Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mars 28, 2011

Politi og overgripere - en hemmelig historie

Oppdatert: skjermbilde fra telefonen fjernet inntil videre.

Samme dag som mitt eget parti omfavner både EUs datalagringsdirektiv og Martin Kolberg, skulle jeg vært innom å anmelde nok en sjikane-sak til politiet. Jeg gjør det med jevne mellomrom. Kvinner som opptrer i mediene får nemlig alle ubehagelig meldinger og seksuell trakassering via tekstmeldinger. Vi får bare ikke lov å si det til noen. For, ifølge politiet, da blir det bare verre.

De er som Internett-troll - jo mer oppmerksomhet man gir dem, jo mer sender de av meldinger. Det er alt fra bilder av egen penis til rene tekstmeldinger. Sender man melding tilbake med "du politianmeldes på mandag" får du gjerne to til i samme sjanger.

De vet jo at selv om de politianmeldes så skjer det ingenting. Det er ingen konsekvens og de kan bare holde på. Jeg vet jo selvsagt at de ikke bare sender til meg, men gjerne har en 10-20 jenter på lista som de sender til med jevne mellomrom. Jenter som kanskje blir mer redde og føler mer ubehag enn meg, som egentlig mest synes synd på det jeg forestiller meg er skitne, feite menn som lever triste liv og hvis eneste seksuelle kontakt med kvinner er nettopp disse smsene. Patetisk, ja. På så mange nivåer. Men dette er faktisk overgrep.

En del av disse mennene kommer aldri til å gjøre annet enn å sende smser, men noen av dem kan begå fysiske overgrep dersom de blir tirret. Nok en gang ifølge politiet. Tirret blir de dersom du forsøker å spore dem, ringer fra en annen telefon en stund etter smsen, eller på annen måte konfronterer dem.

På en annen side er det å oute dem vanskelig. De bruker gjerne en separat mobil med et kontantkort, slik at vi ikke finner dem så lett. Dermed kan de holde på. For selv om de vet de blir politianmeldt, så vet de også at politiet gir faen.

Derfor er det så fint at politiet setter kvinnene som mottar disse meldingene i en klassisk Catch 22 som kun tjener politiet selv. Ikke si det høyt for da blir det bare verre. Når man ikke kan si det høyt, får heller ingen vite at politiet gir faen. Når politiet gir faen så kan disse overgriperne bare holde på. Det vet overgriperne. Og ofrene. Og nå også du.

Alternativet kunne jo vært at politiet faktisk gjorde noe med anmeldelsene. Alle som bruker kontantkort må registrere seg i Norge og med tekstmelding og telefonnummer så har man vel skjellig grunn til mistanke, som det så fint heter, for å få ut navn som er registrert.

Fikk tre meldinger i går i samme sjanger som den på bildet. Jeg skal anmelde saken, vel vitende om at den automatisk henlegges - slik de jeg har anmeldt tidligere. Jeg gjør det av prinsipp, fordi jeg nekter å akseptere at kvinner skal finne seg i den typen oppførsel når vi deltar i samfunnsdebatten. De som etterlyser flere kvinner i offentlig debatt kan jo tenke litt over nettopp det. Kjønn, i likhet med hudfarge eller seksualitet, er en ekstra belastning dersom man opptrer i offentligheten. Det vet vi som er der, men kan ikke si det høyt for da får vi det bare verre.

Samtidig påstår politiet at de trenger EUs datalagringsdirektiv for å ta overgripere. Er det rart jeg ikke tror på dem?

PS! Jeg forstår at politiet har bedre til å ta seg til en å følge opp noen simple smser til meg. Fra mine daglige vandringer i byen så vet jeg også at de har bedre ting å ta seg til enn å ta narkodealing på åpen gate, stoppe organiserte bander på Oslo S, etc. De er vel opptatt med å ta bakmennene...

114 kommentarer:

Anonym sa...

Får man anbefale en privat straffesak? Den burde være enkelt unnagjort.

Advokatten

Anonym sa...

Du har så rett!

Mad Mullah Hastur sa...

Som ein av desse feite fyrane med trist liv (akk, byråkrattilværa), så støttar eg deg fullt i å anmelde kjeltringane.

Politiet syner seg her frå si verst og mest uduglege side, og det er viktig at folk er klar over at dette skjer.

Det er uakseptabelt at kvinner som våger å vere offentlege personar i 2011 berre skal godta denne type sjikane. Og vi treng faen meg ikkje noko DLD for å ta kreka heller. Smekk på lanken til onkel politi, politikarane og grisegutar med flittig mobilbruk.

Barb. sa...

Som privat kvinne utenfor offenlighet kan jeg melde om at de OGSÅ henlegger saker der vedkommende innrømmer forholdet - "på bakgrunn av bevisets stilling". Når ikke tilståelse holder, da vet ikke jeg.

VamPus sa...

Jeg elsker "på grunn av bevisets stilling". En venn av oss fikk bilen stjålet og politiet fant den med tyvene sittende i. Ble henlagt "på grunn av bevisets stilling". Inni mitt hode forestiller jeg meg da hvordan de to tyvene satt i bilen da de ble ferska. For å "add insult to injury" som de sier på utenlandsk, måtte vår venn betale rundt 3000 kr for å hente ut bilen.

Jeg har store problemer med å forstå hvordan man kan henlegge saker med kjent gjerningsmann. Store problemer.

Ødegård sa...

Fortsett å anmelde. Dette er trist oppførsel.

Dog, en moderasjon av stereotypen din bør nok vurderes. Husk at menn vanligvis legger på seg når de er lykkelige og gjerne har giftet med barn, og har dermed ikke tid å sende så lange SMS'er!

Jeg vil hevde at avsender også er slank, veltrent, selvsentrert, men samtidig så usikker på seg selv.

Cathrine sa...

Utrolig tragisk både at du skal være nødt til å oppleve dette og at det ikke blir fulgt opp av politiet. Ære være deg for at du ikke gir deg, men fortsetter å anmelde.

Dag Kvello sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
securitynirvana sa...

Om telefonnummeret oppgitt på skjermbildet er reelt, så skal du vel ikke se bort i fra at Datatilsynet ville kunne reagere på en slik publisering. Ja, om ikke avsenderen selv finner på å anmelde deg til politiet da. ....

VamPus sa...

Ødegård: Farlig å stereotypisere. Har sett menn kjøre rundt i horestrøket i Oslo i Volvo med barnesete bak. Det er til og med kanskje de som er skumlest, da de sosialt sett har mer å miste enn en enslig stakkar som ingen bryr seg om. OG - for at det er sagt - (det var en som var flau på vegne av sitt kjønn) - det finnes drittkjerringer der ute som sjikanerer på sms etc også.

Knut Johannessen sa...

Respekt for at du tar opp dette, Heidi. Stå på, ikke gi deg. Det er å gi fritt leide til kødder som dette.

Olav Birkeland sa...

Supert at du anmelder dette. Det er helt kjent at i tillegg til vanlig Politi-rutiner blir også hvilke saker Politiet fokuserer på styrt av hvilke saker som er oppe i media.

Denne problemstillingen fortjener virkelig mye mer oppmerksomhet i media. Vi har en venninne som har blitt trakassert i over 2 år på denne måten uten at Politiet gjør noe med det.

Stå på, anmeld hver gang heng vedkommende som gjør ut så mye du vil på bloggen din! ;-)

Anonym sa...

Tusen takk for at du forteller!

Ville bare si at du ikke er alene. Er overhodet ikke sammenlignbart like mye i media som deg, men telefonene, sms, bilder, kort, brev og meldinger via FB og Twitter kommer. (Og noen ganger som kommentarer på blogg.)

