Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, januar 13, 2009

Mediehora

VamPus - hore anno 1880?

På sesongens promobilde til Studio 5 skulle vi fremstå som film noirs beryktede "femme fatale" - dødelige kvinner som gjør som de vil og ikke bryr seg om hva andre sier. Dagsavisens Sissel Hoffeng mener vi ser ut som damer hentet rett ut fra et 1800-tall bordell. Horer. Rett og slett. Ironisk nok samtidig som man forbyr prostitusjon i Norge. Mener Hoffeng.

For damene i Studio 5 er det sikkert moro å leke med et litt farlig image, ettersom dagene går mest i åndemaning og rynkedebatter.

Mest i åndemaning og rynkedebatter, du. For å ikke snakke om temaer som bulemi og selvbilde, hvordan det er å være narkoman i dress og skjule sitt rusmisbruk i femten år, om å miste ett barn, om å velge å være singel og allikevel velge å få barn gjennom kunstig befruktning, karriere og personlig utvikling, om klimadebatten er over eller rett og slett har morsomme og inspirerende gjester som Liv Ullmann og Kristian Valen.

Hva skal vi gjøre? Kle oss i svart og sitere Sartre? Gå i mørk dress og leke Antennetimen? Eller lage talkshow som klarer å ta både små og store temaer, kjente gjester og vanlige mennesker med en usedvanlig historie?

En kurtisane kunne forlange nesten hva som helst for sine tjenester, og ofte var hun en talentfull skribent eller skuespiller i tillegg til prostitusjonen. Lyder kjent jenter?

Nei, ikke egentlig. Men kritikken lyder kjent. Ofte fremsatt av kvinner som dagen etter etterlyser dyktige damer på stortingslistene, i næringslivet eller som kilder i mediesammenheng. Er det slik at dersom Martine Aurdal skriver om de sosiokulturelle forholdene som fører til prostitusjon i Dagbladet, så veier det tyngre enn om det sies i et talkshow? Er Karita Bekkemellom modigere når hun forteller om spiseforstyrrelser i en papiravis, enn når hun deler sin historie i studio med en gjest som nylig har blitt frisk etter tredve år med bulemi? Er det slik at når Liv Ullmann gjester Grosvold så er det mer intellektuelt høyverdig? Eller er Sissel Hoffeng rett og slett... bornert?

Uansett så kan vi vel takke henne for at vi i hvert fall har fått en seer til. Som kanskje blir litt skuffet når han finner ut at det ikke er så mye korsetter og stakkato åndedrett - verken da vi tok bildene eller i studio.

35 kommentarer:

Eva sa...

For hva det er verdt: Jeg synes du tar deg flott ut på bildet!

Anonym sa...

Jeg forsvarer ikke skattesnyteri, men tanken på at dagsavisen ikke ville overlevd uten pressestøtte gjør at jeg i det minste har en viss forståelse for fenomenet.

kjell

VamPus sa...

Eva: Timer med sparkel og maling...
Kjell: Fenomenet mediehoreri eller Dagsavisen?

Anonym sa...

Flott. En kvinne anno 2009. Riktignok ikke på vei til kontorpulten tirsdag morgen, men til selskapeligheter.

Denne Sissel, sjalusi du vet. Og kjerringa burde titte litt i motemagasiner og ikke bare lese Dagsavisen. Sikkert ei grå lita mus.

~SerendipityCat~ sa...

Det er så latterlig... "du er for pynta til å bli tatt seriøst"?

Næh... kan jo være litt flåsete og si at hun sikkert bare er misunnelig fordi hun ikke har så fine bilder av seg selv? ;-)

nessie sa...

Synes du mer ugjenkjennelig på hver runde med promobilder.. Men for all del, nydelig bilde. Dog, litt lite utringing. Hmf.

ak sa...

Kjempefint bilde! Ja hun Hoffeng er bornert som bare faen. Hvor er resten av bildene??

kandahar sa...

