Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 02, 2011

Synd at bin Laden ble drept

Det er synd at Osama bin Laden ble drept i stedet for å bli tatt til fange og stilt til ansvar for sine ugjerninger. Ingenting ville vært bedre i forhold til USAs fiende nr. 1 og et symbol på hatet mot USA og vestlige verdier. Enn en rettferdig, åpen og legitim rettssak mot Osama bin Laden ville vist at til tross for han er en terrorist, til tross for sine ugjerninger og til tross for det hatet han legger for dagen, så er vestlige rettsstater tuftet på idèen om human behandling i fengsel, rett til forsvar og ikke minst at det fortsatt er staten som må bevise at man er skyldig. I bin Ladens tilfelle ville ikke det vært vanskelig, da mannen selv i uttallige videoer både har innrømmet skyld og oppfordret til videre vold og terrorhandlinger. At han mer eller mindre avsluttet sitt lite ærerike liv med å bruke en sivil kvinne som levende skjold oppsummerer i grunn mannen.

Så jeg er ikke fremmed for å feire at drittsekken ikke lenger er blant oss, men det er en liten seier i det lange løp.

49 kommentarer:

Anonym sa...

> Enn en rettferdig, åpen og legitim rettssak mot Osama bin Laden ville vist at til tross for han er en terrorist, til tross for sine ugjerninger og til tross for det hatet han legger for dagen, så er vestlige rettsstater tuftet på idèen om human behandling i fengsel, rett til forsvar og ikke minst at det fortsatt er staten som må bevise at man er skyldig.

Akkurat det løpet er kjørt for lenge siden for USA. I kampen mot terror har de latt disse prinsippene fare for å forsvare, vel...disse prinsippene.

Men jeg er enig i at det hadde vært mye bedre å se mannen fanget i live, slik at vi kunne se at han var fanget. Nå påstås det at han er drept, og at han er gravlagt til sjøs. Hvis ikke det er en kilde til konspirasjonsteorier, så vet ikke jeg.

Anonym sa...

Da må jeg jo bare spørre: Kan vi endelig få lov
til å ta med oss hva vi vil inn på flyet igjen nå?

krs sa...

Når først Osama har blitt drept vil jeg ikke akkurat si at det var synd var det første som slo meg.

Det er først og fremst en fantastisk nyhet at han er død. Deretter er det en et bittelite skår i gleden at han ikke ble tatt levende.

Jeg er forsåvidt klar for å feire at vi er kvitt ham. Hvor foreslås? Jeg tar med amerikansk flagg.

Anonym sa...

Jeg minnes feiringen og jubelen i en del muslimske stater da tvillingtårnene falt i 2001. Jeg synes da, som nå, at det er noe uanstendig og vulgært over å feire andres dø og frykt. Jeg kommer ikke til å savne Osama, men er helt enig med deg i at det beste hadde vært å se mannen bak lås og slå. På den andre side ville aldri Osama selv tillatt at USA fikk tatt han i livet. Regner med at han hadde en siste mulighet i form av en eller annen pille.

Anonym sa...

Om jeg ikke husker helt feil, så sa Bin Laden, like etter 11.9., at de (han) ikke var ansvarlig for flykrasjene i Twin Towers. Flere og flere amerikanere tror, etter diverse øyenvitneberetninger, at Bush-regimet var ansvarlig. Både for Twin Towers, "bygning 7" og Pentagon-"krasjet" (der det ikke ble funnet noen rester etter det angivelige STORE flyet.)
At Bin Laden var ansvarlig for mye terror, er vel ikke tvil, men det er vel bare å håpe at de ansvarlige for flykrasjene i Twin Towers og sprengningen av "bygning 7" også blir tatt, slik at de kan bli stilt for retten.

Anonym sa...

Må nesten bare være i Norge at man tror på en rettferdig og sivilisert rettergang for slike personer. Det ville blitt århundrets rettsak og virkelig skapt sympati blant hans tilhengere. Nei - tror det er et klart signal til hans likesinnende at slike handlinger ender med døden med påfølgende "begravelse" på sjøen.

Gullstandard sa...

Du blander snørr og barter !

KRIMINALITET håndteres i rettssaker, KRIG håndteres med militærmakt, der det å drepe fienden er det sentrale punktet !

Anonym sa...

