Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, september 07, 2010

Fra politisk klovn til respektert ordfører

Da Fabian Stang ble nominert som Oslo Høyres ordførerkandidat i 2007 var det mange politiske journalister som gned seg i hendene. En løs kanon på dekk, mente de. Det tok for så vidt overraskende lang tid før de klarte å klistre noe på’n, men da han i forhold til levekårsforskjeller i Oslo øst og vest påpekte at folk faktisk har eget ansvar for sin livsstil ble han viet en forside av Aftenpoften med ”Ber østkantfolk lære av vestkantfolk”. Arbeiderpartiets bystyrerepresentant Tone Tellevik Dahl kalte Fabian Stang en politisk klovn og Oslo Arbeiderpartis leder, Jan Bøhler, varslet bråk i bystyret for en uttalelse som var mistenkelig lik hans eget. Det Fabian sa var at det koster ingenting å gå en tur i marka.

- Vi må ha gode velferdstilbud, men den enkelte må ta ansvar for seg selv og egen livsstil. Det ansvaret kan aldri det offentlige ta.

Fra medienes side har vel aldri Fabian blitt anerkjent for sitt positive arbeid for Oslo. Vi som kjenner han har sett han som en raus og inkluderende ordfører som snakker med alle og klarer å bygge broer mellom mennesker. Men i dag – helt plutselig – kan vi lese på lederplass i Aftenpoften at Fabian Stang er en respektert og populær ordfører. Hva skjedde?

Carl I. Hagen.

Det skjedde. Mannen som mediefolk elsker å hate, og hater så mye at de til og med anerkjenner Høyre-folk. Carl savnet seg selv i politikken og derfor mener han at han er skikket til vervet som Oslos ordfører. Hagen tar til orde for en felles byrådserklæring med Høyre før valget, inkludert en samarbeidsavtale om hvordan man skal opptre i valgkampen. Høyre har aldri før trengt å signere en avtale om å oppføre seg dannet og skikkelig. Det ligger i ryggmargsrefleksen. Hvorfor trenger Carl I. Hagen det?

Den 13. september i år nominerer Oslo Høyre sin byrådslederkandidat og ordførerkandidat. Så vidt jeg vet vil Stian Berger Røsland og Fabian Stang bli nominert, mest sannsynlig til stående applaus fra Oslo Høyres representantskap.

Men det måtte altså en Carl I. Hagen til for at Aftenpoften skulle erkjenne det vi visste fra før. At Fabian både er respektert og populær i hele byen.

Les også mine tidligere "brothers in arms" i FrP:
Jan Arild Snoen i Minerva: Savn og ambisjon
Per Aage Pleym Christensen i Liberaleren: En ny Carl I. Hagen

4 kommentarer:

seilern sa...

Den første gangen FrP inngikk en avtale om byrådssamarbeid var for ca. 20 år siden. Internt i FrP var det da særlig en sentral person som kjempet imot: Carl I. Hagen. Da han ikke greide å stoppe det, grep han til ryktespredning og bavaskelser for å påvirke hvem som skulle bemanne byrådstaburettene på FrPs vegne. Det er derfor ikke rart at nettopp Carl I. Hagen er opptatt av å ha avtaler mot slikt!

VamPus sa...

Nei, på seg selv kjenner man andre?

Anonym sa...

Ha ha ha ha..... Hagen blir nok ikke ordfører. Ingen samlende person. Egner seg ikke som ordfører. Virker som om han er ute etter for mye fokus på egen person. Forstår ikke selv at hans tid er over. På tide å gi seg.. Ha ha ha ha Hagen.

Ole Kr.H.Myhre sa...

Carl I Hagen som ny Ordfører i Oslo OG MAZYAR KESHVARI(FRP) som ny NESTLEDER i FREMSKRITTSPARTIET burde være samlende nok på innvandrerbefolkningen/inkluderende og ikke minst føle at de blir tatt på alvor.

Det burde gjøre de fleste fornøyde,med unntak av Sosialistene,men pytt,pytt,hvem bryr seg om hva de synes likevel,he,he:)