Jeg slutter aldri å bli overraska over folk som Sissel Hoffeng. Jeg mistenker dem faktisk for å ønske status quo. For hva skal de gjøre når samfunnet de etterlyser blir en realitet?

Anonym sa...

Leser ikke den møkkaavisen. Men noe må de jo ha å skrive om i disse agurktider. Det skjer jo ikke noe interessant i verden i dag.... hm

Vedkommede journalist har en holdning om at pen og pyntet er ensbetydende med å være dumme og kun interessert i LV Vesker. Tar kanskje feil av Vendela Kirsebom og panelet i Studio 5 og lever i sin egen tidsalder. Send dama en kalender og oppdatering.

Virrvarr sa...

Først: Du er kjempeheit på det bildet. Rett og slett. Og jeg har sett deg RL - så spar meg for sparkelreplikken ^_^

Ellers vil jeg gjerne få lov til å anbefale damen som skrev dustekronikken dette innlegget her av Lotten: http://pikemotsamtiden.blogspot.com/2008_01_01_archive.html

Temaet? «Husk at en kvinne alltid skal vurderes med utgangspunkt i utseendet.»
Du må jo skjønne at seriøsitet og lebestift er to uforenelige størrelser...

Jeg synes dere hadde mye bra året som gikk - Martine og Isabella var et høydepunkt for min del. Så skylder jeg heller på kanalprofilen at dere må bruke studiotid på skrullete astrologer i tillegg (c:

Ghost of Goldwater sa...

"VamPus - hore anno 1880?"

Argh!
For...mange...spydigheter...trenger...seg...frem...på...en...gang...

O.o

*system overload*

+.+

Anonym sa...

Et raskt googlesøk viser at denne Sissel Storengh er en smule, skal vi si utfordret, på det estetiske feltet.
Og, nei, en herre skal normalt ikke kommentere en dames utseende, vekt eller alder.
Men det finnes unntak.

kjell

Ståffers sa...

Du, Linn Ullmann inspirerende gjest? Full skjerpings. Du må slutte å drikke mens du blogger. Hun er en totalt uinteressant person som aldri i hele sitt liv har tenkt en original tanke.

Børge Skråmestø sa...

Og jeg som trodde at dere hadde funnet fram homseikonene i dere.

ak sa...

Nei Ståffers, hvis VamPus drikker mens hun blogger må hun ikke slutte med det. Bloggen er god når hun drikker og bloggen er god når hun ikke drikker, ikke at jeg vet noe om det, men uansett. SVegard Solhjell derimot, han burde begynne å drikke mens han blogger! Kanskje til og med tatt litt sentralstimulerende!

PoPSiCLe sa...

Altså, bildet var flott - ligger de resterende bildene ute et sted? For oss som holder oss langt unna dagspressen i papirformat kunne det vært artig å se hva Hoffengh egentlig reagerer slik på.

Og! Bul_i_mi - ikke bul_e_mi. Bare for å ha presisert det, liksom.

Anonym sa...

Ståffers,

Liv Ullmann, ikke Linn. Og nevnte program var absolutt severdig.

Ang. gjester og temaer så skal vel programmet inneholde litt for enhver smak. (Som i alle talk show, også Grosvolds). Noe alvorlig, noe morsomt, noe mindre seriøst, noe jentete osv. Kan forstå at enkelte temaer på kvinnekanalen ikke er noe for dere gutta.

Flott bilde, som klippet ut fra en ukebladreportasje i 2009. Men hvor er resten av bildene? Gruppebilde?

og, -en sjalu journalist med Hoffengs kjedelige utseende tar vel ingen seriøst. I tillegg klarer dama å referere til tema fra ett av jeg vet ikke hvor mange program.
Dama er frustrert, kanskje hun burde få utløp for dette ved å delta i en demostrasjon?

Dagsavisen, pøh. Lever i et annet århundre. Send de et hvilket som helst ukeblad fra sist uke og oppdater hele redaksjonen på moter, reportasjer fra selskapeligheter og slottsball og fortell at det er lov å ha det litt gøy

ViggoStrømme sa...