Dere skjønner ingenting!!!
Bin laden var kansje ikke et godt menneske, men han var ikke ansvarlig for halvparten av det han ble beskyldt for engang. Hva med alle angrepene for å drepe "taliban" ved pakistans grense hæ? Dere har alle bind for øynene! Hva me wikileaks!!! Alle de fellende bevisene. USA trenger bare en syndebukk og det vet alle med hodet på rett sted!

Anonym sa...

Dere skjønner ingenting!!!
Bin laden var kansje ikke et godt menneske, men han var ikke ansvarlig for halvparten av det han ble beskyldt for engang. Hva med alle angrepene for å drepe "taliban" ved pakistans grense hæ? Dere har alle bind for øynene! Hva me wikileaks!!! Alle de fellende bevisene. USA trenger bare en syndebukk og det vet alle med hodet på rett sted!

Anonym sa...

Jeg er uenig med at de skulle ha latt han leve, for å sone sine synder. hadde han blitt fengslet, så ville han vært et objekt for utpressing. ved at disse folkene kidnapper nøkkelpersoner i diverse land. Da hadde USA tapt, uansett hva de da hadde valgt.

AndyPanda65 sa...

Å drepe ham blir jo å bekrefte at vesten er den største terroristen av alle, med USA i spissen og Norge veldig høyt oppe på listen. For er det metodene av hvordan vi dreper sivile som skal være målet for om man er terrorist eller ikke? Krigen mot terror har tross alt drept langt flere sivile enn de voi kaller terrorister noensinne har gjort.

Så hvem er egentlig terrorist?
Bush eller Bin Laden? Eller alle vi som aksepterer at mennesker er uskyldig fengslet for terrorisme rundt om i verden? De blir torturert for å ha vært på feil sted til feil tid. Det er neppe noe vesten kan være stolt av. Derfor passer det nok best å drepe slik at vestlige myndigheter kan fortsette sin falske propaganda for å beholde ansikt etter krigen mot terror.

Lurer på hvilken gruppe som blir den neste slik at vestlige myndigheter kan fortsette våpenkappløpet for å holde sine egne befolkninger i tøylene?

Anonym sa...

JAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

En herlig død for monsteret. Nå må det drepes systematisk videre på listen over mest ettersøkte muslimer, i alle fall ned til nr 100, så raskt som mulig. Jeg får orgasme av denne avlivningen og de som nå kommer!!!

OOOOHHHHHHH.....JAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Selv om jeg er enig i at han burde bli straffet med fengsel og hva enn mer han kunne få, ville det aldri gå, noen hadde helt sikkert prøvd å redde Osama så han kunne fortsette å styre i Al-Qaida

spenn sa...

> Enn en rettferdig, åpen og legitim rettssak mot Osama bin Laden ville vist at til tross for han er en terrorist, til tross for sine ugjerninger og til tross for det hatet han legger for dagen, så er vestlige rettsstater tuftet på idèen om human behandling i fengsel, rett til forsvar og ikke minst at det fortsatt er staten som må bevise at man er skyldig.

Bombet ikke vi privatboligen til Gadaffi for senest et par dager siden, da?

Dette er en stor dag for Osamas ofre og deres pårørende.

Anonym sa...

Er du helt skadet? Han burde blitt torturert på den verste måten som finnes.

Anonym sa...

En frekk feig muslim er vekk, bare et par millioner igjen nå. Her ser vi hvordan deres barske leder gjemmer seg bak en kvinne før at blir skutt. feig som resten av muslimgjengen som gjemmer seg bak sivile

RIchard Paulsen sa...

Problemet med fengselstraff er at han fortsatt kunne gitt ordre til organisasjonen sin. Amerikanske fengsler blir styrt av ulike mafiabander, som armer strekker seg langt utenfor murene.

Hvis Bin Laden hadde klart å gi ordre om et eneste terror angrep til, under soning, er det verdt rettstatsprinsippene?

I mine øyne er ikke den mannen verdt en halv finger hos en sivilist, og jeg er pragmatisk nok til å glede meg over hans bortgang til tross for troen på vestlig rettstat.

Anonym sa...

"KRIMINALITET håndteres i rettssaker, KRIG håndteres med militærmakt, der det å drepe fienden er det sentrale punktet!"

Jeg tillater meg å repetere Gullstandards svært viktige poeng.

Spørsmålet vi må stille oss er også om muslimers daglige og helt åpent fiendtlige invasjon, formering, hverdagshat og-kriminalitet i våre europeiske samfunn er kriminalitet eller krig.

