Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juni 03, 2009

Heller kø enn privat

Mens sykehuskøene bare vokser, avviser det rødgrønne stortingsflertallet mer privat helsehjelp.

Under forrige valgkamp mente de rødgrønne at det var umoralsk at noen skulle tjene penger på andres helse (i motsetning til de som tjener penger på mat, vil jeg tro). De rødgrønne ser ut til å mene at det er mer moralsk å la syke folk stå i kø og vente på helsetjenester de allerede har betalt for med skattepengene sine.

Det var også et argument mot Bondevik-regjeringen at man lot seg styre av ideologi da man åpnet opp for at private kunne utføre helsetjenestene og helsekøene dermed ble mindre. Hvem lar seg styre av ideologi når man nekter å kjøpe tjenestene fra private til tross for at helsekøene blir lengre?

5 kommentarer:

Fredrik Mellem sa...

Denne burde egentlig vært tillatt sent i alle kanaler - og så mye som mulig. Reklame som undervurderer seeren er ikke særlig effektfullt.

Alle forstår at køen blir kortere hvis det åpner en kasse til i butikken. Men det hjelper jo lite hvis det bare er fordi den ene kassamannen flytter seg fra den ene kassa til den andre.

Eller er det meningen at folk skal tro at det hvis vi åpner flere private klinikker, så vil det ramle ned sykepleiere og leger fra månen?

VamPus sa...

Det handler faktisk ikke om å åpne flere private klinikker, men å bruke dem som faktisk allerede er der. Så det står en åpen, ledig og bemannet kasse klar til å ta imot køen. Men dere vil bare ikke at de som trenger det skal bruke den.

Anonym sa...

Hvor er bakgrunnstallene på disse voksende sykehuskøene? Noen sier de vokser, andre sier de er mindre. Hvem har rett? Hvor kan jeg etterprøve tallene selv?

Jeg har iallefall ingen intensjoner om å ta tall servert på 30 sekunder i en TV-reklame med dramatisk bakgrunnsmusikk på alvor. Uansett hvem avsenderen er.

Gullstandard sa...

> folk skal tro at det hvis vi åpner flere private
> klinikker, så vil det ramle ned sykepleiere og
> leger fra månen?

I begynnelsen skapte G-d himmelen og jorden, samt et fast antall helsepersonell, ihht til Partiets 5-årsplan.

Men slangen, som er listigere enn noe annet dyr i hagen, sa til Eva, "det er mulig å tenke selv".

spenn sa...

eivind,

Slik jeg ser det er det uinterresant om tallene viser om køene vokser eller ikke.

I et helseforsikringsmonopol, som vi i praksis har i Norge, kuttes køene enkelt ved at forsikringsselskapet, dvs. staten, for eksempel beslutter at folk over en viss alder med visse sykdommer ikke har krav på visse typer tilgjengelig behandling.

Vips, så er køen kortere.