Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, januar 04, 2009

Fredsaktivister oppsummert

Hvorfor kalles mennesker som brenner flagg, kaster brostein og bruker raketter mot politiet for fredsaktivister? Hvordan defineres så en voldsaktivist - en som sitter på cafè, leser avisen og tar en kaffe?

hablog spør om ansvar.

39 kommentarer:

Anonym sa...

No ser eg verken ordet fredsaktivist eller brustein i artikkelen du viser til?
Men du var kanskje der sidan du veit at det vart kasta brustein? Eg såg nemlig ingen brusteiner. Då eg sto ca. 20 meter frå politisperringa ein halvtime etter at demoen var avslutta såg eg derimot litt små-fyrverkeri (type billigaste sort), skutt i lufta (farleg nok) - ikkje mot politiet. Og med fare for å relativisere det heile - demonstrasjonen samla godt over 500 folk. Kva eit fåtal gjer når den er oppløyst er ikkje representativt.

Martine Votvik sa...

Om noen faktisk kastet brostein er de idioter, enkelt og greit.

Kanskje frustrerte, redde, forbanna, søvnforstyrra idioter som ikke vet hva som skjer med familien deres.

Men idioter i alle fall.

Harald sa...

Heng alle ekstremister sier nå jeg...

Anonym sa...

LATTERLIGE blitzere og andre folk som ikke klarer å oppføre seg!! NULL respekt får dere når dere oppfører dere som drittunger mot den norske polisen! LOOSERS! (synd at det bare er "rødfis" politiet bruker mot dere og ikke hardere kuler)

Anonym sa...

"Heng alle ekstremister sier nå jeg..."

Det kan jo hevdes å være en ganske ekstremistisk påstand :P

Anonym sa...

Kast pakket ut dersom di ikke kan foelge Norsk LOV, vi har tatt altfor mye dritt hit til landet. Vi kan ike godta at dem skal rasere landet vaart fordi det r konflikt i gamlelandet deres, og hvorfor drar dem ikke ned dit hvor konflikten er for aa demostrere,SKITSEKKER kalles dem.

Martine Votvik sa...

ehm, lille anonym.

selv om de er idioter, burde vi andre oppegående mennesker oppføre oss sådan. Vi kan ikke bare drive å kaste ut alle idiotene fra landet heller, norsk rettsvesen ville jo brutt totalt sammen.

Gjervan sa...

Jeg tror enkelte av mine venstrevridde bekjente anser meg som en voldsromantiker på grunn av min støtte til Israel og at jeg ikke ville hatt noe i mot McCain som president...
... jeg er mer glad i å lese og argumentere enn å demonstrere og sloss.

Anonym sa...

Kjære alle sammen.

Kan vi ikke bare konkludere med at det ikke hjelper å "fight for peace" eller "fuck for virginity"...

Alle som ønsker å besøke vår lille nasjon (Norge), er velkommen hit så fremst de følger Norsk lov. Som kjent er Norsk lov basert på "Kardemommeloven"...

For de av dere som ikke kan Kardemommeloven;
"...du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill, men for øvrig kan du gjøre som du vil..."

Så vær så snill, alle dere som gjerne vil krige, herje, bombe, terrorisere, sprenge ting i lufta, osv., tenk litt på hva dere vil ha rundt dere.

Selv om du kommer fra et land med krig; Flyktet ikke du fra den krigen? Synes du det er rett å begynne en ny krig i ditt nye land? Er det rett å beskylde en regjering eller et politi som er 3000 km fra ditt hjemland for problemene du hadde der du kom fra? Eller kan du ikke legge hevnlysten og blodtørsten ned?

Vær snill, du skal ikke plage andre, og ihvertfall ikke der du har blitt tatt vare på som gjest.

Eller vil du leve et liv i krig?

Det vil ikke jeg...


Ha en fortsatt strålende dag, og håper du og dine kan finne fred, nå og i all fremtid. :)

Anonym sa...

