeg måttet engasjert meg i politikken i Peru istedet? Der ville jeg hatt familiegjenforening, om FrPs politikk var gjeldende da jeg giftet meg.

FrP vil skape kjærlighetsflyktninger av norske menn.

FrPs utenrikspolitiske talsperson ville måttet ha gjennomført familieforening i Kazakstan eller deromkring.

Morten sa...

Nei her tar du nok feil. Norske middelaldrende menn har jo en mannsalders sterkere tilknytning til Norge enn det tenåringsjentene fra Thailand/Russland/Filippinene har til sitt hjemland. Så dette går nok greit. Og utenlandsstuderende studenter stemmer ikke på FrP uansett, så dem er vi bare glad vi blir kvitt.

Thomas H sa...

Her siktes det til familiegjenforeninger der 10-15 stk kan komme til Norge ved gjennforeing.

Det er faktisk et tilfelle i Norge der 72 familiemedlemmer ble innvilget opphold.
Det var kone nr1 (som ikke var kona) kone nr2 og nr3
+ besteforeldre osv

Jeg syns FRP gjør en kjempejobb :)

Tiram sa...

72 familiemedlemmer ble innvilget opphold? Den vil jeg se kilde på, før jeg trur det.

Bengt sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bengt sa...

Dette kan man enkelt løse ved å la ektefelle få automatisk familiegjenforening men begrense det til det. Så blir det ikke noen kjærlighetsflyktninger av det.

At andre enn ektefelle ikke innvilges familegjenforening ser jeg ikke på som problematisk i forhold til Norges forpliktelser ifht EMK.

VamPus sa...

Pleym - DEG ville jo FrP jublet over å bli kvitt, det vet du :-) Men ja, Morten Høglund er sikkert glad for at han giftet seg før hans eget partis politikk ble innført.

Finner ingenting på søk etter 72 familiemedlemmer, tre koner etc, men FpU-medlemmet Thomas Holden kan sikkert grave opp en kilde på dette?

VamPus sa...

Bengt: Så man kan få over ektefellen, men ikke barna sine? Så sympatisk...

Anonym sa...

Hva om jeg vil hente meg en liten, søt thai-mann?

Christian sa...

FRP vil at gjenforreningen skal foregå i det landet paret har størst tilknyttning til. Dvs, antall år til sammen i landet. Dvs. er kona di yngre enn deg vil hun få opphold her, er hun eldre må du reise til Thailand.

lillesøster sa...

He he! I min fordomsfulle verden er flertallet av de mennene som gifter seg med damer fra Thailand og Russland nettopp FrP-velgere. Hvis dette stemmer vil FrP tvangssende egne velgere ut av landet ved å gjennomføre sin egen politikk. Snakker om å sage av greina en sitter på! For meg framstår dette nærmest som politisk darwinisme.

Bjørn sa...

Dette er jo direkte umenneskelig politikk.

Det er alltid vanskeligheter knyttet til å forelske seg i noen fra motsatt del av jordkloden. Med FrPs politikk vil det i mange tilfeller bli praktisk umulig å leve sammen med sin kjære. Disse konkrete eksemplene må fram i debatten så folk forstår hvor hjerterå politikken er.

Gullstandard sa...

De 72 familiemedlemmene er det Hege Storhaug som har dokumentert i en av bøkene sine.

Pleym sa...

Morten, det handler ikke om hvilken emosjonell tilknytning man har til sitt land, eller tilknytning basert på hvor gammel man er, men hvor stor familie etc. de respektive ektefellene har i sitt hjemland.

VamPus sa...

Og Hege Storhaug har jo vist seg å alltid være etterettelig...

Anonym sa...

Vampus skrev:
"Bengt: Så man kan få over ektefellen, men ikke barna sine? Så sympatisk..."

Her avslører Vampus at hun har stor mangel i kunskap om temaet.

Etter lovendring av 1. september 2006, blir barn med norsk mor eller far alltid norsk statsborger ved fødsel. Dette gjelder uansett om barnet blir født i Norge eller utlandet, og uansett om foreldrene er gift eller ikke.

Så problemstilling du peker på her eksisterer ikke, så sant du da ikke her påstår at frp vil nekte norske statsborgere å bo i landet!

Så nå kan du tørke krokodilletårene, og heller finne skikkelige argumenter som det er hold i.

Det burde være nok av dem!

VamPus sa...

Vel, det er nok en del norske statsborgere som FrPere gjerne ville nektet å bo i landet ja..

Men fint at du påpeker mine manglende "kunskaper". godt å få fakta på bordet.

Abu Lahab sa...

Du er en saftlig kverulant, ikke sant? Din hetsing av Frp gir ikke noen blankofullmakt til å være unøyaktig.

Innvandringen til Norge de siste årenee er et større svik mot Norge og nordmenn enn noe som Quisling klarte å finne på.

Strømmen må snu, og de grunnleggende verdier for den norske nasjonalstaten må dyrkes på nytt.

Mange synes å mene at det er noe skittent med å være stolt nordmann, ønske å beholde Norge norskt...

Mens det f.eks. er flotte greier når pakistanere vil beholde sin kultur og identitet.

At en ny og nasjonalstatsvennlig politikk vil by på grensetilfeller er ikke noe oppsiktsvekkende. Alle lover og relger vil møte grensetilfeller. Danmark har tatt steg i riktig retning på dette feltet, og i begynnelsen kan vi bare kopiere den fabelaktige suksessen de har hatt.

Nasjonsmord

Anonym sa...

I prinsippet er dette et av de bedre FRP-forslagene i det siste, men det er mange svakheter. Uansett hvis det er ekte kjærlighet så bryr man seg ikke om gjennforeningen skjer i Russland isteden for Norge, men hva skal man gjøre med de tilfeller hvor begge land nekter familiegjenforening?