Etterhvert blir man mindre søvnløs. En stund. For det går i perioder, med topper når medieoppslagene eller tv-opptreden har skjedd.

Så jeg anmelder jeg også. Og det henlegges selvsagt alltid. Jeg har sluttet å bli sjokkert - men, jeg blir bare desto mer irritert og provosert at det er slik verden henger sammen. Husets mindreårige får ikke ta telefonene om kvelden, eller åpne brev som er til meg.

Jeg er like skuffet som deg av hemmelighetskremmeriet som vi liksom må akseptere.

Innimellom legger jeg også ut ulike sjikanerende henvendelser jeg har fått - bare for å få en haug med hemmelige svar fra andre som har opplevd og opplever akkurat det samme. Svært mange er redde.

Tror det er på tide å få mer av dette frem i lyset. At folk kan forstå at disse mørkemennene med altfor stor tiss i forhold til hjerne, har fritt spillerom. Vi er altfor mange som vet at ingen bryr seg. Som om vi fortjener det.

En liten kampsak kan være å kjempe for at kontantkort IKKE kan kjøpes eller brukes uten navn, personnummer og adresseregistrering først.

For dere som tror at DLD kan løse dette i fremtiden - glem det. Vi har innimellom navn og tlf nr, adresser og nok av bevis. Antall bevis betyr ikke at en dom/bot/straff er progressivt nærmere. Det skulle tatt seg ut om det var slik verden hang sammen.

Mr.Dressmann sa...

Helt greit å politianmelde, og hadde ikke politiet vært udugelige så hadde kanskje vært en vits å gjøre det også.

Feite menn blir ofte vurdert som pervoer ja, skjønner den :P
Har valgt å kjøre meg selv på slankern eller livsstilendring er vel tingen nå.
Har kone og barn, men kjører ikke i horestrøk eller sender pervo-sms. Er kun feit fordi jeg har vært for glad i snop. Bare så det er sagt lissom.

Katla sa...

Og husk: det er /du/ som gjør det verre. /Du/ må passe på hva du gjør så du ikke tirrer på deg oppmerksomhet. At Politiet kan tillate seg å ikke prioritere dette er fordi i denne saken er det jo en grei løsnng på problemet: De kan flytte ansvaret for situasjonen over på deg.

Jeg lurer på : frister det aldri Politidistriktet ditt å få opp statestikken over løste saker? Det burde jo være en rett frem sak. Så får det være at resultatet antagligvs er et presset helsevesen må følge opp enda en person.

Anonym sa...

Med jevne mellomrom maser politiet i media om hvor underbemannet de er. Gjerne illustrert med noen "grelle eksempler". Svært mye kunne vært gjort organisatorisk og ikke minst IT-messig. Men det er sjelden at et slikt fokus kommer fra politiet selv. Der i gården går det i den vanlige "mer penger og flere stillinger". Enig i at det er uforklarlig merkelig å henlegge helt åpenbare saker. Man kan nesten mistenke politiet for å ønske at publikum skal være mest mulig misfornøyd .... Kanskje lettere å få politikerne til atter en gang å kjøpe politiets underbemannings-propaganda da.

Anonym sa...

Jeg anmeldte en mann for trusler om voldtekt og overfall. Det var flere vitner og jeg navnga personen. Saken ble henlagt fordi "det ikke var grunnlag til å sikte en spesiell person". Djizez!

-Anonym (for å unngå endå fleire sure polititelefonar)- sa...

Flott at du tek opp saka! Men pass på: Dersom du ønskjer å oppnå -mindre- plaging per telefon, så bør du unngå å sende formell klage på henlegginga. Då risikerer du å få sure politimenn på tråden i staden...

George sa...

Hadde jeg vært en justisminister, hadde jeg satt opp en egen liten avdeling/enhet i politiet som hadde som eneste formål å følge opp nettopp slike saker. Det kunne tatt en stund for dem å komme gjennom alle, men med en øremerket ressurs til det, så ville det blitt gjort noe med etter hvert.

I saker som denne kunne man:

1. Fått utlevert hvem som besitter telefonnummeret som det sendes SMS fra
2. Fått bekreftelse fra mobiloperatør at vedkommende faktisk har sendt denne meldingen (trafikkdata, oh yeah!!!)
3. Sende forelegg til personen (helst en saftig sum)
4. Rinse and repeat

Hvis disse idiotene hadde begynt å få forelegg i posten, et par tusen kroner per gang, så skal du se at de hadde begynt å ta til vettet.

For uansett hvor fin og flott du er Heidi, så tror jeg neppe det er noen som vil bruke et par tusen kroner på å fantasere om deg via SMS...

Anonym sa...

Det kunne vært interessant å prøve å ta saken via operatørselskapene. Kanskje de ikke ønsker å være bekjent av å ha slike kunder og vil anmelde for deg? Kanskje informasjonsavdelingen i mobilselskapene kan hjelpe. Jeg tenker at det må andre kanaler til enn politiet. eller kanskje man kan anmelde politiet for ikke å gjøre jobben sin :-)

@geirs73 sa...

På tide at de får en ekstra og ærlig standardtekst: "Saken er henlagt på grunnlag av politiets prioritering av ressurser." Selvsagt vil det fortsatt være mange, mange saker der bevisets stilling også er utslagsgivende.

Dette virker å være en person som helsevesenet bør ta seg av, men hvordan skal man finne ut det dersom de ikke prøver å finne ham engang? Skillelinjene mellom syk og kriminell er uklare, kanskje det er derfor de vegrer seg? Lykke til videre i offentligheten!

Unknown sa...

@Anonym:

«En liten kampsak kan være å kjempe for at kontantkort IKKE kan kjøpes eller brukes uten navn, personnummer og adresseregistrering først.»

Som VamPus skrev, dette har allerede vært tilfellet i mange år.

Antidamen sa...

Fjerner ikke problemet (dvs politiet), men hjelper litt kanskje: Telenor, Netcom og Talkmore (blant andre, kanskje) har filtre hvor man kan registrere nummer man ikke vil motta SMS fra. Dersom du f.eks hadde registrert dette nummeret ville han mottatt følgende melding tilbake fra din operatør hvis han sendte melding til deg: «Advarsel! Du har blitt sperret fra å sende meldinger til dette nummeret”. Fine greier. Da gir han nok opp etter en stund, vil jeg tro .. og fokuserer på noen andre :p

Anonym sa...

Tøft av deg å ta opp dette. Kanskje hemmelig mobilnummer kunne være en løsning? Feks ha ett fasttelefonabonnement oppført i telefonkatalogen som går rett til mobilsvar, og så ha et separat mobilnummer som du bare gir til venner og jobbforbindelser. En slik todeling kan være greit for epost også, slik at man ikke hele dagen blir forstyrret av meldinger fra folk man ikke kjenner men kan sette av noen minutter til dette på et tidspunkt som passer.

Anonym sa...

Noen syke mennesker er potensielle kriminelle. Slik trakassering bør derfor (eller uansett) tas alvorlig av samfunnet. Vedkommede trenger enten hjelp av helsevesenet eller en sviende bot.
Eventuellt begge deler.

Magni sa...

@Anonym 28 mars, 2011 21:19: Korfor i himmelens namn er det vampus som skal gjere /noko som helst/ med telefonvanane sine???

VamPus sa...

@geirs73: det hadde faktisk vært mindre provoserende å få "Saken er henlagt på grunnlag av politiets prioritering av ressurser", i stedet for av "bevisets tilstand", ja...

VamPus sa...