Pytt sann, ape-menneskene i blitz leker soldater igjen. Daakar dem,
det må være stritt og bo i Norge, når alt du lever for er krig og vold. Blitzerne burde fått en voldspark der de kan få fritt utløp for kjønns-driften sin. Så kan de løpe rundt å skrike og kjefte og kaste stein og flasker.
Det kunne være en måte for oss fredselskene og siviliserte mennesker og beskytte oss mot den onde og voldelige blitz mobben på.
Tenk det volds-helvete de hadde skapt hvis de kom til makten.

Anonym sa...

Right on....

Bianca sa...

jøss, nå fikk du mye usakelige kommentarer.
Jeg synes selvsagt synd på de stakkars menneskene i gaza, men ser ingen grunn til å gå voldelig til verks her i norge.

Er vi ikke tross alt siviliserte mennesker? Klart følelsene kan ta overhånd, og det er forståelig dersom en er palestiner eller lignende.

Men at blitzere og andre såkalte "fredsaktivister" skal ut å kaste murstein er helt usakelig=)

Unknown sa...

Artikkelen VamPus viser til sier at den fredelige demonstrasjonen ble oppløst klokka fem og at bråket begynte etterpå.

Men selvfølgelig, om VamPus ønsker at alle som reagerer mot staten Israels angrep på sivile palestinere, ikke bare Hamas (som forøvrig gjentatte ganger har bevist at de er idioter og terrorister) skal merkes som voldsidioter og settes i samme bås, er vel dette bare nok et innlegg i rekken.

Elvis Bling Laden sa...

Det er vel faktisk tradisjonellt sånn, at "fredsbevegelsen" mot vietnamkrigen, foreksempel, krevde "slutt på krigshandlinger", mens "solidaritetsbevegelsen" krevde USA UT, og seier til FNL.

Når det gjelder situasjonen i Palestina, så er det vel sånn at de aller fleste demonstrantene helst hadde sett for seg et annet politisk gruppe enn Hamas ved makta i Gaza, og kanskje heller ikke er emtisiastisk for deres metode for krigføring, så vil det kanskje være fristende å kalle seg "fredsbevegelse".

Typisk heter de _israelske_ demonstrantene mot krigføringa "fredsbevegelse". se foreksempel her, for en video av den 10 000 mennesker store demonstrasjonen i tel aviv på lørdag.

Harald sa...

"Heng alle ekstremister sier nå jeg..."

Det kan jo hevdes å være en ganske ekstremistisk påstand :P

Ironi... som det ironiske i at såkalte fredsaktivister elsker å bruke vold for å fremme sitt syn. Eventuelt elsker å bruke vold punktum

Elvis Bling Laden sa...

men er det ikke ærlig talt litt urettferdig å si at dette er vold? altså, det er nok noen ulovligheter, som å smelle av nyttårsraketter, men jeg er usikker på om et ord som vold er dekkende, egentlig. Det er neppe aktivitet som er egna til å skade noen mennesker, ihvertfall. Hva er egentlig definisjonen på vold?

Nå ser jeg jo at du skriver at det har vært kasta brostein. men jeg tviler vel egentlig litt på at det blei kasta brostein i den situasjonen. det er da ikke brostein ved den israelske ambassade?

Hva med tåregass? er det vold?

Anonym sa...

Israel dreper og lemlester.. grufullt!
Selvfølgelig ønsker Vampus da å dreie debatten over til brostein og Blitzere

Anonym sa...

Elvis Bin Laden:

Dersom disse fredelige demonstrantene ønsker en annen gruppe til å styre Gaza enn Hamas hvorfor bærer de Hamas flagg i demoen da?

Forøvrig så synes jeg det er litt morsomt at du går på propagandaen til palestina "aktivistene" (i mangel av et bedre ord) .
Har du aldri hørt om pallywood?

Olds69

Anonym sa...

En person som helt uberørt drikker kaffe latte mens folk blir drept mangler noen grunnleggende menneskelige egenskaper.

Når personen samtidig hisser seg opp over at et fåtall av demonstrantene brøt loven - så står personen igjen som et skall av et menneske. Den norske Ann Coulter. Skamløs og latterlig.

