Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, januar 20, 2009

Obama - den nye jesus

Han skal få USA ut av finanskrisen, skape fred i verden og utrydde all fattigdom. Selv etter å ha vekket folk fra de døde, mettet fem tusen mennesker med fem brød og to fisk, samt helberedet spedalske, så hadde Jesus færre forventninger knyttet til seg.

En ironisk kommentar på Facebook om at VamPus ser frem til å se Obama gå på vannspeilet ved The Mall i ettermiddag fikk følgende respons:

fra Daniel Kurtzman - Political Humour - About.com

40 kommentarer:

MortenM sa...

Men avlegge eden uten feil klarte han ikke...

Anonym sa...

Og hvem skal den "opplyste" venstresiden nå hate?

kjell

ak sa...

Hvorfor sier de hele tiden at Obama er svart? Han er vel like mye hvit som han er svart? Moren var hvit og faren svart og han stakk av da Obama var liten. Fra han var 6 til han var 10 bodde han med sin mor og stefar som var indonensisk (hvilken farge er det btw?). Fra han var 10 bodde han sammen med sine besteforeldre på morsiden, som muligens var litt grå av elde, men hvite sånn rasemessig (skummelt ord, håper ikke en sosialistjavel leser dette og stempler meg nå :S). Anyfuckingway, hvorfor sier de hele tiden at Obama er SVART?? Er det fordi de; judge him by the color of his skin?

Lisabeth sa...

Har Obama egentlig lovt å utrydde all fattigdom? Mitt inntrykk er at Obama i likhet med politikere flest der borte var lite villig til å snakke noe særlig om de fattige i USA, det er hele tiden middelklassen man snakker om og vil hjelpe.

Spenol sa...

"Har Obama egentlig lovt å utrydde all fattigdom? Mitt inntrykk er at Obama i likhet med politikere flest der borte var lite villig til å snakke noe særlig om de fattige i USA, det er hele tiden middelklassen man snakker om og vil hjelpe."

Selvfølgelig har han ikke det. Obama har aldri hevdet eller lovet noe i nærheten av det Vampus fantaserer om her, og det har heller ikke hans tilhengere. Jesus-/The One-opplegget er bare noe dritt som har gått i loop på ultrakonservative amerikanske nettsteder som Vampus tydeligvis leser og etteraper.

Denne bloggposten er bare hennes bidrag til å ødelegge en flott, verdig og historisk begivenhet.

Det hadde ikke vært fullt så ille om det var litt kreativitet og egne refleksjoner inne i bildet, men dette er bare videreformidling av bitter sarkasme og konservativ "humor" fra steder som www.hotair.com (som jeg antar at Vampus forguder.)

Henrik Akselsen sa...

Det skal bli interessant å se Obamaskeptikernes første spede forsøk på skadefryd når Obama tiltrår.

Den beste skeptikeren så langt er vel konservative radioprater Rush Limbaugh som gikk så langt som å at han VILLE at Obama skulle mislykkes.

Når ideologi er viktigere enn landet er det kanskje på tide å gi seg med radio. Håper ikke Vampus går så langt :-)

Anonym sa...

Puddinger som vi på høyresiden er, så håper vi også at det skal gå bra med Obama. Personlig tror jeg at han først og fremst vil bli en hatfigur for venstresiden, ettersom han neppe kan levere etter forventningene, og i tillegg vil være noe av en hauk i Midtøsten-spørsmål.
Emmanuel Rahn, anyone?
(Og, nei, jeg er defintivt ikke antisemitt!)

La oss håpe det beste.

kjell

Runar sa...

MortenM: Det skyldes nok at høyesterettsjustitiarius John Roberts sa feil da han skulle sitere eden. Han sa "that I will execute the office of President to the United States faithfully" i stedet for "that I will faithfully execute the office of President of the United States" som det står i Grunnloven. Det var nok dette som gjorde at Obama ble noe satt ut.

Harald sa...

AK: "som var indonensisk (hvilken farge er det btw?)"

Innlysende - det må være indigo.

Anonym sa...

Det blir deilig å se deg godte deg over hans feilsteg. Da får jeg trøste meg med at du faktisk opprettet en blogg som du kalte PalinPower. Å feile er menneskelig. Husk det.

seilern sa...

Noen ting er ganske sikre:

1. Obama vil gjøre en og annen feil.
2. Obama vil gjøre en del som andre er uenig med ham i (både til venstre, høyre og i sentrum!).
3. Økonomien i USA, Norge og resten av verden vil være bedre om et par år enn i dag, nærmest uansett hva Obama gjør.