Anonym og Magni: Det er jo alltid en debatt om man skal beskytte seg bedre (ref voldtektsdebatten og "kvinner må passe bedre på seg selv).

Jeg er litt avhengig av å ha offentlig tlfnr - da jeg ønsker å ha en stemme i samfunnsdebatten, men ikke tar det som en selvfølge. Jeg vil at det skal være enkelt for f.eks medier eller oppdragsgivere å få tak i meg.

Skulle det bli for mye, så er selvsagt det Anonym foreslår et alternativ. Vet om mange som har det slik, nettopp av denne grunnen.

nessie sa...

Jeg har visst blitt blasert siden jeg hadde forventet verre trakassering enn dette. Men det var kanskje en av de mer spiselige meldingene du la ut?

nessie sa...

Forøvrig, da jeg ble utsatt for gjentatt trakassering i en NAV-samarbeidspartner var faktisk politiet de som var mest behjelpelig. Ikke at det ble noen politisak, men imotsetning til både NAV og ledelsen i bedriften tok de seg tid til å høre på meg.. Omg, omg.

Anonym sa...

Man trenger jo ikke DLD. Du trenger bare gult belte i Google. TLF + gule sider => finne navnet.Slå opp navnet på google, finne skattelister på ham, en liten tur innom proff og finne hvilken rolle han har i næringslivet.
Slå opp addressen på gule sider, finne kona, sende smsen til henne med hans navn som avsender.
PS han liker å markedsføre Plast.

Hadde Politiet brukt de 4 minuttene jeg brukte på internett nå hadde man hatt greie muligheter til å be den lokale lensmannen ta en prat med ham...

Det kan umulig være spesielt vanskelig eller spesielt ressurskrevenede

Jessica sa...

Heisann!

Først og fremst vil jeg bare si det er noe dritt at du opplever dette.

Jeg opplever selv noe lignende for tiden og har levert inn anmeldelse. Denne ble henlagt ganske kjapt, på tross av at jeg hadde beviser og det hele på at dette har pågått over 3 år. Så kontaktet jeg advokat. Advokaten sier at jeg på tross av at kriteriene er til stede, ikke får fri rettshjelp til å stoppe dette mennesket.Hvorfor? Jo, fordi politiet har henlagt saken. Så jeg må punge ut ca 3000 kr for et såkalt "noncontact" brev til denne personen. Offeret for trakasseringen må faktisk betale for å få stoppet det hele. Det er helt vilt.

Jeg håper at du etterhvert blir tatt på alvor og at du hvertfall får stoppet noe av shitten som kommer til innboksen din. Du har min dypeste medfølelse.

You go girl!!
Jessica( Hu fra Vu ;) )

Anonym sa...

Word! Jeg har også forsøkt å anmelde sånne sms-er uten held. Og det er ganske ubehagelig når politiet bare ser dumt på deg og du selv er redd som bare det.

Jessica sa...

Vil bare spesifisere at i mitt tilfelle er det ikke sms det er snakk om, enda. Men mitt navn, adresse og kart til leilighet er lagt ut. advarsel er lagt ut om meg på facebook, i flere grupper.En advarsel med falsk informasjon.Og denne sendes rundt på PM og e-mail også. Har funnet den på 19 grupper.

Anonym sa...

Sextrakassering har de ikke tid til, men en stakkars bonde uten frontrute har de tid til.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10099444

Ola B. sa...

Flott at du tar opp saken og at du har energi til det samtidig med alt det andre du driver med.
Men er det ingen fra Politiet som leser blogen din og kan komme med et svar, meningsytring?

// Ola B.

Sofsen sa...

Utrolig bra og viktig innlegg. Det er ikke bare respektløs og kvalmt - det er en påminner om hvor trist det er at det finnes så mange idioter der ute.

Anonym sa...

grunnen til at de bruker nettop kontant kort er at det er den mest anonyme telefon tjenesten man kan få i norge, selv mer anonnym enn hemmelig nummer.

eneste man trenger er ett navn og ett personnummer, florere lister på nett og andre steder.

VamPus sa...

Anonym kl 22.08: Gult belte i Google er herved på shoppinglista. Takk for hintet :-)

Jessica: Så kult å høre fra deg - kjipt å ha en sånn sak gående, ja!

Sofsen: Fighting the world - one idiot a time :-))

Hans sa...

Det er også viktig å ikke angripe personen nummeret er registrert på helt uhemmet da det ikke er fysisk legitmiasjonsplikt for å få opprettet kontantkort i Norge. Personen som nummret er registrert på kan derfor være like mye offer som Vampus i dette tilfellet (dog offer for identitetstyveri)

Linda sa...

Jeg er så glad for at du skrev dette! Godt at noen tør si ifra at dette vil vi ikke akseptere.

Thomas Skogestad sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Unknown sa...

Thomas, nå spiller du rett inn i hendene til Storberget & co. Dette er ikke et argument for DLD, men snarere en illustrasjon på hvorfor DLD ikke vil hjelpe: det nytter ikke med all verdens trafikkdata når politiet ikke gidder å etterforske.

Anne Holt sa...

Ikke gi deg. Ikke gi deg. Ikke gi deg!
Med beste hilsen Anne Holt

Ole-Asbjørn Fauske sa...

Tøft og bra at du tar opp dette. Du kan jo tipse Politiet om hva Anonym (kl 22.08) har funnet ut med "Gult belte i Google". Men man trenger ikke 4 minutter - det holder lenge med 2. Dermed tar det kortere tid å identifisere gjerningsmannen enn det tar å "henlegge saken etter bevisets stilling". Skulle gjerne sett Politiets argumentasjon for å ikke prioritere saken da.

Anonym sa...

Dette hviler ene og alene på skuldrene til politikerne. Det er de som bevilger penger til Politiet og dermed styrer deres prioriteringer. Politiet burde hatt ti ganger så stort budsjett. Da hadde man også sluppet en uting som f.eks. DLD siden Politiet da hadde hatt ressurser og kompetanse til å faktisk etterforske saker før det har gått så mange måneder at de elektroniske bevisene er borte.

Mike A. sa...

Først av alt, jeg synes det er bra at du går åpent ut med denne. Selv om de punkene jeg nevner under kan oppfattes som kritikk, så vit at jeg tror måten du har valgt å håndtere dette på er den eneste som faktisk kan føre noen vei slik ting er i dag.

Men: Det er fremdeles mulig å forfalske avsendernummeret (ikke så lett når som før, men fremdeles mulig), og det er en omfattende jobb som må gjøres av politiet for å spore og verifisere hvem som faktisk har sent meldingen. Det gjør at politiet må prioritere hvor de skal bruke ressursene sine - og en trafikkonstabel har ikke kompetansen som skal til for å oppklare en slik sak. De må bruke kompetanse som f.eks. finnes hos Kripos, og der må de veie denne saken opp i mot f.eks. drapssaker. De har ikke ressurser til alt.

Eller man kan ta det for gitt at det med stor sannsynlighet at nummeret er uforfalsket, og så henge personen bak det. Da har man i alle fall hengt noen.

Til de som ikke tar det: Avsnittet over var et hint om at man bør tenke seg litt om før personer henges ut, og hvilke konsekvenser det kan ha om nummeret skulle vært forfalsket (spoofet).

Anonym sa...

Har du forhåndsmoderering av bloggen din slipper du å ta inn sjikanerende kommentarer. Dessuten slipper du som har redaktøransvar, å stå ansvarlig for ukjente menneskers injurierende påstander.

Når trollene ser at politianmeldelse ikke virker, blir de stimulert til videre plaging. Deres mål er å såre deg. Ved anmeldelse viser du dem at de har nådd målet sitt. Ignorerer du dem ved sensur, får de heller ikke oppmerksomheten de er ute etter.