Skjegg sa...

Jeppe:
Det er til enhver tid ganske jævlige ting som skjer rundt omkring i verden, men vi som ikke rammes av dem direkte må få lov til å ta oss en latte likevel. Ellers går det ikke an å leve et normalt liv. Selv er jeg ikke så glad i latte, men har drukket øl, vin, kaffe, te, juice og masse annet godt mens folk er blitt utsatt for grusomme lidelser i Darfur, Kongo, Midtøsten, Afghanistan, New York (jeg hadde 1 halvliter i magen da flyene traff 11/9 2001) og mange andre steder.

On a more serious note: Det må gå an å ha andre meninger enn deg uten å bli stemplet som et Untermensch.

Anonym sa...

Skjegg,

Det er ikke meningsforskjellen jeg reagerer på, det er måten Vampus viser umenneskelighetens nådegave når hun misrepresenterer alle fredsaktivister samtidig som hun hinter om at israel-tilhengere kan sitte uberørt og drikke kaffe mens de tenker på lidelsene i Gaza.

Jeg synes ikke noen er untermensch bare de er uenige med meg. Men når deres sinn er forgiftet av voldsforherligelse (Hamas, hei på dere! Og hei på flertallet i Knesset også!) så føler jeg at kruttet er tørt når jeg påpeker at de mangler endel før de er "fullverdige" mennesker med normale empatiske evner.

Anonym sa...

Nå venter jeg bare på at Vampus henger seg opp i at den norske kirurgen der ned (som vasser rundt i blod og amputerte kroppsdeler) er medlem av partiet Rødt

Anonym sa...

Ja, ikke bare er denne gilbert medlem av rødt. Han er en tidligere forsvarer av røde khmer, og burde ha omfattende kunnskaper om folkemord. Han har også forsvart 9/11 som en høyst forståelig handling.
Og mange av oss anser ham son en motbydelig person.

kjell

Anonym sa...

Vold avler vold og gir ingen fredelig løsning. En ny generasjon på begge sider vokser nå opp med intens hat ovenfor de som utøver disse handlingene i dag. De lever under frykt, er vitne til lemlestelser, lidelse og død, mister familiemedlemmer, bekjente og sine hjem. Mange invalidiseres. Hva tror dere slike opplevelser gir grobunn for?
Konflikt og hat går i arv fra generasjon til generasjon. Dagens hendelser gir meg ingen tro på fred i overskuelig fremtid. Prøver å være nøytral, ikke ta side, men prøve å forstå hva det gjør med mennesker å oppleve dette.
Tror dere vi i fredelige Norge klarer å forstå hva dette gjør med et menneske?

Selv får jeg en vond smak i munnen når også jeg selv ikke ønsker dette "pakket" (som flere av dere skriver) til mitt land, samtidig spør jeg meg selv hvordan min psyke og sinn ville vært etter å ha opplevd slike grusomheter og hvordan jeg skulle fått utløp for det voldsomme hatet og raseriet jeg ville hatt i meg. Disse menneskene har sterke traumatiske opplevelser bak seg, mange er "syke" på sinnet og trenger hjelp pga. nevnte opplevelser. De blir ikke "friske" bare fordi de kommer til Norge. Jeg føler meg som en dritt når jeg, til tross for at jeg vet dette, sier at jeg ikke vil ha disse "tidsinnstilte bomber av noen mennesker" i mitt land. Jeg vil ha det fredelig. M.a.o. Ja, jeg føler meg en smule splittet og slem.

TIL J E P P E:

Det hjelper ikke dette folket om vi tar vår kaffe latte eller ikke. At jeg spiser og drikker er ikke ensbetydende med å være uberørt eller mangle grunnleggende menneskelige egenskaper. Det hjelper ikke mennesker i krig og nød om verden rundt går inn i tungsindige depresjoner. Det er trist også når vi selv mister våre kjære, men vi må, for egen og andres skyld, så godt vi kan, fortsette å leve et normalt liv og ikke tylle oss inn i selvmedlidenhet eller tungsindighet. Da er man ikke i stand til å hjelpe noen.