Jeg ønsker Obama lykke til som president i USA. Det blir mye hardt arbeid, mange vanskelige valg og mye kritikk. Og som presidenter før ham, blir nok håret grått i løpet av perioden!

Eirik A. sa...

Obama har et fint utgangspunkt for å kunne gjøre det bra:

1. Han er "sponset" av det amerikanske folk og ikke av det private næringsliv. Ergo så slipper han unna disse "I owe yous" som gjør at han kanskje slipper unna å invadere et land med olje for å tilfredsstille enkelte næringsinteresser ;-)

2. Han fokuserer på å bruke "teams of experts" innen forskjellige fagområder for å gjøre korrekte avgjørelser. Jeg har personlig alltid ment at man ikke skal få en stilling eller et ansvarsområde (innen politikk og næringsliv) kun fordi man er en profilert person men heller fordi man faktisk har tyngde/dybdekunnskap innen et fagfelt.

MortenM sa...

At Obama har kommet skyhøyt på kongresstoppen over bidragsmottakere fra Fannie Mae kvalifiserer tydeligvis til å _ikke_ være kjøpt og betalt av næringslivet.

Teknokrati er ikke akkurat optimalt, det heller.

Eirik A. sa...

Jeg føler meg ihvertfall tryggere på en representant som har penger i ryggen fra hundretusner av amerikanere (om ikke millioner) enn det motsatte. Selvfølgelig finnes det alltid unntak som f.eks. Fannie Mae... Men hva er Fannie Mae. Er det et stort selskap som har til mål å "ta over verden" eller kan det kanskje sammenlignes med f.eks. den norske husbank (selvfølgelig x 1000 i størrelse). "Fannie Mae is a government-sponsored enterprise (GSE) chartered by Congress with a mission to provide liquidity and stability to the U.S. housing and mortgage markets."

Og til punkt #2... Kall det gjerne teknokrati. Vil kanskje ikke dra det så langt, men vil kanskje si at pendelen svinger i en annen retning noen år for å oppnå en slags balanse. Det er ihvertfall ingen tvil om at man har mange og store utfordringer foran seg og da må man ta tøffe grep.

Eirik A. sa...

Som en liten kommentar til målet til Fannie Mae:

"Fannie Mae is a government-sponsored enterprise (GSE) chartered by Congress with a mission to provide liquidity and stability to the U.S. housing and mortgage markets."

Så må en kunne si at selskapet er et "forsøk i stor skala" som ikke akkurat kan sies å være et vellykket forsøk ;-)

spenn sa...

Selv synes jeg hun minnet mest om en kvinnelig utgave av C3PO i går, men alle sier at Michelle Obama er det nye kvinnelige moteikon.

Uansett, ser frem til nye bilder av Studio FEM-panelet.

Anonym sa...

Ufattelig trist og negativt innlegg på en stor historisk begivenhet. Nei, dette søppelet gidder jeg ikke å lese mer.

Tove fra Løkka

urk urk sa...

ja, ja, her må man bare regne med minst fire år til med Obama-vitser..

Hva var det Obama sa i talen sin: at det nå er på tide å droppe smålighetene og barnslighetene?

Ikke dumt!

spenn sa...

Tjahh virker som 8 år med småligheter og banrsligheter funka bra for dere, men hvem er vel jeg til å stille spørsmål ved Kjære Leders uendelige visdom?

MortenM sa...

Vi skal liksom ikke få lov til å ha det morro, vi! Men vi må være kjappe. Med regjeringens politikk blir dette snart for blasfemi å regne.

Marius sa...

Jeg har tydeligvis misforstått hele innlegget, for jeg leser det som en kritikk av FORVENTNINGENE til Obama, og ikke mannen selv. Jeg får prøve et par andre briller og lese teksten én gang til...

Runar sa...

Jeg tror neppe det er Marius som trenger å bytte briller. Vitsen går definitivt på de skyhøye forventningene til Obama, ikke på Obama selv... Det er merkelig at enkelte skal føle seg så støtt over litt uskyldig moro.

Uten at jeg har sett tegningen hørte jeg at Dagbladet hadde en tegning i dag hvor Obama ble fremstilt som en helgen. Det er tydeligvis ikke bare høyresiden som kommer med vitser i den sjangeren...

VamPus sa...

Morsomt. Ikke spøk med Obama, vår nye jesus. Nettopp. Det er ikke Obama jeg spøker med, det er DERE - de som fremstiller han som den nye jesus.

