Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, januar 03, 2009

Faderlig gjensyn

- Mamma, hvisker Pusedyr, hvem er han der?
- Det, hvisker VamPus tilbake, det der er faren din.
- ... sier Pusedyr, etterfulgt av ???

Pusedyr ser vantro på mens Eksen vaser rundt etter mer rødvin og deretter setter seg ned foran stereoen og fisker syngende frem The Police.

- Gulp. Sier Pusedyr.

- Du var bare åtte uker da vi hentet deg, sier VamPus trøstende, så det er kanskje ikke så rart at du ikke husker...

---

Pusedyr ble hentet dagen han ble åtte uker. En verpesjuk VamPus kunne ikke vente lenger, mens Eksen var mer skepsis.

- Ok, vi kan få katt på to - 2 - betingelser. Navnet skal være kort, helst en stavelse, ellers blir han kalt Pusefaen.
- Han skal hete Ask P. Nordby Lunde.
- Og han skal under ingen omstendigheter - INGEN OMSTENDIGHETER - inn på soverommet. Alderi. Noen. Gang. Forstått?

Joda, VamPus var enig. Selvsagt. Bare få hjem pusebabyen så. En ulende babypus satt på fanget til VamPus hele veien fra Veitvet til Grünerløkka, men etter å ha grått litt i gangen i sitt nye hjem så han ut til å slå seg raskt til ro. Vi hadde satt frem matskålene. En liten kurv med teppe var satt frem og lille babyen utforsket nysgjerrig sitt nye territorium før han falt til ro på teppet under bordet. Dermed kunne de nybakte foreldrene gå og legge seg og lukke døra. Lyset var knapt nok skrudd av før en svak, men insisterende, skrapelyd kunne høres fra døra.

- Ignorer han, mumlet Eksen under dyne.

Så kom en høyt hjerteskjærende ul og små klynk.

- Din kaldhjertede jævel. Lille babyen vår har sitt første natt i en fremmed leilighet. Han er sikkert kald, redd og ensom. Kan ikke holde på sånn. Du kan bare ligge der alene, glefset VamPus og tasset ut og tok Pusedyr på armkroken.

- Mamma'n min, snufset Pusedyr.
- Ta det med ro, selvsagt skal du sove sammen med mammaen din. Ikke hør på han der.
- Hmf, kom det fra andre siden av sengen. Skal se han kommer løpende til faren sin når mora skal kastrere han.

Og slik fikk Pusedyr selvsagt oppholde seg så mye han vil i alle rom og har fortsatt et anstrengt forhold til stengte dører. Dakar liten.

- Stemmer det. Du kastrerte meg. Kjærring.

Pusedyr tasser bort til Eksen i sofaen og hopper opp og krøller seg sammen på fanget hans.
- Mmm. Pappaen min...

10 kommentarer:

Bianca sa...

så søt liten tekst.
Jeg vil også ha katt. Men der jeg bor tillater de ikke dyr:-/
Crap!
=)

Henrik Akselsen sa...

Husker vi fikk kattunger i huset for en del år siden, og at min kjære mor vekte meg ved å legge tre av de på puta. Pusebarn er jo selve definisjonen av 'nuddelig'.

Katter > Hunder

IvarE sa...

Hvilket skulle bevise at du aldri kan stole på kvinnfolk.
Enten du er mann eller mus.
Eller ... katt...

;-)

B sa...

Vår katt ulte også den første natta. Vi var desverre litt slemme og lot ham være alene, mest fordi da vi prøvde å ta ham inn til oss om natta vekket han oss utallige ganger og skulle leke. Nå sover begge pusene hos oss, men om de prøver seg på hyling, leking og spurting, vet de at vi lukker døra. Og det går fint, når de er to :)

Jan Thomas sa...

Kjempefin tekst. :) Fikk skikkelig lyst på en liten pusekatt. Har alltid hatt katt, men fungerer dårlig på 30 kvm i mørke, farlige Gamlebyen...

nessie sa...

Nå kjenner jeg at det er på tide å hente Pusegutt fra bestemor ja.

*savne*

VamPus sa...

Bianca: Dersom du har innedyr (kanin, hamster.. ) og katter som ikke sjenerer naboene, så kan ingen nekte deg dette (med mindre du leier, selvsagt, da kan utleier nekte). Mener det er dom på dette i Norge.

Henrik; Åh, så koselig. Nuvel. Helt nyfødte pusunger trenger et døgn eller to for å komme seg, men..

IvarE: Heh, dette var vel heller motsatt, eller hva?

B: Hm, jeg hadde ikke hjerte til det gitt. Men Pusedyr bråkte ikke så mye. Han kommer fortsatt av og til og legger seg opp meg for å sove. Og jeg har mer enn en gang våkna til en hårete rygg i senga. Altså. Erm...

Jan Thomas: 30 kvm er kanskje litt lite, men du kommer jo sikkert ikke til å bo der i all evighet :-)

nessie: Har Pusegutt vært på juleferie? Tør nesten ikke plassere Pusedyr hos sin bestemor, forrige gang så klamret han seg fast i kjøleskapet der med alle potene. Ikke til å rikke...

Anonym sa...

Bestemødre er og skal være bestemødre. Det medfører at pusekatter får det nesten som de vil. Dette innebærer bl.a. å få en stol skjøvet forran kjøleskapet, sette forlabbene på kanten til skapet, titte inn og selv velge menyen: roastbeef, store reker, rå kyllingfilet, laks, kokt torsk, tunfisk, etc. etc.. (Puse Tapas).

Det bestemor imidlertid kan unnvære, er når pusedyr gjør sin entree inn i stuen på hytta med levende mus i munnen -for å vise bestemor hvor flink han er. Scenen: Bestemor stående på kjøkkenkrakken med foldede hender: "Vær så snill å få ut det dyret". Pusedyr som ser på deg med hodet på skakke, store øyne og forventer ros. Han har jo vært flink musefanger, må vite. En pipende mus som gjemmer seg under sofakroken etterfulgt av hyl og skrik fra bestemor på kjøkkenkrakken. Pusedyr sittende rolig på gulvet -med logrende hale, store øyne og ser dumt på bestemor. Og sånn e no livet på landet.........
Puse-Bestmoren

Henrik Akselsen sa...

Vi ventet jo til de åpnet øynene før vi begynte å ta de fra (en veldig skeptisk) mor da. :)

IvarE sa...

vamp:
Nope! Def not!