Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, januar 03, 2007

Herrer i åndenes rike

... og siden vi først var inne på bøker. Den utmerkede bloggende forfatteren Stian M. Landgaard har endelig fått linket opp noen av anmeldelsene til sin debutbok "Herrer i åndenes rike".

Ari Behn uttalte at man ikke akkurat burde trengte å rydde forsiden til VG for å skrive om at en norsk forfatter er sosialdemokrat. Det burde ikke overraske noen som har lest underskriftslistene til alle opprop mot USA de siste ti årene. Nå kjenner jeg ikke Landgaards politiske tilbøyeligheter, men en ny norsk forfatter som nevner Ayn Rand i sin debutroman kan vel ikke kalles annet enn spennende. Jeg koste meg med boka og gleder meg til neste!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende at du har lest Landgaards bok. Den ligger i bunken med bøker som jeg skal lese, og din anbefaling bidrar til å flytte den oppover i bunken. Jeg lagde for øvrig et lite intervju med Landgaard da boken ble lansert i høst (se litt nede i saken).

Anonym sa...

Jeg kan informere om at Landgaard er Nietzscheaner, og er ikke noen stor fan av Rands filosofi. Boken anbefales iallfall.

Anonym sa...

Hyggelig at du nevner min beskjedne romandebut i så benevolente ordelag, VamPus! Jeg tillot meg å slå et slag for god, gammeldags markedsføring og laget en liten sak på egen blogg.

Jeg takker forøvrig Majoren for hans anbefaling, men må samtidig irettesette herren for hans noe krasse karakterisering av mine tilbøyeligheter innenfor filosofiens dunkle irrganger. Det er korrekt at jeg sysler med Nietzsche og tidvis definerer meg som nietzscheaner (om enn ikke i samme grad som hovedpersonen i boken min), men i motsetning til hva han så bramfritt påstår, er jeg enig med Ayn Rand i mangt og meget. Det er neppe noen stor hemmelighet at Rand tidlig var influert av Nietzsche, men senere valgte å dysse ned hans rolle i sin filosofiske utvikling, da hun fant ham å stå for sterkt i motsetning til hennes "rasjonelle" prosjekt.

I metafysiske spørsmål avviker jeg nok en del fra Rand, men på det praktiske plan kommer vi temmelig godt overens. Særlig når man tar i betraktning den politiske situasjon i Vesten i dag, allierer jeg meg stadig vekk med hennes meningsfeller.

Anonym sa...

Dette høres spennende ut! Denne boka skal jeg lese.

Esquil sa...

Bra! Er det lov å ønske seg at du prøver deg som bokanmelder på stians bok, vampus? Savner flere bokanmeldelser i bloggostan, siden de som anmelder i avisene etter mitt inntrykk er en ganske homogen gjeng. Bokmakten ligger i få hender.

VamPus sa...

Mjaei, tror ikke jeg gjør meg som seriøs bokanmelder, selv om jeg har en ambisjon om å samanmelde biografiene til Eli Hagen, Goldie Hawn og Victoria Beckham...

Esquil sa...

Tror heller ikke glir rett inn i båsen seriøs bokanmelder. det er nettopp derfor du burde gjøre det.

Eksempel på hva jeg snakker om: Da jeg vokste opp kunne jeg bruke anmeldelsene motsatt. Hvis en film fikk 1 eller 2 visste jeg at den var noe for meg. For å dekke det segmentet burde avisene ansatt et team voldsglade guttunger til å anmelde filmer, men det skjer jo ikke før det snør oppover.

For at bøkene skal nå brede lag av folket må anmeldelsene også gjøre det, og der tror jeg du har spisskompetanse. Men men.

(Noen burde forresten anmeldt hjorthens bok. Det hadde vært stilig om det ble mulig å nå frem helt utenfor det etablerte systemet.)

Anonym sa...

Jeg kjøpte boken igår, og mislikte hovedpersonen allerede etter to sider, da han er slem mot lillebror.
Jeg ser frem til å lese resten, og slutter meg til gratulantene over debuten. Det blir spennende å se hvordan Landgaard fremstiller kløften mellom Rand og Nietzsche.

Jeg anbefaler i så henseende Dr.Ridpath's utmerkede foredrag om emnet:
http://www.aynrandbookstore.com/prodinfo.asp?number=CR74M