Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, mars 29, 2006

VamPus som skulle stelle hjemme

I sin nyvunne tilværelse som fri og frank skribent, konsulent eller hva som betaler mer enn å flippe burgere, gjorde VamPus i går en dags ærlig kroppsarbeid. Nemlig ryddet og vasket huset. Og her fikk VamPus virkelig bruk for sine dyptpløyende kunnskaper innen husstell. Pusedyr har ligget besvimt i et hjørne i sjokk, og reagerte ikke en gang da VamPus skrudde på..øøh.. den der maskinen som suger opp støv og lager lyd. Maskinen bød på betydelige problemer da det viste seg at den ikke gjorde jobben automatisk, men manuelt måtte skyves rundt i rommet i jakten på hybelneshorn. Deretter hadde turen kommet til selve vaskingen. Etter å ha lett opp og ned på etiketten på flasken med grønnsåpe etter instrukser, satset VamPus på at en kopp såpe per fem liter vann var nok. Det var det, gitt..

Oppvasken (maskinen fungerer ikke) hadde kommet opp i Donald Duck'ske dimensjoner, men også her gikk det glatt (pun intended) med en kopp Zalo. Boblet gjorde det også. Rydding av klesskap gikk greit, men med nesten alle buksene hengende til tørk måtte VamPus iføre seg en bukse hvor fallet på buksebena trengte å sys. Og igjen boblet kunnskapene fra håndarbeidstimene i 7. klasse opp og kom til sin rett - frem med stiftemaskinen og et par velplasserte stifter senere - presto!

Dette gikk jo lekende lett. VamPus vurderer faktisk å gjøre det oftere. Bare Pusedyr håndterer det. I det VamPus skulle forlate åstedet våknet han opp, reiste seg forundret og så over sitt nyvaskede, skinnende domene - og besvimte. Igjen. Sånn går det når VamPus skal stelle hjemme..

15 kommentarer:

Ghost of Goldwater sa...

Du kan drikk øl og skrive artikler og ha en yrkeskarriere så mye du vil... men du kan ikke fornekte din genetiske arv, kvinne!
Præhæhæhæææ!

Elvis Bling Laden sa...

Huff og huff. Denne øvelsen må også gjennomføres i det bling ladenske hjem snart. Men jeg er redd jeg ligger dårligere ann enn deg. Jeg blei faktisk litt bekymra da jeg så forsida av dagens VG med bilde av et rom som _nesten_ ser ut som kåken min. (men det var ikke hos meg!) Det finnes altså egentlig bare èn løsning på det problemet; vaskehjelp.
Løsninga annbefales sterkt til alle som har muligheten til å betale for det. Dessuten; hvis jeg ikke har rydda når vaskehjelpa kommer, så snur dem i døra og kommer ikke tilbake før om en måned. Jeg skal gå løs på det snart. om litt. jeg skal bare... ta en røyk.. eller tre, først. og en liten høneblund og kanskje et ørlite bad.

Anonym sa...

Øyh? Mistet jobben? Håper det ikke er på grunn av bloggingen...?

I alle fall kan jeg anbefale Roomba: http://www.robot-shop.dk/

Anders Brenna sa...

Du har sagt A, så mange av oss sitter og venter på B.

Har du fått noen tilbud som skribent som var for gode tl å avslå, eller ble ikke bloggingen forenelig med jobben?

saccarina sa...

Mitt husmortips: Hvis katten din er litt lodden kan du jage den rundt i stua en stund. Det ville samle opp en del hybelneshorn som du så bare kan plukke av den.

Anonym sa...

Vampus, du skriver utrolig bra!! Kommer til å lese denne posten hver eneste gang jeg føler meg litt trist, da er det bare å le så tårene triller :o)

Kan forresten huske at jeg stiftet opp dongeribukser selv noen ganger, utrolig effektivt!! (hi, hi)

Ligger pus i koma ennå, eller har han våknet opp til sin "nye" hverdag??

VamPus sa...

Anders: blogging og politisk engasjement var ikke helt forenelig med jobben, nei... Vanskelig å kontrollere politisk engasjement med strait jobb, gitt. Får se hva jeg klarer å finne på, stay tuned..
Toril: Tror det var lukten av grønnsåpe som slo ut Pusedyr, så jeg har lovet at det ikke skal bli noen vane :-))

Anonym sa...

TechTips: Bruk sprittusj på stiftene for en effektiv kamuflasje. Må kanskje repeteres et et par runder i vaskemaskinen.

Anonym sa...

En kopp Zalo??? Har du ikke hørt hva som er likheten mellom dårlige elskere og Zalo? Én sprut er nok!

Rambukk sa...

saccarina, enda mer effektivt blir det hvis den lodne katten gnis hardt og fort mot en ullgenser før den jages rundt i stua.

Anonym sa...

Ah. Endelig noen som med et visst snev av troverdighet fremstår som lite huslige. Det går liksom litt sport i det å si at "å giid, nå er det lenge siden jeg har ryddet hjemme altså, det er såå rotete der!", også vasker de i smug og strør de om seg med søppel og potetgull rett før de får besøk.

Ja, akkurat som han i den reklamen. Hm. Veldig likt som i den reklamen, faktisk. Hm.

Eller er det jeg som har sett litt for mye på tv igjen?

Nissemann sa...

Lurt å stifte buksa i stedet for å sy, siden stiftemaskin koster betydelig mindre enn symaskin...

J4nnick3 sa...

Det e itj nå håp ut'n grønnsåp!
(den søttende trønderloven)

So there...;)

Anonym sa...

Skal vedde på at VamPus har kløna på tastaturet til oppvaskmaskinen en gang så hjernen dens har gått i krøll. Det er den typen fiksing man bruker menn til rundt om i hjemmene.

Anonym sa...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! film editing schools