Etter min mening er det helt klart krig, hvor de utnytter våre prinsipper og lover laget for individer i et fritt samfunn, og ikke for hjernevaskede og tvangslydige soldater i sivil eller med muslimsk uniform, til å ta over våre samfunn.

Det riktige er å sende muslimene ut av våre samfunn fordi de ikke verken vil eller får lov til å respektere våre regler og fordi de vil bruke våre regler til under diverse falske flagg("menneskerettigheter", "demokrati" osv) å gjøre våre samfunn islamske. Derfor må vi sende alle muslimer til Muslimia.

Anonym sa...

1)
> "..en rettferdig, åpen og legitim rettssak mot Osama bin Laden ville vist at til tross for han er en terrorist, til tross for sine ugjerninger og til tross for det hatet han legger for dagen, så er vestlige rettsstater tuftet på idèen om human behandling i fengsel, rett til forsvar og ikke minst at det fortsatt er staten som må bevise at man er skyldig. I bin Ladens tilfelle ville ikke det vært vanskelig, da mannen selv i uttallige videoer både har innrømmet skyld og oppfordret til videre vold og terrorhandlinger."

Enig i at en rettferdig og åpen rettsak ville vært på sin plass.

Det ville imidlertid ha blitt en ganske omfattende seanse, ikke minst fra Ladens forsvarsadvokater. Jeg er ikke sikker på om vi alle ville ha følt oss helt konfortable med hva som da ville ha kommet for dagen. Vi ville vel ha fått en ganske så ubehagelig utredelse om en rekke av de militære aksjonenene eller CIA-operasjonene som USA har bedrevet mot svakere nasjoner eller deres måte å påvirke politikken i disse landene rundt omkring i verden. For det var vel et svar på mye av dette som denne mannen stod for..

2)
> "At han mer eller mindre avsluttet sitt lite ærerike liv med å bruke en sivil kvinne som levende skjold oppsummerer i grunn mannen."

Nå var det vel amerikanske soldater som avsluttet mannens liv såvel som kvinnen han benyttet som skjold. Det er demed ikke helt enkelt å se at kvinnens liv var noe særlig høyere verdsatt av amerikanerne i denne situasjonen..

3)
Nå er imidlertid ikke dette innlegget ment som noen forsvarstale for Laden. Det er kun ment for å sette saken i et perspektiv. Sort/hvitt-tenkning er sjeldent en sund øvelse for å bringe verden fremover. Eller "de gode mot de onde". Eller cowboyer mot indianere, som vi kalte det før..

Anonym sa...

Til 12:29:

Hvis man ikke dreper det onde, blir man før eller siden selv drept av det onde. Altså må man drepe det onde med høyeste prioritet.

Anonym sa...

Han ble jo først spurt om å levende bli med de amerikanske soldatene, men nektet og åpnet ild mot de. Hvis noen skyter mot deg og du har våpen i hånda, så skyter du tilbake. Så en rettslig vei er jo ikke akkurat mulig. Hva skulle de sagt? "Please stop shooting and come with us so that we can give you a fair sentence". Nei, DET blir for dumt!

Anonym sa...

Bin Laden ble bedt om å overgi seg FØR de angrep posisjonen hans, men han nektet. Hvordan skulle de ha tatt han i live da? Han brukte også en kvinne som menneskelig skjold under skuddvekslingen.. Er lykkelig
for at svinet endelig er tatt av dage.

Anonym sa...

Det at han ble gravlagt til sjøs i ekspressfart er nok begrunnet i det faktum at ethvert fysisk sted tilknyttet hans siste reis ville blitt et nytt mekka og sentrum for en noget usunn heltedyrkelse blant "fansen".
Videre skjønner jeg godt at han ble avhendet til det neste liv, når man ser hva en viss mullah har klart å få til her oppe i steinrøysa og har en viss kjennskap til USAs sivile rettsvesen og venstresidens hårreisende overhumane snøblinde kumbayah-politikk ville han trolig på humanitært og erstatningsmessig grunnlag blitt den neste eier av Playboy mansion med innbo og løsøre eller noe i den stil...

Det eneste som er synd er at aksjonen ikke ble kringkastet live slik at man kunne fjernet enhver grobunn for konspirasjonsteorier.
For min del kunne de begravd faenskapen i en grisebinge, det ville vært et passende minnesmerke over både ham og "kulturen" han representerte.

