Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, august 25, 2006

Nei til OL

Byrådet i Oslo ønsker å bevilge 6 millioner kroner av skattebetalernes penger til å søke om OL. Trondheim, Lillehammer og Tromsø skal eller har investert omtrent det samme. Dermed bruker Norge over 20 millioner kroner for å konkurrere med seg selv om landet skal arrangere OL. Tromsø er et så idiotisk forslag at det er vanskelig å ta seriøst - skal man bygge ut infrastruktur på linje med hele østlandsområdet for å frakte deltakere og publikum opp dit? Eller har de tenkt å kle ut reinsdyr som publikum for å spe på fulle nordlendinger og joikende samer i løypene?

Lillehammer har et snev av fornuft i seg for å få igjen mer for investeringene i infrastruktur og anlegg fra 1994. Men erfaringene fra Lillehammer viste jo nok en gang at Norge er udugelig på å kapitalisere på suksess, og verken reiselivsnæringen eller andre næringer klarte å utnytte reklameeffekten av Lillehammer-OL godt nok. Å være vertskap for en større arrangement skaper utvilsomt entusiasme blant deler av befolkningen, ikke minst for ordførere og politikere som får sole seg i glansen av andres prestasjoner. Derfor ergrer det VamPus at byrådet i Oslo hiver seg med på galskapen. Legges arrangementet til Trondheim kan vi jo tross alt sitte på trygg avstand å gremmes over barter og busserull. La oss ta en titt inn i krystallkulen:

DDE får æren av å synge OL-sangen, som går sin seiersgang verden over etter at Bjarne Brøndbo viser rumpa si rai rai ved lanseringen.

Forvirrede utlendinger skjønner ikke tradisjonen med kaffe til 70 kroner og en liten ei på lomma.

Urintest for doping byttes ut med tisse navnet sitt i snøen-test.

Alle nasjonalsanger spilles inn med Åge Aleksandersen.

Dueslippet blir et blodbad når publikum skyter ned samtlige med jaktgeværene sine.

Men for å bøte på dette kan man jo alltids få trønderpublikummet til å kurre som duer ved å meddele over anlegget at det er gratis sprit på stadion (- Kor? Kor? Kor?)

De selvsamme jaktgeværene blir et problem under skiskytingen.

Man kan swinge innom Club 4 for en AfterOL fest.

*sukk*

15 kommentarer:

Anonym sa...

Tse tse fluen: Hæhhæhæhæ. Flate for en diggbar humor du har VamPus. Dette er jo min type morsomheter, hvordan fant du på alt dette?

Vel, ellers er jeg enig i at Tromsø bokstavelig talt banner nordnorsk rett i kirka ved å søke om OL. Hva skal man med diverse øvelser der oppe? Ingen skianlegg eller noe sånt, og bygger man så skal det jo brukes etter olympiaden også, og ikke bare under.

Mvh tse tse fluen som inbiller seg at man kunne fått suksess med joika-kake lengdekast, lassofanging av rein, reinkappløp. For ikke å glemme utøvelser av nordnorsk banning. P.S: Hvordan får man nick uten å måtte skaffe seg egen blogg som aldri blir brukt?

Anonym sa...

tse tse fluen: Gjør som jeg, velg "Other" under Choose an identity, og fyl ut med tse tse fluen.

Ellers er jeg faktisk tilhenger av Tromsø som OL-by, særlig hvis man legger det til litt tidligere på vinteren enn normalt, for da er det jo ikke sol der i det hele tatt! Og da blir det kanskje en så stor fiasko at det blir siste OL noen gang.

Anonym sa...

OL til Nordkapp!
Skiøvelsene i Nordvågen, premieutdelingen på Nøden og servering av mat på Corner. Genialt.

Anonym sa...

Synd du ikke sitter i bystyret for Høyre, VamPus, da kunne vi fått gleden av å se deg stemme sammen med Rød Valgallianse i OL-spørsmålet ...:D

Anonym sa...

Hvis OL likevel skal til norge er Tromsø det eneste alternativet jeg støtter. Trondheim, Oslo og spesielt Lillehammer er rett og slett for kjeeeedelig.

Et pengesluk av dimensjoner supplert ispedd masse anlegg som ikke vil bli gjenbrukt vil skje uansett hvor det blir arrangert.

Milton Marx sa...

OL på Svalbard er tingen! Skiskytingen blir mye mer realistisk - for ikke å tenke på det prestasjonsfremmende det ville være å ha en isbjørn etter seg på femmila.

Knut Johannessen sa...

Jeg henger meg på "Nei til OL i Norge". La det bli en folkebevegelse.

Anonym sa...

Vi trøndere kan jo ikke noe for at vi er så kulturelle. Men å prakke på oss OL fordi vi ville vært så flinke synes jeg likevel er dårlig gjort. Da kommer det bare masse utlendinger og østlendinger hit, og vi risikerer at trønderkulturen blir utvannet. Omtrent som for tynn karsk.

VamPus sa...

Tiram: å sitte i bystyret ville vært et langsomt selvmord..og da kunne jeg like gjerne stemt med RV :-)
Milton: OL på Svalbard? Støttes! Visjonært!
Saccarina: Vel, vi får RBK og Brann tilhengere til byen hver cupfinale, så det kunne jo vært en passende hevn..

Esquil sa...

Sånn apropos "vanskelig å ta seriøst":

busserull??? Hva er det og hvor har du sett det i Trøndelag? (Men artig den med korkorkor.)

Tror Tromsø blir en genial OL-landsby, og den som tror man skal frakte opp publikum fra østlandet har fulgt dårlig med på utviklingen. Til 2018 blir OL-tilskuerne lagt på virtuelt. OL handler om TV.

Anonym sa...

Enig med Esquil, Tromsø er byen hvis vi skal sløse bort litt mere penger på en ny 'idrettsfest'. Men det med virtuelle tilskuere blir litt dumt, da kunne vi jo spredd arrangementene over hele landet, og lurt folk til å tro at alt foregikk på samme plass, men da kunne ikke idrettstjernene hatet hverandre på nært hold som idag og det... Nevermind, NEI til OL i Norge, whenever.

Nemo sa...

Støtter opp om Svalbard!

DET ville være skikkelig distriktspolitikk. Og ubrukte anlegg i ettertid der oppe vil ihvertfall komme lokalbefolkningen tilgode HELE året (bortimot)

Dessuten slipper en kunstig snø... Og isbiter i drinkene.

Fem-mila kunne for en gangs skyld gå rett frem, uten å være innom stadion ørten ganger.

Å gjøre floke vil få en ny betydning i kulden.

Smøringsproblemene ville være en saga blott, fordi forholdene ville være konstante. Kaldt.

Barents pub ville gå så det ryker!

Esquil sa...

Jeg vil egentlig heller ha landskamparenaen i fotball på Svalbard. Fordi de viktigste landskampene (type play-off) pleier å gå i november, og fordi fotballspillere fra varmere land glir inn i apati når tempen synker ned mot frysepunktet.

Anonym sa...

"spesielt Lillehammer er rett og slett for kjeeeedelig."
Døh! Skjerpings! Mobber du byen min?

* sa...

hihi, artig hvor navlebeskuende du virker, alle byer er lissom befolket av ingen, duster eller bartebefengte jegere? bortsett fra Oslo?
Du vet forresten at de eneste som kaller grünerløkka for løkka er tilflytterne som prøver å virke mer urbane enn bygderøttene deres skulle tilsi? jaja, stå på, er ikke mye jeg er enig i, men at OL er et unødvendig abnormt pengesluk skal det ikke herske tvil om..