Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, januar 29, 2009

I uniform

Unge Høyre-leder Henrik Asheim har hatt en dag på Fellesoperativt hovedkarter utenfor Stavanger (hvor stiller man seg i kø for det?) og svarer følgende på spørsmålet om hva han tenker når han møter en i uniform.

– Det første jeg lurer på er om han eller hun skal på perm eller om de er på vei tilbake til sin avdeling. Jeg synes det er fint at man bruker uniformen og det er også mitt inntrykk at de gjør det med litt stolthet. Det synes jeg er flott, sier Asheim.

Henrik er et betydelig bedre menneske enn meg. Som stort sett går over i siklemodus og tenker .. vel, tenker mitt. Man faker ikke dette smilet, for å si det sånn.

14 kommentarer:

Liberalisten sa...

Supert å se at verneplikten står høyt hos mange enda.
Er det en institusjon som ikke bør være preget av det politiske spillet i Norge er det forsvaret.

Milton Marx sa...

Det sies at kvinner i tillegg til menn i uniform også gjerne vil ha musikere...

Tør jeg by meg frem som tidligere skolekorpsgutt?

VamPus sa...

Liberalisten: Det eneste jeg kan se at jeg gir støtte til her er menn i uniform.
Milton: Passer uniformen fortsatt?

Liberalisten sa...

Var nå mest lederen i unge høyre jeg siktet til da som sier at han støtter verneplikten :)

Anonym sa...

Det er mulig at K2D, militært universalgeni som hun var, ikke hadde bruk for hr. Asheim.
Men den dagen det blir alvor har vi bruk for ham, og alle som kan gjøre en innsats.

Dessverre er historieløshet og ignoranse faktorer som har preget forsvarsdebatten og politiken i mnge år.

kjell

Ghost of Goldwater sa...

Hrmph! Den gang jeg spradet rundt i Securitasuniform bare LO DU AV MEG. Tøyte.

VamPus sa...

Securitas-uniform... Tror jeg aldri jeg så dessverre. Jeg lo av deg fordi du satt i bomringen. Alternativt så bare lo jeg av deg. Sånn på generell basis, liksom.

Nyland sa...

FOHK er sikkert lærerikt, men ikke særlig spennende. VamPus, sats heller på et besøk til MJV,TmBn eller f.eks. 720 dersom du er på jakt etter unge menn, fart og spenning

John T. sa...

Jeg holdt homoforedrag for tillitsvalgte i forsvaret. SÅ SØTE!!!

Liberalisten sa...

John T, du støttet dont ask, dont tell prinsippet ? :)

Anonym sa...

"Don't ask, don't tell" er en typisk amerikansk ide. I Norge får også homser tjenestegjøre, og jeg har for den saks skyld tjenestegjort sammen med flere av dem. Noen av dem er forøvrig gode venner av meg, og heldigvis er vi såpass avanserte at det ikke er noe problem. Bare så Vamper'n vet det: det er ikke noen mangel på dem i USMC, heller.
Men utpreget homsete væremåte og livsstil er neppe av det gode i noen som helst militær organisasjon- uansett hva filmen om Alexander måtte mene om det.

Hadde flere faktisk gjennomført førstegangstjeneste tror jeg ellers at mange myter om det militære ville blitt avlivet- ganske fort.

kjell

John T. sa...

Don't ask, don't tell my husband.

Anonym sa...

Nå er det - la meg se - ca. 28,5 eller er det 29,5, år siden jeg møtte til førstegangstjeneste, og jeg husker fortsatt min først tanke - "365 days to go".

Den gang syntes jeg det var en "pain in the ass". Siden da har jeg vel innsett hvordan jeg vokste på det året, og jeg har også sett min sønn vokse enormt på sitt år. Så dette er ett punkt hvor jeg er uenig med mitt parti (DLF). Kanskje også det eneste...

Liberalisten sa...

merkelig det, det er som ofte "med få unntak" de som ikke har tjenestegjort og som er unge som generelt er imot verneplikt.