De er heller ikke lett å finne fordi de kan skjule ip-adressen sin bak VPN. Derfor får du ikke stoppet dem, annet ved å utelukke dem fra bloggen din.

Ønsker deg lykke til videre med blogging. Med vennlig hilsen

Anonym sa...

The going rate for å sende slike sms'er er vel cirka to timer betinget samfunnsstraff, en grimase til politiet og to skoleboller på venteværelset. Da får man litt forståelse for at politiets definisjon av effektivitet i slike saker blir å henlegge veldig veldig fort.

Hvis man skal få politiet til å ta noe seriøst må først få strafferetten til å ta det seriøst...

Thomas Skogestad sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Men er du for DLD, for å kunne spore opp slike typer, eller er du imot?

dabide sa...

Det er dessverre veldig enkelt å forfalske avsendernummeret.

Anonym sa...

Kjapt spørsmål; det er 51 kommentarer her inne i skrivende stund. Hva hvis alle gikk sammen og anmeldte personen bak dette nummeret sammen? Da MÅ jo polititet ta dette på alvor.

vargas12 sa...

Uansett hvor mye du jobber med å få fjernet "nett troll", psykopater, eller andre idioter så vil ikke, kan ikke politiet gjøre noe med dette problemet, fordi det ikke finnes resursser til det.

Og, er du blogger så må du tåle tyn, men jeg skjønner problemet ditt, det er for jævlig at man skal bli direkte sjikanert på den måten.

Mitt tips er å bruk samme ordbruk tilbake, da gir de seg etterhvert!

Lykke til!

Vargas

Anonym sa...

@Anonym 29.03, 10.13:
Kan du vennligst forlkare hvordan DLD skulle spilt noen som helst rolle for å "spore opp" denne personen?

VamPus sa...

DLD er en lite avsporing, men jeg ser jo at jeg legger opp til koblingen selv. Har tenkt på å skrive noe om dette lenge, og det ble aktualisert med de nye meldingene.

Når det gjelder dld så burde jo det være unødvendig i de fleste lignende saker i og med at man har mulighet for å finne registrert bruker bak nummer. Men ja, nummer kan også forfalskes - eller som jeg oppdaget i ett tilfelle - settes på andre, helt uvitende mennesker (en var fra en 91 år gammel dame i Finmark). Så systemene er ikke idiotsikre, for å si det slik...

Helene sa...

"Vi har ikke kjønnsdiskriminering i Norge" sier folk. Yeah right.

Anonym sa...

Det er fullt mulig å sende "hva som helst" som avsender-nummer om man har tilgang til SMS-gatewayer. Er en vanlig tjeneste en rekke bedrifter benytter seg av. Som følge av dette er det en god del "luringer" som enkelt kan "forfalske" sms-er.

Derfor kan det i teorien tenkes at dette nummeret over også er forfalsket. Det er ihvertfall teknisk lett å gjennomføre.

Godt blogginnlegg forøvrig.

Anonym sa...

Det kan være en idé å skifte nummer og la være å ha det registrert hos opplysningstjenestene. Og passe godt på det, ikke legge det ut på nett o.l.
Hver gang jeg annonserte etter hybel i Adressa ble jeg sjikanert av en og samme person som ville vise meg sin tiss.

Det er neppe det at du er i rampelyset, men at du har gjort tlf.nr. ditt lett tilgjengelig, som gjør deg for et lett mål. Beskytt din info, en del av ansvaret ligger på deg.

Anonym sa...

Ufyslige greier..

Kanskje det er på tide at det kommer en side der dere som opplever telefontrakassering av denne sort kan publisere telefonnr. og navn? Eventuelt at vedkommende telefonnr. blir googlet (som ble nevnt her) og publisert med innholdet i sms`ene som vedkommende sender?

Offentlig utdriting tilbake?
Jeg kunne godt serva en sånn side, jeg :D

"Jegtelefonsjikanerer.no" - "Deterjegsomsjikanerer.com"

eller no...?

Gullstandard sa...

Hvis rotta har forfalsket avsender-nummeret (noe som er veldig lett, ja) så har han i tillegg begått et annet lovbrudd, som heter identitetstyveri, fra en eventuell eier av nummeret.

forøvrig, anmeld hver gang. Skriv om det, og plag henleggelsesavdelingen inntil de begynner å gjøre jobben sin. Det hadde vært på tide.

Anonym sa...

Du måtte sjikanere oss overvektige her ja.
Jeg har stor sympati med jenter som plages av denne typen idioter.
Men hvordan vet du at det er feite menn som holder på? Kan det ikke like gjerne være en gjeng bestående av såkalt kule gutter?

Men du har vist ditt hat mot sånne som meg før, så du måtte vel bare.

Det er forferdelig trist at jenter skal bli utsatt for sjikane av alle sorter. Men trist at Vampus stempler alle overvekige, ensomme menn av den grunn. Vi er faktisk ikke stygge griser selv om vi er feite.

Mad Mullah Hastur sa...

"Men trist at Vampus stempler alle overvekige, ensomme menn av den grunn. Vi er faktisk ikke stygge griser selv om vi er feite."

Eg er.

Så det er sagt.

Anonym sa...

Anmeldelse
En bot som svir
Vedkommedes tlf. sperret i 3 mndr.
(og selvfølgelig nektes å opprette nytt nr. i denne perioden)

Anonym sa...

Nå bør man egentlig være litt forsiktig med å kaste seg over eieren av nevnte telefonnummer. Det finnes programvare som lar deg sende sms med avsender som du definerer selv, altså fint mulig å gi noen andre skylda(det vet Politiet). Med DLD blir det enklere å hindre dette, siden IP heretter skal lagres 6mnd. DLD, pusen min, hva sier du til det? ;)

Jeppe sa...

Jeg har egentlig litt lyst til å plage vettet av Arne Johannessen og kreve at politiet henlegger forholdet på grunn av bevisets stilling. Som bekreftet i Maria Amelie-saken, så er likebehandling og presedens svært viktig i Norge.

Anonym sa...

Min erfaring med politi, da jeg var student og passet på parkeringplasser som tyttebærpoliti og det hadde skjedd noe som krevdes anmeldelse så var det to ting som hindret arbeid fra politiet;
lønsj og vaktskifte.

Slo aldri feil. :)

krs sa...

Ser at mange sier det er lett å sende med falskt nummer, hvordan mener dere at det går til?
Jeg er godt kjent med sms-gateway'er, og at man med dem kan sette eget avsender-nummer eller navn.
Disse sms-gatewayene har jo igjen autentisering av brukerne enten vha. ip-adresser eller brukernavn/passord.

Tror faktisk saken er langt mer alvorlig for avsenderen hvis han har benyttet seg av noe slikt. I tillegg til å være misbruk av tjenesten/identitetstyveri vil det jo også ta seg dårlig ut overfor arbeidsgiver om tjenestene deres brukes gratis til trakassering.

Manonym sa...

For å gjøre én ting klinkende klart: denne typen oppførsel er uakseptabelt og disse individene bør anmeldes og straffeforfølges så langt som overhodet mulig. Men, jeg syns du overforenkler et sentralt aspekt ved denne problematikken.

Din forestilling om at dette dreier seg om skitne og feite menn som lever triste liv uten seksuell kontakt er i beste fall utdatert og direkte feil. I verste fall stigmatiserer du en betydelig andel menn i riket. I konkret forstand utviser du et totalt fravær av innsikt.

