Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, januar 09, 2006

Men det er da ikke sååå ille...

Ble gjort oppmerksom på denne via en yndlingsblogg, hablog, hvor forfatteren Karin Larsen holder i hevd den klassiske sosialistiske måten å se verden på - nemlig ved å feste seg ved sentrale ting som "de har jo et bedre helsesystem enn andre u-land" og sånt som dette:
"For ei tid tilbake var jeg på et kort besøk i et ufritt land, Iran, beliggende i selveste ondskapens akse, ifølge frihetselskere.Sikkert et forferdelig sted å bo. De hadde så rare søndager eller helligdager der. Mens norske byer og samfunn ligger utdødd på slike morgener, vrimlet det av barnefamilier i parkene, hvor de dro på utflukt med mat og drikke, far og mor var fullt kapable til å kjøre bil i byer med den tetteste og voldsomste trafikk en kan tenke seg."

Og sånt søppel legger altså Dagbladet ut samme dag som at de skriver om at Iran vil henrette 18 år gamle Nazaneen som drepte en mann i selvforsvar da han forsøkte å voldta henne. Ingen tok seg bryderiet med å komme henne til unnsetning. Ifølge artikkelen kan jenter nå dømmes til døden fra ni års alder etter iransk lov, mens gutter må være over 12.

"Årets første henrettelse i Iran skjedde ifølge iranske medier på fredag, og minst 81 mennesker ble drept i fjor. Ifølge Amnesty ble minst 159 henrettet året før. Listen over forbrytelser som leder til dødsstraff i Iran er lang. Blant dem er mord, voldtekt, væpnet ran, frafall fra islam, blasfemi, alvorlige narkotikaforbrytelser, gjentatte homofile handlinger, utroskap, prostitusjon, landsforræderi og spionasje. "

Men det er sikkert etter en rettferdig rettssak. Fint at de har det så koselig der ellers da, eller hva Karin Larsen?

22 kommentarer:

Mathias sa...

Vampus! Hva gjorde du i Iran?
Nei Iran, er ikke så ille som man vil ha det til. Desverre har jeg ikke hatt muligheten til å reise til Iran ennå, men det er planen da min kone er fra Iran. Men en ting er sikkert som alle som har besøkt landet, de er gjestefrie og veldig åpne til tross for et forferdelig regime for iranere.

Odd sa...

Etter flere gjennomlesninger aner jeg fortsatt virkelig ikke hva dama mener. Det kan umulig være at fordi familiene i Iran drar i parken sammen er det et samfunn å se opp til for oss nordmenn som kaster bort vår såkalte frihet med å dra på fylla i helgene. Jeg nekter å tro hun er så korka.

Drusilla sa...

Jo, jeg tror faktisk hun er så korka. Finnes det noen annen tolkning?

Men apropos Iran: Har dere lest den nydelige tegneserie-romanen Perspolis av Marjane Satrapi? Anbefales varmt.

Anonym sa...

Leserinnlegget i Dagbladet ga meg mye; Karin Larsens velformulerte ord veier tungt.

Vikartid i Dagbladets debattredaksjon IGJEN?? Fy faen. Poenget er snarere, som Mathias fremhever, at iranere og arabere generelt er sable hyggelige folk, regimet ikke fullt så.

Dødsstraff for utroskap? Vel, da har tydligvis min tidligere iranske medboer ni liv. (Kanskje ikke et sjakktrekk av meg å slippe elskerinnen hans inn på rommet der han og dama lå... Iranske gloser som jeg aldri har hørt før.)

Mina sa...

Huff... Dødsstraff... Æsjameg! Det er en ting man ikke liker det! Urk!

Hvorfor kan jenter dømmes fra de er ni år mens gutter ikke blir dømt for fyllte tolv? Diskriminering på høyt nivå!

Men iranere er sikkert generelt koselige mennesker de.

Anonym sa...

Sååå ille...

Heller selvmord enn drap! Utroskap dømmes også meget hardt!

Mathias sa...