Personen som var "levende skjold" fortjente trolig ikke sin skjebne ut fra annet grunnlag enn at hun faktisk trolig har opptrådt støttende overfor denne avskyeligheten av en figur, men i en så viktig aksjon med et mål av så høy verdi kan man ikke ta slike hensyn, det ville blitt akkurat det samme som å fordømme et team for å ha skutt Eva Braun under en eventuell pågripelse av Adolf Hitler.
De som argumenterer mot dette med argumentet om at hun trolig ikke var der "frivillig" (i lys av hvilken "religion" det her er snakk om) er de samme som argumenterer varmt for denne "religionen" og mot stigmatisering i andre settinger så det argumentet faller på sin egen talentløshet.

Anonym sa...

Hadde Bin Laden blitt stilt for retten i Norge, ville han med 100% sikkerhet ha blitt frikjent. For det finnes ingenting konkret som knytter Bin Laden til konkrete terroranslag. Han ville i hlyden ha fått en bot for trusler. Og han ville ha fått opphold med bakgrunn i at det er fare for hans liv om han hadde blitt utlevert.

Anonym sa...

Jeg håper du tar feil, men frykter at du har rett

Anonym sa...

Ja jeg er litt enig med opprinnelige innlegg. Når det ikke gikk så er dette det nest beste.
Kanskje han nå har begynt den endelige soningen!!!!! Man får vel som fortjent.

Anonym sa...

Husk rettsaken mot Milosevic.
Det ble en langdryg affære hvor han fikk fremstå som offer og høste retoriske poeng foran en stor tilhengerskare. Jeg tror Osama ville elsket en lang rettsak.

Å fange en fanatisk, bevæpnet og forskanset mann levende er lettere sagt enn gjort. Flaks at ingen spesialsoldater ble drept, om de er aldri så dyktige.

Anonym sa...

Er han virkelig død da? Kanskje de tok ham til fange, men holder det skjult.

Anonym sa...

jeg tror vel det beste er at han ble drept...Tror det ville ført til mange gissel aksjoener fro få ham frigitt ..bedre på denne måten ..

Anonym sa...

Er nok sikkert for vanskelig for enkelte å tenke så langt, men hadde man satt denne morderen i fengsel så hadde det blitt terroranslag hver dag for å få satt han fri. Så der slapp dere masse blod på hendene folkens.

Anonym sa...

Eh.. de snakker om at han skjulte seg bak en kvinne i dette huset. Men var det ikke konen hans (en av konene)? Er vel nærliggende å tro at terroristkonen prøvde å forsvare sin terroristmann til siste slutt. Ville ikke du gjort det samme for din elskede hvis bevæpnede menn braste inn en natt? Hmm.. tydeligvis ikke en vestlig tradisjon..

Anonym sa...

Jeg syntes at det er veldig dumt at alle muslimer blir hatet, de fleste muslimer hater terrorister.

Anonym sa...

Hvor naiv går det an å bli? Behandlingen av fangene på Guantanamo viser vel til fulle at USA IKKE er i stand til gjennomføre rettferdige rettssaker.

Hans A Rosbach sa...

Det ideelle ville vært om han hadde blitt dømt i sitt hjemland. Statusen som islamsk martyr som falt for vestlig hånd ville da vært langt vanskeligere å oppnå. Det hadde sikkert vært vanskelig for Saudi Arabia å dømme ham, så kanskje de har bedt seg fritatt.

Noen ny Guatanamofange er vel heller ikke akkurat noen ønskedrøm for Obama, så det er jo forståelig at han valgte denne måten.

Anonym sa...

Ingen terrorister skal taes levende . Vi har sett tidliger fra grupper i midtøsten , bader meinhoff og rote arme fration, at de gjerne tar gisler. Blir nok noen aksojoner mot vesten men små i mpt hva som ville skjedd hvis en hadde tatt bin laden i live

Anonym sa...

Deter en gledens dag at bin laden er borte. Bare la oss kvitte os med mullah krekar også

Anonym sa...

Nå er det slått fast i nyhetene at soldatene hadde til hensikt å drepe Laden, altså IKKE ta til fange. Så argumentene om at han ble drept fordi han ikke overgav seg, stemmer ikke.

Anonym sa...

Anonym kl 10.36
Tror du virkelig terrorhandlinger vil opphøre pga bin Ladens bortgang? Hurra for at svinet er borte, men som Anonym kl 11.52 skriver ..."Nå må det drepes systematisk videre på listen over de mest ettersøkte...."
Å ta med hva jeg vil inn på flyet er erfor ikke det første jeg tenker på. Heller ikke det viktigste.