Du finner slibrige menn i alle former, fasonger, aldersgrupper og sosiale lag. Men det er kanskje lettere (for enkelte) å forholde seg til slik oppførsel ved å tillegge disse individene bestemte fysiske og sosiale karakteristika (stereotypier) som i offerets subjektive virkelighetsforståelse "harmonerer" med - og forenkler forståelsen av - den oppførselen de utviser. Det er imidlertid ingen årsakssammenheng mellom kriteriene du oppstiller og oppførselen vi her er vitne til.

Denne formen for kvasilogikk finner man gjerne hos barn i deres desperate forsøk på å skape mening i en kaotisk verden de enda ikke har en brøkdels forståelse for. Forenklede forklaringsmodeller brukes for å forklare tildels komplekse mekanismer. Det er en form for basal beskyttelse mot det man ikke makter å forstå intellektuelt og emosjonelt.

Det stereotypiske virkemiddelet "skitne, feite, ensomme og seksuelt depriverte menn" slår helt feil ut.

Feit eller tynn, ung eller gammel, svart eller hvit, rørlegger eller ingeniør - og ikke minst: mann eller kvinne: råtne egg finnes i de fleste kurver.

Anonym sa...

hvis man er en hore, så er vel dette slike meldinger man kan forvente?

krs sa...

Anonym @13:32:

Tror neppe politiet trenger posisjoneringsdata i 6mnd av telefonen som ble brukt til å sende en melding IGÅR...

Anonym sa...

Noen stor sms-poet snakker vi ihvertfall ikke om :/

Unknown sa...

... i disse digitale tider er det dog fullt mulig å lage applikasjoner som beskytter mot telefon-/dataterror.

Telefonterror.no har eksempelvis en app som siler vekk oppringinger fra nummer registrert der.

Lag ditt eget spam-filter, davel - så blir det færre anmeldelsesturer ned til politistasjonen.

Unknown sa...

Forferdelig! Hva slags folk er det som gjør slikt??!

Har vært borti en del rart fra Politiet selv, kanskje særlig her i Oslo. Bil ble stjålet. Den ble gjenfunnet med prøveskilt og tyvens personlige dokumenter i hanskerommet (bla utfyllt søknad på håndvåpen). Var etter sigende en slik "kjenning" av politiet. Henlagt pga mangel på bevis, fyren ble ikke tatt inn til avhør engang. Måtte også betale for å få ut bilen.

Ikke rart man blir oppgitt...

Anonym sa...

@bente med fler; selvfølgelig kan man lage filter, sensurere uønskede meldinger, benytte public fasttelefon men ikke mobil osv, men det skal ikke være nødvendig.

Dette peker jo på poenget til Brenna med fler om at politiet nok mangler kompetanse og tildels ressurser. DLD hjelper ikke på dette, skal de effektivt gjøre noe krever det rask handling og teknisk kompetanse. Jeg tror George er inne på noe med en engen avdeling som jobber med slike saker - og som har rutiner for å raskt hente ut ip/imei/abb data. (Og her er nok lagringen av ip adresse -> abb. data fornuftig, men det betyr ikke automatisk resten av datalagringsmonsteret)

Anonym sa...

Akk, ja VamPus kan gjøre en hel masse for å sile vekk møkkamenn med kontantkort, men problemet er like fullt at møkkamenn med kontantkort kommer til å fortsette som før fordi de ikke blir stoppet.

Ære være VamPus for at hun orker å anmelde.

Og jeg tror heller ikke at DLD ville hjelpe - selv om man fikk lagret IP - all den tid man fint kan finne seg et usikret nettverk osv.

Anonym sa...

@anonym kl 13.46

Du er vel klar over at du kan anmeldes i samme slengen? Hørt om oppsporing av IP adresser?

Marina sa...

Akk, ja. Ser ut til at grisete gubber i Norge og USA tenker likt. Bortsett fra at her fatter de seg i korthet. Skyldes sikkert manglende erfaring med tommel-tasting...

Og politiet er nok omtrent det samme, de og. Trist, men ikke overraskende.

Nå er det over et år siden siste gang jeg måtte anmelde seksuell trakassering, og da var det ingen tvil om hvem som sendte meldingene. Men jeg fikk vite at ingenting kunne gjøres, fordi det var umulig å bevise at jeg ikke hadde "invitert til" de grove ordene og stygge kommentarene.

Det har seg visst slik at grisete gubber ikke kan holdes strafferettslig ansvarlig for oppførselen sin, for vi kvinner provoserer dem så de ikke kan styre seg.
Stakkarene burde vært sperret inne for sin egen beskyttelse, hvis noen vil vite min mening.

Men det er ikke bare menn som trakasserer kvinner som stikker seg ut. Det siste året har jeg hatt problemer med noen som vandaliserer motorsykkelen min. Det er heldigvis tydelig at de verken har gode tekniske kunnskaper eller særlig stor kroppslig styrke, så de greier ikke gjøre den skaden de tydeligvis ønsker. Hvis noen sier dette høres ut som typiske kvinnfolk har de rett. Vandalene er noen yndige små dukkedamer som jobber på et tannlegekontor i andre etasje i samme bygning som meg.
Ja, jeg har bevis, og nei, purken kan ikke gjøre noe som helst.

Uansett hvor tøff man er, og hvor mye man tåler, så tar det på med den stadige trakasseringen og man kan ikke unngå å lure på hvor langt kreka er villige til å gå. De har allerede brutt loven og det er klinkende klart at de slipper unna med det, så er det da noen grunn til å tro at de ikke kommer til å begå alvorligere kriminalitet?

Hvis politiet tok noen slike tilfeller litt mer alvorlig kunne de kanskje forhindret endel mer alvorlig kriminalitet. Og nei, de trenger ikke DLD for det. Bare litt teknisk ekspertise de tydeligvis ikke har.

Anonym sa...

Komisk at du tror det bare er mannfolk som terroriserer på mobil og er overgripere...

Anonym sa...

Anonym 29 mars, 2011 13:32 skrev:

Nå bør man egentlig være litt forsiktig med å kaste seg over eieren av nevnte telefonnummer. Det finnes programvare som lar deg sende sms med avsender som du definerer selv, altså fint mulig å gi noen andre skylda(det vet Politiet). Med DLD blir det enklere å hindre dette, siden IP heretter skal lagres 6mnd. DLD, pusen min, hva sier du til det? ;)

Eieren av telefonnummeret trenger ikke ha noenting med saken å gjøre.

Og DLD vil være veldig enkelt å omgå for de som ønsker det.

Det tar maks et minutt å sende en kort SMS så alt som skal til er å tyvlåne iPaden eller mobiltelefonen til noen andre et lite øyeblikk. Alternativt kan man kjøpe en brukt pc kontant og bruke trådløse nettverk.

Politiet må kunne bevise hvem det er som faktisk brukte PCen eller mobiltelefonen i øyeblikket meldingen ble sendt. Man kommer ikke i straffeansvar hvis man forlater elektronisk utstyr påslått feks i et kontorlandskap.

Anonym sa...