Odd! Det Vampus mener, er jo at de har en typisk "piknik-kultur" hvor familiene drar ut i parker for å grille. Dette er folkeforlystelse nummer en i Iran. Men hun mener jo også at folk tar mye mer vare på hverandre enn i Norge.

Anonym sa...

Er ikke for å bombe eller angripe Iran for atomenergiutviklingsprogrammet deres, men nyhetene om den dødsdommen mot hu jenta får meg nesten på andre tanker.. Det er virkelig, virkelig ille. Viser hvor komplett fundamentalistiske og irrasjonelle man kan bli, selv i et moderne samfunn, når Islam og sharialovgivning skal tillates å styre samfunnet og overstyre all fornuft..

Var nabo med en hyggelig iraner en lang stund. Da han den gang fikk vite at jeg studerte jus, sa han "Ahh, min far er også jurist. Jeg er en stor tilhenger av det vestlige rettssystemet, men for min far dreide det seg bare om hvorvidt han skulle kappe én eller to hender, hugge av hodet osv. - så i Iran var det ikke så voldsomt fristende å studere juss.. ".

Han overdrev altså tydeligvis ikke.

Anonym sa...

For øvrig er jeg selvsagt fortsatt ikke for bombing av Iran - uskyldige mennesker, inkl. hun på death row her, kunne jo risikere å komme til skade.

Men noen velrettede surgical strikes, og et par SWAT-team - vel, det får bli i mine dagdrømmer, når jeg tenker på hun stakkars 18-år gamle dama (hvilket jeg prøver å gjøre minst mulig, fordi det er så totalt frustrerende).

Odd sa...

Mathias: Jeg føler meg ganske trygg på at den godeste VamPus ikke har de meningene du tillegger henne.

Kanskje Karin Larsen har det, men da gikk du likevel glipp av poenget mitt.

Anonym sa...

For øvrig mener jeg å vite at man i Saudi-Arabia henretter langt flere mennesker enn i Iran. Noen militær aksjon mot førstnevnte kommer imidlertid ikke i overskuelig framtid på tale, da de er strategiske allierte med USA.

Hmmm.. Hvorfor tenkte jeg plutselig på en gammel Demi Moore-film som heter "7 signs" eller noe sånt... Et av de syv tegnene på jordens undergang var foreferdelige regnvær o.l. Et annet var at en totalt uskyldig person ble dømt til døden og henrettet... *grøss og gru*

Uansett: Den stakkars 18 år gamle kvinnen KAN ikke henrettes! Om det så må et vestlig SWAT-team til for å hente ut henne og hele hennes familie, og gi dem en ny hverdag i vesten, så ville jeg støttet det.

Får håpe man i Iran tar til vett og benåder henne til slutt, slik man gjorde med ei dame i Nigeria for et år eller to siden - som skulle henrettes fordi hun fikk barn utenfor ekteskap...

Anonym sa...

Selv om Saudi-Arabia også er et råttent regime, så gjør de ikke sitt beste for å bli et internasjonalt sikkerhetsproblem, selv om jeg helst skulle sett at salafismen deres holdt seg innenfor deres egne landegrenser. De utvikler ikke atomvåpen og lederne i SA drar ikke å holder fanatiske og usammenhengende religiøse taler fra FNs talerstol heller.

Dessuten tror jeg ikke at Amedinejad er irrasjonell, jeg tror bare at rasjonaliteten hans er noe helt annet enn man vil forvente fra tenkede mennesker. Hvor mange millioner menneskeliv mener han kan ofres for å fjerne Israel fra kartet? Det har jo tross alt ikke noe å si, det egentlige livet er jo etter døden...

Tanken på slike folk med atomvåpen vekker ikke begeistring...

Mathias:
> Men hun mener jo også at folk tar mye mer vare på hverandre enn i Norge.

Ja, for her har vi jo staten til å gjøre dette ;)

Mathias sa...

1. Problemet med Iran er ikke presidenten, selv iranere har problemer med å huske navnet på, men Irans åndelig leder Ali Khamenei.
2. At USA ikke styrter regimet i Saudi-Arabia, viser jo landets dobbelmoral.