Anonym sa...

Han nektet å bli med og startet å skyte... han gjemte seg bak en kvinne og brukte henne som skjold.
Hvordan vet dere at dette stemmer? Bare fordi en eller annen påstår det og VG videreformidler det? Ville ikke vært første gang USA pynter litt på sannheten.
Hva om han var villig til å overgi seg, men at en semi-psykopatisk trigger-happy Navy Seal ikke klarte la være å skyte først?
Klart de gutta der "fulgte boka som de alltid gjør"....

Anonym sa...

Jeg er enig i det mange sier, men samtidig, i USA er man terrorist eller anklages for å være terrorist har man ikke krav på advokat eller forsvar!
Men ja jeg er enig i at han burde blitt stilt for en rettsak, men før vi ville vite ordet av det ville en sivil amerikaner blitt irritert og drept han før rettsaken!
VG sier også at han fikk valget mellom å overgi seg frivillig eller nekte, han nekta, NAVY Seals gjør det dem er trent til, Nøytralisere situasjonen, noe dem gjorde her, synd at en sivil kvinne ble drept, men slikt skjer!

Steve sa...

The news of bin Laden’s death is a pleasant surprise, but the fight against terrorism is unfortunately still ongoing. Like millions of other people across the world, I am thrilled he is dead. Congratulations to the United States forces responsible for his death! U-S-A! U-S-A!

Anonym sa...

Jeg tror ikke en finner slike kommentarer noe sted i den vestlige verden som det en kan lese her, skrevet av nordmenn!! Dere som skriver i OBLs favör (det er jo selvsagt USA som er skyld i alt ikke, sant!) maa höre til dem som har blitt hjernevasket av det röd-grönne regimet vi har blitt plaget med i en evighet snart. Typisk raddis-röde innlegg! og det er skrekkelig at slike folk fins blant nordmenn, som har bl.a. USA aa takke for at de ble befridd fra nazismen!! Men dere ville vel helst at vi skulle blitt befridd av den röde armé, tenker jeg?? Og dere ser vel gjerne at vi overlater landet til muslimer??? Som typisk er for de röd-grönne. De er imot nazisme, men de har ennaa ikke oppdaget at islam er tusen ganger verre enn nazisme!
Og som en av dere skrev: typisk feig, kvinneforaktende muslim aa gjemme seg bak en kvinne! De er jo mindre verdt enn ethvert dyr i deres verden, saa da er det greit. Synes det er pussig at disse venstrekreftene ikke har noe imot muslimers holdning til kvinner - skulle ikke de vaere saa kvinnefrigjörende, da??!
De maa vaere enten psykisk syke, eller hjernevasket!

Anonym sa...

En terrorist av dette formatet, meldte seg ut av den samfunnsorden vi har. Da er han ikke lenger medlem av sivilisasjonen, fordi han da benekter viktige statutter som er bærebjelker i ethvert samfunn.

Da har han ingen beskyttelse heller, og siden dette også handler om en lære, burde vi stille denne for en eksekusjonspelotong. For denne læren har ikke livets rett.

Anonym sa...

Krigshisseren bush klart å stille hussein for retten, men fredsprosess vinneren Obama henrettet bin laden uten dom.

Vilard sa...

Det eneste beklagelige er at Osama Bin Laden ikke ble drept for 20 år siden. Mye død og lidelse kunne vært ungått. Denne personifiserte djevelen har forpestet jordkloden med sin tilstedeværelse alt for lenge.

Anonym sa...

Uff, ignorance...

http://www.foxnews.com/story/0,2933,41576,00.html

http://911lies.org/fake_bin_laden.html

Ragnhild sa...

->KRIMINALITET håndteres i rettssaker, KRIG håndteres med militærmakt, der det å drepe fienden er det sentrale punktet !

TERRORISME ER MYE MER PÅ KRIMINALTIET SIDEN ENN PÅ KRIG SIDEN

Anonym sa...

Osama bin Laden har aldri innrømmet å stå bak terrorangrepene 11.9.
En offentlig rettsak mot bin Laden ville bety at påtalemyndighetene hadde måttet bevise at mannen stod bak angrepene. Nå er det problemet ute av verden...

Thomas R sa...

...tror ikke det var lurt å gjøre mannen til martyr...