Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, august 25, 2008

Hva het han nå igjen?

Dersom du noen gang har hatt problemer med å huske Barack Obamas navn så er du ikke den eneste. Men det er kanskje litt spesielt at mannen Obama velger som sin potensielle visepresident ikke helt husker det:
Biden called Obama “Barackal Bama” and “Barack Obaman,” as well as — perhaps most bizarre — “Barack America.”
5. november kan han vel kalles Senator Obama - "the guy who lost the 2008 presidential election to President McCain."

Via Tim Blair.

11 kommentarer:

Knut Johannessen sa...

Det spørs om det amerikanske folk hadde merket så stor forskjell? :-)

Henrik Akselsen sa...

Jeg vil også ha en Vise-Henrik

Anonym sa...

Tror faktisk fortsatt at Obama vinner, men jeg tror presidentteamets samlede "electebility" (Valgbarhet, i mangel av et bedre utrykk)har gått noe ned. På den annen side har Obama noen han kan stole på.

Spent på hvem McCain velger som sin makker. Kan bli spennende om han velger litt mer spenstig enn det folk flest forventer ... f.eks. Condi.

Det vil nemlig ete innpå blant flere av Obamas kjernevelgere, nemlig den intelektuelle eliten. Jaa, noen svarte velgere også sikkert. Men også fordi, om jeg husker rett, at Condi var registrert Demokrat en god stund, kan gjøre det lettere for dem. Men det kommer vel frem til fredagen da, McCains visepresident.

Windingstad sa...

Hvorfor så skråsikker på at McCain vinner?

Spenstig med Condi? Hun har gjort en dårlig jobb i en av tidenes minst populære administrasjoner....Et merkelig valg, ja, men ikke veldig spenstig vil jeg si:)

Anonym sa...

Jeg har ikke noen problemer med å huske navnet på presidentkandidaten. Jeg tenker bare på han som sies å stå bak 9/11 og da kommer jeg øyeblikkelig på hans efternavn: Barrack. Derefter tenker jeg på han sitt fornavn som sies å stå bak 9/11, og da husker jeg Obama med en gang. Begge representerer samme feighet, samme unfallenhet, og derfor er denne enkle assosiasjonsevne tilstrekkelig for å huske semiskurkens navn. Begge er dessuten kjente for å starte fritidsklubber hvor barn verves til en spesifik tro på/om samfunnet og hvordan dette best fungerer. Efter at Barrack Obama har tapt presidentvalget, fordi han oppførte seg som en vattpikk under hele presidentvalget, så vil jeg glemme assosiasjonen mellom terroristen og ham. Da vil jeg isteden konstruere en assosiasjon mellom McCain Og Cain Adamson der han skriver om historien, og tar livet av de slemme, Kaine Boshait Mahr.

VamPus sa...

henrik: Kan du ikke bare velge en da?
shoaib: Synes "valgbarhet" er en god oversettelse. Jeg er ganske overbevist om at McCain vinner, men tanken på Obama som president plager meg ikke - tvert om. Jeg tror nok svært mange vil bli skuffet når de ser hvor lik han vil være tidligere presidenter. Han er allerede et forbilde for mange unge - ikke bare amerikanere - med innvandrerbakgrunn, fordi han viser at det er mulig å nå så langt - og uansett om han vinner eller taper så vil han alltid ha det.

Anonym sa...

Chaaaaaaange! Spare some chaaaaange?

s sa...

Hadde vært meget behagelig med Obama, slik at vi slipper alt dette hysterisk-moralske hykleriet fra venstresiden hver gang det bryter ut konflikter av geopolitisk betydning.

Men om det er verdt mer enn å bevitne hele journaliststanden henfalle til dyp sorg og depresjon vet jeg ikke.

VamPus sa...

spenn; Tviler på at man stopper "blame america first" ved å få Obama som president. Når det er en demokratisk president byttes bare partinavnet ut med generelt "USA".

Anonym sa...

Vampus, det er ikke min erfaring fra Reagan og Clinton- periodene. Kanskje er du i det yngste laget for å ha sterke meninger om dette tema, pus?

Anonym sa...

Jeg er enig med deg vampus. I realpolitikk er USAs politikk basert rundt et enkelt prinsipp, nemlig USAs interesser. Det skulle forsåvidt bare mangle.

Det kan hende, og det tror jeg vil skje, at med en Obama som president vil USA oppføre seg mindre som en elefant i en glassbutikk, men det tror jeg man vil se en forskjell i hvis McCain kommer til makten også. En av tingene jeg tenker på er den uutalte aksepten av tortur. McCain er krystallklar på motstand til dette.

Forskjellen mellom de to vil være mer i måten man gjør det på en hva man gjør. Jeg tror Obama vil være bedre for USA av mange grunner, men hverken du eller jeg stemmer der, så til slutt er det eneste som betyr noe, er hva amerikanerne mener.