Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juli 03, 2006

Vaginasynsologene

Det er noe med kvinner som har et påtrengende behov for å forstå seg selv gjennom sitt underliv. Bilder fra amerikanske filmer av kvinner med hennafarget hår som sitter i ring med et speil for å se sin egen vagina flimrer foran øynene.

Les mer hos VamPus på Henne.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobba VamPus. Du satte eh..fingeren på rett sted der!
Fittebeskuelse har blitt like viktig som navnlebeskuelse. De har tatt "fitta" tilbake og satt den der navlen skulle være. Og blogger om det i tillegg. Nå er det vel duket for nye g-punkter og tildels krevende stillinger?

Elvis Bling Laden sa...

Det pussige med ordet "fitte", er jo at det har en så fin opprinnelse. "vagina" derimot, er et klinisk ord lånt fra legevitenskapen, og veldig dårlig egna for sex.
Og ord som "sommerfugl" eller sånt kommuniserer jo bare at man ikke kan si ordet.

Når ordet "fitte" er stygt, så er det fordi den pietistiske moralen vi fortsatt er litt prega av mener at tingen ordet beskriver er stygt.

Altså er jeg enig med dem som vil ta ordet tilbake. Heia kvinner som bruker tabuord! Og vi må slutte å bruke det som skjeldsord. Det er ikke _ordet_ det er noe galt med, men vår oppfattelse av det ordet beskriver.

VamPus sa...

Nuvel, Elvis - men nå har jeg i hvertfall blogget om fitte, så da har jeg vel egentlig gjort mitt. Men at det i det hele tatt finnes grupper av kvinner som sitter sammen og ser på sitt eget kjønnsorgan i et speil.. Tipper Stein Erik Mattson kunne hatt en morsom kommentar om det.

Anonym sa...

Jeg har hennafarga hår (på hodet), det skal jeg innrømme, men jeg trenger ikke speil, nei.

Og apropos fitteprat.

"Vagina" er sjølsagt et tvers gjennom håpløst og ubrukelig ord. Omtrent like brukelig som "penis". Hallo.

[/egenreklamen]

Anonym sa...

Har du vært i Zagreb og sett film da? I så fall, kommer det slike filmer å bli importert til Norge mon tro, hvis behovet er der da!? Flate, innrømmer at jeg som mann er en halvgris når det gjelder filmer som viser kvinners underliv på visse måter. Hater derimot plastiske opererte som ser skikkelig fake ut enten det gjelder bryster eller fitta. (Der kom jeg med ordet jeg og, rødme.)

Mvh tse tse fluen som synes det er deilig med sommeren. Fine kropper både blandt menn og kvinner.

Anonym sa...

Kjedelig, vampus. Tror ikke den filmen du så om hennadamene i ring med speil er så vanvittig representativ for kvinner som er lei tabuord. Og så du egentlig vaginamonologene? Glitrende gøy!

i1277 sa...

Elvis har rett. Men jeg må ta opp følgende sitat som var med i Tiram sin post:

"- Hva vet vi egentlig om vårt eget kjønn? Menn har ofte brukt ordet fitte som noe negativt og nedsettende. I mangel av et eget ord, er vi prisgitt det mannlige skjellsordet."

Det mannlige skjellsordet? WTF? Vi har fremdeles et stykke igjen når det gjelder forståelse mellom kjønnene (eh) forstår jeg. Som de aller fleste menn kan bekrefte er ikke "fitte" i utgangspunktet verken noe negativt eller noe skjellsord.

At det i de senere år (ja faktisk, ingen i min barndom brukte begrepet på denne måten, I blame svensk og angloamerikansk popkultur) har blitt brukt i noen grad som skjellsord, har ikke noe med ordets meningsinnhold, men med ordets rolle som vulgært tabuord. I Bergen brukes "kuk" (i betydningen "tosk") såpass ofte at det har mistet sin sjokkeffekt, og sånn vil det før eller senere gå med "fitte" også. Nyt tabuordene mens dere kan.

Anonym sa...

Very cool design! Useful information. Go on! zoloft side effects Voip software rtp Picture 2006 hyundai entourage minivan laser hair removal Black fiberglass air conditioner pads auto insurance coverage Nsf freezers rosacea product water filters