VamPus sa...

Mathias: Det var Karin Larson som sier landet har en typisk piknik kultur. Jeg har ingen formening om det. Iranere er sikkert helt nydelige mennesker - det som var poenget mitt er at når sosialister drar utenlands så klarer de altså å fokusere på de mest merkelige ting - men det er vel vanskelig å se skogen med en bjelke i øyet..

Anonym sa...

Det er mulig at problemet med Iran ikke er presidenten, for meg er det største problemet med Iran at de gjør slike ting som dette: http://web.amnesty.org/wire/October2004/Iran. Etter å ha hengt en 16 år gammel jentunge, skal det mye rusling i parken til, før jeg lar meg overbevise om at det er et godt sted å være. Dermed står vi igjen med Drusillas glitrende konklusjon: Karin Larsen er faktisk korka!

Og den virkelige dobbeltmoralen her, er venstresidens aldri sviktende vilje til å unnskylde en hver morderisk drittsekk som er i mot USA, med å henvise til USAs gjøren og laden i ymse saker.
Eller som i dette tilfellet, la oss kalle det "Karin Larsen metoden" fortelle om hvilket flott helsetilbud de har, eller hvilken fin parkkultur... Kanskje man til og med kan se en offentlig hengning mens man promenerer i parken. Å se en ekte opposisjonell henge og sprelle, må da virkelig sette en spiss på en ekte venstreintellektuels parktur.

VamPus sa...

En venn av meg var faktisk i Iran i fjor (http://vampus.blogspot.com/2005/04/homseparty.html ) - og hadde med seg hjem ukeavisen "Ukas dødsstraffer" eller noe sånt - som inneholdt rikt illustrerte artikler over hvem som hadde blitt skutt, hengt eller på annen måte avledet den siste uken, hvem de var, hva de hadde gjort og hvem de var i familie med. Avisen kostet visstnok 30 norske kroner og var populær. Så når de tusler rundt i parken har de sikkert med seg godt lesestoff...

Mathias sa...

Til Vampus! Det er et like stort faktum at Iran har en typisk piknik-kultur, som Spania har en barkultur, eller Norge tradisjonelt sett hadde en "ut på tur kultur", osv. Dersom Karin Larsen mener at Iran har en piknik-kultur, er jeg helt enig med henne. Men de har jo også en typisk te-kultur også.

Anonym sa...

"Det er et like stort faktum at Iran har en typisk piknik-kultur, som Spania har en barkultur..."

..nå var vel de fleste på denne tråden mer opptatt av den typiske fundamentalistiske bøddelkulturen i Iran. Og at den muligens tar bort noe av den eksotiske sjarmen ved en typisk te & piknikkultur.

Mathias sa...

Til sv! Jo, det stemmer sikkert som du sier!

Anonym sa...

Sitat fra Mathias: "At USA ikke styrter regimet i Saudi-Arabia, viser jo landets dobbelmoral."

Dette er typisk venstresideargumentasjon. America can do no right. De styrter regimet i Irak, og får kritikk for det. De lar være å styrte regimet i Saudi-Arabia, og får selvfølgelig kritikk for det også. Kan dere bli enige med dere selv? Eller er hovedpoenget å kritisere USA, uansett hva de gjør? For det er slik det ser ut for personer som ikke er antiamerikanske. Og dermed blir det ikke lett å ta argumentasjonen deres seriøst. Dermed når dere heller ikke fram i de tilfellene hvor dere evt. har rett.

Anonym sa...

Lett omskrevet sitat, Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke blir begått av den Israelsk-amerikanske akse.

Anonym sa...

Enjoyed a lot! http://www.defenseattorney3.info savaria wheelchair lift Online sports gambling sportsbook online sports online Ball cancer And levitra viagra comparison fitness Levaquin action side effects Arsenic contaminated water iron hydroxide removal filter 17 laptop carrying case Chevrolet ssr Notorious b.i.g. - spit your game nexium testimony Tobacco 401k hello folks ed chevrolet holyoke ma. Prince of tennis quizzes Accounting standards in the philippines