For oss som liker en god gammel cowboyfilm vekker bildet av deg gode minner. Jeg blir varm på ørene faktisk. Ingen forstår en rettferdig revolvermann mer enn kvinner som deg.

VamPus sa...

Altså - denne bloggposten var jo egentlig bare en unnskyldning for å få lagt ut bildet. Jeg er ikke et bedre menneske enn som så :-)

Børge: Ooo, men vi VIL gjerne være homseikoner altså. Litt mer fjær og paljetter, tror jeg. "We will survive na na na na na na na!"

VirrVarr: Det er nok ikke alle temaer som treffer panelet, nei - og etter at Henning Hai Lee Yang føkket opp horoskopet mitt (som rotte så vil du ha masse sex i 2008.. så viser det seg at jeg er OKSE #¤%&"¤%) så er jeg eeenda mer skeptisk til sånn overnaturlige ting..

Bulimi, bulimi, bulimi.. Herregud. Hadde det bare gjennom hele tenårene. Kanskje et godt tegn at jeg ikke kan stave faenskapet?


Fellesbildet coming up!

vektern sa...

Et av de beste argumentene for H/FrP-regjering er at det da blir kutt i pressestøtten. Bye bye Dagsavis. Og nok en gang - kudos for bildet:-)

John T. sa...

Men ideen om Latex-nonner var ikke helt idiotisk. Sett det på lista til neste gang.

Madonna di Campiglio sa...

Høye hormonverdier = hyper attraktive


Og som om ikke dette var nok. Kvinner med høyt østradiolnivå hadde markant større sannsynlighet for å ha seriøse affærer utenfor parforholdet. Også kortere seksuelle forhold forekom hyppigere hos denne gruppen.

Anonym sa...

Ja, flott bilde!

John G C sa...

-Au.

Tittelen på den posten var litt uggen å ta i.
Vertinnen her på bloggen har ikke altid vært av det milde slaget.
Furie, (sjekk etymologien bak den), slagkraftig, dvs verbalt svartbelteinnehaver.
En direkte bestemthet som enkle sjeler ofte forveksler med verre og mørkere hensikter.

-Men til salgs?

Spar meg. Minnes hva Eilif Odde i TK siterte AG Preus på om sin livsstatus som amatør:

Franskmennene bruker uttrykket profesjonell blant annet om en to centiliter konjakk. Amatør er hun som drikker fire centiliter. For hun elsker konjakken...

(Etymologien er vel sånn ca; ama: å elske, teur: arbeide)

Bloggen her ser ut til å drives av ønsket om å få ting ut, og av tilbakemeldingene fra lesere som synes skriveriene er verdt å lese. Så vidt jeg skjønner uten nevneverdig økonomisk kompensasjon.

Dagsavisen hvor Sissel Hoffeng arbeider mottar etter det jeg kan se 43 000 000 NOK i pressestøtte totalt.

Hm.

Å blande seg inn i andre menneskers valg i livet er ikke sjarmerende. Men siden Hoffeng starter er det greit å minne om at det å leve av noe som andre mennesker ikke synes er verdifullt nok til frivillig å betale full pris for, sjelden blir sett opp til.

Når en person i en slik stilling i tillegg plumpt og nesten ondskapsfullt prøver å rakke ned på andre som lykkes med sine valg blir det tragisk.

Kjipt når en er nødt til å være så direkte mot en voksen kvinne men: -Sissel Hoffeng; du får ikke lønnen din fordi leserne synes du er dyktig. -Du har Staten som grisete gammel sugerdaddy..
Del 43 000 000 NOK på antall ansatte i Dagsavisen, deretter på et årsverk(ca 1700 timer +/-) så har du timeprisen din. Som sagt beklager å være ufin men du brakte emnet opp.


Pffhøøy.
Skyll og spytt ut...


Litt etymologi fra wiki.dk:

bornert:
Om folk med en for simpel opfattelse af virkeligheden.

Etymologi
Fra fransk borner, der betyder begrænset.

