Jan Tore Sanner om massakren på den himmelske freds plass:
I år feirer vi 20 års jubileet for murens fall. Frihet og demokrati erstattet kommunisme og undertrykkelse av millioner av mennesker i Øst-Europa. Men vi skal også markere et annet jubileum: 4. juni er det 20 år siden Beijing stod i blodets tegn. De kinesiske studentene trodde ikke at politiet ville skyte vanlige mennesker Det ville de, og det gjorde de. Brutalt ble studentenes ønske om frihet og kravet om respekt for menneskerettigheter trampet ned. Militære kjøretøyer valset ned opprøret. Massakren på den himmelske freds plass førte til reaksjoner fra mange land, men siden har det blitt stille - ubehagelig stille.
3 kommentarer:
Ser at det blir markert rundt om i vesten idag, men jeg synes likevel at man godt kan reflektere over unnfallenheten til Kina. Metodene de bruker for å tie i hjel massakren er de samme som alltid er brukt; fortielser og trusler ovenfor de som har sagt ifra.
Mange vestlige land foretrekker å drive "handel" med landet istedenfor å påpeke de ubehaglige fakta ovenfor et land som utfører grufulle ting. Kanskje er vekten av det økonomiske tyngdepunktet bikket slik at Kina får satt sublime krav om at hvis de som ønsker handel ikke tier, så blir det ingen "deal". Er de vestlige landene da medskyldige?
Jeg ønsker en økonomisk motpol til Kina, og det bør være et tyngdepunkt som bæres frem av demokratiske prinsipper - hvis ikke, kan verden se frem til noen skikkelige turbulente år.
Vet vi foreksempel hva som skjedde i Soviet? De har frigitt video som viser at de drev med "terraforming" med atomvåpen i nord. De tvang sågar en stakkar til å bade der, og illuderte et "idyllisk feriested"..Likvel driver altså venstresiden og "babler" om USA og all den vederstyggelighet de har drevet med - som vi vet om, stort sett, pga. fri presse....
Også omtalt på Liberaleren: http://www.liberaleren.no/2009/06/04/20-ar-siden-massakren-pa-tien-an-men/
Øh, Geirronimo, venstresiden har ofte sagt mye stygt om både Sovjet og Kina. Men når det er gjort, hvorfor skal da enhver kritikk av USA, 20 år etter Sovjets kollaps, innledes med en kritikk av Sovjet?
Når det gjelder Kina er jeg flau over at vi handler med dem. Det er flere andre land jeg helst vil unngå å handle med, men USA er ikke et av dem. Å kritisere USA er ikke det samme som å forherlige all annen fandenskap på jorda.
Legg inn en kommentar