Forøvrig: Undertegnede forsvarer ikke voldelige demostrasjoner og handlinger som blir begått i vårt land i kjølevannet av krigen.

Hilsen
Ærlig og splittet, men med empati.

Anonym sa...

Det må være ganske slitsomt for liberalister og andre drittmennesker å hele tiden måtte klynge seg til halmstrå og blåse opp bagateller når de argumenterer for sitt syn. Mens normale mennesker med fungerende hjerne og medfødt empati kritiserer Israel for å bombe FN-skoler og drepe 40 skolebarn i ett angrep, syter "Vampus" over at en mikroskopisk gruppe mennesker i Norge deltar i pseudo-voldelige protestaksjoner, der politimenn med skjold og rustning blir "beskutt" med kommersielt tilgjengelig fyrverkeri.

Gaza-konflikten er bare en lek med ord for personer som "Vampus".

Anonym sa...

Hva er galt med norge når vi produserer fascister som denne spenol?

kjell

Anonym sa...

Har det noe med fascisme å gjøre at jeg påpeker at liberalister mangler medfølelse i så stor grad at de behandler en sak som krigen i Gaza som en ordlek hvor det er om å gjøre å produsere flest mulig argumenter, uansett hvor dårlige, meningsløse eller svake argumentene måtte være? Det er akkurat dette Vampus sine venner på den andre siden av Atlanteren, republikanerne, gjør når de driver valgkamp, nemlig å grave opp mest mulig småsnusk om motstanderen og blåse det helt ut av proporsjoner, eller bruke "guilt by association". Dette med voldelige demonstranter er jo typisk "guilt by association", for skolebarna som blir drept av Israels hær i Gaza har ingen skyld i at noen blitzere eller andre tullinger i Norge skyter fyrverki eller kaster stein mot politiet. Ved å skrive latterlige blogginnlegg som dette, prøver Vampus å sverte deres gode sak, nemlig retten til å ikke bli myrdet. Dette er en klassisk taktikk som brukes når man ikke kjemper en god sak, omtrent som en advokat som forsvarer en pedofil massemorder, og derfor må lete under hver stein for å finne noe som kan skrapes sammen til et argument.

Vampus forsøker å undergrave palestinernes sak ved å påvise at de som demonstrerer for denne saken er hyklere. Problemet er bare at demonstrantenes eventuelle hykleri ikke har noen innvirkning på saken de kjemper for (eller later som de kjemper for.) Men dette er jo ikke interessant for Vampus - for henne er dette som sagt en lek med ord.

Det er vel bare et tidsspørsmål før hun skriver et innlegg om de norske legene i Gaza sin politiske tilhørighet i nok et desperat forsøk på å sverte palestinernes sak.

Anonym sa...

Faktum er at de politiske sympatiene til mads gilbert, en støttespiller for røde khmer, forsvarer av 9/11 angrepene og gammel m-ler har en viss betydning.
Og du er fortsatt fascist.

kjell

Anonym sa...

Det at Mads Gilbert er ekstremt venstrevridd betyr ikke at informasjonen han formidler ikke er faktuell. Det er ingenting som tyder på at den ikke er det. Det er tvert i mot mye som tyder på at den er faktuell, bl.a. at Israel nekter å slippe journalister inn i Gaza. En må være veldig fanatisk og/eller stokk dum for å ikke skjønne hvorfor Israel gjør dette.

Angående dette med at jeg er fascist: Kan du ikke komme med en eller annen form for forklaring på hvordan jeg er fascist?

Anonym sa...

La meg spørre deg dette, "Kjell": Synes du Mads Gilberts arbeid i Gaza er en god gjerning?

Anonym sa...

Å støtte og legitimere en ond, rasistisk og klart fascistisk organisasjon som hamas(les charteret!) er ikke en god gjerning, nei. Gilbert bidrar, og har også tidligere bidratt til, legitimering av folkemord.

kjell

Anonym sa...