Bjørn sa...

Anonym skrev "Uansett hvis det er ekte kjærlighet så bryr man seg ikke om gjennforeningen skjer i Russland isteden for Norge".

Hæ? Det er klart at det kan være mange grunner til at man "bryr seg" om det, selv om det er ekte kjærlighet. Hvis en nordmann har en god jobb i Norge og kanskje foreldre han har hovedansvar for å passe på, kan det være relativt krevende å reise til Russland - selv om den andre parten i forholdet skulle være derfra.

Anonym sa...

Bjørn,

Man har ikke ansvar for å passe sine foreldre. Og hvis man ikke er villig til å slutte som direktør i StatoilHydro eller selge fiskebruket man eier for å gifte seg og flytte sammen med ektefellen, så burde man kanskje ikke gifte seg.

Anonym sa...

Vampus skrev:

"Og Hege Storhaug har jo vist seg å alltid være etterettelig..."

Hva mener du her? Sier du at Storhaug er upålitelig? På meg virker hun som en meget modig og ærlig person, hennes kritikere derimot har jeg ofte fått et dårlig inntrykk av når jeg har gått deres argumenter etter i sømmene. Det virker som om veldig mange på venstresiden er ute etter å "ta" henne.

Minneapolise sa...

Skjønner det begynner å haste med å flytte tilbake om vi skal ha håp om å bli sluppet inn..

anonym2 sa...

Det er kjent at hun [Storhaug] fikk sparken hos oss. Det har noe med hvordan hun behandlet folk og kilder. Jeg skal aldri ha noe med henne å gjøre igjen, og jeg kommer aldri til å stole på hvordan hun behandler folk, sier Helskog.

(Helskog er ikke på venstresiden)

Bengt sa...

Vampus: Felles barn får selvsagt bli med. Men om jeg gifter meg med en amerikaner er det vel ingen automatikk i at hennes barn får familiegjenforening. Da er det mer naturlig å flytte andre veien.

Bjørn sa...

"Man har ikke ansvar for å passe sine foreldre."

Dette var da et veldig pussig utsagn. Det er mulig at du tenker juridisk og jeg tenker moralsk, og at det er derfor vi er uenige.

Jeg mener det er opplagt at det er mange som føler at de har moralsk ansvar for å ta seg av sine foreldre, og at det er å sette dem i en umenneskelig situasjon hvis vi skal tvinge dem til å velge mellom å ta seg av sine foreldre ELLER å bo sammen med sin ektefelle.

Heldigvis tror jeg ikke at FrP vil gjøre noen god valgkamp hvis de skal stå på at mennesker ikke har noe som helst moralsk ansvar for å prøve å hjelpe sine foreldre.

VamPus sa...

Anonym :Så for å slippe innvandring via at norske studenter og folk som jobber i utlandet eventuelt forelsker og giftter seg, så skal vi altså sørge for at kompetente nordmenn med utenlandserfaring heller flytter ut enn å flytte tilbake. Det høres lovende ut for en nasjon som allerede sliter med mangel på høykompetant arbeidskraft.

... og hva om dere anonyme gadd å ta et nick slik at dere som kommenterer anonymt kan skilles fra hverandre og få en brukbar debatt?

Anonym sa...

Betyder det att jag inte skulle fått gifta mig med C. Det vore ju synd. Och vi kanske är dubbelt illa ute då bröllopet skedde i Sverige? Hmmm... Mia

- 54ref'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''5c sa...

VamPus sa:
"... og hva om dere anonyme gadd å ta et nick slik at dere som kommenterer anonymt kan skilles fra hverandre og få en brukbar debatt? "

Hansen sa...

VamPus sa:
"... og hva om dere anonyme gadd å ta et nick slik at dere som kommenterer anonymt kan skilles fra hverandre og få en brukbar debatt?"

Godt poeng VamPus!
Men du legger jo på en måte til rette for det, ved at "Anonym" er en tillatt valgmulighet som identitet. Eller?

Vet ikke om dette er en føring fra site-leverandøren, som DU ikke kan gjøre noe med. Men ville det ikke vært like greit å fjerne "Anonym" og endre "Navn/nettadresse" til "Nick/navn/nettadresse"?
Dette er jo i virkeligheten akkurat like anonymt som "Anonym"-opsjonen din, hvis man ikke velger sitt virkelige navn som nick.

VamPus sa...

Hansen holder jo som nick det :-)

Jeg tenkte ikke at man skal trenge å registrere seg, men å holde styr på om man svarer til Anonym 1, 2 eller 3 - og eventuelt om samme person kommenterer flere ganger, så blir det en ryddigere debatt.

Ove A. Vanebo sa...

Heidi,

jeg synes vanligvis kommentarene dine er skarpe og treffende - også når det gjelder spark mot mitt eget parti. Men denne kommentaren ble litt vel enkel.

For det første er tallet 1000 fjernet fra det nye partiprogrammet, slik at man ikke vil begrense familieinnvandringen etter en mekanisk tallstørrelse.

For det annet står det tydelig i det nye partirprogrammet at man fjerner tilknytningskravet etter fylte 28 år, slik at bestemmelsen i stor grad vil begrense tvangsekteskap blant unge innvandrere. (jeg er selv skeptisk til tilknytningskravet, men det finnes bedre argumenter enn de som er i blogginnlegget)

For det tredje er det nå slik at høykompetent arbeidskraft fra Frankrike, Storbritannia o.l. fint kan komme til Norge gjennom EØS-avtalen. Og det finnes andre måter å få opphold i Norge på for personer utenfor EØS enn familieinnvandring.

Øyvind Strømmen sa...

"Strømmen må snu".

Nei, ikke pokker om jeg snur i denne saken.