Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juni 29, 2009

Tre skrupler på en dram

Visste du at det går tre skrupler på en dram? Ikke jeg heller, men du verden hvor mye nyttig ukunnskap man kan plukke opp om man snapper med seg Vinmonopolets Vinbladet neste gang man er innom eller abonnerer på det (gratis).

Dram er visstnok et gammel apotekeruttrykk, hvor man i gamle dager inndelte et apoteker-pund (ca. et halvt kilo) i 12 unser. Videre delta man hver unse i åtte dram - et persisk ord, som på gresk ble drachme. Vi forbinner dram med brennevin, da dette ble tidligere brukt som medisin (eia var vi der).

En dram ble ytterligere delt i tre skrupler. Så neste gang du er i tvil, eller altså har skrupler, så kanskje det hjelper med en dram?

6 kommentarer:

nessie sa...

drikke uten skrupler?

Paal Fosdal sa...

Tusen takk for nyttig oppdatering av kunnskap. Du bidrar til den allmenne dannelse. Er dog litt redd for at mine drammer ikke følger dette systemet. Det skal jeg som god H-mann selvsagt gjøre noe med - øyeblikkelig.

 Sti9nsky sa...

Dette er jo nyttig viten! Morsommere med dette, enn tryllekunster i baren. =o)

Takk.

VamPus sa...

We aim to please :-)

IvarE sa...

Endelig kan jeg drikke med god samvittighet! :o)

Øyvind Strømmen sa...

Blir jo veldig vanskelig å drikke uten skrupler da.