Beklager at jeg kalte deg fascist, spenol. Jeg skulle selvfølgelig ha skrevet antisemitt.

kjell

Anonym sa...

kjell, gjør det fremdeles ikke inntrykk på deg når du ser alle barna som har blitt kvestet? Reagerer du ikke i det hele tatt fordi du er så opphengt i Gilbert?

Er forresten de 10.000 som gikk i fakkeltog i dag også antisemitter?

Anonym sa...

Gilbert er kanskje en agent for
al-ka-ida
(veit ikke åssen det skrives)
Uansett han Gilbert fyren virker
ond og kald, det må man jo være for å sympatisere med ML.
Jeg forstår det sånn at han tilber
pol-pott, stalin, farc, IRA og sannsynligvis Herrens tjenere og kanskje tillogmed psykopatene i tjen folket. En skikkelig raddis som er ute etter blod og vold

Anonym sa...

Skrives Al Qaida. :-)

Anonym sa...

Nu skjer det igjen, bare see hva som skjedde i natt igjen, Oslo sentrum er rasert,og dette kalles demostrasjon, kommer til Norge og motta penger for deretter aa rasere,og hvem er det som til sst maa betale for dette, jo vi vanlige skattebetalere,jeg begynner aa bli drittlei dette og vurderer aa flytte ut av Norge,det ser jo ut som Norge rakner snart,Vi har altfor snill asylpolitikk og slipper alt pakk inn istedenfor aa faa inn arbeidskraft,di fleste som kommer er bare en stor utgiftspost for Norge og i tillegg har vold,ran,prostitusjon,narkotika bare økt,det var ikke slik før.

Anonym sa...

Ja, det gjør inntrykk på meg å se kvestede barn.
Det gjør også inntrykk på meg å vite at det er et resultat av en ønsket politikk- fra fascistorganisasjonen Hamas.
Det gjør også inntrykk å vite at disse fascitene får aktiv støtte- i Norge.
Det gjør inntrykk på meg å høre at apolgetene for disse voldsforherligerne kalles "nøytrale".
Det gir meg også inntrykk å se at representanter for disse fascistene angriper sakesløse personer på gata- i Oslo.
Det gir meg også inntrykk å se en karikatur i Norges største avis- dagen etter vår egen krystallnatt- sammenligne jøder med nazister.

kjell

Anonym sa...

Nå er jeg f*** meg lei av at et område på størrelse med en middels norsk kommune, et område som er mindre enn det som betjenes av mang en norsk sogneprest, fortsetter å spre terroren sin hele tiden.

Jeg er så lei av iranere, Hizbollaer, Hamaser, palestinere og alle disse som simpelt hen ikke vil ha fred.

Når Hamas støttes av Iran; hvorfor skjer dette? Religiøse krav om at hele området skal være muslimsk, samt et elendig møkkaregimes behov for en ytre fiende for å dra oppmerksomheten vekk fra eget vanstyre.

At dette handler om onde israelere som dreper uskyldige palestinere er et alt for ensidig bilde. Det handler i minst like høy grad om at Irans håndlangere til sin død vil slåss for mål som vi i vesten har all grunn til å ønske de ikke vil nå.

Ikke minst er dette en strid hvor den ene siden uten hemninger utnytter massenes uvitenhet via religion.

Ellers rører det meg alltid når raddiser av alle klasser finner sammen i forsvaret av reaksjonære imam-klovner som vil avskaffe alle de tingene som venstrefløyen har kjempet frem i vest.

Det interessante her er hva Israel skulle kunne gjøre annerledes. Ville Hamas ønske fred, dersom de fikk den, men med et eksisterende Israel? Vil Israel kunne få fred uten å opphøre å eksistere via en forhandlingsløsning?

Hvis ikke står det bare en annen løsning tilbake, og det er den militære.

Anonym sa...

"Det interessante her er hva Israel skulle kunne gjøre annerledes. Ville Hamas ønske fred, dersom de fikk den, men med et eksisterende Israel? Vil Israel kunne få fred uten å opphøre å eksistere via en forhandlingsløsning?"

Kjøp dagen DN, fin artikkel der som forklarer dette for deg