JEG er jo faktisk en av dem som ønsker USA alt godt - jeg vil ha dem som stormakt - både økonomisk og militært, spesielt når de realistiske alternativene er det kommunistiske statskapitalistiske Kina eller det moralsk unnfallende europa.

Obama kommer til å handle i USAs interesser militært, han kommer til å svare på terrorisme og han støtter Israels rett til å forsvare seg.

Jeg støtter ikke store deler av hans økonomiske politikk, spesielt ikke hans proteksjonisme i forhold til amerikanske bønder og hans administrasjons nye kredo om at deres jobb er å bruke mer (av skattebetalernes) penger.

All den kritikken europeere alltid har hatt mot USA, kommer dere til å ha mot Obama også når det skjønner at han først og fremst er amerikaner - og ikke bare evaluerer hudfargen hans.

VamPus sa...

OG ja, det vil bli nok av Obama vitser her de neste fire årene. Siden når har ikke en amerikansk president blitt vitset om?

Heldigvis vil det jo bare være de neste fire, og ikke åtte årene.

Pastor Trond sa...

Etter de siste 8 tragiske år med en hejrnedød jesusfrik er faktisk alt bedre. Å når vi kunne ha fått en enda galere person i Sara Palin var nok dette det beste valget.
Jeg tro man burde være glad at youtube ikke eskisterte i Reagens sine glansdager. Mannen som enklte i høyre tror vil oppstå fra de døde og fly ned til jorden på vit sky.

Anonym sa...

Vi skal prise forsynet for at vi hadde GWB(som ikke var hejrnedød) og ikke en sjarlatan som Al Gore i en kritisk tid for verden. GWB frigjorde millioner fra noen av de mest usmakelige regimer i historien, men dyden får som kjent alltid sin straff.

Og jeg gleder meg til Sarah er på banen igjen.

kjell

Pastor Trond sa...

Bush frigjører? hahahahaha. å herregud der ga du meg en god latter. Spør om fangene på Cuba og politske fulgte i usa føler det samme.

Anonym sa...

Fangene hos Castro, mener du? USA er et land flykter til, ikke fra. Og hva "de stakkars forfulgte" på Guantanamo angår, må de gjerne få råtne der.

Retorisk spørsmål: Hvilken straff fikk Michael Moore for sin filmatiske virksomhet?

kjell

Trond sa...

Tenkte på fangene på Cuanatano pluss de vakre fengselne de oprette i Irak. Foresten hvor ble det av masseødeleggeslevåpne?

Skla Michael Moore staffes? jaja i god konservative tradisjon de siste 8 årene hadde vel det gjort seg. Men da burd evel hele fox news blitt dømt til livstid.

spenn sa...

ZOMGOMGOMG dette er bare for bra!!!

hva? sa...

Vampus: "det moralsk unnfallende europa"

Hva er det?

Runar sa...

En av de positive tingene ved Barack Obama's valgseier er at vi får se Michelle Obama MYE de neste fire årene. :-)

guantanamo sa...

Kjell, sette folk i fengsel i årevis inkl. tortur, uten at de har vært i retten først?

ikke bra

Anonym sa...

Gitt valget mellom et nytt 9/11, 3/3 eller 7/7 , eller om en skokk ekstremister skal slippe å sitte i Gitmo vinner Gitmo lett.

Det er ikke akkurat noen uskyldige charterturister som har havnet der, for å si det slik.

kjell

guantanamo sa...

kjell:"Det er ikke akkurat noen uskyldige charterturister som har havnet der, for å si det slik"

Joda, mange var uskyldige og har sluppet fri.

Anonym sa...

Ja, det var jo et grusomt sted, der man til og med løslater uskyldige.

kjell

guantanamo sa...

kjell, det er forfordelig å sitte uskyldig i mange år under slike fohold.

Jeg kan forresten godt komme bort og demonstrere waterboarding på deg, så kan vi diskutere om det er grusomt etterpå.

Anonym sa...

Og det er enda mere forferdelig å grave likrester ut av utbombete skyskrapere eller t-banevogner.


kjell

guantanamo sa...

kjell, man forhindrer ikke terror ved å torturere uskyldige mennesker

Anonym sa...

Nei, man gjør det ved å avhøre mistenkte.
Og tydeligvis med godt resultat.
Og kom ikke med forslitte klisjeen om at de vil begynne å hate oss.
De hater oss, inkludert deg, allerede.
kjell