EKTE OVERGREP
Jeg tror mange kanskje ikke forstår hvordan denne situasjonen er for deg, særlig ikke menn, siden de forbinder innholdet med spenning, gode følelser, og passende tidspunkt. Så jeg vil få komme med en sammenligning så folk forstår følelsen fra denne situasjonen du er fanget i : Tenk dere at livet var som å gå på et tivoli. Der du valgte aktiviteter du ville delta på, og at disse da ble som innholdet i livet ditt,og daglig vil påvirke deg,hvordan du har det, føler deg og fungerer. Så på dette tivoliet er det et hus som du velger å gå inn i . dette var for du var interessert i samfunnsdebatt. Men på innsiden der viser det seg at du står fast, og at uten din vilje og samtykke, konstant skal konfronteres med ekle mennesker. Hva som verre er er graden av ekstremitet i ubehagelig innhold som ekle mennesker klarer å påføre andre. SELVFØLGELIG ER dette et overgrep. Jeg er så glad for at du tar dette opp offentlig, det er modig gjort av deg! Dette er helt ekte opplevelser selv om det ikke forgår kroppslig,, så de som tror de avfeier alvoret med det synet, tar grundig feil. Det er forfølgelse og påtvunget ubehag. Det strider mot din rett til å ha et fritt, selvvalgt liv. Disse menneskenes ubalanse og problem, blir overført til deg! Det er usedvanlig surt at de blir ditt problem. Nå kan ingen som har lest dette si at de ikke skjønner hva et offer faktisk handler om. PS. jeg gikk selv på skole med en psykisk/fysisk seksualtrakkaserende jævel, helt ut ungdomsskolen.. Hvorfor deg, tenker du. det er slett ikke rettferdig. Dette er jo helt kvalmende mennesketyper. Det er som sosiopater . psykopatisk hele forholdet. Det setter vonde spor igrunn. Jeg bare må takke deg for din modighet!

Anonym sa...

Godt og poengtert! Men du kunne spart deg stigmatiseringen av "feite menn". Like galt som utsagnet om at pene damer må regne med å bli voldtatt. Regner med at det var en glipp av en klok dame som deg. Keep up the good work! Just

Anonym sa...

Om dette skal være et argument FOR DLD, sier det litt om tankegodset til tilhengerne. Det er barnehageargumentasjon.
Klart det er ubehagelig å motta slike meldinger og forkastelig av politiet å ikke gjøre noe med det. Men nå sier jo Høyres versjon av DLD at det kun er i saker som kvalifiserer til mer enn 4 års fengsel man kan ta i bruk datalagringen. Jeg tviler på at nevnte "forbrytelse" kvalifiserer til mer enn en liten skjennepreken. Så om du skal overbevise meg om at DLD er en fin ting, bør du jobbe litt mer med argumentasjonen. For øvrig bør alle Høyrefolk som nå går inn for DLD skamme seg. Høyre har mistet all troverdighet, og vil sannsynligvis ikke få den igjen før dagens ledelse har tatt statspensjonen sin og forlatt.

Ex-Høyremedlem.

Anonym sa...

Nå har vel vi som samfunn valgt å prioritere politikapasitet svært lavt. Vi har vel drøyt halvparten så mange politifolk per innbygger som Sverige? i tillegg en befolkningsspredning som nødvendiggjør mange små enheter for å sikre en viss dekning på hvert nes.

I tillegg har vi arbeidsmiljøbestemmelser etc som er svært ressurskrevende. For å ha en politibil på patrulje 24 timer i døgnet må en politienhet ha 17 ansatte. I tillegg må man jo ha politifolk til å etterbehandle de sakene patruljen genererer, avhør og annen etterforskning. i tillegg kommer svært strenge dokumentasjonskrav som fordrer en rekke støttefunksjoner innen IKT arkiv o.l. En kommer raskt til at den ene patruljen ute krever en 20-25 årsverk.
Så har vi behov for å binde opp mye folk til faste pålagte oppdrag, ambassadevakthold, eskorte og ikke minst fremstilling av insatte til rettsmøter og vakt der.

Vi har ca 30 drap i året men 250 dødsfall på veiene, trafikkovervåkning må logisk sett prioriteres høyt. Så kommer grov narkotika, vold, bedragerier etc etc.

Hvor krevende er det å oppklare sextingen til Vampus.
Greit man har ett avsendernummer, det må sjekkes hvem som står bak dette. En begynner jo med overfladiske søk som beskrevet i kommentarfeltet, men en må være sikrere enn det... Den aktuelle fyren må kalles inn til avhør. Gitt at han nekter, feks sier at telefonen på tidspunktet var tilgjengelig for et større antall mennesker (han var på en fest og telefonen lå på bordet). Da må dette motbevises (her brukes trafikkdata forå sjekke om han var der han sier han var på tidspunktet).Kanskje må den han skylder på avhøres også.
Så kommer man i mål med etterforskningen, normal straff for dette er et forelegg på 3-4000 litt avhengig av inntekten til forbryteren. Så vedtar han ikke forelegget, slike folk gjør gjerne ikke det. Da blir det rettssak. Tre dommere, aktor og kanskje også offentlig forsvarer (ikke alltid i foreleggssaker). Dette tar en dag i retten. Så blir han dømt, men joda han anker. Politiet må skrive anketilsvar, tre lagdommere må se over saken og avgjøre at den nok ikke fremmes, men etter nye regler må dette begrunnes, noe som krever tidsbruk fra de tre dommerene.

Endelig blir an rettskraftig dømt og Statens innkrevningssentral kan starte jobben med å drive inn 3000 kroner...

Vi som samfunn har valgt at dette ikke skal prioriteres av justismndighetene.

Unknown sa...

@Anonym 30 mars 12:39:

Har du tenkt på hvor mye samfunnet taper på at kvinner ikke tør å stikke seg frem på grunn av akkurat denne typen trakassering?

Anonym sa...

Anonym 30 mars, 2011 12:39 skrev:

Vi som samfunn har valgt at dette ikke skal prioriteres av justismndighetene.

Og for å sette det du sier i perspektiv i forhold til DLD:

I scenariet du beskriver ville DLD bare kunne bekrefte det alle på forhånd viste, at feks 20 kamerater var på fest sammen, på det tidspunktet meldingen ble sendt.

DLD vil hovedsaklig være egnet til å bevise kriminalitet utført av personer som er stokk dumme. Feks en litt tilbakestående person som sender sjikanerende SMSer fra sin egen mobiltelefon på et tidspunkt han/hun beviselig befinner seg alene hjemme.

Organiserte kriminelle, terrorister osv vil med enkelthet omgå direktivet - med mindre de rekrutterer folk som er så dumme at de ikke klarer å lære seg hvordan direktivet omgås.

Det DLD vil egne seg til er profilering - å få oversikt over en persons faste besvegelsesmønstre, sosiale nettverk osv.

Igjen, profesjonelle kriminelle og terrorister vil omgå dette feks ved å la mobilen ligge hjemme når de treffes, og ved å lære seg å kommunisere sammen på måter som DLD ikke dekker. DLD vil derfor hovedsaklig kunne brukes for å domfelle småkriminelle som ikke tenker klart, feks innbrudd utført av rusmisbrukere.

Det DLD vil egne seg best til er å overvåke/systematisere adferden til vanlige folk, som ikke beskytter seg mot overvåkning.

Damen i kassen på Rimi som lever et helt ordinært liv vil være av liten interesse for de som kan skaffe seg tilgang til DLD dataene. Så da står vi igjen med grupper som kan være av interesse å kartlegge:

Politikere, dissidenter, journalister, bloggere osv.

I et åpent samfunn vil det alltid være mulig for drittsekker å være ubehagelige mot andre. Enten det dreier seg om å legge et råttent eple foran døren om natten eller å sende sjikanerende SMS.

Det er utrivelig å bli sjikanert eller truet.

Men dette er prisen noen må være villige til å betale for å beskytte den friheten vi alle nyter godt av og som er nødvendig for et fungerende demokrati.

Når det er sagt kunne synes jeg man med fordel kunne bevilget mer penger til politiet og øket straffenivået.

Anonym sa...

Hvor mye ressurser koster det samfunnet og hatt en på jobb som kun ringer opp slike personer og gir de en klar advarsel ?

