Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, januar 29, 2009

100 ukers ventetid

I Soria Moria-erklæringen til regjeringen står det følgende:

  • at omfang av avtaler mellom regionale helseforetak og private kommersielle sykehus må begrenses. Ledig kapasitet i de offentlige sykehus skal utnyttes. Avtaler mellom helseforetak og private kommersielle sykehus skal ikke ha et omfang som undergraver pasientgrunnlaget for de små lokalsykehusene
Det var vel flere i SV og Ap som også gikk offentlig ut og sa at det var umoralsk at private skulle tjene penger på andres sykdom. Resultatet er stadig lengre helsekøer, i dag eksemplifisert ved at det nå er 100 ukers ventetid ved fot- og ankelseksjonen hos Ullevål sykehus.

Da de rødgrønne i valgkampen snakket om varme hender i hesevesenet trodde jeg virkelig ikke at de skulle basere politikken sin på å ringe Snåsamannen.

I dag er også lege og stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo i SV ute og sier at bønn kan stoppe blødninger. Dette fra en som representerer en parti som kritiserte George W. Bush for å være religiøs. Men man må jo neste spørre om det da er i legens selvinteresse å ikke åpent å formidle det magiske verset? Er han redd for kundegrunnlaget?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Meget bra, men savner en referanse til Sara Khan i dagens debatter. For hvor er egentlig forskjellen?

ak sa...

Tror forskjellen er at Saera Kahn bruker satelitt-telefon mens pølse-Hansen bruker vanlig hustelefon.

Simon sa...

> umoralsk at private skulle tjene penger på andres sykdom

betyr det at sykepleiere ikke skal ha lønn ?

Fredrik Mellem sa...

Denne saken er ytterst pinlig for oss...

Simon sa...

Jen anbefaler Fredriks artikkel om kvakksalvere.

C sa...

Jaggu - samarbeid med de ytterste delene av norge på å fastsette en gransknings- og kontrollgruppe for spirituell- og paranormale helbredelsesfenomener- en midlertidig del under helsedepartementet som sørger for langisktig oppfølgning av behandlede. Samarbeid med utdannelsesgrupper under alternative behandlingsformer som er velkjent og godkjent og vær innovativ i helbredelsesmekanismene som også ligger i vårt eget ego og velseende.

Slik kan vi bygge opp og dokumetere under en overordnet kommisjon med relevant ekspertise, nødvenigvis ut over dagens sammensatte kontrollgrupper innenfor disse sektorene.

Avlastning til våre mange, lange helsekøer er en sannsynlig konsekvens, vekst i distrikt og større individuell innsikt i utdannelse og samfunn kan være positive konsekvenser av en slik form for samarbeid.-
Så de hundre ukene i ventekø blir til rask vekst innenfor et mer holistisk og empatisk verdensbilde, der man er åpen for former for metafysiske fenomen som, om ikke annet enn for den positive placeboeffekten eller bivirknigen, om man kansje kan si disse tilfellene, gir oss en innsikt i tankens kraft og egen makt:)

Cja sa...

det gikk litt raskt her - beklager.

Hei.

Jeg ville si, at jeg ser på dette som en veldig spennende vinn-vinn situasjon. Ingen sykepleiere behøver miste jobben sin, med mindre vi alle blir friske - og .. da kansje det er greit å omskolere seg?

Men poenget; et samarbeid burde være gjennomførbart. Er det kun snakk om profitt i form av at det lønner seg på så mange måter å ha en syk del av/ i befolknigen at det er så liten politisk vilje til å helbrede folket sitt? Er det kanskje bare en Fornuftig prins som ville tillate sin kone å gå til nabohealersjamankvinnesangeren som gir pusterom og omtenksomhet Pfeizer gir i tablettform? Hva ville vårt helsevesen tjene på et tettere tverrfaglig samarbeid med naturterapauter og leger med sterkere tro på natur og kroppens egne helbredelsesmekanismer - Kunne vi oppdaget at penger kan frigjøres til forskning og faktisk oppfølgelse av oppdagelser vi ellers ikke ville kunnet overkomme i tillegg til medisin-innkjøp og tilsvarende astronomiske innkjøpsmidler?

Jeg ville synes det var helt fantastisk å kunne velge en sjaman for mitt åndelige stress og kanskje en lege for den brukne armen, eller what ever - er det ikke demokratiet som skal kunne velge? Og ønske seg en faktisk aksept av individets styrke og troen på seg selv enten det er en Gud som styker eller en Buddha?

C sa...

Sara Kahn, kan - om du ønsker mitt syn der - lett ha vært utsatt for en svertekampanje av mest intrikate sort..

Hun kan ha blitt lurt til å tro, med små divergens i hverdagen som korrelerer med spådommer, så interne- kanskje (og meget sannsynlig) politisk på arbeidsplassen hennes at hun aldri luktet lunta...

Enkelt kan justeringer innenifra legge til rette for "sammentreff" som bekrefter tiltroen til sannhetsgestalten i opplevelsene SK har. Slik blir hun ikke bare avhengig, men klarer sannsynligvis å overbevise seg selv om at det er GREIT å bruke denne "rådgiveren" til flere områder. Kanskej også politisk? Om "spåmannen" er ute etter å ta henne som politiker- vil da ikke vedkommende manipulere hennes politiske tilstand?

Jeg "ser" at han eller han vil gjøre "det eller det".. Og jaggu gjør han ikke.. (?)

Jeg vil tro arbeidsplassen hennes er et sted hun befinner seg mye, og i og for seg at et vettught menneske oftest har snev av kritisk blikk i seg, behøver hun sannsynligvis ikke si noe om sin arbedssituasjon eller annet hun ikke skal utlevere, og spåkonen vil lett kunne manipulere "spådommer og syn" slik at SK tror dette er "syn/intusijon/Magi" fra sabotøren...?
Er du med?
What u think? høres det ut som en like far-out forklaring som den som foreligger pr.idag?

IvarE sa...

yii-haaa!
Hi-hii,hehe,..

Spot on!

Skjegg sa...

VamPus' poeng om økende helsekøer er veldig viktig og riktig. Det kunne være en idé for Høyre å bruke det under valgkampen (selv om det er morsommere å ødelegge for seg selv).
Venstresiden er mye mer opptatt av symbolikk enn resultater som betyr noe for folk. Heller helsekø enn at noen (private) tjener på sykehustjenester. Heller store ord om månelandinger enn å stabilisere eller redusere co2-utslipp. Heller snakk om fellesskap enn at foreldre kan velge hvilken skole som passer ungene.
Dette er vel i grunn den viktigste årsaken til at min stemme i høst går til et parti på høyresiden heller enn venstresiden, uansett hvor evneveikt valgkampen føres.