Synonymer
• snæversynet

Er en ikke skvetten kan det være underholdende å vite at nordmenn godtar dette:

http://no.wikipedia.org/wiki/Pressestøtte

http://www.dagsavisen.no/innenriks/article317216.ece

http://www.kampanje.com/medier/article326267.ece

http://www.hivand.no/2008/06/15/nisjer-og-dverge-i-norsk-presse/

John G C

Anonym sa...

Den riktige skrivemåten av spiseforstyrrelsen du nevner i teksten din er bulimi, ikke bulEmi. Men det er vel ikke helt polEtisk korrekt å rette på andre.. ;)

Robert Hagen sa...

Når verda verkar underleg - så tar eg turen innom VamPus si side.

Der finn eg alltid ein interessant artikkel eller kommentar.

Når det gjeld utsagnet Mediehore? Så - då må eg berre seie at det var då ei veldig fin mediehore :)

fabelfisk sa...

Herre min dag, for en totalt meningsløs artikkel denne fru Hoffeng har tatt seg bryet med å skrive. Men hun er vel en av dem som setter folk i bås så fort hun kan. Er man pen, så er man dum. Kan man pynte seg, så kan man ingenting om politikk. Eller noe sånt.

Vel, stakkars henne, hun må ha et kjedelig liv. Jeg vil i hvert fall heller ha et liv fullt av fest og jobb, kake og trening, fyll og meditasjon, matematikk og mote, politikk og vennskap og skjønnhet og komplekser og stolthet og krangling og kos og alle de andre rare motsetningene man kan fylle livet sitt med enn å kaste bort tid på surmulende gamle damer som skriver i en utdøende avis :)

Anonym sa...

Håper kjerringa (Hoffeng) leser kommentarene her på bloggen. I tilfelle ikke, er det kanskje en ide å gi klar beskjed direkte til dama med fotformsko og nisselue.

Berta sa...

Jeg har aldri sett Sissel Hoffengh i nisselue og fotformsko! Derimot har jeg sett henne i leopardbukser, rimelig høye hæler og dyp utringning. Og i hvert fall nesten platinablondt hår. Og hun er Dagsavisens mote-ekspert og nok mindre pk enn de fleste andre i avisa.

VamPus sa...

Berta: godt å vite at vi ble vurdert av en ekspert :-)

Anonym sa...

Hæ????
Leopardbukse, høye hæler og dyp utringing.
DET høres ut som sånne som plukkes opp på strøket? Så hva er det dama (ehe medieh...) maser om??? -og hvor ble denne skapningen sist observert? Ikke et antrekk man bruker på en anstendig jobb, men noen har jo bijobber.

Leopardbukser...

fabelfisk, du -enig med deg.

Leopardbukser, ha. Mediehore....

Lene Johansen sa...

Janteloven gjelder fortsatt hjemme skjønner jeg...

Det er da fryktelig trist å være blond og sexy i døde tre media uten å nå videomedia. Så da tyr vi til vanlig skittkasting mot smarte, morsomme, sexy kvinner og sammenligner dem med horer. Det gjør at vi føler oss litt bedre. Jeg fatter ikke hva dama snakker om, men dersom hun hevder å ha mer intellektuell kapasitet og mot enn kvinner som deg og dine medvertinner, så kan hun jo gi meg eksempler på hvor mange ganger hun har gått utenfor den intellektuelle hovedstrømmen av hva som er politisk korrekt hjemme. For jeg tror at få kvinner i Norge har mer chutzpah enn deg i å våge å tenke nytt og anderledes!

Anonym sa...

Flott bilde! :)

Forresten, har du glemt å fornye http://vampus.com/?

Anonym sa...

Bare for å ha sagt det: fysj for usmakelig sminke, frisyre og valg av kjole.

Så det så.

kjell

Frk. Frekkesen sa...

Gud av meg - skulle ønske at jeg kunne tjene penger på å synse om uvesentligheter. Syns nesten det blir litt pinlig at noen bruker så mye energi på å kommentere et slikt bilde. Dere er kjempesnasne, syns jeg!