Alternativt hvis det ikke blir gjort noe med dette heretter så burde alle som blir trakassert samlet alle anmedelsene over tid og levert de til det justisministeren eller andre politikere i det her bondelandet.

Her jeg bor er største fangsten i sommerhalvåret å klare å ta en trimmet moped/fører uten hjelm...

Anonym sa...

Jeg er en MANN som deltar i samfunnsdebatten, og får hele tiden SMS´er fra damer som vil slage barn med meg med bilder av vaginaene deres. DETTE ER OVERGREP! Jeg føler meg støtt, og jeg er sikker på at flere medmenn føler det på samme måten. Jeg har anmeldt forholdene flere ganger, men pokitiet bare ler av meg.

Anonym sa...

Kjør en privat straffesak. Opprett en konto for formålet. Så kan vi som vil ha slutt på denne formenn for sextrakassering være med på å dekke eventuelle utgifter for å få tatt slike svin. Oppfordrer alle som er utsatt for dette til å anmelde nevnte saker -inkludert slike som anonym 29.mars kl 13.46

Anonym sa...

Om du får tekstmeldinger eller telefoner så har disse jo avslørt hvem de er. Hvorfor ikke gå til sivilt søksmål? Det er klart politiet ikke gidder gjøre noe med sånne fillesaker, men du kan jo angripe de der det svir; lommebøkene.

Unknown sa...

@Anonym 16:59: Les det som har vært skrevet tidligere. Avsenderinformasjonen kan være forfalsket og telefonen kan være «lånt» eller utstyrt med et kontantkort som er enten stjålet eller registrert i en annens navn.

Anonym sa...

Anonym 30 mars, 2011 16:05 skrev:

Kjør en privat straffesak. Opprett en konto for formålet. Så kan vi som vil ha slutt på denne formenn for sextrakassering være med på å dekke eventuelle utgifter for å få tatt slike svin.

Med mindre vi bygger en politistat vil vi nok måtte leve med sextrakassering og mye annen kriminalitet som ikke alltid lar seg oppklare.

Privat søksmål hjelper lite hvis gjerningsmannen/kvinnen er ukjent - eller det er vanskelig å sannsynliggjøre hvem som faktisk sendte meldingen.

I en rettsak må man kunne bevise eller sannsynliggjøre hvem som faktisk sendte meldingen. Eierskap til mobil, PC eller telefonnummer vil i seg selv ikke være nok. På en fest feks kan mange andre enn eieren ha sendt meldingen.

I et fritt samfunn hvor innbyggerne ikke blir videoovervåket døgnkontinuerlig hele tiden vil det nødvendigvis være lett for de som ønsker det å misbruke den tilliten alle borgere nyter godt av i vårt samfunn. Dette gjelder alt fra sextrakassering til alvorlig kriminalitet slik som feks terrorisme.

For å bli funnet skyldig i noe må bevisene som legges frem være gode nok til å overbevise dommer/jury. I straffesaker skal tvilen alltid komme tiltalte til gode.

Anonym sa...

hvorfor i all verden gidder du og bry deg, bare en idiot gidder å svare på en idiotisk melding. virker som du bare vil ha oppmerksomhet

Anonym sa...

@anonym 18.48

-Først grov pornografisk sextrakassering
-Så ditt innlegg med beskyldning om å være idiot
-og deretter beskyldning om å være ute etter oppmerksomhet

Fytterakkern for en frekk idiot d u er. Men stå fram med fullt navn gjør heller ikke du -på lik linje med vedkommede som trakasserer via SMS.

Anonym sa...

@anonym 18.58

den var til deg

Anonym sa...

Hei Vampus

Jeg er en av disse feite mennene du snakker om, Ensom, aldri i nærkontakt med kvinner.
Men jeg sender deg ikke noen grov sms heller, hverken til deg eller andre.

La meg spørre deg Vampus
Hvorfor skal jeg ha noen sympati med deg i forbindelse med disse meldingene du får, når du likevel stempler meg som en taper helt uten livsverdi?

Mvh

overvektige_meg

Anonym sa...

@anonym 18.58

Skihopperen Line Jahr står fram i dagens Nettavis med samme sak.
Også en oppmerksomhetssøkende idiot? Eller nok en person som tar belastningen det er å stå fram med hva kjente ansikt blir utsatt for?

Anonym sa...

Anonym 30 mars, 2011 20:12 skrev:

La meg spørre deg Vampus
Hvorfor skal jeg ha noen sympati med deg i forbindelse med disse meldingene


Hvem vil vel ikke ha sympati for noen som blir utsatt for straffbare handlinger?

At dennen type kriminalitet ofte kan være veldig vanskelig å oppklare betyr selvsagt ikke at politiet aldri bør etterforske.

Forstår godt at Vampus velger å anmelde.

Hvis det aldri nytter å kontakte politiet kan man søke råd hos advokat som kanskje har erfaring med hvordan man får politiet til å se på en sak. Eventuelt kan man hyre en privatetterforsker som kan foreslå etterforskningsstrategi og gjøre grunnarbeid politiet kan bygge videre på.

Anonym sa...

@anonym ovenfor

Hvis du leser Nettavisen ser du at det nytter å ta belastningen det er stå fram -og anmelde slike saker. Der fremgår det også at vedkommede har trakassert flere kjente personer. (Ref. Manglerud politistasjon). Takket være Vampus blir det nå gjort noe med saken. Det viser at det nytter å stå på og ikke bare la seg finne i alt

Anonym sa...

Jeg ser at du kun har knapper for positive tilbakemeldinger a)morsomt, b)interessant og c)enig... Etter å ha lest i bloggen din en liten stund ser jeg at du må opprette knapper for flere kategorier: d) gjesp, e) sant jeg strever med rotografien? - og f) jada jada dette er jo bare selvfølgeligheter

Anonym sa...

Håper vi blir oppdatert med hva som skjer i denne saken :)Hva fører anmeldelsen til? Hva skjer med den perverse avsenderen?

Anonym sa...

Nå satt det vel 6 etterforskere i Oslo med 12000 saker, så det er vel en viss oppgitthet der i gården også... For oss politifolk er det nok også i stor grad en oppgitthet over hele rettsystemet, der beviskravene grenser til det absurde. Ser at en henviser til en stjålen bil, med angivelig tyvene inni. Vi "vet" gjerne at de er tyvene, men når de sitter i retten og hevder at de bare hadde lånt den, uten at noen hadde sagt at den var stjålet, så blir de gjerne frikjent på "bevisets stilling". Beviskravene er slik at man må gjerne legge ned en del innsats for å dokumentere saken, hvem skal gjøre den prioriteringen når 11999 saker står på vent? Med det nye DLD kan vi vel ikke innhente trafikkdata heller lengre, det kreves jo blant annet fire års strafferamme og så skal saken forberedes og sendes retten for beslutning.

Anonym sa...

Hei VamPus. Kjempebra at du tar opp denne saken. Det er helt riktig av deg å anmelde det, og jeg håper du fortsetter å gjøre det.
Dersom du ikke anmelder det så fratar du beslutningstagerne grunnlaget de har for å ta beslutningene.
Om enn å lenge så vil kanskje
Politiet se litt i statistikken å komme frem til at en stor prosent av sakene er av denne typen og at det er på tide å ta en "opprydding". Men om slike saker ikke blir anmeldt, så vil det heller aldri bli vurdert som et problem.

Anonym sa...

Jeg har absolutt sympati med kvinner som blir utsatt for sjikane, og mener idioter som står bak bør få seg en solid smekk.

