Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juni 04, 2009

Forretningsmessig veldedighet

Sosialdemokrater hater kapitalismen, men applauderer gjerne resultatene av den.

Det er noe rørende ved at tusen sosialdemokrater applauderer en amerikansk gründer av et multinasjonalt kapitalistisk bedrift. Når slike skaper flere hundretusen arbeidsplasser og verdier for milliarder blir de uglesett i Norge. Velger de å gi bort store deler av sin formue skapt av nevnte multinasjonale kapitalistiske selskap, så blir de helter. Med statsminister Jens Stoltenberg som en smilende skolegutt på siden, fortalte Bill og Melinda Gates i går hvor givende det var å være superrike hjelpere i kampen mot fattigdom.

Les hele kommentaren her.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig bra innlegg Heidi. Sosialdemokratiet er snåle greier. Et offentlig styrt gamblingssystem dyrker rare millionærer som kjører tanks i skogen mens statsministeren på død og liv vil hindre at de som har mest fra før osv...

Synes å huske en artikkel i the Economist for en tid tilbake om bistand til Zimbabwe som gikk fra den norske regjering til sentralbanken i Zimbabwe. Banken vekslet med en kurs som ga 90% svinn, dvs rent tyveri, og det var kjent og akseptert. Begrunnelsen skulle være at 10% til folket tross alt var bedre enn ingenting. Pengene er primært en bistand til Mugabe og forlenger tyranniet hans. Slike historier finnes det sikkert mange av.

Erik

Anonym sa...

Syns da en god del av ansiktene jeg så rundt meg ikke akkurat var forkjempere for sosialdemokratiet. Telte endel CEO'er, CFO'er og annet i salen som nok mer kom for å se verdens rikeste person i levende live.

Syns da også jeg så en god del mennesker som jeg regner med kun var der for å bli sett av ett tv-kamera.

Men til noe helt annet, vår statsministers engelskkunskaper ikke akkurat er på topp, men det er kanskje ikke så nøye når man møter verdens toppledere i ny og ne...

Geirronimo sa...

Gates er ivhertfall ingen ond mann. Det viser seg at svært få av de virkelige rike, store grunderne ikke er onde. Og svært mange av disse har finansiert privat store forskningsprosjekter, utdanning og hjelpeprogrammer i U-land. Isåmåte en bekreftelse på det motsatte av den virkelighet som vi får slengt i trynet hver dag av sosialdemokrater - for det er forskjell på en privat som gir av private midler til noe målbærende, enn det offentlige som gir uten kontroll. Det er bare det at sosialdemokratene synes å mene at det første er av det onde....

Forøvrig synes jeg at Teige igjen gjorde en dårlig jobb, mens det var mye mer interessant å se Strand i aksjon. Dog er jeg ikke tilhenger av at strand fikk jobben i NRK grunnet sin far. Slikt ligner kaste-system som jeg ønsker pokkerivold.

Skjegg sa...

Begrepet "sosialdemokratisk avlat" setter fingeren på noe interessant. De mest bistands-ivrige partiene er jo mer interessert i å bruke mest mulig på bistand enn på å gjøre ting som fungerer. Sagt annerledes, de snakker heller om beløper enn om løsninger for fattige.

Det er i grunn ganske vanvittig.

Når mynten i bøssen klinger, sjelen ut av skjærsilden springer.

Øyvind Strømmen sa...

Det er vel strengt tatt etterhvert lenge siden sosialdemokratene hatet kapitalismen. Arbeiderpartiet anno 2009 og anno 1929 ligner ikke så veldig på hverandre.

svart-hvitt Heidi sa...

Hvis det er slik at sosialdemokratene hater kapitalistene, og høyresiden elsker kapitalistene, hvorfor merker jeg ingen forskjell på hvem som har regjeringsmakta?

krs sa...

svart-hvitt Heidi:

Svaret er det åpenbare:

Høyre er sosialdemokrater akkurat som AP er det. Dette kommer vel ikke som en overraskelse, det blir jo stadig kommentert hvor like de er. De kan ikke regjere sammen siden da vil selv den minste forskjell viskes ut, og partiene vil få som fortjent.

Kapitalister finner man i DLF og kanskje noen i FrP, selvom det ikke reflekteres i særlig grad i programmet deres.

tove sa...

Skjønner ikke helt hvem og hva du angriper her. Klart Bill Gates er en superkapitalist, som har brukt harde metoder på å bringe Microsoft fram til nærmest en monopolsituasjon.
Men det er vel ikke dét Stoltenberg og andre applauderer? Tvert imot: De applauderer at han og ektefellen gir bort (i hvert fall mesteparten av) formuen til fattige i verden. Jeg regner med at de ivaretar sine etterkommere "sånn passelig", avhengig av øynene som ser.
Men, de gir altså bort mestparten. Det synes jeg er prisverdig. Våre egne (som ikke er riktig like store superkapitalister), gjør det motsatte: De bygger opp familieformuer, sørger for at DERES familie eier større og større andel av dette landet. De skaper klasseskiller så det ryker etter.
Faktisk synes jeg at de har noe å lære av Bill Gates!

svart-hvitt heidi sa...

privat bistand er superbra
statlig bistand er superdårlig

Hva da med alle de private bistandsorganisasjonene som finansieres av staten? den var vrien