Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, januar 18, 2008

Vil vi ha kompetente innvandrere, eller?

Toppforskeren Nadejda Sokolova ved NTNU er i ferd med å kastes ut av Norge uten mulighet for retur (se videosak). Nadejda har bodd i Norge i 10 år, snakker norsk flytende og jobber med å utvikle en spesiell form for satelittnavigasjon, et felt som hennes veileder beskriver som enormt betydningsfullt for Norge som industrinasjon. Utkastelsen vil gjelde for hele Schengen-området, hvilket vil si at Nadejda ikke kan jobbe i dette området noen sinne igjen. NTNUs konkurrent i Canada tar imot den dyktige forskeren med åpne armer. Samtidig jobber regjeringen med å lokke høyt kvalifiserte utlendinger til Norge. Les utvikling i saken her.

Man har spurt seg om hva Norge skal leve av etter oljen. Vi får flere eldre som krever omsorg og færre som kan gi det. Skolen er i krise, noe som ikke lover godt for fremtidig forskning, innovasjon og nyskapning. Samtidig kaster vi ut kompetanse som er «enormt betydningsfullt for Norge som industrinasjon». Les hele kommentaren om åpne grenser her.

11 kommentarer:

Admiral_Gringo sa...

Hun får nok se til å gjøre noe kriminelt, og det litt faderlig fort.
Så skal du se at jenta får bli, og at alt ordner seg for henne.

Anonym sa...

Tror ikke dette egentlig har så mye med pendlingen hennes å gjøre. Det er mulig at "noen" fortsatt er redd russiske toppforskere med spisskompetanse angående satelittutvikling.
Ellers, for å kommentere den mer utfyllende artikkelen din om temaet: USA er ikke "symbolet på vellykket innvandring". Ikke for andre enn innvandrerne, i alle fall. I Wounded Knee-reservatet skal gjenomsnittlig levealder for siouxene ligge på 45 år....noe som er i stil med hvordan det gikk med indianerne generelt.

Anonym sa...

En amerikansk kompis av meg ble kastet ut, fordi han bare var "trainee" i et shippingfirma. Jeg skjønner det ikke. Her trenger vi folk mer enn noe annet, og så kaster vi ut folk som gjør en jobb og vil bli?

Stig H. sa...

Man skal ikke så langt for å finne lignende eksempler. En venn av meg fra Venezuela kom til Norge i 2005 og søkte asyl. Han fikk nei, men dette brukte de to år på å avgjøre. Som han sa: Hvis de sier nei så er det deres rett, men hvorfor må de kaste bort to år av mitt liv på å gi meg et svar?

Han er etterspurt siden han er oljeingeniør og da han måtte forlate landet lå han ingen til last, både han og konen hadde fast godt betalt jobb. Barna hadde gått to år på skole her og trivdes bra. Arbeidsgiveren fortvilet, for det er ikke enkelt å skaffe tilsvarende kompetanse for tiden. De satte også sine egne advokater på saken, til ingen nytte, ut skulle de.

Det tåpeligste er likevel at de godt kan få bli, men da må de bare ut av landet først og søke om arbeidstillatelse fra sitt hjemland. De kan ikke søke herfra.

Så nå sitter de i Caracas og vurderer om de heller skal si ja takk til et tilbud de har fått til jobb ved et gigantisk oljeprosjekt i Canada....

Anonym sa...

Imamer, ikke ingeniører.
Prostituerte, ikke profesjonelle.
Kriminelle, ikke kjemikere.

Ja, for hvordan skal man ellers få en underklasse som stemmer på eliten?

Anonym sa...

Norge er et lite attraktivt land for kompetente innvandrere - av mange grunner. Sammenpresset lønnstruktur gir liten avkastning for utdanning, en ikke ubetydelig fremmedfrykt osv.
Allikevel er vår fremtid avhengig av en viss slik tilstrømning, uten at jeg dermed tror vi kommer til å få det til.

Kjell påpeker noe, som enn betydelig karikert, har en kjerne av sannhet.

Selve begrunnelsen for sosialdemokratiet, eksistensberettigelsen til velferdsstaten og store deler av venstresiden, er nettopp "svake grupper". Velferdstaten er det klassiske eksemplet på middelet som ble et mål i seg selv. Og for å forsvare sin egen eksistens er velferdsstaten kontinuerlig avhengig av å kunne finne stadig nye grupper som kan defineres som svake og verdige for statlig omsorg.
Ressursvake innvandrere og asylsøkere er drømmebildet av "svake grupper". Jeg tror det faktum at det kommer ressurssterke innvandrere som greier seg selv i et fremmed land og ikke er avhengig av støtte og omsorg fra "velferdsstaten" kolliderer så til de grader med det bildet av "innvandrerne" som velferdsstaten har bygget opp, at det må bli skjæring.

Så for å svare på spørsmålet: Nei, jeg tror ikke vi vil ha kompetente innvandrere. Vi vil ha ressurssvake innvandrere fra landsbygda, som velferdsstaten kan ta hånd om.

Anonym sa...

Hva er grunnen til utvisningsvedtaket hennes egentlig? greit å få frem det før man tar bombastisk stilling...

Anonym sa...

jeg tror også at det er agenda fra PST, NSM og UDI som settes i verk her. Ingenting med flyktninger å gjøre........

Gullstandard sa...

Kompetente innvandrere har fint lite å hente i fedrelandet, nei. De motarbeides på alle plan. Jeg kjenner for mange PhD'er og masters som ikke får anerkjent sin kompetanse her. I alle yrker med yrkesforbud (dvs der du avhenger av en j.....a lisens for å praktisere) er det stengte dører.

Anonym sa...

Jeg oppfordrer alle til å bidra med noen kroner:

Kronerulling for Nadejda Sokolova

Anonym sa...

Da har UNE sendt saken til politiet som har informert Sokolova at hun må ha pakket og reist 4. februar.
http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1016509.ece

Den gode nyheten er at det ser ut som saken kan bli prøvet for retten.