Men Vampus ødelegger når hun stempler meg som en taper uten verdi. Det gjør at min sympati synker veldig. Jeg er feit og stygg, men sender ikke sms-er av den grunn

Mvh

overvektige_meg

Anonym sa...

Anonym 31 mars, 2011 12:29 skrev:

For oss politifolk er det nok også i stor grad en oppgitthet over hele rettsystemet, der beviskravene grenser til det absurde.

Situasjonen reflekterer jo også det, at i et fritt samfunn vil det alltid være lett å begå en enkeltstående kriminell handling av lav alvorlighetsgrad uten å bli oppdaget. Før var det vanlig i Norge å la døren stå ulåst. Slik tillit mellom borgerne eksisterer ikke lenger, men mange har fortsatt postkasse uten lås feks. og da er det fritt frem for den som ønsker det å stjele en avis - nesten risikofritt.

På samme måte vil det være enkelt å sende en enkeltstående sjikanerende SMS fra en annen persons mobil, med helt minimal risiko for å bli straffet for det. DLD vil gjøre liten forskjell på dette.

Samfunnet er summmen av menneskene som lever i det. Teknologiske løsninger slik som DLD kan ikke opprettholde sivilisert oppførsel mellom borgerne hvis borgerne ikke ER siviliserte.

Motsatt av det mange politikere tror ligger ikke løsningen på samfunnets utfordringer i teknologi. Løsningen ligger i borgerne. Borgerne ER samfunnet.

Grunnen til at japanere er siviliserte og ikke stjeler som ravner fra hverandre etter tsunamien er fordi de ER SLIK, det er deres karakteregenskaper som de med rette er stolte av og verner om. Det er IKKE fordi staten overvåker dem 24 timer i døgnet, eller fordi de frykter å bli stenet.

Ønsker vi et fritt sivilisert samfunn er det borgerne som er nøkkelen - mer politi, overvåkning og strengere straffer er en innrømmelse av at vi gir fra oss det tillitsbaserte, frie, siviliserte samfunn.

Hvis sexsjikane er et økende samfunnsproblem, sier det noe om borgerne, og ingen tekniske løsninger kan mirakuløst få gjort noe med den underliggende årsaken.

Thomas Skogestad sa...

Det er ikke noe i veien for at en som har fått telefonen sin utsatt for brukstyveri på en fest angir den personen som brukte telefonen til å sende slibrige meldinger til personer som slett ikke finnes i eiers kontaktliste.

Og så pålegges personen som er blitt angitt å betale saksomkostninger i rettssaken som kommer som følge av at den angitte ikke vil betale boten. Kanskje altfor lave saksomkostninger, men noe blir det.

DLD vil ikke fungerer fordi de kriminelle er supersmarte. På samme måte medfører forsettskravet at ikke en eneste supersmart kriminell er blitt dømt i en eneste straffesak.

Thomas Skogestad sa...

Sånn litt anledning dagen:
Avisa Sør-Trøndelag oppfordrer til telefonterror i saken "Skaff deg «gatelysbrikke»".

http://www.avisa-st.no/arkiv/orkdal/article1267868.ece
(Jeg stusset ikke over overskriften, det er det nivået norske aviser befinner seg på.)

Anonym sa...

Stå på VamPus. Ingen mennesker fortjener det å få livet sitt innvadert av perverse og seksuelt mistilpassendes menn. Det med kontantkort og nødvendig registrering med navn, ja det ser jeg som viktig og relevant i dagens samfunn. Å få lov til å leve ut et anonymt liv gjør at det er så enkelt å gjøre hva enn selv vil uten at risikoen for å bli tatt er tilstede. En ny lov vil virke preventivt og vil sikkert få noen menn til å tenke seg om før de våger å skrible ut meldinger som er anstøtende for mottakeren. Igjen så oppfordrer jeg deg kjære Heidi til å stå på. Vi trenger personer som våger å si ifra når noe er ekstremt galt i landet.

Lykke til videre. Mvh tse tse fluen/vadefugl/Ove Kristian Furelid

Anonym sa...

Under bloggen min legger jeg ut flere og flere lydfiler med dikt.
Kanskje du har lyst til å høre?

http://wp.me/pYtns-xC

Og kanskje også stemme fram diktet:

SORLAND 1 (til 1980)

Ei enkel tekstmelding - og du kan vinne bøker og festivalbilletter!
øystein

Anonym sa...

De kan jo være vanskelig å spore opp i og med at de som regel ikke registrerer denne "kontant telefonen" på seg selv da.

Anonym sa...

Troll er morsomme og du kan jo bare beskytte privatlivet ditt og moderere bedre. Latterlig å anmelde det til politiet. Dessuten: du provoserer vel trollene veldig når du går til feilaktig angrep på Anonymous?

Du har blitt skrekklig uliberal og sutrete med årene VamPus. Som ei gammal kjerring.

Du burde forsvare trollene i stedet for å sutre.

VamPus sa...

Siste anonym: Interessant tolkning av liberal dersom du mener det er liberalt at andre skal få oppføre seg som de vil mot alle andre uten at dette får konsekvenser. En forutsetning for et friest mulig samfunn er at folk respekterer hverandres frihet, og med friest mulig legger jeg i at vi da faktisk har lover og regler som sikrer dette - men også at det er bedre at en gjerningsmann går fri, enn at en uskyldig blir dømt.

Dersom du setter likhetstegn mellom troll og Anonymous har du neppe forstått noen av fenomenene. Uansett trenger jeg ikke forsvare noen av dem, like lite som jeg gidder å forsvare folk som spytter på gata. Selv om det ikke er forbudt å oppføre seg som idioter (heldigvis), så kan man la være. Uansett trenger ikke jeg omgi meg med de som føler behovet. Så illiberal er jeg...

Anonym sa...

Jeg hadde aldri trodd at det var slik tilværelsen for kvinner i offentligheten foregikk. Er selv en ung kvinne som er opptatt av samfunnet, men ble overrasket nå. Takk for at din stemme blir hørt. Vi trenger dettte, tydeligvis!!!

anette klønå sa...

Det er rart. Jeg studerer for tiden design i Australia, og har et fag som heter reading the visual. Idag snakket vi om gender studies og feminisme. Jeg sa at det mest tydelige av feminisme vi hadde i Norge var Ottar, og de har gjort feminisme til et negativt ladet ord.
Men her viser det seg jo at feminismen må "gjennoppstå" når det har seg slik at kvinner ikke skal få ytre seg fritt, uten å bli truet på helse og liv!!
Politiet har forsåvidt alltids gitt faen, selv har jeg aldri hatt godt forhold til dem, nettopp på grunn av uproffesjonell oppførsel fra dems side. At de ber deg la disse trollene være, for å ikke gjøre det verre, er for meg helt på trynet!
Disse folka burde blitt hanket inn alle som en, jeg trodde nå for faen vi fikk Datalagrings Direktivet for en grunn? Hva faen skal vi med dette dersom det ikke brukes? Politiet har med å sette egen gruppe for å følge "varme" personer gjennom DLD, og deretter også ta seg av de som kommer med trusler over sms. En trussel over sms er like gyldig, og farlig, som en gitt muntlig face to face! Her må det strammes inn, det er heilt ufattelig at det går an å la slike folk slippe unna!
Snakk høyere dere sterke vakre kvinner, la dem høre dere - både de vemmelige, kvapsete feite mennene som sender denne slags smser med neandertalske holdninger, og politi!!
Der er kvinner som deg som står opp og imot, som gjør at jeg er stolt av å være norsk kvinne, og vi har RETT til å kunne gjøre dette.
Stå på! :)